Alex Wurz ile Barcelona'da 1 Tur

yazar:

kategori:

Honda test pilotu Alex Wurz bizim için Katalunya pistinde bir turu değerlendiriyor.

"Yıllardan beri Katalunya piti bazı özelliklerini kaybetti ve şu anda bir zamanlar olduğu gibi yüksek hızlı bir pist değil. Hâlâ hızlı ve gereksinimli ve G Force isteyen 3. viraj hariç tüm hızlı virajlar kayboldu."

"Yine de pist hala pilotlar için ilginç bir pist. Hızlı bir tur için önemli olan iyi bir ritm tutturmak ve 3. sektörün büyük bölümünü oluşturduğu yavaş süratli virajlarda hızlı olabilmek anahtar noktalar. Daha önceden Barcelona’da hızlı setup gerekiyordu ancak şu anda yavaş setuplar gerekiyor ve bu üzücü."

"1. viraja 310 km/sa hızla yaklaşıyorsunuz. 1. viraj için frene basıp vitesi 2’ye kadar düşürüyorsunuz ve daha sonra 2. viraja 3. viteste giriyorsunuz. Sırada bulunan 3. viraj bir turdaki en iyi nokta ve burada 4. viraj için frene sert basıyorsunuz. Sıradaki yokuş aşağı olan virajda frenleri kilitlemek çok kolay. Daha sonra 2 ilginç viraj geliyor."

"6. viraj orta hızlı bir pist ve çıkışında kerblerden çok fazla faydalanmak gerekiyor. 7. viraj ise yaklaşık 215 km/sa hızla sağa dönülen bir viraj. 7. virajda hzılı olmak çok önemli çünkü böylece 300 km/sa hıza çıktığınız arka düzlükte iyi durumda oluyorsunuz. Son bölüm oldukça yavaş ve bu son viraj öncesi yeni yeri içeriyor. Burada da viraj çıkışı ilk düzlük için çok önemli."

"Pist yüzeyi geçtiğimiz senelerde yenilendi ve eski hoşnutsuz asfalt artık yok. Lastik aşınması azaldığı için artık buradaki yarış stratejileri de diğer yarış stratejilerine çok benziyor."

"Barcelona’ya yarışa gelen herkese bu güzel şehri gezmesini öneriyorum. Ben seviyorum. Katalan insanları çok açıklar ve arkadaşcanlılar. Ve Barcelona sanat ve yemek bakımından mükemmel bir kültüre sahip. Eğer çocuğunuz varsa onları Doğa Müzesine götürün, orayı seveceklerdir."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir