Olay Dolu Monaco'da Zafer "Cesur" Vettel'in!

yazar:

kategori:

Olayların eksik olmadığı cadde yarışında damalı bayrağı ilk sırada gören isim Red Bull’dan Sebastian Vettel oldu ve bu görkemli yarışta Vettel ilk galibiyetini kazandı.

Ferrari’den Fernando Alonso yarışı güçlü bir şekilde 2. sırada tamamlarken Mclaren’den Jenson Button podyumu tamamlayan isim oldu.

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Vettel, ilk pitlerde pitte sorun yaşadıktan sonra Jenson Button’a geçildi ve fark 13 saniyeye kadar yükseldi. Ancak Vettel, bu pit stopun ardından bir daha pite gelmedi ve lastiklerinin oldukça aşınmasına rağmen yarışın son bölümündeki olaylara kadar arkasından gelen baskılara direnerek liderliğini sürdürdü.

Son bölümde yaşanan kargaşa nedeniyle FIA Yarış hakemleri yarışı kırmızı bayraklarla durdurdu ve bu süre içerisinde pit düzlüğünde araçlar hem lastiklerini değiştirebildiler hem de tamir yapabildiler.

Yarışın tekrar başlamasının ardından Vettel rahat bir şekilde damalı bayrağı ilk sırada görerek 6 yarışta 5 galibiyet kazanarak liderliğini perçinlemiş oldu.

Ferrari pilotu Fernando Alonso oldukça güçlü yarış çıkardı ve 2 defa kazandığı Monaco’da 2. olarak bu seneki en iyi yarış sonucunu elde etmiş oldu.

İlk pitlerin ardından liderliği ele geçiren Jenson Button, ön bölümdeki sürücülerin aksine 2. pite erken geldi ve Alonso ile Vettel’in arkasına düştü. Önündeki sürücüleri geçmeyi başaramayan sürücü podyumla yetindi.

Red Bull’un Avustralya sürücüsü Mark Webber, ilk bölümde trafikte kalmasının ardından podyum şansını kaybetti. Yarışın sonuna yaklaşırken tünel çıkışında Kobayashi’yi geçmeyi başaran Webber 4. oldu ve aynı zamanda yarışın en hızlı turunu attı.

Sauber pilotu Kamui Kobayashi yarışı güçlü bir şekilde 5. sırada tamamladı ve art arda 5. yarıştan da puan almış oldu.

Dünden beri Monaco’da şansı yolunda olmayan Mclaren sürücüsü Lewis Hamilton oldukça olaylı bir yarış geçirdi. İlk bölümde istediği gibi yükseliş gerçekleştiremeyen Hamilton, sürekli trafik içerisinde kaldı. Felipe Massa ile olan temasında kazaya sebep olduğu için pitten geçme cezası alan Hamilton yarışı 6. sırada tamamladı ancak son bölümde güvenlik aracının pistten çıkmasının ardından Maldonado’yu geçmeye çalışırken yine kazaya sebep olan Hamilton inceleme altına alındı.

Force India’da zor günler geçiren Adrian Sutil, Monaco’da güçlü bir yarışın ardından 7. olurken performans açısından beklediğini bulamayan Lotus Renault’dan Nick Heidfeld 8. oldu. 

Tarihinin en kötü başlangıcını yapan Williams’ta Rubens Barrichello 9. olarak senenin ilk puanlarını kazandı. Takımın çaylak sürücüsü Pastor Maldonado da oldukça güçlü bir yarış çıkarıyordu ve Venezuelalı sürücü Hamilton ile olan kazası öncesinde 6. sırada yer alıyordu.

Toro Rosso ile son yarışlarda iyi sonuçlar elde eden Sebastien Buemi Monaco’da da iyi bir yarış çıkardı ve 10. olarak son puanın sahibi oldu.

Monaco’da felaket gibi bir hafta sonu geçiren Mercedes GP’nin yarışı da aynı şekilde sona erdi. Nico Rosberg yarışı 11. sırada tamamlarken Michael Schumacher yarışı tamamlayamadı.

 

Poz  Pilot        Takım                       Süre
 1.  Vettel        Red Bull-Renault           2h09:38.373
 2.  Alonso        Ferrari                    +     1.138
 3.  Button        McLaren-Mercedes           +     2.378
 4.  Webber        Red Bull-Renault           +    23.100
 5.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    26.900
 6.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    27.200
 7.  Sutil         Force India-Mercedes       +     1 lap
 8.  Heidfeld      Renault                    +     1 lap
 9.  Barrichello   Williams-Cosworth          +     1 lap
10.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
11.  Rosberg       Mercedes                   +     1 lap
12.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    2 laps
13.  Trulli        Lotus-Renault              +    2 laps
14.  Kovalainen    Lotus-Renault              +    2 laps
15.  D'Ambrosio    Virgin-Cosworth            +    2 laps
16.  Liuzzi        HRT-Cosworth               +    3 laps
17.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +    3 laps
18.  Maldonado     Williams-Cosworth          +    5 laps

Hızlı Tur: Webber, 1:16.234

Yarış dışı:

Petrov        Renault                      68
Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari           68
Massa         Ferrari                      33
Schumacher    Mercedes                     33
Glock         Virgin-Cosworth              31
Perez         Sauber-Ferrari               1


Puan Durumu               

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel       143        1.  Red Bull-Renault          222
 2.  Hamilton      85        2.  McLaren-Mercedes          161
 3.  Webber        79        3.  Ferrari                    93
 4.  Button        76        4.  Renault                    50
 5.  Alonso        69        5.  Mercedes                   40
 6.  Heidfeld      29        6.  Sauber-Ferrari             21
 7.  Rosberg       26        7.  Force India-Mercedes       10
 8.  Massa         24        8.  Toro Rosso-Ferrari          7
 9.  Petrov        21        9.  Williams-Cosworth           2
10.  Kobayashi     19       
11.  Schumacher    14       
12.  Sutil          8       
13.  Buemi          7       
14.  Perez          2       
15.  Barrichello    2       
16.  Di Resta       2       
       

 


Yorumlar

  1. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Arkadaslar okuyun alintidir:

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/kose-yazilari/20280-sari-kaskli-efsane.html

    Son söz L. Hamilton için. Monaco Gp’ de onu izlediğim anlarda, Aytron Senna’ yı görür gibi oldum. Agresif stili ile sadece ilerlemeyi ve kazanmayı düşünmesi ve en önemlisi bu düşünceleri uygulayabilmesi bence mükemmel bir özellik. Yarış içerisinde çekiştiği ve temas yaşadığı pilotlar onu eleştirdi. Tıpkı Senna’ yı eleştirenler gibi. Formula 1 seyirciliği kariyerimde tuttuğum tek pilot Aytron Senna’ dır. Bu L. Hamilton’ u tutuyorum demek değildir, fanı da değilim. Ancak pist üzerinde gerçekten yarışan bir pilot görmek bana zevk veriyor. L. Hamilton’ u agresif olmakla suçlayanlar, Senna – Prost çekişmesini izlemeyenlerdir. Ve gerçek yarışın ne demek olduğunu henüz öğrenmemişlerdir.

  2. vettel in lastikleride bitmek bilmedi.en azından kötü lastiklerde bariyerlere çarpmasını bekliyorum ki ALONSO yardımına yetişti 😀

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    katliam

  4. http://www.youtube.com/watch?v=OKtgydapjxI Lewisle dalga geçen Alonsoculara da bu video benden hediye olsun dakika 3.20 den itibaren izlesinler…

  5. durdurulmasaydı yarış güvenlik aracı ile bitecekti.

  6. fia resmen vettele çalıştı… bence yarışın durmasına hiç gerek yoktu… yolun sağ tarafı açıktı… güvenlik aracıyla beraber geçilebilirdi… yarışın durmasıyla lastik değiştiren vettel için bulunmaz bir fırsattı… beklide 3. bitirecekti… neyse.. bu fia ya bi şey demiyorum… 2003 yılından itibaren sürekli ferrari yi aşağı çekmeye çalışan kurallar koyuyorlar… ARTIK ESKİSİ GİBİ MOTOR VE PLOTAJIN ÇOK FAZLA ETKİSİ YOK…

  7. Vettel e tebrıkler tabı Alonsoyada Hamılton un da hakkı yenmez yarısa heycan kattı ama şuminin geçişi bi ders niteliğindeydi bence basına gelenler fazla ozguvenden ama sampiyonlarla yarıstığını unutmaması lazım hele şumi gibi birini asllaa!!!! Bazı yorumları okudum da sankı bazı arkadaslar baska yarıs ızlemıs gıbı anlatıo sasırdım…..:) Vettel ıkıncıye kadar herkese tur bındırmıs gıbı konusuolar….:) lastık konusunda ewet cesaret işiydigercekten(redbull ıkı sezondur lastıkları en ıyı koruyan arac zaten) ama kaybedecek bıseylerı yoktu zaten en fazla yarıs dışı kalırdı bu performansla vettelı pek sarsmazdı …:)
    ya bu Alonso daha ne yapsın(her startta gecısı var arabadan fazlasını cıkartıo bu kesın)bı kerede bazı arkadaslar helal su adama desin ya o dandık ferrarıyle ve duvar ekıbıyle bu kadar oluo!!! bı ara korkttum yıne bı stratejı'':)'' denerlerde alonsoyu podyum dısında bırakırlar diye Allah tan bu yarıs vukuatsız gectı …..:)ama gercekcı olmak lazım yumusak lastıkların burda olması ve pıstın monaco olması (ferrarinin) on plana cıkmasını sağladı.Alonso faktörünü ayrı tutuyorum….!!!

  8. watercolour avatarı

    bizimkisi en azından çalısıyor ve kıcımızla yüzümüz arasında fark var.sende de varsa ne ala.

  9. VETTEL, sizi takmıyorum dedi resmen. Adam SC girene kadar farkı açmış gidiyordu zaten! 2.piti yapan Button süper yumuşak lastiği taktığı için Vettel i yakalayıp geçti. Alonso yo 13 sn fark attı. Alonso ve Alonso cular kırmızı bayrak ve SC girmeseydi yarışı Alonso alırdı diyorlar (bende hahaha diyorum) Asıl SC girdiği için farklar kapandı Alonso yaklaştı. Vettel'in altında ki aracın ölüsü bile sıfır lastikli ferrari ve mclarene yetti ! OLAY Bundan ibarettir.

    Adam Tek Pit yapmış ve SC varken Pite girmemiş !!!!! (Button ve Alonso nun pite girmesine rağmen) Biraz teknik düşünün!

  10. vettel'e sanslımı gülerim buna , 10 tur boyunca alonso' nun yaptıgı gördük ,atak yapacak pozisyon bile bulamadı .Keza button alonso hiç atak sansı olmadı belki DRS 'yi alonso açtıgı içindir belki. Vettel önde bu iki pilotarkada hem DRS yi ve hemde Kersi oldukları halde ,lastikleri bitmiş bir adam bir tane adam akıllı atak yapamadılar. Son 6 tur atak yapacaklardı ,geçeceklerdi demek ve bunun için vettel'e
    şanslı demek. Güvenlik aracından avantajlı çıkan button ve alonso olmadımı .şans dediginiz kimde yana idi. Diger yandan vettel'pitte zaman kaybetmesi şansmıydı……

  11. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Ayrıca ben serhanıda kötülemiyorum sadece bugünkü yorumlarında pek tarafsız bulmadım ve bugünkü yarısı sunma performansın ı beğenmedim diyorum sadece. Tabiki o da takım veya pilot tutabilir ama yayında objektif davranması gerekir. Bunu bazen beceremiyor malesef bugünde o günlerdendi sanırım.

  12. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Sana sadece gülüyorum arkadaşım sende anlaşılan F1 i yeni izlemeye başlayanlardansın. Bana serhanı mı anlatcaksın? Serhan 2005 yılında cem yılmaz cnn de yarışları sunarken yorum yaparkenden beri tanırım hatta hep kızıyordum çok sesli konuşup motorsesinin tam duyulamamasından dolayı veee raikkonenle alonso şampiyonluk mücadelesi veriyordu o yıl hatırlarsan yorumlarında hep bi mclaren i ön plana çıkaracak cümleler kuruyordu. Yani bana serhan ın alonso yu desteklediğini söylemeden önce biraz araştırsaydın bilgi sahibi olsaydında bana yazsaydın. Bana demişsin ama sen çok boş bir yorum yapmışsın SIRF YORUM OLSUN DİYE

  13. sercan  KILIÇ avatarı
    sercan KILIÇ

    YARIŞI KAÇIRDIM NE OLUR VİDEOSUNU KOYUN SİTEYE YA..:/(

  14. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Ya sırf yorum yapmış olmak için yapmayın yaa. İkinci SC'den sonra Serhan Acar en az yüz kere söyledi SC girmeseydi neler olurdu diye. Bundan neyi anlamadınız, ya da anlamak istemediniz. Sevmek zorunda değilsiniz tabii ama sevmemek ayrı hak yemek ayrı. Aynı bu sayfada birçok kişinin 2 senedir Vettel'e yaptığı gibi.

  15. Her ne kadar diğer insanlar gibi vetteli tebrik etmekten bıktıysam da adettendir bir kere daha tebrik edelim.Ferrari'ye moral olabilecek bu sezonun en iyi sonucu için de Fernando'ya tebrik ve teşekkürler.Lastik koruyucu olarak lanse edilen Button için neden 3 pitstop tercih edildi anlamadım belki de hamilton gibi stratejiyi eleştirmediği içindir.Herneyse podyuma tebrikler.
    Massa için diğer arkadaşlarım gibi ben de çok üzüldüm.Webberin önünde yarışı tamamlaması işten bile değildi.Nasip değilmiş.Bu üzücü olayda zerre kadar suçu olmadığına inanıyorum.
    Hamilton İspanyadan beri gergin ve agresif tavırlar sergilemektedir.Tur bindirdiği pilotları eleştirdikten sonra monako sıralamalarında da istediğini alamayınca fazlasıyla gerilmiş olsa gerek.Kesinlikle pole pozisyonu alabileceğine inanan birinin 9.sıradan başlaması sinir bozucu olabilir.Hafta içinde laf attığı Mıchael tarafından pistin en yavaş virajında atak yemesi ve Mıchael'in lastiği bitene kadar onu geçememesi hamiltonu çileden çıkarmıştır.Olaylardan çabuk etkilenmesi, panik olması, gerilere düştüğü yarışlarda soğukkanlı olamaması kaybettiren birkaç unsurdan ibarettir.Olgunlaşma tecrübesi içinde bunları da aşacaktır.Telsizden hamiltona biraz daha sakin olmasını söyleseler olurdu.Belki de yarış sonunu beklediler ki Dennis kulağını muhtemelen çekecektir.
    Bu arada Maldonado'nun alacağı ilk puanları da heba oldu gitti.Böyle fıtrsatlar ve yarış temposu belki bir daha gelmeyecek.Yazık oldu.Bir zamanlar Rai-sutil olayını hatırlattı bana.

    Redbull gerçekten de fazlasıyla cesurdu.Belli ki araçlarına fazlasıyla güveniyorlar.Önde olmanın rahatlığı ile yarışıyorlar.Vettelin lastiği bitse bile podyumun son basamağı garanti idi.Son turlarda yaşanacakları görmek isterdim fakat nasip değilmiş.Yarış durdurulduğu vakit araca müdahale edip lastikleri yenilemek hiç adil değil.Bu kural ne zaman kim tarafından konulduysa Bütçe sınırlaması olayı hiçe sayılmış kimsenin haberi yok.Madem ki amacınız heyecanı devam ettirmek bırakın herkes üzerindeki lastikle devam etsin.Yok lastikleri değiştirecekseniz zaten yarış o şekilde bitmiş demektir.Yepyeni süpersoft lastiklerle son bir kaç tur ön grup arasında atak görmeyi kim düşünebilir.Ya orada yarış bitecekti ya da herkes olduğu gibi devam edecekti.Aptalca hareketler birilerinin şansı oluyor.

  16. Baskıyı kaldıramamaktan değil, artık un ufak olan lastikleri dayanamazdı… Alonso artık vites kutusundaydı virajları dönerken çarpacak diye korkuyodum hatta.

  17. Ne olursa olsun Lewis her zaman senin ne kadar içten yarıştığını yarışlara kalbini koyduğunu göze en çok hitap eden sürüş stilin olduğunu biliyoruz seni herkes sevmesin zaten. Biz bize yeteriz. Kanada da herkese en güzel cevabı vereceğine eminim pistler sürekli senin geçiş yapmanı engelledi ama Kanada da geçişlere gerek duymadan bile yarışı kazanabileceğine inanıyorum.

    Massa senin baskına dayanamayıp kaza yaptı çok az pilot senn uyguladığın baskıya dayanabilir zaten her şeye rağmen 6. oldun sıralamalardaki şanssızlığın olmasa bu yarışı açık ara kazanabilirdin kısmet..

  18. Puan durumuna bak yaw. Bu kadar bal yok abi.

    İlk yarış aracın altı hasarlandı durup dururken. ikinci yarış lastikler Lewis e patladı. Üçüncü yarış dedik en sonunda. 4 DRS, Crysis gibi oldu, nişan al ve ateşle.

    5 Ah o beş.

    6 Hakemler şov yaptı.

    Bir tanesi olsun Vettel e dokunmaz mı beeee!

  19. Dostum zaten Serhan Acar Alonso'yu tutuyor. Buna rağmen böyle bir şey söylediyse, tamamen tarafsız olduğunu söyleyebiliriz demektir.

  20. Yarış askıya alınmadan önce son turları nefeslerimi tutarak izliyordum. Askıya alınmayacağını düşünüyordum, alınmasını da istemiyordum. Zira burada Vettel'den nefret eden birçok arkadaşın çok şanslı olduğunu söyleyeceklerine adım gibi emindim. Keşke yarış devam etseydi de daha heyecanlı olsaydı. Vettel'e baskı kaldıramaz diyenlere de ders olacaktı hem. Olsun. Bu kadarını görmek de yeter bana.

    Vettel ve Red Bull korkutucu düzeyde.

    Button şanssızdı gerçekten şanssızdı. Ancak yarış durdurulmasaydı bile o son birkaç turda hem Alonso hem de Vettel'i, hem de Monaco'da her ne kadar sevsem de Button (?) geçecekti? Yeni lastiklerle bile olsa… Biraz zor. En fazla öndekilerin pit yapmasını, lastiklerinin bitmesini beklerdi diye düşünüyorum.

    Temennim odur ki, Vettel ne Button'ın 2009'da yaptığı gibi sezonun ilk yarısında yarış kazanıp yatması ne de 2004'deki Ferrari ve MSC hegemonyası. Ferrari'den umudu keselim. Alonso kendinden ödün vererek bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak o araçla nereye kadar? Massa zaten sefilleri oynuyor.

    Şu anda Vettel'e kafa tutabilecek iki adam var: Webber ve Hamilton.

    Eşit şartlarda yarıştırıldıkları iddia edilen Webber, bir şeyler yapmasını beklediğim Monaco ve Catalunya'da bir şey yapamadı. Sezonu böyle "iyi bir 2. pilot" olarak bitirir mi yoksa form yükseltir mi bilmiyorum.Nürburgring'e kadar bekleyelim derim.

    Hamilton ise ayrı bir hikaye. Şu anda ona kafa tutabilecek yegane adam. Umarım yapabilir. Ancak bu gidişle altın tepside verecek gibi şampiyonluğu. Bu hızına rağmen yaptığı hatalarla Button'a çok yakın seviyede bitirirse şampiyonayı şaşırmam.

    Monaco standartlarına göre güzel yarıştı ayrıca. Bir sonraki GP McLaren duble yapması lazım. Yani bir zahmet.

    Sempati duyduğum Sutil'e ayrıca tebrikler.

  21. sizin aklınız o kadar çalısıyor işte.Alonso kazansın dıye Massa duvara vurdu diyen mantıksız birini görürseniz hep beraber kıcımızla güleriz ona olurmu ? 🙂

  22. Harbiden sana yazıklar olsun dıyorum Massatherest .Biz massayı macaristanda o sekılde gördugumuzde ıcımız burkuldu nerdeyse gözlerimiz doldu.sen Hamiltonun ölmesini isteyecek kadar insanlık dışısın.kedi de kesersin sen.:P

  23. hımm massa kendı kanadını kırmayamı ayarlamıştı atağı? bı dügmemi var orda basınca rosbergın basmayınca massanın kanadımı kırılıyor 🙂 hamiltonda gecen yıl monzada massaya çaktı ama kendıne hasar verdi massa devam etti.gerçekten sen acaip bir arkadaşsın. dun hamilton polu kesın alırdım dedığınde "iyimserlikten öteye gitmeyen bir yaklaşım" ve "zaten herkes vettelin son turuna çıkıp polu alabıleceğini tahmın edıyordu" gibi bir seyler yazmıstın..Hamilton,Alonso,Vettel gibi pilotların yarışdığı pistlerde Massayı the best görebilmek iyimserlikten öte haberin olsun.herkes burada polu Buttonun 0,400 saniye önunde Vettelin alacağını değil Hamiltonun alabileceğini söylüyordu.Massa Hamiltonun içeri daldığını gördüğünde ki Hamiltonun orda artık fren yapması mumkun değil direksiyonu olabildiğince sola kırdıkı kerblere cıktı,direksiyonu sağa kıracak olsa massanın ustune cıkacak.ama Massanın dıreksıyonu kıracak bir yeri vardı o sol tarafı sectı ve yaptığı hareket virajı almak için değil Hamiltona yol vermemek içindi Webbere çarpacak kadar aniydi hareketi.İnsan olan senin Massan öylemi ? bir sene geri git ve Almanya yarışından sonra **** Massanın yaptıkları ve söylediklerinden ötürü kendisine neler yazdığını hatırla.

  24. Tebrikler Vettel, catir catir aldin yarisi, annenin ak sutu gibi helal olsun.. Yok sansliymis yok balliymis hikayelerini geciniz, kimse guvenlik araci girdiginde lestiklerini degistirip muthis bir avantaj yakalayan Button ve Alonso dan bahsetmiyor? Siz saniyomusunuz ki kalan son 10 turda Vettel gecilecekti? adam aynalarina bile bakmiyordu ne diyorsunuz siz? isterseniz izleyin o 20 turu Vettel aynalarina bile bakmiyordu.. Sansliymis, pehh…

    Hamilton`a gelince, evet bende bazen bu sekilde fazla agresif atak yapmasini sevmiyorum ama boyle bir yerde adam atak yapmissa atak yiyeninde dusunmesi lazim, ulan bu adam su an benden gercekten hizli ve ustune kirarsam kaza olacak diye. Herif girmis artik oraya ne diye ustune kiriyorsun? Adamin kaybedecek birseyi yoktu ve sonuna kadar zorladi, yapacak bisey yok, Hamilton`dan saygi bekleyenler kendileri de saygi gosterecekler, Schumi ile neden temas yasamadilarsa digerleri ile de mucadele de temas yasanmayabilirdi..

  25. tur yemekle ne alakası var, tur yediysek bile bugün 2 mclaren ve 1 red bull'un önünde bitirdik, o tur yemek o yarışa özel bir şeydi, oldu bitti, ağzınıza sakız olmuş mahalle karıları gibi çiğniyorsunuz

  26. Ömer_Massa avatarı

    arkadaşlar bırakın artık şu kin dolu yorumlarınızı.size massayı sevip sevmediğinizi soran oldumu.biizimde nefret ettiğimiz pilotlar var.ama yinede hakkını veriyoruz.ya massahebest'e katılıyorum.yavus hırsız ev sahibini bastırırmuş.hiç kimse massa'nın nasıl savunma yaptığını söylemiyorsizin o agresif diye nitelediğiniz adam süper yumuşak lastikle massa'yı 5 tur geçemedi.massada süper yumuşak yoktu.daha sert olan lastik vardı.kim kabiliyetsiz görmüş olduk.adam sadece biçiyor.başka yaptığı birşey yok.massa ne güzel iki pit sop yapacaktı.çokta iyi gidiyordu.zaten kimin suçlu olduğunu yarış hakemleri gördü cezasını verdi.siz hala hamiltonu savunuyorsunuz ya ben inanamıyorum.tünelde resmen bizi çizgi dışına itti.kaza kaçınılmazdı.lütfen arkadaşlar biraz yorumlarınıza dikkat edin.

  27. Yusuf,Hamilton Porselen dükanına giren fil gibi ortalığı velveleye verdiğinde tur yemişti,sordun diye hatılatma gereği duydum.

  28. serhan acarın performansını bende begenmedm bgn hamilton ilk pitlerde hata yaptı ve hata yapmasa 13 sn ardında dondugu webber ve ondeki grubun onunde donecegini iddia etti tabii bu yorumu hamilton webberi yakaldktan sora yaptı herhalde hep orda zannetti onları :))
    bazı şeyleri ise cok gec farketti tamam biliyorum o sırada notlara falan bakıyo buyuk ihtimal ama bukadar da olmaz dedirtti sahsen yarişta bana kırmızı bayrak sallanması hamiltonun arka kanadının yamuk olması vb..

  29. Alonsonun yarış stilini bilmeyen yok,benim kardeşim bile anlamadığı halde,son beş turda atak yapmak için bekliyor dedi neyse,
    Bende Vetelin yerine jensonun kazanmasını isterdim en azından o konuda hemfikiriz.

  30. massathebest, bir pilotun ölümünü tüm kalbinle isteyecek kadar cahil bir insansın. sen f1 taraftarlığına yakışmıyorsun. sen git futbol küme takımlarını izle küfür et bağır çağır vs. şunu itiraf etmeliyimki geçmişte lewis-alonso taraftarları arasında çok ciddi tartışmalar yaşandı ama asla hiçkimsenin lewis veya alonso için böyle bir beduada bulunduğunu görmedim. işte bu da senin f1 taraftarlığını gösteririyor çok yazık…

  31. Button ile farklı stratejiler izleyen mclaren duvarı genelde diğerlerinden 3 eksik pit stop yapardı… bugün nereden çıktı bu 3 pit stop anlamş değilim

  32. eskiden alonsonun ballı olduğunu düşünürdüm ancak bugün gördümki ondan bile ballı vettel varmış. herhangi bir yarışta ne olursa olsun adam 4 ayak üstüne düşüyor. her türlü problemden en karlı çıkan o oluyor. en son kaza ve kırmızı bayrak adamın hayatını kurtardı. öyle olmassa belki alonso atak yapabilirdi ( ben pek inanmasamda) bunu kendi söylemiş. buttonda kazaya kadar her ikisindende daha avantajlıydı. yarışın sonuna doğru ya alonso-vettel pite gireceklerdi lastik değiştirmeye ya da her ikisinin lastiği bitecekti ve enazından jensondan çok kolay atak yiyeceklerdi. bugün ilkez vettel kazanmasında alonso kazansın istemiştim ama adam hertürlü senaryoda kazanan adam oluyor. 2009 gibi bir geri dönüş olmazsa McLaren veya ferrariden şimdiden gelecek yarışların tadını çıkarmayı öneriyorum. sezon bitmiştir…

  33. Hamilton çok hızlısın ama hırsının kurbanısın dostum tünelde yaptığın atak güzeldi 🙂
    Massa ya iyi oldu hiç sevmiyorum bu adamı herşeye bahane Alonso' ya oranlada çok yavaş.
    Hamilton bugün bir çaylak gibi yarıştı hatta çaylaklar daha olgun yarışıyor.
    Button ve Alonso'ya tebrikler.
    Schumacher' in 1-2 atağıda güzeldi ama Mgp iğrenç ötesi aracı yüzünden hem Schumi hem Rosberg e yazık oluyor adamların resmen potansiyelini toprağa gömdüler.
    Bu pisti pek sevmem hiç zevki yok şükür kurtulduk birde valencia daki yarışı kaldırsalar çok süper olur

  34. Podyuma çıkan ilk üç kişiye tebrikler. Dün sıralamalarda sorun yaşamayan Schuminin bu yarışı da sorunsuz es geçmeyeceğini, bunun telafisinin bugün yarışta yapacağını düşünüyordum ki zaten “katafalkaya” da bahsettiği gibi Schuminin yarışta bir sorun yaşayacağı da içime doğmuştu. Startta debriyaj ile ilgili sorun yaşadı (anti-stall) ve temiz taraftan kalkmasına rağmen 5 sıra kaybetti. Aşağıda da bir arkadaş sorunu tahmin etmiş , bunun yanında da biraz da Schumiyi hırpalamayı ihmal etmemiş.
    İlk turda Hamiltonla teması ön kanadının hasar görmesine neden olsa da Hamiltonu, sonraki turlarda da aynı aracı kullanan Rosbergi geçmesi benim için yarışın tek güzel noktasıydı. Ama yine de hayal kırıklığıyla bitmesi kötü oldu.
    Şimdi gel gelelim esas konuya Schuminin airboxında çıkan yangınla yarış dışı kalmasıyla her yarışta kazaya karışma rekorunu sürdürmesi için bayrağı Hamiltona teslim etti. Zavallı adam nerden bilsin ki durumun bu noktaya varacağını, yarış sonunda durum Teksas katliyamından (The Texas Chainsaw Massacre’dan) farklı değildi. Adeta 3. Versiyon olarak filim tekrardan çekildi . Tek farkı bu sefer Hamilton başroldeydi 🙂
    Schumiden bayrağı devralan Hamilton bu konuda Schumiden hiçbir eksiğinin olmadığını, hatta bu konuda ona beş bastığı yarış sonunda açıklanan yaralı ve hurdaya çıkan araç sayısından belli oluyordu. Ki Schumi 2010 sezonundan beridir toplam yaklaşık 25 yarışta elde ettiği rekoru Hamilton tek bir yarışla egale etti. Bu konuda kendisine tebrikler.
    Yarışta her şey vardı. Aksiyon, dram, adrenalin, aşk, ihtiras, tutku ihanet … Galiba birkaç kavram karıştı, bazıları olmayabilir 🙂
    Hamilton gerçekten çok vukuatlı bir yarış çıkarmasına rağmen iyi bir yerde bitirdi ve yarışta da oldukça heyecanlı sahnelere de neden oldu. Normal bir yarış olsaydı muhtemelen podyumda bitirecekti. Umarım bu yarıştan biraz ders çıkarır çünkü geçiş yapacağım diye çok kişin yarışını mahvetti. Benim şaşırdığım şeyse aracı o kadar dağlara taşlara vurmasına rağmen araç dağılmadı. Sanki araç Alman tanklarından daha sağlamdı.
    Bizim Mercedes geçen hafta bir tur yemişti, aradan bir hafta geçince bu tur yeme iki katına çıktı. Bir sonraki yarış iki hafta sonra umarım bu iş lineer gitmiyordur yoksa dört tur yiyeceğiz. Bu seneki araç tarihin en büyük fiyaskosu. Strassburgdaki dallamalar başlarını öne eğip artık bir şeylerin değişmesi gerektiğini bilmeliler. Bu arada olanlar zavallı Schumi ve Nicoya oluyor.
    Massa da oldukça şansız bir pilot. Yarışta olmadık şeyler başına geliyor ve sözüm ona kendisini Ferrari taraftarı adleden bazı şahsiyetler tarafından sürekli eleştiriliyor. Başkası tarafından yarışı mı mahvolmuş, pit ekibi yarışını mı mahvetmiş, araç sorun mu çıkarmış hiç umurlarında değil direk hedef olarak Massayı gösteriyorlar. Bunu görmek oldukça üzücü.
    Bir iki söz de Vettel için söylemek isterdim ; ama onun için diyecek bir şey yok.

    Next episode: Hamilton at Canada.

    to be continued 🙂

  35. galibiyet alındı geçildi artık bırakın geçin,belki farklı şeyler olabilirdi ama ben açıkçası alonso'nun vettel'i geçeceğine inanmıyordum zira button yaklaşmıştı.keşke o şekilde devam etseydi evet,ama olan oldu artık yarış kazanıldı.cesurluk yumuşak lastikle gidilmesi denenen 50 turdu(devam etseydi 59 tur).tüm sayfa vettel'i ballı tarzı deyimlerle nitelendirince ve üstüne senin yorumunu görünce sana patladım,kusura bakma biraz tutarsız olmuş olabilir..

  36. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Günün şanslı ismi Vettel e tebrikler. Alonso ya ve button a da tebrikler. Yalnız yayında serhan acar ın tarafsız yorumlar yapmadığını düşünüyorum artık. Bugün massa hamilton ın yüzünden kaza yaptı ve güvenlik aracı girdi hepimizin bildiği gibi. Alonso da pite girmişti ve tabi button da girmişti. Söylediği şu söz çok kinayeli geldi bana Alonso massa nın kazası sonucu giren güvenlik aracı sayesinde avantajlı konuma geçti diye. Peki soruyorum ona baskı altında olan Vettel in son anlarda (geçen sene şampiyon olunca kendileri şampiyon olmuş gibi sevinen) renault pilotunun yarış dışı kalıp yarışın durdurulmasına sebeb olup lastiklerini yenilemesiyle çok daha avantaj sağladı bu durumu niye dile getirmedi. Niyet gayet ortadaydı. 2008 singapur u kinayeli bir şekilde hatırlatmak amacıyla bir karalama yapmaya çalıştı. Yakışmadı Serhan'a… Hamilton da bu kadar kasap olabilirdi tebrikler. Bir an Takuma Sato McLaren aracını sürüyor sandım. Hatırlarsanız onun da başkalarının yarışını mahvetmediği kişi kalmamıştı.

  37. Yusuf  Hitay avatarı

    tur yediğini nasıl gördün süpersonik arkadaşım ?

    evet alonso geçen yıl harikaydı, glock'u falan sollamıştı hatta sollarken el kol falan yapmıştı niye yol vermiyorsun diye, geriside erken pit stop sayesinde geldi zaten, duyan da vettel'i falan solladı sanacak.

  38. Yusuf  Hitay avatarı

    hala tur yemeyi hazmedemeyen gençler görüyorum, üzülüyorum aslında böyle olay sidik yarışı cümlelerine döküldüğünde, bu savunma mekanizmasınıda hoş karşılamak lazım

  39. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Alonso'ya tebrikler, Button'a tebrikler tamam da Vettel'e de tebrikler. Adam 6'da 5 yaptı halen ballıydı şöyleydi böyleydi vs. Tamam taraflısınız anlıyoruzda bu kadar da insanın hakkı yenmez ki. Vettel çok iyi sürdü ve kesinlikle haketti, SC girmeseydi bile geçileceğini hiç sanmıyorum. Red-Bull'un zayıf olduğu söylenen pistte bile kerssiz, drssiz bahsettiğiniz pilotlara çok iyi dayandı. Kazanan her zaman en iyidir ve en iyisi VETTEL…

  40. Yusuf  Hitay avatarı

    hayırdır hangi cümlemi beğenmedin de adımı ağzına alma gayreti içine girdin ?

    kimsin diye sormana lüzum yok, adım yazıyor zaten, adım dışında bir şey öğrenmek istersen sorabilirsin

  41. Aranızda bayan var mı bilemem ama size diyecek bir laf bulamıyorum beyler. Devam edin böyle.

    Ben doğuştan McLaren lıyım. Böyle haksızlıklara ve böyle laflara alıştım. Artık sn lik sinirle geçiyor böyle zamanlar.

    Çünkü biliyorum McLaren her zaman kazanacak güçte ve öyle olucak.

  42. Bir şeyi dillendirdiğinizde onu alevlendirmiş olursunuz,o yüzden konu ırk kelimesi ile başlarsa Haklı haksız herkes onu konuşmaya başlar olan söz konusu kişiye olur,yani dini dili rengi farklı olan kimse mağdur o olur en iyisi o konuyu hiç açmamak

    İşin en kötü yanı da şimdi bay Hamilton o dertten şikayetçi ki ben hiç öyle olduğunu düşünmüyorum.

  43. Yine çok iyi bir yarış çıkardı Vettel müthiş formda ve istikrarlı.Umarım böyle devam eder

  44. massayı unutmuşum oda her zamanki gibiydi.bekleneni verdi.

  45. yarışın kazananı vettele tebrikler gayet güzel sürdü ve savundu vettel.ama yine sıralamalarda olduğu gibi yarışta şansı yaver gitti kedi gibi 4 ayağınn üstüne düşü kerata.ve kobayashi ye tebrikler.savaşçı kob 🙂 .alonsonun vetteli geçebileceğini düşünmüştüm ama olmadı.button ise taze lastiklerle yine ben atak yapmam öndekiler hata yaparsa geçerim edasında gezindi durdu.hamilton da kötüydü.mgp hepsinden kötüydü.ne olacak bu takımın hali bilmemki

  46. ismail uçar avatarı

    geçen seneki yarış ile bu yarış farklı,kurallar bile farklı..alonso ilk turlarda sc girince opsiyon lastikten kurtuldu ve bu pitsopta önündekiler geçmiş oldu,özel bi çaba harcamadı, ama iyi sürdü tabiki

  47. ismail uçar avatarı

    bişey oldu mu olmadı, diye bi dünya mı var arkadaşım. temas etti lastiği patlayablirdi rosberg in.olmadı diye bu atak çok insani diğerleri değil.tut birine silahla ateş et vuramayınca , bişey oldu mu abi adama de ,,,hangi dünyadayız , sonuca bakarak yorum yapıyosnuz.

  48. bugun motorsporlarının zirve gunlerinden biri
    f1 monacogp ve indy 500 link isteyenler için
    http://www.veetle.com/index.php/channel/view#4dd2dd48b0291

  49. Yavuz Balcı avatarı

    evet bazı arkadaşlar hakarete de başladılar. ne olduğunuzu belli ediyorsunuz.

  50. doğru düzgün yorum yap zevzek zibidide ne demek adminler nasıl yayınlıyor bunları merak ediyorum birisi ırkçılık yapar birisi zevzek der adminlerde uyur iyi uykular.

  51. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Bir şey bilmiyorsanız konuşmayın ahkam kesmeyin.

    Ben yarıştaydım Schuminin kalkamamasının sebebini orda bulunan bir mekanikerden öğrendim araç kalkıştan önce vites kutusunun takılması neticesinde geç start almış.Allahtan son anda çalıştıda daha fazla sıra düşmesine neden olmadı.

    Bu arada ahkam kesen arkadaşım Schumi Lewis düellosunda Schumin DRS sinin çalışmadığınıda umarım tv den görebilmiştir.(DRS enable olmasınıda saymıyorum)

    Ayrıca Kers sistemide bir türlü tam çalışmadı bir tur çalıştı 10 tur öyle kaldı.

    Lastiklerin ufalanması ve ufalanırken ve zaman kaybederken pit e çağrılmamasınında ne denli kendi hatası olduğu tartışılır.

    Bundan sonra lütfen yorumlamalara +18 koyulsun hatta +22 üstü yorum yapsın burdaki yorumları gördükçe acaba benmi F1 seyretmiyorum diyesim geliyor.

  52. alonso massayı almanyada bileğinin hakkıyla geçti ne ataktı ama izle izle doyamıyorum.

  53. ismail uçar avatarı

    yarşın monoco da oldugundan haberdarsın dimi diyeceğim ama göz var nizam var geçişin en zor olduğu pist burası

  54. ben hamilton dışında agresif ve yarışmak isteyen göremedim pistte malum kimse aman aracıma birşey olmasın diye sadece tur atıyordu. onlar süper pilot zorlayan kişi yarış dışı kalma pahasına lastik lastiğe yarışan kişi kazma oluyor. fazla yoruma gerek yok bugün hamilton olmasa yorumlar şuydu ne sıkıcı yarıştı yaa bir ara kanalları zap yapmaya başladım. hamilton sayesinde haber 220 yorum alıyor adam tartışamasız rating canavarı

  55. alonzomanyaa  avatarı

    Bide unutmuşum, yine bu hamilton zibidisi, geçen sene valensiya da güvenlik aracını geçip haksız sıra kazandığında KOBAYASI mi geçti Alonsoyu diye dalga geçiyordu. Aha böle çakarlar adama işte..

  56. ben hakeret boyutuna varan yorumlardan bahsetmiştim aslında benim tutumum ise bunun yanliş oldugudur benm yaptgmn nesi yanliş anlayamadm

  57. ismail uçar avatarı

    lastik değiştirilmesi gerçekten çok saçma bi kural.madem ki durmasın yarış SC arkasında devam etsin

  58. Button a çok çok yazık oldu.Tam dedim güvenlik aracı girereken adam ne şanslı pitini yapmış hopp arkada Alonso sertleri takmış bile.Dedim tamam yarış Alonsonun bu sefer esnek aracın süper Veleti
    tek pitstop yapıyor.O malum kazaya kadar izlediğim en iyi Monaco yarışlarından biriydi.Keşke devam etseydi.Bi de Hamilton agresif olmak zorundaydı bugün buna lafım yok ama Monaco gibi tuvalette bisiklet sürmek gibi diye tabir edilen pistte cesurca atak yapmaya kalkarsan sonuçlarına katlanırsın.Kimse kimseyi suçlamasın.Hele şu bal kelimelerini hiç kullanmayın.Geçmişte şampiyonluğu kazanmış her pilot haklı şansının yardımı ile bu tarz durumlara ddüşmüştür.Alonso dan da atak bekledim açıkçası aynı şekilde Button dan da (süper lastiklerle sürerken pite girmeden önce)
    Mercedes e diyecek tek kelime yazıklar olsun.

  59. alonzomanyaa  avatarı

    Geçen sene Alonso pitten başladı son sıradan, 6.cı bitirdi. demediğiniz laf kalmadı. Kimi geçmişinden tutun beceriksizliğine kadar. Kaldıki adam bir allahın kulunun yarışını da mahvetmeden becerdi bunu.

    Sizin zevzek hamilton ne yapıyor, 9 başlayıp, 3 tur yiyip, 1 ceza alıp (2 de gelecek), 3 kişiyi biçiyor, yarışın sonundaki kırmızı bayrağa bile o sebep oluyor içerden 6 kişiye birden yapmaya çalıştığıtığı atakla.

    Kalkmışınız senna menna, adamın kemiklerini sızlatmayın bu zibidi için.

    O şimdi ben hamiltonum dalarım havalarında, ama bu gidişle ona biri çok pis dalacak..

  60. ismail uçar avatarı

    tabi koçum tabiii sen de haklısın…virgin hamiltonun arka kanadını gördü duvara çarptı sonuç virgin yarış dışı.dünkü sıralamarda hamilton pitten çıkıyo dediler sonuç perez kaza yaptı. karşı balkondaki amca yarışı izlerken balkondan tv me göz attı lewisi gördü balkondan düştü, sonuç amcada yarış dışı :))))))))

  61. Harbi saçmalıyorsun massa.Tünele girmeden önce kim içerde onu bilmiyoruz bence fazla yorum yapma .

  62. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    çekemeyenler çok var alonsoyu malum f1 deki en iyi pilotun çok çekemeyeni oluyor demezlermiydi hiç????

  63. ne hamiltonmuş bee başınıza taş yağsa hamilton yukarda diyeceksiniz.

  64. Eray Parlak avatarı

    yani bir insan nekadar '' kazma '' olduğunu ancak buşekilde gösterebilir ve hamiltonu bu konuda tebrik etmek lazım. Adam herkezi biçti kime atak yaptıysa..
    Bi schumacheri biçemedi oda schumacher düzgün sürdüğü için schumacherde ike kere löwsde atak yaptı ama hiç temas vs rakibe zarar vermedi diğer geçişleri yapan bazı pilotlarda ama hamilton resmen katletti milletin yarışını massa maldonado vb.
    Şimdi çıkıp diyorlar hamilton agresif die sadece gülüyorum buna agresiflik denmez kin denir. agresiflik sonuna kadar zorluyan rakibe saygılı olan tabiri caizse bariyerleri yalıyan maximumu çıkarmaya çalışan pilota denir hamiltona dense dense kazma denir.

  65. "doğru söze ne denir.."bu mesajı tahsin arkadaşa cevaben yazmıştım ama saçma sapan bir yerde çıktı kusura bakmayın.

  66. Mclaren-Mercedes avatarı
    Mclaren-Mercedes

    Hala…

    hala….. hamilton ı haklı gören savunan,Massa ya,Alonso ya Vettel e laf eden insanlar var.

    Alonso nun bir el hareketini günlerece konuşup,hamiltonın o bana geç yol verdi bu vermedi diye yorumlarına hak verenler var.

    Petrov u 22 tur geçemediğini göremediler.Neyseki pit geldi.O kadar olaya karıştı. yine adam suçsuz dediniz.

    bu pilot diğerlerinden dahamı değerli?

    bende bir mclaren fanıyım ama bu kadarınada pes.

    pilotumu kınıyorum.Button'ı tebrik ederim.

  67. yeteneksiz haa 2007 yılında yendiği alonso yeteneksizin önde gideni ozaman. ee daha yeteneksiz olduğu için yenildi.

  68. doğru söze ne denir..

  69. ismail uçar avatarı

    sen yarışı nasıl izledin yahu..çarpışan araba mı bu lewis durdu bana çarpsınlarda yarış dışı kalsınlar görsünler beni yavaşlatmayı mı dedi.. önüne patlak lastikle atlayan adama çarpmamak için frene dokundu, asıl mağdur o pozisyonda lewis arka kanadı kırıldı yarış dışı kalabilirdi.Fanatizmden vazgeçin biraz lütfen

  70. watercolour avatarı

    Adminlerinde işine geliyor.Hit yapıyor haber.O yuzden engellemiyorlar bu durumu.Kaç aydır bu şekilde devam ediyor…

  71. Bence herkes olağan görüşlerini yazıyor malum yakışıksız olayı yazarak sen (belki istemeyerek)yapıyorsun

  72. adamın ayağı taşa takılsa onu oraya hamilton koymuş diyecekler.

  73. dewrimdusum avatarı

    bence hamiltonın da yaptığı tehlikeli gereksiz ama seyredenler için güzel olan atakları ** maldonado ile olan atağı hariç** günün en agresif pilotu diyebiliriz
    alonso ise pist üzerinde hızlı araçlar içerisinde ki en profosyanel pilot ve alkışı hak ediyor
    webber ise günün en talihsiz ismi malesef pit stopda çok fazla zaman kaybetti ve gecen yılın galibi için sonuc ortada tabiki burada kimin hatası var tartışılır …
    button bugün alkışı hak ediyor kesinlikle planladıkları strateji istedikleri gibi olsaydı bugun galip button olabilirdi ancak burası manoco sanırım bunu unuttular 🙂
    vettele gelincede bu adam sempatik geldiği kadar itici de bir tip ancak altındaki aracı harika kullanmakla beraber müthiş şanslı ve bunun sonucuda ortada 🙂
    massa ise genel olarak alonsonun başarılı performansı karşısında sönük yarışlar çıkartıyor buda onu olumsuz etkiliyor malesef
    mercedese söylicek söz bulamıyorum malesef
    williams takımı umarım ilerleyen haftalarda daha güzel sonuçlar alır
    olarak zevkli bir hafta sonu yaşadık diyebilirim kesinlikle keşke o olumsuz kaza olmasaydı yarışı o şekilde tamamlasaydık ne güzel olurdu …

  74. bulursam atacağım tahsin. kamera bir an gösterdi orayı. hamilton yarış çizgisinden falan gitmiyordu tünelde, direkt massa'yı bariyere sıkıştırdı, gidecek yer bırakmadı ona.
    iyi niyetli olmadığı apaçık ortada. kazaya sebebiyet vermek pahasına (ki başardı) massa'yı tünelde bariyerlere kıstırdı.

  75. ismail uçar avatarı

    Sc girmese muhtemelen vettel pistop yapacaktı, 2 kez Sc nin girmesi ikisindede vettele yaradı

  76. kazanın fotosunuda atsaydın dostum biz zaten orda hatalı diyoruz ama kime diyoruz kendi yaptığı kazayıda hamiltona atıyorsununuz.

  77. Fabrika Takımının geçmişte başardıkları başarılar ortada.Renault motorunu karalayanlar gördü bugün bitmiş lastikler ile o viraj çıkışlarında ki Vettelin uzamasını görüyorduk.Fabrika takımı sayılan Lotus Renault Mercedesın fabrika takımın önünde hemde bu pilotlar ile Mclaren de Mercedes motoru kullanıyor arada ki fark ortada Her ne kadar Redbull Aero olarak güçlü olsada Renault motoru ile uyumlu bir arka kısıma sahipler.Şimdi ortada 30 bg lik bir eksiklikden bahsediyor Renault motoru için böyle eksikliğe can kurban Monza ve Spayı çıkar Redbull Bu sene alacak.Geçen sene çok hayal pilavı yiyehn oldu özelliklede son 5 yarışda ama Şampiyon Redbull Renault oldu.

  78. arkadaşlar ne bekliyordunuz ki. bir sürü arkadaş burada gören gözden bahsetmiş hepsine katılıyorum. gören gözler görüyor. bu pist sıradışı bir pist ve sıradışı bir yarış oldu. herkes hamiltonu suçlamış ama bence sakin olun ve öyle düşünün. hamilton bu gün ne kadar agresif ataklar yaptıysa rakipleride o denli agresif savunma yaptılar. massa da maldonado da iş işten geçtikten sonra kapıyı kapatmaya kalktılar sonuç malum. massa olayının olduğu yerde schumi hamiye atak yaptı sonuç kaza yok. maldonadoyla olayın olduğu ilk virajdada hamilton schumiyi geçti sonuç yine kaza yok. bence keyifliydi. tüm yarış boyunca inanılmaz sinirliydim ama dediğim gibi sıradışı bir pist ve sıradışı bir yarış…

  79. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    %100 denirdi emin ol, piquet=massa derlerdi, domenic=briatore

  80. adminler bazı yorumları silmekle meşgul ama ırkçılıkla ilgili yorumlara gelince tık yok o zamanda bize laf yetiştirmekle meşgul oluyorlar.

  81. ismail uçar avatarı

    evet schumi geçmişti, içeriyi açık bırakınca massa da açık bıraktı ama sonra kapamak istedi gbii geldi bana.lewis kapamya çalşmadı schumin atağında sanki.

  82. http://www.formula1.com/gallery/race/2011/855/tv_images/

    şu linkteki 17. fotografı bir inceleyin.

    hamilton yolu öyle bir harmanlamış ki, massa'nın istikameti direkt duvar olmuş. bir adım sonrası, duvarda. adam gibi geçmek isteyen pilot, o şekilde mi olur pistin ortasında?

    kalkmış bir de massa önüne kırdı diyorsunuz. ulan adam duvara mı çıksaydı?

  83. çok komiksiniz ya burda birbirinize haklı haksız laf atışlarınız direk bi insanı liseli yapışınız yarışı tam analiz etmeden gordugunuz tek bir haklı gerekceyle direk herşeyi desteklediginz pilota/takıma yormanız atak deneyen adamı yerin dibine gecirmeniz sesli gulmeme sebep oluyo .hayır yani bu adrenalin sporu kac tur arkada bekliyosun sora bi fırsat geliyo herzaman hakim olamazsın kendine evet hatalı olabilir ama adamın f1de neişi var demeye getirmeniz cok yazık.
    ne yazıktırki yapılan ırkçılık ise hiç guldurmemekte

  84. Ne diye ölesiye taparlar bir pilota anlamam.

    Alonso hamiltona arkadan vurup kendi yarışını mahvederken kötü, monacoda mı iyi oldu?

    Hamilton vetteli zorlarken ve geçerken iyi, maldonadaya vurunca mı kötü?

    Bugün iyi iş çıkarırsın yarın batarsın. Geçen yarışta harika kalkan şumi burda rezil etti mercedesi.

  85. Ferrari_Alonso* avatarı
    Ferrari_Alonso*

    Alonso Kazanmaya Çok Yaklaştı Ancak Geçişin Neredeyse Sıfır Olması ve Yarışın Durdurulması Buna Engel Oldu.Maldonado ve Massa'da Çok İyi Bir Yarış Çıkartıyordu Ama Hamilton'ın Biçtikleri Arasına Katılıp Yarışa Veda Ettiler.Arka Grupta Kobayashi Çok İyi Bir Strateji İle Yarıştı Yarışın Durması Onuda 1 Sıradan Etti Denebilir.İspanya'da Habire Tur Yediniz Diyenler Hamilton'ın SC Olmasa Kaç Tur Geride Bitireceğini Hesaplasınlar.

    RedBull'un Şansıda Devam Ediyor.Bir Kaza İle Polü Aldılar.Başka Bir Kazaylada Galibiyeti.

  86. dostum sende motora taktın eminimki mercedes redbulla motor vermeyi kabul etse redbull renault'un yüzüne bakmaz. bu kadar büyütmesek diğer renault motorlu araçları görünce.

  87. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    2007 yılında lewis ne kadar tecrübesiz olduğunu ve be kadar yeteneksiz baskı ya dayanamayan bir pilot olduğunu son 1 2 yarışa farkla lider girip şampiyonluğu kaybederek gösterdi bizim içimizde bişey kalmadı sen rahat ol

  88. Yavuz Balcı avatarı

    ayıp be kardeşim ayıp. senin pilotun hayati tehlikesi olan bir kaza yaptı. senin gibi konuşan biri çıksa ne derdin ? yakıştıramadım sana.

  89. olabilir neden olmasın olacaktırda f1de bir viraj sonra ne olacağı belli olmaz ama massanın kazasında sorumlu değil gelip geçiyor massa çizgiden çıkınca kaza yapıyor dün çizgiden çıkınca kaza yapanları gördük çünkü çizginin dışı artık çok kirli araç jilet gibi kayıyor.

  90. ismail uçar avatarı

    farklı takım da orada atak yaptı schumi ilk turlarda lewis e atak yaptı hatta ve geçti lewisi.orada atak yapmak çok zor fakat massanın yarışıının bitmesiyle alakalı oldugunu düşünmüyorum. tünelde yarış çizgisini kaybetti massa ve yuksek hızda pisttin kirli tarafında kalınca yoldan çıktı. toro rosso ve petrov da hiç suçu yok, ondeki lastiği patlak force india önüne çıkınca arkadakiler ona çarptı. Maldonado ya ise biraz iyimser atak yaptı.bu olaylar monoco da çok oluyor abartılmamalı

  91. Red Bull renault motorunu kullanabiliyor ama tekrar soruyorum. eskiden fabrika takımı olan ve yine öyle görünen Lotus Renault GP neden yapamıyor?

    Olay motorda değilmiş demekki. Öyle olsa Mclaren 1 Mercedes 2 Findia 3 olurdu

  92. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşım bunu geçeceksin. Webber'e odaklanırken bir baktı solunda Lewis bitmiş. üstüne kıran Massa. ne çirkefliği. üstelik hala cevap gelmedi bana. alonso daha beterini heidfeld e yaparken bugün Lewis'i eleştirenler nerdeydi ????? o gün normal bir yarış kazası diyen bendim. şimdi Lewis'e çirkef diyenler kendi pilotlarına da o gün çirkef demişmiydi ???

  93. massa süper yetenek zaten massathebest söylesene böyle bir kazmayı tutmak nasıl bir duygu 2008 yılındaki son turda ailesinin yüzünü görmek paha biçilmezdi önce çılgınlar gibi bir sevinç sonra mosmor olma. neden LEWİS HAMİLTON

  94. insan olamadıktan sonra ne olursa olsun.
    dilerim gün gelir, aynı hareketi kendine yaparlar ve hamilton'un parçalarını pistten toplarlar.

    tüm kalbimle diliyorum bunu. bu kadar edepsizlik olmaz.

  95. watercolour avatarı

    O kadar geriye gitmeye gerek yok geçen seneki Singapur ve İtalya yarışlarına bakmak yeterli olur.

  96. çakma senna olmak bile bir onurdur ama kazma massa olmak bir onur değildir adam 2 senedir rezil oluyor geçtiğimiz yarış ne hale düştü ama adama toz konmuyor kimse senna olamaz schumi bile senna olamaz senna bu spora gelmiş geçmiş en büyük pilottur ve dünya yok olana kadar öyle kalacaktır.

  97. durup duruken kırılmadı o kanat Rosberge de belki zararı oldu Massanın kanadının,bunlar farazi işler kazanana tebrikleri..Alonsoya ve Buttona

  98. watercolour avatarı

    Massa'nın kazasından sonra SC girdi ve eğer Vettel pite gireseydi Alonso liderliğe cıkacaktı.Acaba ozamanda Massa bilerek duvara vurdu diyen olacak mıydı?Aklıma ilk bu geldi.Kesin olurdu..

  99. Sitede yorumcuların birbiriyle olan diyaloglarının içeriğine dikkat kesilirken, pilotlara karşı söylenenlere de aynı hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum.

    Bir pilotu (bir insanı) rengiyle tanımlamak, rengiyle çağırmak, anmak en basit ve kibar ifadesiyle "ırkçılık"tır!

  100. eh, bunun için her yolun mübah olduğunu, bu uğurda her türlü çirkefliği yapabileceğini zaten biliyorduk, iyice anladık bugün.

    senna'ymış, çakma senna. şu haliyel daha çok ipini koparmışlara benziyor.

    senna ile arasındaki fark:
    insanlık+saygı+zeka.

  101. watercolour avatarı

    Durup dururken pite almadılar.Jenson ilk pitinde de super yumusakları taktığı icin zaten 1 pit yapmak zorundaydı..

    Açıkcası Jenson ikinci pitini yapıp SC girdikten sonra yarışı kazanacabilecegini dusunmustum.Ancak RedBull beklenmedik şekilde devam etti.Nasıl gittiler o lastiklerle anlamak mümkün değil.Alonso'da aynı taktikle yarışıyormuş.Red Bull ve Ferrari'nin stratejileri iyidi McLaren e göre.Şaşırdım :))

  102. @MaYKiL Schumacher

    bak sende objektif şeyler yazıyorsun sana katılıyorum yalnız adamlar kasap cesareti diyor..

    harika yarıştı diyor.onlar kazanıyor podyum yapıyor gülüyorlar eğleniyorlar diyor bizde neden yok biz neden alamıyoruz..))))

    keskin sirke küpüne yine zarar verdi.

    ron amca çek şu adamın kulağını az daha pilot kalmayacaktı pistte

  103. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ona kalsa kara oğlan sütten çıkmış ak kaşık, biz başka bi yarışmı izledik yoksa…

  104. Tebrikler Vettel Bu hafta sonu Renault motoruna 181 ci Polünü ve 135 ci zafer galibiyeteni getirdiğin için.

  105. Yavuz Balcı avatarı

    bazı arkadaşlara 78 tur sadece kendini izleten pilotumuza saygılarımı sunuyorum. ayrıca aşağıda bir arkadaş kendi pilotunuzdan bir yazı yazmış. monacoda geçişlerin yüzde 50 si kazayla biter. sizi kendi pilotunuz bile kendi sözüyle ters köşeye yatırmış.hadi geçmiş olsun. biz Massayı geçmek için zorlarız ve geçeriz. kimseden yol istemeyiz.

  106. Öfff öf Ya arkadaş bu mclaren ile ferrari kestirmeden veteli şampiyon yapacaklar
    Kırk yılda bir hata yaptılar pitte oda mc laren altın tepside sunulan fırsatı geri verdi
    Benim nazarım mı değdi mc laren stratejisine ne! ne güzel jenson lider gidiyor durup duruken pite aldılar adamı,Resmen adamın birinciliğini vetele hediye ettiler,Hamilton olsaydı bunları duman ederdi herhalde adam sakin sakin gülüyordu ki ben bile çileden çıktım

    Hamiltona gelince izleyiciler açısından yarışa renk kattı ancak
    Pilotlar açısından porselen dükkanına giren fil gibi ortalığı darma dağın etti,en çokta Maldonadoya özüldüm adam bu sene viliamsın en iyi dercesini yapacaktı,
    Son olarak Allahın sopası yok ama Alonsonun var,geçen hafta Tur yediğinin altını çizenler bu hafta utandılar mı acaba?

  107. 2007 yılının acısını hala hissediyorsun değilmi ulaş çok koymuş olmalı öyleki 5 yıl geçti hala etksi devam ediyor alonso kimin oğlu briatoreninmi

  108. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    öncelikle Petrov'a çok geçmiş olsun acil şifalar…
    ne varsa ne yoksa Petrov'da var abi 🙂
    tamda yerini buldu kaza hiç istemesekde :S
    **********
    yarış beni kalpten götürüyordu az daha 🙂
    yarışlar her geçeen zaman daha heyecanlı olmaya başladı
    ***********
    yarış müthişti tek kelimeyle…
    Vettel her geçen zaman gelişiyor geliştiriyor kendini,
    bu kasdar kısa zamanda büyük işlere imza atmak her babayiğidin harcı değildir (gerçekten inanılmaz)
    evet biraz şanslıydı kabul etmek gerekir
    ama yinede o şansı sonuna kadar kullanmakda kendisinin elindeydi ve bunuda başardı
    kocaman ve ayakta alkışlıyorum Vettel'i ve RedBull'u
    *************
    Mercedes'e gelince :***(
    Schumi ile yine üzüldüm (yapacak bir şey yok)
    *************
    alonso'yu kutluyorum
    iyi bir yarış çıkardı.
    *************
    ve son olarak hamilton'a bir iki laf etmeden duramam
    sen Schumi'yi geçtiğinde el kol hareketi yapıyorsun
    sonra yetmedi Massa'yı çarparak olası aracına zarar veriyorsun
    yetmezmiş Moldanado'nun hayatında ilk kez puan alacağı halde gidip onada tosluyorsun
    Moldanado'nun suçu ne? 🙂
    amacın ne hamilton????
    hamilton hala çaylak çaylak çaylak başka bir şey demiyorum.

  109. LEWİS bugun ne kadar iyi bi çaylak ve ron dennis in oğlu olduğunu gosterdi :))

  110. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    kardeşim hamilton bir ferrarinin yarış dışı kalmasına neden oldu yetmedi başka bir sürü kazaya sebebiyet verdi bence direk yarıştan diskalifiye edilmesi lazım sen böyle bi yarıştan sonra benle hamiltonun yeteneğini tartışacaksın gözün hamilton sevgisinden kör olmuş demektir biz herhalde hamilton a kızacağız onun yüzünden belkide hem massa yarış dışı kaldı hemde alonso galibiyet mücadelesini kaçırdı baktı arkadan alonso geliyor kafayı yedi ortalığı birbirine kattı o zaman sizin pilotunuz bile alonsodan korkuyor hamilton ın alonso yu geçebilmesi için 2 şampiyonluk daha kazanması gerekir gitsin kazansın sonra gel bana hamilton daha iyi de tarih çim biçme makinelerini değil şampiyonluk sayılarını yazar

  111. Açıkcası bana göre de suçlu Sutil, Tekerleği patladığı halde tur bindiren araçların olduğu öylesine yoğun bi anda pist dışına taşıp bodoslama orta orta atlıyor sağdan sessiz sessiz giderim diye düşünüyor ve önüne atladığı ilk pilot kimdi hatırlamıyorum o yavaşlayınca haliyle arkadakiler tren gibi zincirleme… o karmaşadan ilk 3 nasıl sağ salim çıktı hala anlamadım 😀

  112. massa kendi kanadını kırdı. rosberg'in değil. rosberg bundan zarar görmedi. "insan" olan bir pilotun geçişinden bahsettim ama pişkinlik bugün hit yapacak anlaışlan.

  113. çok yaratıcısın bilimkurgu senaryosu yazmanı öneririm..Tabi önce F1 takımlarına saygı duymayı öğren..

  114. yok hamilton massa nın tekerie ateş etti yaw adam atak yaptı bu kadar basit oldu olacak hiç denemesin zorlamasın ve orada içeri girdikten sonra lewis in kaçacağı yer yok ne yapsın aracı inclmiyo ki adamın orda massa daha genişe açılmak zorundaydı ( göz var nizam var adam burnunu sokmuş geliyo bari geniş al hızlı al mümnün olduğunca sonra ki 2 viraj senden yana zaten ama massa göstere göstere içeri kırdı he hamilton sütten çıkmış ak kaşık değil özellikle de maldonado olayında ama massa olayını sadece ona yıkmak yanlış massa da atakyapmayı savunma yapmayı bildiği kadar geçilmeyi kazadan kaçınmayı da bilecek

  115. bu kadar bilgi dışı yorum senden beklenirdi ferrariye söyle bence bunları yarış iptal oldu gelişeceğiniz yerde patates çuvalı gibi dolaşıyoruz ortada.

  116. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    +1

  117. Ne güzel demişsin Massa Rosberge aynı hareketi yapıp geçince sorun olmuyorda Hamilton geçincemi sorun oluyor..Bırak Allah aşkına…Tuttuğun pilot düz yolda gidemeyip bariyere dalıyor suçlu Hamilton oluyor…

  118. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    muhaaohaoahoaaa kimi arkadan gömmüştü bu değilmi, demekki geçen onca senede hiç bişey değişmemiz, huylu huyundan misali…

  119. hem rocco, hem nebuchadnezzar, elinize sağlık. ama göz görmek istemezse, çaksan geçmez…

  120. +1 🙂

  121. massa serbest kalsın o halde süper ataklar yaptığı için bizde onu izlerdik heyecan artardı.

  122. bu mclaren ve lewis cok ballı balewis ballaren :)))) nedenmı sezon bası bahreyn yarışı ertelenır eğer ertelenmese sezona bu kadar iyi başlayamazlar ve bugun aracın aslında bütün parcalarını değiştireceklerdi yanlış yaptılar :))

  123. kimse farketti mi bilmiyorum ama vettel alonso önünde zaman zaman olmadık yer ve zamanda ani frenajlar yaptı. Bana öyle gelmiş olabilir ama alonsonun arkadan çarpıp kanadına zarar vermesini amaçlamış da olabilir.

  124. Alonso'dan Monaco'da atağın %50 kazayla sonuçlanacağını ve kendisinin bunu göze almaya hazırlandığını duymak güzel gerçekten.Alonso da sıkıldı artık kelle istiyor kelle..

    Bir ballı parmak var,hadsiz aynı zamanda.Görevde bulunan bir askerin suratına şampanya fışkırttıyor,ilginç..

  125. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    yarışın durdurulmasına tamam. ama neden lastikleri degiştiriyorlar yani neden sıfır lastikler takılıyor herkese? button'a alonso'ya haksızlık olmadı mı? diyorum. Ayrıca Webber-Kobayashi araçlarının arasındaki fark Vettel-Alonso araçları arasındaki farkın çok fazla katıdır bunu da hatırlatayım. hangisini geçmek daha kolaydır ordan çıkarırsın.

  126. yukardaki şahısta kuyruk açısından dolayı bize en iyi pilotun hamilton olduğunu göstermiş oldu alonsocular hamilton alonsoyla bu yarışta karşılaşmamasına rağmen hala hamiltona laf atıyor pes doğrusu haklılarda bi yerde season 2007 bu herşeyi açıklıyor.

  127. alonzomanyaa  avatarı

    Kendini kandırma be dostum, Lewis bu alt tarafı. Yoksa siz başka bişey mi sanıyorsunuz bunu. Altındaki araç el verdiği sürece orda olacak bir pilot olmanın dışında, birazcıkta yalancı, yüssüz, taraftara küfür eden kaba saba herifin biridir yani. Büyütmeye gerek yok o kadar.

    Biz Türkiye'de bunun gibilere NE OLDUM DELİSİ diyoruz.. Aman ha siz de öyle olmayın..

  128. double post 🙁 silin lütfen.

  129. yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. aynı hesap.

    bugünkü atakları yapmak için cesaretten önce biraz insanlık gerekirdi, biraz edep, biraz zeka. çok mu zor hamilton gibi milletin yarışına kast etmek? alonso istese vettel'e arkadan bindiremez miydi? arka arkaya giden 7 pilot, birbirini geçecem diye fren yerine gaza basamaz mıydı? ama her şeyin bir kuralı adabı vardır, önce insan ol, millete saygılı ol, sonra ne yapacaksan yap.

    felipe de rosberg'i geçti, yarışının mahvolduğunu bildiği halde geçmek için onca tur bekledi, ve hakikaten zor bir yerde geçişini yaptı, kanadını da kırarak. ama rosberg bundan zarar gördü mü? webber 30 tur kamui'nin ardında gitti, ama geçiş yaparken kamui'ye zarar verdi mi?

    kime anlatıyorum ki…..

    kırmızı ışıkta bekleyen bir pilotu bile biçecek kadar edepsiz bir pilot. daha ne diyeyim…

  130. Bir de güvenlik aracı sonrası kırmızı bayrakta araçta oynama yapılamaz sanıyordum, yapılıyormuş demek.

    Vettel ve hamilton sırf bu yüzden çok şanslıydılar. Biri lastiklerini değiştirdi diğerinin arka kanadı onarıldı.

  131. watercolour avatarı

    Red Bull :)))

  132. Bir de güvenlik aracı sonrası kırmızı bayrakta araçta oynama yapılamaz sanıyordum, yapılıyormuş demek.

    Vettel ve hamilton sırf bu yüzden çok şanslıydılar. Biri lastiklerini değiştirdi diğerinin arka kanadı onarıldı.

  133. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa o tünele kanadı kırık olarak girdi.Hamilton önce massanın kanadını kırdı sonra da lastik kırıntılarına iterek yüksek hızda kazaya sebebiyet verdi.

  134. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    etmeyin ne olur, doğru massa kasti kapattı o yüzden geniş aldı :)), hakemlerde zaten o yüzden sadece heppp hamiltona ceza verdi, :))

  135. Monaco Yarışıymış. Yarış mı? hani nerde? ben göremiyorum. Okadar mücadele ver Sonra yarışı güvenlik aracı belirlesin. Böyle yarışları hiç sevmiyorum. hızlı olmanın hiç anlamı kalmıyor.

  136. siz ne içiyosunuz allah aşkına bu ne ya hamiltonun sucu yokmuş şaka gibisiz:D kamikaleliğin tanımını yapsan yanına bugunku hamiltonun yarıs videosunu koyarsın.Sacmalamayın 😀

  137. bazı hataları oldu ama çoğu yarış kazası yarışmak suçsa onu bilemem.

  138. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    biz lewis ten bahsederken araya alonso yu atarak F1 deki en iyi pilotun alonso olduğunu bir kez daha göstermiş oldun

  139. Sürücüler vs hakkında konuşmaya gerek bu kadar yorumun üstüne ama bu yarışta şunu gördüm Mercedes aracı şu zamana kadar aerodinamik olarak başarılı olduğu için ilk 10'da yer almış. Monaco'da görüldüğü gibi araba mekanik anlamda williams'tan bile kötü!

  140. yarış sonunda +1 lap yazmıyor ve berbat bir hafta sonunda tur yememek zaten abest olurdu ama ilk virajı lider döndükten sonra tur yeseydi ozaman istediğini diyebilirdin.

  141. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    kim kimi kabullenemiyor ben onu anlamadım senin derdin ne arkadaşım? kim vetteli kabul etmiyor öyle bir şey mi yazdım yoruma, ben son 8 tur aynı şekilde devam etmesini ki geçişlerin olmasını yarışın sonunun daha heyecanlı olmasını istedigimi belirttim ve lastikleri neden degiştiriyorlar button'a alonso'ya haksızlık olmadı mı diyorum. sen bunun neyinden gelip de vetteli kabul edemedigimi çıkardın, Gelip de bunun üstüne saçma sapan dengesiz tutarsız şeyler yazmayın

  142. Tebrikler ilk üçe Özelliklede Vettele adam gerçekten harika işler çıkartıyor.Bir tebrikte Nick Heidfelde 16 sıradan 8 sıra hiçte fena değill.Petrova çok geçmiş olsun 6 sırada güzel bir yarış götürüyordu her iki araba ile puan alabilirlerdi yine büyük bir şanssızlık yaşadı.Webberin Kobayaşiyi geçişi süperdi.Button yine sakin bir yarış çıkardı elinden geleni yaptı.Mercedeslere gelirsek ya pilotlarda büyük bir sorun var yada arabada hafta sonunu birleştirip yarışa aktaramıyorlar buda onları etkiliyor.Lewise gelelim yine heycan kattı ama bu sefer biraz abartıya kaçtı Mekanikerler yarış durdurulduğunda onardılar arabayı.Güzel bir yarışdı herkese iyi akşamlar..

  143. herkezin yarışını katletti ya ama olurmu o kalbıyle yarışıyor haha :))

  144. Alonso,Vettel ve Button yarışıyordu.

    carl lunaparka gitsin,yada gocartlarla oynasın.

  145. tünelde bir çok kez aynı sahneleri yaşadık massathebest allah aşkına sen yapma bari. tamam casinodaki olayda hatası var ama tünelde hiçbirşey yapmadı. yan yana geldiler ve massa çizgiden çıkınca kayıp vurdu.

  146. olay dandiklikteyse alonso da lewis'in rekorlarını egale eder merak etmeyin.

  147. hamiltona yaklaşan yandı,,adam kime yanaşsa rakibi yarış dışı kaldı…kendi herşekilde devam etti…massaya çarpa çurpa..maldonadoya çarpa çurpa…petrov+alguersuari ani yavaşlama sonucu oluşan 3araçlık kaza…. enteresan valla
    hamilton; çarpışma 3*4 belki 5—- hasar;1arka kanat v çok sayıda yarışdışı araç— ceza;1 alınması muhtemel şikayet/ceza;sayısız–sonuç 6.lık

  148. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İlyas kendinde misin? Ne içtin ki?.Hangi içecek insanı böyle konuşturabilir gerçekten merak ettim .

  149. bende ondan dolayı öle dedi bu adam akıllanmaz abi valal akıllanmaz örnek cok

  150. Admin/adminler,

    Burada yorum yapanların birbirine karşı olan tavırlarının yanında pilotlara karşı tutumlar da sizin kontrolünüzde olmalı.
    Bir pilotı (bir insanı) rengiyle tanımlamak, rengiyle hitap etmek en basit ve kibar ifadesiyle "ırkçılık"tır.

  151. Alonso 'nun adını büyük harflerle yazmak zorunamı gidiyor?Hem tarafsızım diyorsun,herşeye dikkat ediyorsun.Buna gelince…neyse..

  152. rocco junior avatarı

    O virajdakı olaylarda dışarıda kalan pilot için avantaj olması gerekiyor aksi taktirde Lewis haklı olur cezayı Massa yerdi ve olabildiğince dışarda kaldı Massa Lewis temas edince zaten aracında hasar oldu mu olmadı mı momentumu kayboldu mu bilmiyoruz ama ben buna bağlıyorum.Zırt pırt ukala ukala yorumlar yapma f1 uzmanıymış gibi.Farklı düşünüyorsan edebinle bildir.100 kişi adamı suçluyor 2 tane sivri zeka onu savınıyor hadi savundun millete ne laf sokuyorsun.Sen kimsin,kaç yıllık f1 deneyimine ve yarışa sahipsin,Bay e misin sen haddini bil öyle yorum yap Yusuf Hitay

  153. güzel yazmışsın dicek söz yok üstüne

  154. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Dandik İle Ne Alakası Var Anlamadım…Çok İyi Bir Pilot Ama Gereksiz Pozisyonlara Girdi..

  155. schumi engelledi teması çünkü tecrübeli ne yapacağını biliyor maldonado kazması düz yolda gidemez monakoda kaza yapınca suçlu hamilton olur. tamam kazasında etkisi var ama maldonado bilse monakoda neler yapınca neler olur diye o kaza olmazdı kendiside devam ederdi puanda alırdı. savunmaya kalktı ki yapmayıda bilmiyor kapıyı kapattı sonuna kadar sonra temas oldu ve kaza yaptı hamilton'ın yapacağı birşey kalmamıştı orda çünkü artık burnunu sokmuştu.

  156. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    shut up!

  157. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    +1 🙂

  158. lewis bir kez daha ne kadar dandik bi pilot oldğunu gosterdi. adam geçiş için başkalarının yarışını mahvedıyor bravo lewis böle devam et 🙂

  159. hamilton,alonso,button,massa yarış dışı kalırsa evet.

  160. rocco junior avatarı

    Hee iyi oldu biz izlemeyelim sen izle bizim yerimize.Force Indıa aracı aynı manevrayı aynı yerde yaptı kazaya sebebiyet verdi ve ceza aldı.Daha ne kardeşim

  161. arkadaşım,button'ın pitinden sonra olan kaza button'ı bu noktaya getirdi,eğer bunlar olmasaydı 'sıkıcı yarıştı yine vettel aldı yürüdü' derdiniz,lütfen artık..

  162. sebastian vettel şampiyonluktan sonra kendine güven noktasında daha bir olgunlaşmış olarak bu sene yarışlar çıkarıyor, aceleci düsüncesiz tavırları yerini daha oturaklı dikkatli bir sürüş tarzına bırakmış durumda.bu sene özellikle son iki yarıştaki savunma anlamındaki istikrarı soğukkanlılığı ne yaptığını bilen güvenli tavrı olgunlaştığının göstergesi olabilir hız anlamında zaten sorunu olmayan bir pilot.eskisinden cok daha iyi ancak daha farklı bir araçta performansını görmek daha net bir tahlil i beraberinde getirebilir.
    luis hamilton biraz montoya ya benziyor aşırı agresif ancak bu agresiflik mantığını gölgede bırakıyor ve fazlasıyla başını ağrıtıyor, bu tip pilotların fazla şampiyonluk kazanma sansları yok ama grid de her zaman en renkli pilotlar olarak göze çarparlar montoya da böyleydi.bir özelliğiniz 10 üzerinden 10 ken diğeri 5 se bu sizi biryere götürmez sadece yetenek birsey ifade etmez önemli olan dengeyi bulmak komplike bir pilot olabilmek.
    bir not da mgp ye bu yarış resmen çuvalladılar schumacher hiç beklenmedik bir sekilde kariyerinin en kötü kalkışlarından biriyle gerilere düstü pit stop ın ardından temposu gayet iyiydi hızlıydı ancak araç problemi yarışını bitirdi devam etseydi de 9.10. belki olabilirdi ama hedef bu değildi.rosberg çok stabil di.belki sıralama ya göre araç ayarlarını yapmışlardı ki dün sıralamarda gayet hızlıydı yarış ayarları çok kötüydü veya rosberg gününde değildi neticede her yönüyle mgp için kötü bir hafta sonu oldu.
    bu arada ross brawn ın bir açıklaması var;iyi takımlar araçlarını hem sıralama hem yarış için ayarlayabilirler ancak aracınız o kadar iyi değilse birine yoğunlaşmalısınız ve bizde bunu yapıyoruz
    buda sıralama ve yarış performansı açısından farkı gösteriyor mgp adına hatta bence iki pilotu içinde bu tercihleri farklı kullanıyorlar.
    benim kişisel düsüncem evet monaco efsanevi bir pist ancak yarışı izlenebilir kılan en büyük faktör kazalar oluyor burda hersene sc görüyoruz geçisler se çok ender oluyor olanlarda yüzde 80 temasla oluyor pek zevkli bir pist değil bence bizim pistimiz rekabet anlamında çok çok daha üstün.

  163. watercolour avatarı

    Aynen birde Massayı suclamaz mı telsizden.Tam komedi.

  164. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bu sezon 60 tur giden yumuşak set lastik görürsek sen haklısın, ama görmessek nolur gözükme buraladar, o laftik son turda öyle bi biterdiki out olup kalırdı vettel, balın ağa babası bu yarış vettel için… ki dün sıralamalardan beri böyle, yarışın değil tüm hafta sonunun ballısı vetteldir.

  165. Yusuf  Hitay avatarı

    giderdi giderdi, alonso'da o kasaplık olmadığından burnunu bile sokamazdı. nitekim 10 tur arkasındaydı ama çok çok hızlı olduğu halde deneyemedi bile, son 10 turda bir şey değişmedi. demekki bazen kasap cesareti gerekiyor gerçekten. ayrıca massa kasti olarak önünü kapadı, kaza olan tünel bölümünde ise hamilton'ın bir suçu yok yarış çizgisinde olan hamilton zaten, öyle massa'nın yarışı mahvetti falan diyenler hakkaten bir daha yarış izlemesin, boşa geçen vakitlerine yazık

  166. şumi kötü start almadı. Berbat ötesi start aldı. patinajda filan kalmadı anladığım kadarıyla, bariz yarım saniyeden fazla bekledi kalkış için. debriyaj bırakmamış olabilir.

  167. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    valla kanada da ne olur onu bilemem ama almanya da bence ferrari Mclaren den hızlı olucak geçen seneki gibi

  168. Fernando ALonso-simply the best avatarı
    Fernando ALonso-simply the best

    hamiltoncılar şimdide Massa ya değer biçiyor….

    sen bir hiçsin hiç….

    —————————————————————————————–

    HRT'leri satın alacam
    Schumi yol vermedi
    STR 'ler yol vermedi.
    Belki bu sefer Massa ve Maldonado'nun yol vermesi gerekiyordu.

    ———————————————————————————————-

    Vettel: Yeni neslin en iyisi
    Alonso:Schumi döneminde çıkan pilotların en iyisi
    Button: 2000 lerin olgun yeteneklerinden

    üç (3) dünya şampiyonuna yakışır hatasız,kazasız bir yarış çıkardılar.

    ————————————————————————————————–

    Serhan Acar'ın anlattığı verilere bakarsak,biribirinden bağımsız yüzlerce hareket yapan pilotların bazısı baskıyı kaldıramayıp,kaza hata yapar.Bunuda çok görmememiz lazım.

    not:lütfen insanların dinlerine,renklerine vs bakarak yorum yapmayın.Bu bir f1 yarışı,insanlara nick vermeyin kafanıza göre.

  169. Kağan orionoid avatarı
    Kağan orionoid

    +1

  170. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Seneye HRT"Den Bile Tur Yeriz…

  171. massayı çarpa çurpa geçti sonuç massa/yarışdışı…..schumi önce geçti sonra lastik problemi yaşarken geçildi az kaldı maldonadonun girdiği yere giriyordu sonuç schumi/yarışdışı…..maldonadoyu dışarı attı gene tremas etti sonuç mal/yarışdışı….alguersuari+petrov sonuç 2side mefta petrovun akıbeti belirsiz
    hamilton çarpışma 3-4 belki 5 arabada hasar yok denecek kdr az önemli değil 1ikaza yapınca onarılıyor zaten=sonuç 6. ceza 1 gelmesi muhtemel 1-2 beklenen şikayet sayısız..

  172. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Hamilton Schumachere Atağındada Az Daha Aynısı Oluyordu..

  173. felipeyle olan olayda lewisin suçu yoktu ama maldonadoya yaptığı atakta kesinlikle hatalıydı. orada atak yapacak ne mesafe ne de yer vardı ama lewis biraz keserek girdi ve maldonadoya çarptı. şanslıydı ve kendisine bir şey olmadı.

  174. Umarım Petrov iyidir.

    Hamilton kabusa çevirdi yarışı, son olarak da Maldonadonun puanlarını ve yarışını bitirdi.

    Sutil istemese de ortalığı fena karıştırdı 🙂

    Vettel ve alonso öncelikli olmak üzere Button çok iyi iş çıkardılar, tebrikler valla.

    Şumiye ne oldu anlayamadık ?

  175. bir insan maldonado kazasını bile böyle yorumluyorsa söylenecek söz kalmamıştır
    Bosver massathe best

  176. Mercedese ne demeli bilmiyorum. resmen çile dolduruyoruz.

    Schumi için de hocaya falan mı gitsek kurşun mu döktürsek ne yapsak. tamam kötü strat aldı bugün, ama erken ve uzun pitinden sonra bence dereceleri gayet iyiydi. öncesinde büyük fark olmasına rağmen rosbergi geçti ve geçtikten sonra derecelerini daha da düzeltti. ama seyrederken adamın kullandığı aracın ne olduğunu unutmuşuz. duruverdi…

  177. mercedes zaten bitmiş artık rosberg inanılmaz yavaştı schumacher çok bariz şekilde rosbergden hızlıydı ilk bölümde lastikte ve ön kanatta porblem vardı schuminin değişince nasıl hızlandığını gördünüz rosbergle 9 saniye vardı ilk pitlerin bitiminde farkı kapadı 4 turda ve geçti rosbergi zaten geçer geçmezde fark açıldı 9 saniyeye çıktı bir ara petrovuda yakaladı çok hızlıydı schumacher ama lanet olsun araba yolda kaldı bence 4. olucaktı

  178. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    tam o karambole doğru giderken aynı serhan acar ın dediği gibi ayakta izlerken dedim büsefer kesin yer değiştirme olucak ama inşallah karambolden bir kaza çıkmaz dedim 2 sn içinde kaza oldu çok büyük şanssızlık ama çoğu kişi benim gibi tahmin etmiştir o kadar dar yolda 3 kişi hem kendi aralarında çekişirken bide tur bindirmeye çalışınca orası karışıcaktır yani bu belli ben eğer kaza olmasaydı yarışı alonsonun kazanacağını ve alonso geçerken button ında bundan yararlabileceğini düşünüyordum zaten button lastikleri en yenisiydi yani bence alo but vet diye bitcekti yarış ama bizim için iyileşme sinyalleri açısından iyi bir yarış oldu şimdi ilk yarıştan beri en çok merak ettiğim kanada gp ye gidiyoruz geçen sene bridgstone ların bile dayanmadığı pistte süperyumuşak lar ne kadar dayanabilecek merak ediyorum açıkçası bu haftadan çok daha karmaşık olacak 2 hafta sonraki yarış ve 2 yerde DRS var buda ilk ve ayrı bir tecrübemiz olacak

  179. watercolour avatarı

    En ballısı Hamilton.Geçen gün schumi hakkında atıp tutup sallıyordun.Bugun desteklediğin pilotun yaptığı ataklarıda 3 yasındaki cocuk bile yapmaz mıydı?Yoksa o ataklarda kaza olacağını anlamak zeka gerektirmeyecek kadar gözle görülür birşey miydi?

    Sanırım Hamilton efsanenin ilk tur yaptığı ataktan fazla etkilenmiş.Bir hayli zorlandı ancak MGP o kadar rezil bir arabaki yinede geçmeyi başardı.

    Hatta Hamilton okadar ballıki SC de girince arka kanadını onardılar.SC girmese büyük ihtimal rezil olarak yarışu sürüne sürüne bitierecekti.

  180. adam pirelli lastiğiyle 50 tur gitti ya insaf be kardeşim kabullenin artık şu adamı yahu adam şampiyon oldu ya insaf allah aşkına..

  181. Yusuf  Hitay avatarı

    isterse 50 saniye versinler ihraç gelmediği sürece sırası değişmeyecek. yavaş yavaş formula 1 öğreniyorsun sen de böyle, iyi gidiyorsun maşallah

  182. Hayır birde hamilton kime yaklaşsa adam yarış dışı kaldı vya komple hastanelik oldu ama gel gör ki adamda öyle şans varki her halükarda yarışa devam etti…massa ya önden çarptı çizik yok…alguersuarinin önünde yavaşladı adam arkadan bindirdi,,kırık kanat ona rağmen devam etti…ama ona yaklaşan herkes mefta ..bu arkideşe ii1ceza vermek gerek…

  183. ''''Kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştık.
    Tebrikler ilk üçlüye.Bu üçlüden SC periyodundan yararlananlar oldu bu inkar edilemez.Button fark açarken sc girmedi ve tam pitten çıktığında girdi.Birkaç tur önce sc girseydi button için kötü olurdu.Son sc zaten vettel için antibiyotik gibi oldu.

    Bir hafta önce TUR YEMEK kelimesini ağızlarından düşürmeyenler bu yarışla gördüler ki gülme komşuna gelir başına sözü önemliymiş.SC ler,Hamiltonun yediği turların ekrandan silinmesine neden oldu.
    Muhtemelen yarıştan sonra birçok pilot hamiltonu sürücüler birliğine şikayet edeceklerdir.Önceki yıllarda olduğu gibi.
    Özellikle massaya çok üzüldüm'''

    şu mesajı tur kelimesini kullanan naçizane grup bir okur mu acaba demekki geçiş manyaklarıda
    TUR YİYORMUŞ,YILDIZLARDA KAYAR YANİ.

    eline sağlık çok güzel yazmışsın.

  184. samet  birol avatarı

    vetel cesur değildi baldı bence yarışın en cesur adamı hamiydi. haminin olaylarıda vettele yaradı alonsoylan buttunuda yaktı

  185. pilotundan hiç bir farkın yok. adam loews'de takıla takıla dönüp gidiyor, felipe'nin kanadının bir parçasını kırıyor, tünelde yarış çizgisini bırakıp felipe'nin önüne kırıyor, kalkmış pişkin pişkin üste çıkmaya çalışıyorsun. hakemlere demeden önce sen gözlerinle izle yarışı.

    utanmaz herif. maldonado'ya yandan nasıl bindirdiğini saymıyorum bile.

  186. alonzomanyaa  avatarı

    Harika bir startla nerdeyse buttonu bile geçecek olan ve yarışı 2. sırada bitiren ve geçen hafta çok konuşanlardan YEDİĞİMİZ TURU geri aldığı için pilotumu tebrik ediyorum.

    Massa nın hamilton ile girdiği mücadeleyi profesyonellikten uzak buluyorum. Bırak geçsin, 2 tur sonra pite girecek adam. Sen daha yeni girmişin.

    Hamiltonu süper bir pilot ve kasap olduğu içinde ayrıca tebrik ediyorum. Az daha sıksa gerçekten podyum yapacaktı yarışta adam kalmayınca..

    Vetel'e de ne diyim güvenlik aracı olmsa acaba 10 tur daha o tempoylan gidebilecekmiydi. Bunu hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz tabi ki.

  187. "arkadaş sürekli insanların renkleriyle ilgileniyorsun. bi sorunun mu var senin? nedir bu faşizanlık??"

  188. Başlığa bak cesur Vettel.

    Ballı Velet diyeceksin…

  189. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    arkadaş tamam haklısın da yarışı kesmeselerdide güvenlik aracı arkasında bitecekti yani hiç bişey değişmiyecekti en azından keserek arkadakiilere bir şans daha tanıdılar nitekim webber atak yaptı ve geçti

  190. sizler Alonsoya ******* dersiniz sorun yok

    adama soyadı ile hitap edersiniz sorun yok

    sırf radikal olmak adına..
    bende bu pilotu çok seviyorum

    rengi başka bir tondamı beyaz da değil siyahta

    ne diyeyim kamikaze mi olsun adı..

  191. Her olay da Lewis vardı ve her olay vukuatlıydı. Ama ilginçtir hiç bir olayda suçu yoktu.

    Massa ya diyecek laf bulamıyorum artık. Sen bir hiçsin Ferrari de yarışan bir hiç. Lewis in üstüne kırıyorsun, Lewis in kanadını kırıyorsun, duramayıp Webber e de çarpıyorsun. Ama Lewis ceza alıyor.

    Hakemlere sesleniyorum. Neyinizle izliyorsunuz yarışı?

    Bu Torro Rosso lar hem Button a yol vermediler, Hem Lewis e çarptılar. Peh diyorum.

    Maldanado ya diyecek bir laf yok. Coultard ın varisi. Dikiz aynalar orda süs diye koyulmuş zaten. Adam yanında be yuhhhh! Lewis yerden kesildi.

    Diyecek daha o kadar çok laf varki burası yeri değil. Fuji 2008 den bu yana belkide en kötü hafta sonu idi. RB bu şansla dünyayı fet eder.

    Bu yarış durduktan sonra lastik değişim olayını bilmiyordum gerçekten. Garip…

    Petrow a birşey olmamıştır inşaallah. Lastik kafasına çarptı çünkü.

  192. Geç ortalığı kızıştırmak için yaptığın hamlelerden birisi

  193. rocco junior avatarı

    Neyse ben öyle düşünmüyorum ama senin fikrine saygı duyuyorum Monaco burası sonuçta

  194. yarışı live timing'den takip ettim. ilk pitler red bull için kabusken button'a yaradı. son güvenlik aracı vettel'e yaradı. webber'i pek etkilemedi, kobayashi'yi geçecekti zaten, 6 sn'lik farkı 2-3 turda eritmişti.

  195. Bende aynı şeyi massa için söylüyorum fernandonun uçtuğu ferraride 1 sn fark yemesi kağnı gibi araba sürmesiyle açıklanır gece sex alemleri massayı bekler hadi yerine gitsin o

  196. o kuyrukta hamilton petrov'u geçti ondan algersuari'de yararlandı sonra sutil durdu lastikten,hamilton tam zamanında durabildi ama algersuari için çok geçti petrovda yana kaçmaya çalıştı ama algersuari'yle berarber duvara çakıldılar.suç muç yok ortada ama hamilonla bu ikisinin alakası budur işte.

  197. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştık.
    Tebrikler ilk üçlüye.Bu üçlüden SC periyodundan yararlananlar oldu bu inkar edilemez.Button fark açarken sc girmedi ve tam pitten çıktığında girdi.Birkaç tur önce sc girseydi button için kötü olurdu.Son sc zaten vettel için antibiyotik gibi oldu.

    Bir hafta önce TUR YEMEK kelimesini ağızlarından düşürmeyenler bu yarışla gördüler ki gülme komşuna gelir başına sözü önemliymiş.SC ler,Hamiltonun yediği turların ekrandan silinmesine neden oldu.
    Muhtemelen yarıştan sonra birçok pilot hamiltonu sürücüler birliğine şikayet edeceklerdir.Önceki yıllarda olduğu gibi.
    Özellikle massaya çok üzüldüm.

  198. petrov işşallah bir daha yarışamaz……

  199. Pes diyorum utanmasa hamilton çarptı diyeceksin de de baari rahatla.Gökten taş düşse hamilton düşürdü diyeceksin git kendi adamına bak

  200. iyi bir yarış çekişmesi seyredemedik şöle kafa kafaya..

    melez renkli oğlanın sürüş stili ve kemiksiz yaptığı araçları saymıyorum..

    güvenlik araçları dedik evet yarışı mahvettiler..

    en az bir pert dedim bakınız kaç tane doğradı adam kaçınada mahal verdi.

    birde çok iyi pilotaj harikasın demezlermi yarış mı seyrediyoruz çarpışma yoldan çıkarma yarışımı.

    meşrubatçıları bu şans topu vaziyetinden dolayı yılın ballısı ilan ediyorum

  201. olanlar var

  202. babasının çiftliğinde at koşturduğunu sanan hamilton efendinin ipinin, garaja çakılmış kazığa bağlanmasını tavsiye ediyorum. boş kalınca ne kadar çirkef bir canlı olduğunu cümle aleme gösteriyor.

  203. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Öylede Hamilton Olmasa Çok Sıkıcı Bir Yarış Olurdu.

  204. adam sadece yarıştı napsın atak yaparken monacoda ilk defamı görüyorsun bunları bencillikmiş ne desin bırakayımda benim önüme geçsinler ne güzel monacoda hava güzel ohh turlayıp durayımmı desin yaşanan temaslarda sadece casino virajında yaptığı hatası vardı onun dışında herşey normal gelişti

  205. rocco junior avatarı

    evet dediğim gibi o kadar pilotu ezip geçmesini bilen adam son derece bana göre uygun pozisyonda fazla yavaşlayıp zincirleme kazaya sebep oldu.hamiltonun yarıştaki tarzı zaten üstünden geçip atlamaktan farksızdı

  206. vettel yakında mclaren'in takımlar puanını geçecek.

  207. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Nerde Sivri Zekalı Adam Var Toplamışlar Mercedese Geçen Yıldanda Geriye Götürdüler Bizi.Tüm Moralimi Bozdular…Schumacher Kötü Grid pozisyonlarında Hep İyi Kalkıyordu Şimdi Patinajda Kaldı Araba Herşey Ters Gidiyor..

    Mercedes Bir An Önce Kendini Toplaması Lazım..

    HRT"ler Bile Tur Bindiricek Bize Ondan Korkuyorum..

  208. Fernando Alonso--Simply the best avatarı
    Fernando Alonso–Simply the best

    ALONSO VETTEL VE BUTTON'a tebrikler.

    Kaza olmasa muhteşem bir son olabilirdi.Alonso'Nun startları artık harika.By sene kimse'nin RBR yi durdurabileceğine inanmıyorum.

    Di Resta'ya hemen ceza veren hakemler,hamilton 'a 7 turda ceza verdi.Massa'ya takılarak viraj döndü,tünelde dışa süpürdü.Yetmedi Maldonado'ya çarptı.Scumi'ye tehlikeli denemeler yaptı.

    Umarım ceza alır.Alonso ya dalga geçenler bugün sc olmasa kaç sn (yada tur) yiyeceklerini oturup hesaplasınlar.Petrov'u kaçtur boyunca geçemediklerini hesaplasınlar.Diğerlerini kaçtur boyunca geçemediklerini hesaplasınlar.

    Yinede hamiltonın Schumacher'i geçişi güzeldi.

    Mercedes hayal kırılklığı.Redbull'u Kanada ve Valencia da Ferrari zorlar sadece.İngiltere-Almanyada Mclaren sonra dönüşümlü olarak gider.Macaristan yada Belçika'da Vettel'in şampiyonluğunu ilan edeceğini düşünüyorum.

  209. ona bal diyorsan öyle bal olmaz olsun acı biber gibi geldi.

  210. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    açıkcası admin anlayamadım bunun neresi cesurluk.. ne yapayım ben son 10 turda daha bitmiş yarışı, safety car girsin yarış dursun kurallar gereği lastik değişsin oh ne güzel. e seni geçecek belki alonso button 1-2 tur içinde hadi geçemedi biz onu izlemek istiyoruz. bu nasıl bir rezilliktir böyle yarış kesilip de berbat edilir mi? lastik değiştirme kuralı ne saçmalıktır diye adama sormazlar mı? ve neden herkes mutsuzken (kastım button alonso vs) vettel bu duruma sevinebiliyor bunun neresi tutarlılık? ben bunun hiç bir tarafında cesurluk falan görmüyorum uygun kelime bu değil

  211. hamilton ilk pilotun yarışını bitirince bilmiyorum psikolojiyle ilgilenen var mı Freud'un savunma mekanizmalarından gerileme mekanizmasını kullanıp çocukluğundaki gokart günlerine döndü. bu konuıda ciddiyim ben öyle gözlemledim. Giderek daha da berbatlaşması bunla açıklanır.

  212. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşım 10 araç peşpeşe sen diyorsunki yavaşladı. lewis'in önündeki araçlar neydi. dur sayayım. Maldonado var. Webber var. Kamui var. lastiği patlayan Sutil var. ne yapacaktı üstlerinden mi atlayacaktı.unutmadan yavaşladı dediğin toro rossoyu geçmişti o sırada.

  213. Arkadaş şu monaco denen pist ne zaman takvimden kalkacak çok merak ediyorum birbirlerini geçemeyen araçlar tren gibi diziliyor bumudur F1??

  214. rocco junior avatarı

    Biz gözümüzle izliyoruz Ali ama seni tahmin edemiyorum::=)))))) ahahah yuh ya el insaf biraz elini vicdanına koy tamam seviyorsun fanatiksin ama bu kadar olmaz

  215. mclaren ikinci pitte süper yumuşak yerine yumuşak taksa şuan button 1.ydi yada ilk sc periyodu olmasa yine 1.ydi ama biz ne desekte bunlar boş vetteldeki bal kimsede yok 2.şampiyonluğunu aldı bile şimdiden

  216. heikki 1088 avatarı

    Ben Mclaren'ı tebrik ediyorum. Bu yarış senin diye bağıran başka bir yarış olmamıştır herhalde mclaren için.Sonuç 3.lük. Hamilton'a da ceza beklemekteyim ayrıca 🙁 Vettel'i de kutlamak lazım. Tamam pist geçişe engel vermez falan filan ama gerçekten olağanüstü sürdü. tebrikler mclaren ve vettel diorum 😀

  217. Yusuf  Hitay avatarı

    redbull yine dört ayak üstüne düştü, güvenlik araçları hem webber'e hem vettel'e yaradı. ah keşke o son 10 turu görebilseydik

  218. Doğruyu söyleyince liseli oluyoruz. Tamam siz böyle izleyin yarışları.

  219. yok ilkinde bir tane fazladan i harfi koymusum yanlişlikla 2.link dogrudur ona giriyo 🙂

  220. siz nasıL yarış izliyonuz anLamadım hamılton schucmaheri süper qecti massayıda qecti maLdonadoda hamiltonun sucu yok yarışa adeta zevk verdi…heLaL sana Lewis go McLaren go Lewis

  221. Ne düşündüğünü bilemiyorum,twiterdan bir mesaj at sor istersen .

  222. ah button ah. bahtsızlığın bu kadarı.

  223. rocco junior avatarı

    Petrovla ne alakası mı var Lewisin?Herhalde kaçırdın Yavuz arkadaşım çok yavaşladı ve herkes birbirine girdi sonra onun aracının arkasına çıktılar.Daha nasıl ilgisi olsun Sutil şikanı kaçırmış lastiği patlamış 50 tane atak deneyip 2 kişiyi biçen Lewis pek ala orada Sutili geçebilirdi ama yavaşlamayı yanlış yerde ve zamanda yaptı.Neyse bu benim görüşüm olan oldu ölen öldü

  224. kac turdur dayanıyodu zaten 10 15 tur olmustur en azında bence 6 7 tur daha dayanbilrdi cunku alonso atak yapabilecek kadar yaklaşamıyodu

  225. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    kopardın milleti wallaa :))))
    günün komiği de sensin tebrikler :)))

  226. yarışın destroyer'ı hamilton'u alnından öpüyorum,o kadar adamı yarış dışı bıraktı,ceza meza aldı ama gene 6. oldu helal olsun..red bull pit ekibine monako yaramamış,ama gene şanstı cesur karardı aldık yarışı.webber korkuttu ama iyi bir geri dönüş yaptı yine yarış başındaki rezalete göre.massa'ya yazık oldu,çok çok istekli göründü bugün bana.alonso'ya diyecek bir şey bulamıyorum,gayet iyiydi,çok iyiydi,o kadar iyiydi ki yani önünü alamadık :)..button büyük bir şansa sahipti ama alonso ve vettel'in mclaren hesabı harici kararıyla geçişin zor olduğu monako'da işine yaramadı şansı.kobayashi adamım zaten gene ölümcül geçişlerinden birini yaptı :).maldonado ve petrov'a çok çok üzüldüm,ikisi de puanı hak eder şekilde gidiyorlardı ama olan oldu sutil lastiği patlatınca.williams puanla tanıştı nihayet,schumi'nin hamilton'u geçişi harikaydı vs. vs.

    kısacası harika bir yarıştı,ben izlemekten keyif aldım açıkçası.

  227. Tabi canım. 17. turda pite girdi. 50 tur aynı lastikle gitti. 10 tur Alonso'ya geçilmedi. Neresi cesur bu adamın. Nasıl olsa 10 tur geçemeyen Alonso kalan 6 turda kesin geçerdi. Şu adam size göre hakkını vermek için ne yapacak daha merak ediyorum. Herhalde son sıradan başlayıp hiç lastik değiştirmeden yarış kazansa o zaman belki eh olmuş dersiniz. Yuh artık.

    Azıcık mantıklı yorum yapın. Bu kadar da fanatik olmayan. Bu siteyi uzun zamandan beri takip ederim. 3-5 kişi sürekli kışkırtıcı yorum yapıyor. İşleri güçleri bu zaten.

    Alonso ve Button'a tebrikler. Alonso gerçekten iyi yarıştı. Bu sefer Ferrari piti Alonso'yu, Vettel gibi pite almayarak akıllıca iş yaptı. Yarışın sonuna kadar gitme kararı doğruydu. Umarım devamı gelir bu hareketlerin. Bu arada Ferrari'yi başa yarışırken görmek güzel oluyor.

    Button'da gerçekten güzel yarıştı. Ama son 6 turda Alonso'yu geçebileceğini sanmıyordum.

    Kobayashi günü tebrik edilmesi gerekeni. Hamilton'a yazık oldu. Ama geçen senelerde gördük. Hep daha güçlü olarak dönüyor kendisi. Webber'de son turda en hızlı turu kazandı ama geç kaldı.

    Petrov'a geçmiş olsun.

  228. hamiltonun yaptıkları gerçekten ayıp ya..kendini ne zannediyor acaba kaç kişinin yarışını mahvetti..o kadar da bencil ounmaz ki… gördügüm en egoist adam

  229. watercolour avatarı

    Son duyumlara göre babası melezmiş ve babasını hiç görmemiş…

  230. Çocuk aynı mesajı niye 2 kere yazarsın millet kör mü

  231. arkadaşlar şimdi neden vettel ballı oluyor,tamam tamamiyle şansı gitti SC girdi,peki sorarım button pite girdikten sonra 1 tur sonra SC girmesi button u ballı yapmıyormu allah aşkına sc girdikten sonra pite girseydi ne olacaktı,elbette burda vettelin şanslı olduğunu kabul ediyorum ama şunuda gözardı etmeyin bitmiş lastiklerle kaç tur gitti adam yawww birazda saygı duymak lazım diye düşünüyorum
    son lafımda hamilton a olsun ya bugün hakikaten kamikaze gibiydi agresifliği severim ama bugün agresif değil kamikazeydi 2 kişinin yarışını mahvetttiii bu sene yeteneğinden çok çenesini konuşturuyor

  232. atak yapmaya müsait olmayan pistlerde maldonado bile iyi dayandı dikkat ettiysen ama çinde 2 turda fosss. ayrıca bu kadar ballı olunmaz arkadaş adamda öyle bir bal varkı artık yarış dışı kalmadığı sürece başına birşey gelse dahi kazandık demiycem.

  233. İlk tur schumacher löwste hamiltonu geçti, görmeyenler o geçişi görsün. Orda adamakıllı geçiş yapabilmek herkese nasip olmaz.Hamilton süre cezası alsa bile bir sıra arkasındaki sutil tur yemiş gözüküyor ona geçilmez, verilen ceza formaliteden öteye gitmez

  234. watercolour avatarı

    Edebiyle kutluyor zaten senin gibi sağa sola saldırmıyor ******* duygusuyla…

  235. Yine aynı link 😀

  236. liseli beyler dağılın

  237. arkadaş sürekli insanların renkleriyle ilgileniyorsun. bi sorunun mu var senin? nedir bu faşizanlık??

  238. Peki kerblerin kenarından geçmeye çalışması? Acaba geçse ordan ceza almayacağını mı düşünüyordu yine

  239. watercolour avatarı

    Ceza gereksiz miydi?YUH PES

    Hamilton bugün çaylaktran farkısz yarıştı.

  240. Yavuz Balcı avatarı

    Petrov ve toro rossoyla alakası ne Lewis'in ? orda ilk atağı yapan maldonado ve sutil'in lastiği patladı. toro rosso Lewis'in arka kanadını kırdı ve petrovla girdiler.

    Massa olayına gelirsek. orda ben çok kaza gördüm en basiti alonso heidfeld 'e girmişti orada da ceza verilmemişti. üstelik massanın yarışını bitiren Lewis değildi. ne yapacaktı tünel diye geçmeyecekmiydi. geriye bir tek maldonado kaldı. onda ne deseniz haklısınız.

    Kazananları tebrik ederim. McLaren pit ekibine de dünden beri sadece teessüf ederim.

  241. Redbul un pit ekibine şaşırıp kaldık zaten,o konuda haklısın ama kırmızı bayrak meselesi çok nadir olabilecek birşey..Hele ki pirelli nin lastikleriyle tek pit stopla yarışı bitirmeye niyetlendiyseniz…

  242. Vettelci değilim rahat ol. Sadece şanslı şanssız ayrımını karıştırmayın.

  243. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedes Süper Bir Şekilde Gelişmiş.Eskiden 1 Tur Yiyorlardı Şimdi 2 Tur..

  244. rocco junior avatarı

    Ordaki kazada muhtemelen Massa aracı hasar aldı ve ivmesini kaybetti yoksa Massa bilerek o çizgiye geçmez yol vermek için tünel atakları genelde kazalara gebe oluyor.Orda bitmese bile Hamitlton başka yerde çarpardı bu stille=)

  245. Peki kerblerin kenarından geçmeye çalışması? Acaba geçse ordan ceza almayacağını mı düşünüyordu yine?

  246. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yat git sus bari edebinle kutla zaferini, milletten küfür yicen burda, saçma sapan konuşma….

  247. Monaco GP sine heyecan katan LEWiS i kutluyorum iste bir F1 pilotu böyle olur verilen cezada haksizdi FIA yi kutlarim herzamanki McLaren ezikligi devam ediyor FIA da.

  248. Pit ekibinin yerinde olmaması nedenıyle yaklasık 5 sanıye kaybetti Hamilton,bu nedenle Massanın arkasına takıldı kaldı.ceza ise gereksizdi.gördüğüm kadarıyla hamilton massanın içeriyi boş bırakmasıyla aracın burnunu soktu ama bunu gören Massa webbere vurma pahasına ki webere dokundu arkadan zaten direksiyonu hamiltonun üstüne kırdı.son bölümdeki maldonado kazasına ceza verılebılır gibi geldi.Vettel son sc olmasada yarışı kazanabılecek gibiydi çünkü araç geçmek gerçekten çok zor burada.Buttona ve Alonsoyada tebrikler podyum için.

  249. vettel bu gidişle italyada kupayı kaldırır.

  250. hamiltoncuğa da şimdi bir +10 sn verilir, 25 sn'den kurtulur. Resmen piste giren polonyalı bir vidanjör şoförüydü. Button ve Alonsoyu kutluyorum ama daha cesur olabilirlerdi. Massa da aynı massa.

  251. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Massa Daha Ne Yapsın Elinden Geleni Yaptı.Hamilton Karşısında Sonuna Kadar Kendini Savundu..Kaza Yapmayıp Kolayca Geçilse Kim Bilir Ne Diyecektiniz.

  252. rocco junior avatarı

    Massa orda birşey yapamazsı el nano ne yapsın silkelenip startta hem geçti hem geçildi ama stratejik olarak lastik dezavantajı vardı yine de pist üzerinde oldukça uzun kaldı.Hamilton ondan çok daha hızlıydı ama bu kaza yaşanmasa ilk 6- içerisinde olacaktı bence

  253. maldonanun yaptıgı kaza sayesinde iddaa tutmus oldu
    Grup A : vettel
    Grup E : Diresta
    Grup F : Trulli

  254. Vettel'in pit stopu sorunlu geçince şanssız olmuyor da, kırmızı bayraklarla mı şanslı oluyor Vettel? Yapmayın…

  255. Yine de Massa'nın yarşını bitirdiğini düşünmüyorum. Massa tünel girişinde açıktan aldıysa içeriye Lewisin dalıp geçmeye çalışması gayet doğal.

  256. Ama Alonso da lastiklerini çok önemli bir yerde çok etkili korudu. Öndekilerin lastikleri eski kendininki yeniyken fark 6 sn idi neden yuaklaşmıyor demiştim. Lastiklerini koruyormuş Helal.
    Ayrıca bizim deli oğlan yine yarışçıyım söylemlerini yapacak emin olabilirsin

  257. formula 1deki üstün yetenekli pilotlar sayesinde son turlardaki çekişmeyi izleyemedik ne kadar mutluyum bilemezsiniz takım patronlarınada bir tebriğim olacak umarım seneye daha kötü pilotlar getirirsinizde tekrar güzel ve çekişmeli yarışlar izleriz.!!!

  258. cesur kelimesi şekil değiştirmiş güvenlik aracı ile beraber

    ne ballılar adamlar ya

    pes doğrusu

    massaya da bir iki çift lafım olacak

    artık kendine gel bir silkelen yahu..

  259. zafer gunduz avatarı

    bu hamilton kadar arkadaşlarına saygısız davranan bir pilot görmedim.kamikaze gibi atak yapmak marifet değil.o zaman herkes böyle yarışsa neler olur.gereksiz agresif.yaptığı iş iş değil.saygısızlık.

  260. aynen serhan avantaj oldu dedi ama tam tersi dezavantaj oldu button için.. herkes şanslı doğmuyor o_0

  261. rocco junior avatarı

    Hamilton ne yaptı öyle! Yarış dışı bırakmadığı ender isimlere tebrikler diyorum.Ferrari pit ekibi ve pit duvarı ilk defa bir yarışta herşeyi doğru yaptı hatta belki en karlı onlar çıktı.Alonso şansı ve stabil sürüşü ile 2 sıra yükseldi ve startlarının iyileşmesini görmek sevindirici.Fernando Alonso üzerinden baskıyı atmış gibi çünkü yarışlar gidildikçe umut azalıyor,risk almaktan kaçınmıyorsunuz.Mclaren-Redbull pit ekipleri bu sezon görülmedik şekilde saçma kararlar aldılar bir an Ferrari mekanikerleri yer değiştirdi sandım görünen o ki Redbulla sistemlerini revize etmek yaramamış.Çok beceriksiz 2 pit hem Webber hem Vettel için ama kazanmayı bildiler.Önce ellerinden kaçan yarış sonra yine onlara döndü.Ferrari adına gelişen şeyler ;şans,pit,taktik ve Alonso'nun startları diyebiliriz ancak araç bir türlü geçilmiyor.Benim düşüncem Hamilton bir ceza daha alıcak hiç akıllanmıyor son derece gereksiz ve bencilce ataklardı.Bu tamamen benim fikrimdir karşı görüş bildirmek isteyen terbiyesizlik etmeden yazsın lütfen.Massa'nın yarışını bitirdi,Petrov,Toro Rosso,Maldonado cidden yazık herkesi hiçe sayarak kendi pozisyonu için biçer döver gibi araç kullanan Rubensi hatırlattı ve ciddi cezalar yaptırımlar uygulanmalı.Ben bir yarışçıyım agresifim tazı laflar baymıştır artık burası Monaco Löws en yavaş viraj orada atak yapmak için deli olmak lazım.Schumi hadi kendi arkadaşını geçti o yüzden Rosberg centilmence bir davranış sergiledi ama siz aynısını farklı takım pilotlarından bekleyemezsiniz.Neyse tebrikler iyi yarışan herkese Button da cidden lastikleri korumada çok becerikli yani pek çok pilot onun gibi koruyamaz iyi bir meziyet hakkını teslim edelim.Son olarak Massaya çok üzüldüm

  262. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    SC girmeseydi görürdük baskıyı :))))

  263. seni yurda bırakıp kaçan ailenin melez renkli olduğunu düşünmeye başladım yoksa sen melez renkliydinde ailenmi beğenmedi senin üzerinden alonsoya sallayabilirim ama düşününce alonsonun ne suçu var bir akıl hastasının kendisini tutmasında.

  264. vettel ve alonso'yu tebrik ediyorum. vettel ve kobayashi günün şanslı isimleri. button ve webber şanssız olanlar. red bull pit ekibi uzun zaman sonra ilk kez çuvalladı.
    maldonado çok iyi yarış çıkarıyordu. williams'ın bu sezon puan alamadığını düşünürsek (barrichello 2 paun aldı bu yarışta bunu saymıyorum) hamilton'a ne desek az.

  265. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedes Yine Hayal Kırıklığı..

  266. melez ve renkli oğlan? sence biraz absürd olmadı mı?

  267. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ballı derler ona , şans başka bişey :))

  268. Vettel Double şampiyon arkadaşlar, diyecek hiçbirşey yok….

  269. (bugün kınanamayacak kadar berbattı açıkçası)
    sesli güldüm

  270. Neresi cesur yahu?
    Nasıl başlık bu, adam beleşe kazandı yarışı

  271. ilk güvenlik aracı girmeseydi yarısı kesinlikle Button kazanıcaktı ama sans bugün Vettel ve Alonsodan yanaydı.

  272. ben böyle ballı bir adam görmedim güvenlik aracı ile adam resmen dört ayak üstü oldu..

    melez renkli oğlan için yarıştan önce en az bir pert demiştim kaç tane pert etti saydınızmı..

    birilerinin sırtını sıvazladığımızda problem yok gerçekleri söylediğimizde ise sindirilmeye asimile edilmeye çalışılıyoruz

    ayrıca Buton ve Alonsoya tebrikler gerçekten yarışa renk ve heyecan kattılar.

  273. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    ben hayatımda bu kadar şanslı adam görmedim

  274. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yine de mühtiş bi final oldu, keşke son anda SC girmeseydi de normal şartlar altında vettelin bitik lastikleriyle daha ne kadar dayanabileceğini görseydik, yine yarışta petrovun arkasında takılanlar vardı , bi hafta evvel tur bindirirken monaco da tur yiyenler gördük, yine şansız bir massa gördük, keskin sirke misali hamiltonu gördük, kazananı tebrik etmekten başka bişe söylemek abes olur….Amaaa Vettel günün ballısıydı(sezon içinde kaybedebileceği en bariz yerde kazanabildiği için)……Hamilton ise günün kamikazesiii (bugün kınanamayacak kadar berbattı açıkçası)….. Alonso ve webber ise fastest lap lerle yarışı bitirdiler,caddede son turlar iken cesaretlerini alkışlamak gerek…

  275. hamiltoncuğa da şimdi bir +10 sn verilir, 25 sn'den kurtulur. Resmen piste giren polonyalı bir vidanjör şoförüydü. Button ve Alonsoyu kutluyorum ama daha cesur olabilirlerdi. Massa da aynı massa.

  276. redbull cesur davrandı vettelin neresi cesurdu siz hangi yarışı izlediniz sevgili yönetim.

  277. cesur derken?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir