Pirelli Monaco'da Farklı Strateiler Bekliyor

yazar:

kategori:

Monaco’dan önce sürücülerin bazıları süper yumuşak lastiklerin çok çabuk bozulmasından endişe ettiklerini dile getirmişti ancak dünkü serbest antrenman çalışmalarının ardından daha ılımlı açıklamalar geldi.

Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hambery “Takımların muhtemelen 2 pit stop yapmalarını bekliyoruz çünkü süper yumuşak lastikleri kullanmak zorundalar.”

“Ben sıralamaların 2. bölümünde elenmiş olsaydım, yumuşak lastiklerle oldukça uzun bölümler atarak önümdekileri geçmeye çalışırdım ve ardından yakıt yükü en hafife indiğinde süper yumuşak lastiklere geçerdim.”

“Burada pist üstü pozisyonu çok önemli olacak bu yüzden çok farklı stratejileri bu yarışa özgü görebiliriz.” dedi.


Yorumlar

  1. watercolour avatarı

    23 tur super yumusakla atıldıktan sonra çok mantıklı geliyor.

  2. monaco büyük şehir belediyesi olsun 🙂

  3. kendi stratejimiz

    hah yaranın tam üzerine bastın!

  4. selim bulut avatarı

    iyi bi fırsat var kazanmamız için bide kendi stratejimiz olursa kazanırız.

  5. ya tabi zaten su an ne desek bos lastiklerin nekadar dayanbilecegi konusunda net bi fikir sahibi degilliz ama ilk virajı onde donen deneyebilir bunları zaten monaco da geçiş olmaması uzerine konusuyorum baska bi pist olsa lastikler bitmeye basladıgı anda atak yer

  6. 2 pit stop 3 stint demek,
    yumuşak-yumuşak-süper yumuşak 30+30+18 olabilir yaklaşık. 25-25 olsa 28 süper yumuşaklara kalır ki o da ferrari taktiği olarak tarihe gömülür.

    süper yumuşak-süper yumuşak-yumuşak desek 20+20+38 yapar ki olasılık bu. ama pitlerde geçmek lazım sa işler yine değişiyor.

    öff neyse 🙂 onlar kafayı yesin biz seyredelim boşver :)))))

  7. Ferrari ve Redbull yine aynı strateji ile beraber pite dalarlar :)) ama diğerleri muallak duruyor..

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    en az 3 çocuk

    pardon pit stop 😛

    53 tur yumuşaklarla mantıklı geliyormu allasen ? başa oynayan bir takımın böyle bir hamle yapması mümkün değil, button bile o kadar götüremez lastikleri. ispanya'da 10 tur dayanabilen bu lastikler burada taş çatlasa 30-35 tur dayanır diye düşünüyorum.

  9. bence tek pit bile olabilir yarişa super yumusaklarla balayıp sorasında yumusakla bitirilebilrki zaten monacoda geçiş zordur her nekadar drs kers lastik bozulması gibi faktorler olsa da
    vettel demeç vermişti persembe gunu 25 tur super yumusaklarla tur attım diye bi 53 turda yumusaklarla atar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir