Todt, Motor Üreticilerinin Baskısı Altında

yazar:

kategori:

Renault, şu anda Todt’un planlarına destek veriyor ama Bernie Ecclestone’nin de desteği ile karşı çıkanlardan Ferrari, yine ayrı seri tehdidi savurdu ve V6 motorları üzerinde durdu.

İnanılan o ki üreticiler, V6 motorların 2015’te hazır hale getirilebileceğini öne sürecek.

Paris’te yapılacak olan görüşme, gelecek Cuma günü olacak Dünya Motor Sporları Konseyi toplanyısının gölgesinde gerçekleşecek. Bu konseyin, 2013 kurallarını değiştirmek için son şans olduğu söyleniyor.

Auto Motor und Sport’a konuşan Cosworth’ten Mark Gallagher: “FIA, KERS’li V8 motorlar ve sınırluı yakıt akışı ile hedeflerine ulaşabilir”

“Dört silindire düşmek, öyle çok yakıt tasarrufu da yapmaz, çevreci de değildir.”

Pazar günü BBC’ye konuşan Todt: “Şu anda çok fazla görüşme var ama gelecek için bir uyum arıyorum”


Yorumlar

  1. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Haklısınız arkadaşlar iyice saçmaladı bunlar.eğer ferrari ayrı bir seri kurarsa mclr rdbl mgp ferrarinin arkasından giderler çünkü ferrari bir efsane fia geri adım atacaktır umarım

  2. Mustafa Sar avatarı

    FERRARİ'nin kural değişiklikleri konusunda ki veto hakkı ne oldu acaba…Yoksa bu sadece bir şehir efsanesimiydi…

  3. Aslında mevcut V8 ünitelerle devam etmek,hatta bazı yakıt harcama konusunda düzenlemeler yapmak en mantıklı olanı çünkü 1.6 motorlara geçmek yeniden motor tasarlamak maliyetleri zaten yükseltecektir,sonuç olarak ya eski kurallarla devam edilir yada Renault spordan ayrılır,sorunda otomatik olarak çözülür bir tek onlar yeni motor fikrini destekliyor..

  4. Mustafa Sar avatarı

    Motor konusunda en hassas olan takım doğal olarak FERRARİ… Jean Todt'un Ferrari'nin bu günlere gelmesinde emeği unutulmaz… Jean Todt'un Mosley'in koltuğuna oturmasında Ferrari'nin desteği unutulmaz… Sonuçta F1 de çok şey konuşulur…. Ama iş eyleme geldiğinde FERRARİ ne derse o olur… Bence tek tip motor kavramı çok itici… FERRARİ motorunun farkını her zaman görmek isterim…. Üstelik FERRARİ kendi tasarımıyla sporda olmaycaksa pistte dönüp durmasının bir anlamı da yok…

  5. sanirim 2013 deyilde 2015 üzerinde anlasirlar anlasamazlarsa ben Ferrai baskanin dedigi gibi baska seri fikrine katiliyorum Alyanina McLaren,RetBul,Mercedes, i kur serini nasilsa yanlar dolar 10 takim dan fazla olur bu seri kurtul FIA dan by E den hem o kadar paralar takimlarin cebine girsin hemde ikide bir yok cevre yok vs demesinler gecen okudum bir yolcu ucaginin ABD-AB arasi yaptigi seferde cikardigi gaz i F1 araclari bir sezonda cikariyorlarmis ne cevreciligi hikaye bunlar, baska seri isi eyer yine Fos deyilse süper fikir belki V10 lara dönerler dönmeselerde V8 lerde harika.

  6. abartma sac ma lama boşşş konusma yawww

  7. Çevre sorunu diye diye kudurdu bunlar.KAzandığınız paralardan çok az bir yüzdeyi çevreyi koruma kurluşlarına verseniz sorun morun kalmaz.Kurduğunuz sahte o sahte yardım vakıflarını reel hale getirseydiniz dünyada aç kalmazdı.Zihniyet aynı ondan kıyaslıyorum.Ne alıp veremediğiniz var bilmiyorum ki?Mevcut kurallar kalsın razıyız.Daha fazla işler b.k etmeyin.

  8. Todt da Mosleyi geçmeye başladı saçmalamada yakında kasetide çıkar eşit olurlar..

  9. son iki yılımız 2013 yılında f1 tarihe karışacak.

  10. Ne çevresi yahu dalga mı geçiyorsunuz? Bir boeing 737-800'ün orta mesafeli bir uçuşunda bıraktığı atıktan haberiniz var mı? Saçmalık,komik,eyyam..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir