Rosberg Monaco'yu Unutmak İstiyor

yazar:

kategori:

Antrenmanlarda rekabetçi olan Mercedes sürücüleri yarış içerisinde aşırı lastik bozulmasından çok çektiler ve Rosberg yarışı ancak 11. sırada tamamlayabildi.

Rosberg “Barselona’da Monaco’da atağa kalkacağımızı söylemiştim ve hafta sonuna girdiğimizde öyle hissediyorduk. Podyumda olacağıma ikna olmuştum ancak pek de beklediğimiz gibi olmadı.” 

“Yarışın başlangıcı mükemmekldi, 5. sıraya fırladık. Mark Webber önümdeydi ve o önümdeyken ‘Önümden çekil, ben geliyorum’ düşüncesindeydim. O anlarda oldukça iyimserdim.”

“Ancak ardından lastiklerim tamamen bitti. Çok yavaşladım. O andan sonra geriledik de geriledik. Yumuşak lastikleri koymam önemli değildi, sürekli olarak lastiklerim tükenip durdu.”

“Bununla birlikte yarışın orta bölümünde kötü iş çıkardım. En iyi günlerimden birisi değildi. Her şeyi hesaba katarsak unutmamız gereken bir hafta sonu oldu. Monaco’da podyumda olmam gerekirken 11. olabildim.”

“Daha iyi günlerin olacağına eminim. Montreal’de eminim tekrar tepeye yakın olacağız. Monaco’yu unutup dersimizi almalıyız.” dedi.

Hayal kırıklığına rağmen Rosberg, bir kez daha takımının sıralamalar öncesinde aracını tamir ederek mucize gerçekleştirdiğini söyledi.

Rosberg “Aracı tamamen mahvetmiştim, korkunçtu. Sıralamalardan önce yaşadıklarımın ardından kırmızı bayraklar altında aracıma baktım be aracımda hiç bir şey yoktu. Her şey gitmişti. tüm hafta sonunun gittiğini düşündüm.”

“Ancak ardından mucize oldu. Takım inanılmaz iş çıkardı. Michael’in mekanikerleri bile benim aracımda çalışıyordu. İnanılmaz bir şekilde 97 dakikada tamamladılar. Sıralamaların başında bile daha eksik olan parçalar vardı ve 10 dakika sonra her şey tamamlandı. Piste çıkabildim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. arkadasım Suzuka 2006da motoru patlayıp sampiyonluk sansını kaybettikten sonra garaja gidip mekanikerlere ve mühendislere teşekkür edip hepsini kucaklayan bir pilot SChumacher.Onu farklı yapan özelliklerinden biri de bu

  2. monaco gibi yavaş ve kısa bir pistte 10 turda 20 saniye fark oluştu.

    geçenlerde bir arkadaş söylemişti, "schumi mercedes'de olmasa, mercedes bu kadar göz önünde olmazdı."

    kesinlikle katılıyorum. 2007-2008 model honda'nın, tek turda hızlı giden versiyonu, başka hiç bir şey değil.

    renault bile daha kuvvetli bir araç, ama içerisinde oturan pilot schumi olmayınca kimse bahsetmiyor bile.

  3. seninde neden buhafta sonu yavaş olduğunu anladık schumının mekanıkerlerı aracına el atmıs schumının aracındakı denge sorununu kac yarıstr cozemeyen mekanıkerler toplulugu anca yarısa hazır hal gtrrler aracı baska da bısy yapamazlar

  4. Mercedes'in iyi bir tasarımcıya ihtiyacı var. Her ne kadar Schumacher ve Ross Brawn gibi iki efsane isim bir arada olsa da araç tasarımı kötüyse bu yeterli olmuyor.

  5. Bu yorumu aşağıdaki yoruma cevap olarak yazmıştım yine yanlış yere yazmışım:))

  6. Kesinlikle katılıyorum geri bildirim olarak belki de griddeki birkaç isimden 2 si mercedes ekibinde var. Tabi bu birkaç kişi arasında Alonso'da var hakkını yemeyelim. Hatta ben geçen yıl bir yerde okumuştum. Sanırım bahreyn yarışı sonrasında. "Schumi'nin araç geri bildirimlerini verirken telsiz konuşmalarını dinleyen FİA üyeleri bile şaşkınlıklarını gizleyemedi" diye… Nico deseniz o da aynı şekilde tam bir görev adamı. Gelin görün ki tüm bu imkanlara rağmen biz hala yerimizde sayıyoruz.

    Bence aracın en büyük sorunu ayar sorunu. Bunun üstesinden bir türlü gelemiyoruz. Dikkat edin iki pilottan biri ağır yakıt yüküyle çok iyi turlar atarken diğeri düşük yakıt yüküyle daha iyi dereceler elde ediyor. Bunun en net örneğini İstanbul' da gördük. Bence en büyük ikinci sorun ise sürekli arıza veren DRS sistemi. Hatta bunu Serhan Acar da dile getirdi başka kaynaklardan da okumuştum. Mercedes pilotları DRS yi güvensizlikten dolayı çok daha erken kapatıp çok daha geç açıyorlarmış. Belki de bu durum aracın bu kadar dengesiz yapıyor. Dikkat edin araç üstü kameralarda iki pilotumuzda neredeyse aracı yolda tutmak için çırpınıyor. Bir de şu elle yapılan dandik fren ayarı da işin cabası…

  7. Rosberg Monaco'yu Unutmak İstiyor

    Bence bütün sezonu unutsak daha iyi olacak.

  8. Malesef aynı şeyi MercedesGp için söylemek zor nitekim bu kadar iyi iki pilotun altında tam tersi bu kadar kötü bir aracın olması inanılır gibi değil.Rosberg de Schumi de geri bildirimleri eksiksiz yaptıklarına eminim.Fakat araçta temel bir sorun var belli paketlerde sorun olduğunu sanmıyorum.Neticede o paketlerle epey ilerleme kaydedildi.Fakat aracın şasisinde bariz bir dengesizlik var.Rosberg ın aracının dengesi iyi hızı ve lastik aşınması inanılmaz fazla.Schuminin aracı hem dengesiz hem lastikleri çabuk bitiriyor hemde mekanik problemler var bir an önce bunları çözmeleri lazım sorun epey derin belli aracla ilgili geçen sene gelişimi bıraktıklarında araç öne fırlamıştı belkide fazla gelişim umuldugu gibi iyi değildir.

  9. startta 5.liğe çıkınca antrenmanlardaki hızımızada bakınca podyuma çıkabiliriz en azından zorlayabiliriz dedim ama arkamızdaki pilotlardan çok daha önce lastiklerimiz bitti.inanılmaz bir hayal kırıklığı.monaco mgp için iyi bir pistti ama inanılmaz gerçekten

  10. Çok doğru söylüyorsun.

  11. Ah be mercedes hem Schumi hem de Rosberg.
    Bu adamların podyum mücadelesi vermesi gerekirken şu hallere bak.
    Kesinlikle eminim dingil aralığı yüzünden oluyor araç çok kısa ve gördüğümüz gibi burada hiç bir işe yaramadı ağırlık merkezi lastiklere yakın olduğu için araç daha dengesiz.
    Momente göre dingil aralığı daha uzak olsa özellikle ön taraftan daha iyi yere basma kuvveti elde edilebilir.

    Kesinlikle uzatılmalı…

  12. "Daha iyi günlerin olacağına eminim. Montreal'de eminim tekrar tepeye yakın olacağız. Monaco'yu unutup dersimizi almalıyız."

    Her şey bir yana mercedes'in bu kadar kötü performans göstermesine rağmen ne schumi ne de nivo takım hakkında bir tane olumsuz açıklama yapmadılar. Belki polyannacılık oynuyorlar ama en azından takımını eleştirmiyorlar. Hata mercedes'te olmasına karşın iki pilotta takımını suçlamıyor. Hatta kötü geçen yarışın ardından çıkıp (İstanbul-Schumi) "tek suçlu benim" diyerek kendilerini öne sürüyorlar. Ben zaten Schumiyi 97 den bu yana çok yakından takip ederim hiç bir zaman takımını kötüleyen açıklama yapmamıştır. Bunun içinde rezalet geçen 2005 de dahil olmak üzere. Nico da abisinden çok şey öğrenmiş.

    Mercedes böyle çok kaliteli iki pilota sahip olduğu için gerçekten çok şanslı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir