Massa: "En Az 3 Kez Bariyerlere Temas Ettim"

yazar:

kategori:

Massa “Özellikle süper yumuşak lastiklerle biraz arkadan kayma sorunu yaşasam da aracımdan memnunum. Barselona’ya göre daha fazla mücadelenin içerisinde yer alacağımızı düşünüyorum. Lastikleri çalıştıramadığım diğer yarışlar gibi olmayacak.”

“Bugünkü çalışmalarda sınırları aştığım bazı anlar oldu ve en az 3 kere bariyerlere temas ettim.”

“Yumuşak lastiklerle uzun sürüş gerçekleştirdim ve lastik aşınması açısından sınırları gördük. Cadde pisti olduğı için geçiş zor olacak ancak belki KERS sayesinde ve aşınan lastiklerle birlikte geçiş olabilir ancak yine de asla kolay olmayacak.”

“Trafik mi? Burada trafiği engellemek imkansız. Bugün Fernando’yu tuttuğum bir an oldu ancak önümde yavaşlamama neden olan bir Mclaren aracı vardı.” dedi.


Yorumlar

  1. nşa da massa ötekini bozuk para gibi harcar…

  2. Aslında o söz Frank Williams 'a aittir. 🙂

  3. Eddie Jordan'ın sözü aklıma geldi:
    Bariyerlere sürtmüyorsan yeterince hızlı değilsindir.

  4. diyorumki artık şu Massa da ağırlığını koysa

    millet podyum yapıyor,gülüyor oynuyor biz niye yapamıyoruz bizim niye yok

    bize neden almıyorsun Massa..

    piekevüt gibi oldu ama

    artık moda tabirle Massanın da puanlar çalmasını bekliyoruz herkesten…

  5. massanın sucu yok qörmedinizmi LastikLer nasıl kayıyordu

  6. kesintisiz en uzun stintlerde pilotların ortalama dereceleri şöyle (trafik nedeniyle açıkça yavaşladıkları turları aradan çıkarırsak)

    vettel 22 tur- 1,19
    webber 18 tur-1,19
    hamilton 10 tur. ( çok kısa, değerlendirmek zor)
    button 18 tur- 1,19
    alonso 13 tur- 1,18
    massa 16 tur- 1,18
    schumacher 12 tur- 1,19
    rosberg (en uzun stinti 8 tur)

    yarış şartlarında vettel'in burada da avantajlı olacağı çok belli. ama arkasındaki grupta mclaren ve ferrari arasında büyük bir mücadele olacak. mercedeslerin de rekabetçi olacağını, ancak ferrari ve mclaren'in gerisinde kalacağını düşünüyorum.

    yine de antrenmanlarda pilotlar çok farklı şeyleri test ederler, kimisi tek turda sınırlarını zorlar, kimisi yarış şartlarını simüle etmeye çalışır. kimisi yeni parçaları test ederken diğer pilot lastik kullanımı hakkında veri toplar. kesin konuşmak zor.

    ama bildiğim tek bir şey var, felipe hafta sonunda kupayı kaldıracak.

  7. massacıgım ne demıs ustalar monakoda eger lastıklerın barıyerlere surtmuyorsa hızlı degılsındır bu pıst ustaların pıstı sende goster ustalıgını

  8. Ömer_Massa avatarı

    ağzından bal damlıyor massahebest.gerçekten cumartesi herkes gerçek massa yı görecek.2008 sıralama performansına bir dönse tamam.umarım monaco ilebaşlayıp devam eden bir seri yakalar.

  9. hahahaaa =)

    her pist için süper set-uplarım var. ferrari isterse paylaşmayı düşünebilirim belki =)

    massa bu kırmızı şeritli canavarları 5 yarıştır bekliyor. boşa gidermeyeceği konusunda garanti veriyorum. pazar günü saat 17.00'da massa'nın elinde kupayı göreceğiz, ama kaçıncı basamak olur, bilemem.

  10. ferrari bu hafta sonu büyük ihtimalle podyumda olur ama işleri çok zor 🙂

  11. Ömer_Massa avatarı

    massahebest sana katılıyorum.insanlar antrenman sonuçlarına bakarak çok gaza gelip yorum yapıyorlar.bunu senin için demiyorum.yok işte fernando yine 0.6 saniye fark atmış.ama kimse massa nın arkadan kayma sorunu yaşayıp bariyerlere temas ettiğini görmüyor.massa'yı yerden yere vuruyorlar.inşallah podyum massa'nın.çünkü lastik ısıtma problemi yok bu lastikler tam massa'ya göre.

  12. Aslında sen bi el atsan Ferrari'nin sorunu çözülür haa. Bir tane de sayko stratejist bulalım burdan tamamdır.

    Şaka bir yana massa fena gidiyordu valla

  13. lastikler araca çok iyi uyum sağlıyor. sınırları bugün test ettiğine göre, hafta sonunun kalanında sorun yaşamaz. arkadan kayma problemi, biraz arka anti roll-barın arttırılmasıyla, biraz kanat açısının değiştirilmesiyle, biraz da slow dump ve reboundların yumuşatılmasıyla düzeltilebilir rahatça. aracın ayarlarını bana bırakın, ben hallederim =))

    ilk antrenman günü pek rekabetçi olmasa da, hafta sonunun kalanında işler fazlasıyla değişecek. felipe burada bir podyum alacak bu hafta, dediydi dersiniz =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir