Alonso'ya Göre Silverstone Şampiyonluk Savaşında Belirleyici Olacak

yazar:

kategori:

Lider Sebastian Vettel’in 74 puan gerisinde yer alan Alonso, Monaco yarışının ardından pek umutlu açıklamalar yapmamıştı.

Ferrari’nin websitesine konuşan Alonso “Yarışın hemen ardından yaptığım açıklamalarda şampiyonluğun gittikçe zorlaştığını söyledim ancak imkansız demedim. Eğer kazanabileceğiniz bir yarışta da Vettel kazanıyorsa o zaman hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Ancak bu daha fazla çalışmayacağımız ve aracı geliştirmeyeceğimiz anlamına gelmesin.”

“Açık bir şekilde şampiyonada fark gittikçe artıyor. Hepimiz matematik yapabiliyoruz ancak ne ben ne de takım henüz havlu atmış değil.”

“Daha bugün mühendislerle Montreal’deki yeniliklerin nasıl olacağını konuştuk ve bunların dışında Silverstone’da atmamız gereken adımları konuştuk. Orada çok fazla downforce gerekecek.”

“Orada sezonumuzun nasıl gideceğini görebiliriz. O ana kadar kendimize inanmak istiyoruz ve inanmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Yav herkez rdbl svt şampiyon olur diyor ama ilerleyen yarışlarda görücez.

  2. Ferrari yeni sezon kararını şifahen zaten almış gibi.
    Lakin bunu departmanlar arası yazılı talimatlara dökebilmeleri için sezonun kalanında Fan'ları ve Tifosi'leri fazla üzmeyecek bir Ferrari'yi de sunmaları gerekiyor.

  3. adam sampiyon olacagim dememis ki, zorlamaya devam edecegiz demis. gecen sene vettel, daha onceden Raikkonen nasil sampiyon oldu, mucizeyle. matematiksel olarak sansin varsa sonuna kadar zorlayacaksin.
    Alonso`yu pek sevmem ama biraz makul yorumlar yapin. oldu olacak vettel e kupayi verelim diger yarislara cikmasin pilotlar.

  4. en iyisi kimi raikkonen

  5. Dalga mı geçiyorsunuz? Her yarış çifter tur bile yese büyük bir marka,hele bu markaların en büyüğü Ferrari ise mücadeleden vazgeçtiğini beyan e-de-mez !
    Ederse hem ticari yönden hem prestij yönünden telafisi zor bir iş yapmış olur.

  6. şampiyonluk hayal dese pek birşey diyenin olacağını sanmıyorum hocam vettelin bu hızı karşısında. kimse şampiyonluk hayali kurmuyor bu yıl redbullcular dışında. bize ilginç gelen vettel neredeyse şampiyon diyen adamın tekrardan şampiyonluktan bahsediyor olması. tabii bahsedebilir her iyi pilot şapiyon olmak ister ama bu yıl şampiyon yine maalesef vettel.

  7. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Arkadaşlar affınıza sığınarak söylüyorum ancak toplum olarak çok yanar,döner' iz diye düşünüyorum.. Bana göre Alonso' nun açıklamasın da hiç birşey yok. Adam çıkıp şampiyonluk artık hayal vs birşey ler dese eminim yine dalga geçilecekti.. Bu adamın da Dünya Şampiyonu olduğunu unutmamak ile beraber ve Formula 1 gibi bir spor da yarışıyorsanız her şey mümkündür.

  8. rocco junior avatarı

    Araçları sorgulama adına İngiltere çok iyi bir pist geçen sezon orada ceza alana kadr iyi bir perfonmans sergiliyordu ve sıralamada 3.cepten kalkmıştı.Yapılacak gelişme çabaları sonucunda böyle aracı perfonmans olarak sorgulayan bir pistte halen rekabetçi değilsek zaten kasmanın anlamı olmadığına değinmiş.Ayrıca hemen hemen bitti dedi bitti hadi yeter demedi.Alonsoya pilot değil demek ise beyinden mahrum olmakla ilgili olabilir.Sadece şampiyonluğu düşünecek 2 kez bunu başardı 2 kez kaybetti ve büyük bir pilot sonuçta.Puan hesabı mı yapsın?Son olarak yine geçen sezonu hatırlarsak o bölümden sonra aracın rekabetçilik seviyesinden memnundu ve nasıl geri döndüğünü gördük.Bu sezon aynısı olmayacaktır çünkü Ferrari cidden hızlı pistlerde kötüdurumda.Bu yüzden istemeden arkadaşlara katılıyorum 2012ye geç kalmadan odaklanmak lazım

  9. hamilton bile bu kadar komik olmadı son 2 günde saçmalamalarına rağmen alonso şampiyonluk hayali kuruyor dün vettel şampiyon oldu nerdeyse diyor bugün neler diyor dominik herhalde bunu kandırdı silverstonda c aracını sürecez dedi herhalde. :)))

  10. Alfredo Dino FERRARİ  avatarı
    Alfredo Dino FERRARİ

    sen gitde hamilton haberlerine yorum yap bide ordaki yorumları oku Pilot olmayan 2007 de GP 2 den gelip hazır 2. en hızlı otomobile konan lewis bizim gözümüzde pilot değil

  11. watercolour avatarı

    Çok güldüm demek pilot değil :)))))

  12. Dün wettel sampiyon diyordu Alonso bugün baska bisey yarin ne olacak bakalim.

  13. McLaren taraftari olarak ben bile RetBuL sampiyon 2011 bitdi 2012 sezonuna hazirlanalim derken hizli pistlerde tur yiyen bir ferrari hesap yapiyor .McLaren bile hesap yapmayi brakti dostum seneye odaklanin ki 2012 de elden gitmesin.

  14. İspanyada kullanılan süper sert lastiklerin İngilterede kullanılacağı söyleniyor.O zaman dediğin gerçekleşebilir.

  15. Vettel şampiyon değil miydi?

  16. Adamın işi şampiyon olmak, birde üst düzey takımdaysan sürekli başarı istiyorlar…

    Schumacher bile şuan öyle ross brawn başarıya aç çaylaklar gibi sürüyor demişti 🙂

  17. bu adam pilot falan değil, şampiyon olmak için hesap kitap yapıyor o kadar.

  18. Ferrari silverstone da tur yerse sasirmam. Redbull`u bu downforce seviyesiyle ancak Mclaren zorlayabilir Ingiltere`de..

  19. Bence şampiyonluk mücadelesini bırakıp 2. 3. olmaya baksınlar ben bitti gözüyle bakıyorum.
    Yarışta aynı tempoyu tutturuyorlar ama bir şekilde gidiyor yarış…

  20. Harç bitti yapı paydos,sezon kapandı dağılınnnn.herkes evineeee.

  21. Ferrari Redbulu yakalamak istiyorsa mutlaka motor ile arka şasi arasını daha açık tutması lazım,
    Bence Redbulun virajlardaki hızı bu yüzden,
    Dikkat ettim Redbulun tasarımı diğer takımlara göre daha toplu,
    Bu da araç hızla viraja girerken yanlamasına sürtünmeye daha az maruz kalıyor,yani motor kapağının bittiği yer ile arka lastik arası geniş olduğu için rüzgar o boşluktan geçiyor aynı zamanda difüzürü de besliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir