Hamilton F1'i Bırakabileceğini İma Etti

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, Pazar günkü Monako GP’de karıştığı iki kazada iki ceza aldı ve yarış sonrasında yaptığı açıklamalarla büyük tepki topladı.

Hamilton daha sonra açıklamalarından pişmanlık duyarak komiserlerle tekrar görüştü; durumu izah etti ve çarpıştığı Massa ve Maldonado’dan twitter aracılığı ile özür diledi.

Buna rağmen McLaren pilotu, yarış stilinde herhangi bir değişikliğe gitmek istemediğini söyledi ve içindeki tutkuyu kaybetmesi halinde yarışmanın anlamının kalmayacağını belirtti.

Hamilton: “Bütün dürüstlüğümle söylüyorum; bu yarışma şeklimden asla vazgeçmeyeceğim. Ben böyleyim. Beni buraya getiren de bu. Birini incitmek veya birine zarar vermek için yapmıyorum. Yapıyorum, çünkü yarışmaya bayılıyorum. işi diğerlerinden daha iyi yapabileceğimi hissediyor gibiyim”

“Burada, yarışmak ve kazanmak için bulunuyorum. Eğer bu arzumu kaybetmek zorunda kalırsam, bütün bu yarışma havaya uçmuş olacak. Kendimi geri çekmem gereken bir dönem gelirse -4.-5. sıra için sürüp öylesine turlarsam- bu beni heyecanlandırmaz ve muhtemelen bunun için buralarda durmam”


Yorumlar

  1. haklısın yani önündeki duran arabayıda görmüyor

  2. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    biriside orada şey yazmış
    stupid hamilton diye… :)))

  3. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Turlayıp giden kim kardeş 2 sene F1 seyredip burda ahkam kesmek niye?

    Bir çok pilot şu an geçişleri yapabilicek düzeyde Hamilton olmazsa F1 de geçiş olmuyormu daha ilk yarışta orta sıra mücadelelerini ne çabuk unuttunuz.Helki pist başı ortalama 100 geçiş oluyor 100 ün kaçında hamilton vardı bu 5 yarış toplamında %10 bile değil.

    Hamilton Senna nın tırnağı olamaz valihatıda olamaz Sennaya velihat olucaksa en yakın isim Alonsodur.2006 yılındaki o muhteşem yarışları ağzımızın suyu aka aka izlerken nerdeydiniz hamiltoncuklar:)

    F1 Hamiltonsuz yaşayabilir ama Hamilton F1 siz bir hiçtir.(Ha mclarensizde bir hiçtir)

  4. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Tuttuğunuz pilot önce pitte durmayı öğrensinde sonra korkalım 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=xnCsG0DlXkU

    Hala izledikçe gülerim bu karaoğlana hatta bunu Senna ile özelştirenler varya gülüyorum resmen 🙂

    2010 daki düz yolda spin atmasından tutun orda burda çarpıp durmasına kadar severim bu cocugu 🙂

  5. tehdite bak sen:))) off lewis çok demagoji yaptın ama.

  6. hem iki kişiyi göz göregöre yarış dışı bırakacaksın sonrada ben f1 bırakabilirim diyeceksin allah yolounu açık etsin güle güle.bir de ben siyahım bana laf ediyorlar diye hatanı kapatmak için laf edeceksin yemiyor kimse kardeşim insan biraz sıkılır

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Benim bahsettiğim konunun seviye ile bir alakasını bulamadım.Seviye düştüyse ""ay tatlım"" olayında düştü zaten.
    Oradaki yorumunuzdan "ayağını denk al ben adminim benimle aşık atamazsın tavsiye etmem""tarzı bir ima anladım.Yanlış mı anladım acaba?

  8. kim ilah gibi tapıyor bi kendine bak Nickinden belli oluyor.2007'yi aklından çıkar öyle yorum yaz 😉

  9. süper yorum , katılıyorum kardeşim

  10. Bu sezon bilindiği üzere ataklar sıradanlaştı, bunun çözümü için savunmanın da serbest bırakılması gerekiyor.Yani savunma yapan pilot birden fazla yön değiştirebilsin.Şimdiye kadar en antipatik bulduğum hamilton bu sezon gerçekten takdiri hak ediyor.Gittikçe yapaylaşmaya başlayan, atakların sıradanlaştırıldığı, hızlı araçların avantajını azaltmak için sıra dışı lastik seçimlerinin olduğu sezonda hamilton geçmiş yıllarda özlediğimiz gerçek ''attacker'' performanslarından sergiliyor.Belki çok kişinin başını yakacak ama bunu yapabilecek kadar cesur.Herkes görev adamı olmak zorunda değil, bazen böyle sıradışı adamlara da ihtiyaç var.Kobayashi'den de son iki sezonundaki çılgınlığından (olumlu) kareler göremedik bu sezon.Formula 1'in her döneminde J.P Montoya, Hamilton, Sato, Kobayashi gibi isimlere ihtiyaç var.

  11. selim bulut avatarı

    birde mclaren'nin takiplerde iyi olması var tabi ferrari bu konuda belkide en kötü araç diyebilirim.

  12. 2007 yılının etkisini üzerinden atamayan insanlar var sende onlardan birisin içindeki lewis korkusu herzaman açığa çıkıyor. kötü sonuç alırsa lewis senna'nın bilmemnesi olamaz adam harika bir yarış çıkarıyor bazıları ortada yok neden. lewis hepsinin çenesini kapatıyorda ondan. ayrıca kimse senna gibi bir pilot olamaz.

  13. en azından deniyo kardeş deniyo bazıları gibi turlayıp turlayıp gitmiyo kapıyı açarsan dalar adamda içeri olay budur senna ne diyo kapıyı açmasaydı açtığında oraya gireceğimi biliyodu diyo olay aynı eğer massa kapıyı açmasa hamilton giremezdi zaten oraya girdikten sonra virajın yapısı gereki lewis frenlere sonuna kadar asılsa dahi o araç ordan çıkamaz ancak massa nın biraz daha açılması gerekir ama adam açılmak yerine göstere göstere üzerine kırıyo sonra da lewis suçlu oluyo mal donado ya gelince bre mübarek o ayna makyaj aynası mı bi bakarsın noluyo arkamda diye yoksa yapışırsın duvara sonra da ağlarsın arkasından ama neyse yaa lewis en azından bişeyler yapıyoo yapmaya çalışıyo ama bazıları gibi beklemiyo sürekli bekleyip de alabileceği puanlara razı gelmiyo bunu anlayınca lewis in neden bu kadar ii olduğunu da anlayacağına eminim

  14. alonzomanyaa  avatarı

    Yahu o kadar yazıyorum anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Kıyasladığınız adama bak, görende diyecekki her yarış 20 kişiyi geçiyor. Ya allah aşkına f1 e geldiğinden beri en hızlı araçta oturan biri f1 hayatının %99 unu ilk 2 çizgide başalayarak, diğer %1 inide geriden başlayaıp ona buna çarparak geçirmiş birini bu kadar ilah yapmayın be kardeşim. Bizde seyrediyoruz sonuçta. Şimdi bu adam reno yada williams ta olaydı ben sennayım modunda mı olacaktı. Olsa olsa sennanın … … olur kusura bakmayın.

  15. redbulla noldu öyle yaww gören sanki temas değil üzerinden tır geçti zanneder. bundan 1 hatfa sonra malezya antreman turlarında körplerin üzerinden geçerken yine coulthard'ın süspansiyonlar dağılmıştı o yılki araç kağıt gibiymiş redbull'un. :)) konuya gelirsek aynı lewis-maldonado teması gibi olmuş benim düşüncem şu yönde böyle durumlarda artık iş atak yiyen pilota kalıyor. aynaları kontrol etmeden viraja dalıyorlar sonra böyle oluyor. maldonado gibi coulthard'a aynalara bakmamış massanın daha hızlı geldiğini ve atak yapma girişiminde bulunabileceğini düşünmemiş ve kapıyı sonuna kadar kapatmış temas kaçınılmaz hale gelmiş pazar günüde maldonado aynı şekilde kontrolsüz şekilde viraja dalıyor ve kaza oluyor.

  16. helal olsun hocam sözleri tam olark hatırlayamadığım için yazamamıştım buraya tebrik ederim senna yapınca efsane lewis yapınca niye sorun oluyo onu anlamadım ve milletin canını çok yakmış bu adam kuyruk acısı olan çok 😀 o belgeselde bi de senna yla ilgili birileri yanlış bilmiyosam yanlış hatırlıyo olabilirim ama biri diyodu "senna eğer önünüzdeyse sorun yok demektir ama eğer arkanızdaysa o andan itibaren artık hayatınız onun ellerindedir" efsane bile bu tür biçok karışmışsa hamilton un hırçınlığı 2. lik için değil 1. lik için mücadee etmesini anlayamayan o kadar çok fan var ki hamilton un dediği gibi alonso prost hamilton ise senna ya çok benziyo senna kazanmak için herşeyi yaparken prost elindekiyle yetinip beklemeyi biliyodu aynı onlar gibi ama hamilton un özel bi cezalandırma durumnu var aslında o yönden bile sennaya benziyo durum çok basit adam yarışıyo eğer kapıyı açarsan ki özellikle bu adama açarsan kesinlikle içeri gireecektir açma ki kaza olmasın açtıysan yüzüne kapatma ki bariyerleri fazla öpmeyesin

  17. burası müsait değil seviyeyi düşürmeyelim;

  18. Fotoya bakarsak Lewis yine kural ihlali yapmış. DRS açık gidiyor. Hakemler bunu nasıl atladı acaba?

    Neyse, Lewis sana şuan sinirlendim açıkçası. Birde o iki heriften özür mü dilen. Şaka ile alakalı ise kabul ama diğer türlüyse hanene bir – puan yazıyorum haberin olsun.

    Lewis F1 bıraksın, herhalde izlenmeye değer hiç birşey olmaz. Benim açımdan McLaren yarışıyor yine izlerim. Fakat F1 o an, 2007 de kazandığı şekli kaybeder.

  19. sen kendini 1990larda sanmaya başladın yok ben Senna'yım Alonso Prostum felan iyice şaşırdın arkadaş kendine örnek aldıgın insanlar olabilir eyvallah Sen Senna olsaydın Monacoya yakışır şekilde sürerdin madem sen kendini millete senna olarak itham ediyosun ama senna olmadıgınıda herkes biliyor yani…. ilk önce bunu becer insan ol kendi yarışını mahvederken birilerinin yarışınıda mahvedıyorsun ona buna laf atıyorsun her yerde hırsının kurbanı oldun bu sennanınki gibi limit üstü sürüş değil göz karılığı sadece bunada f1 hırs dıyor bu senin aptallığın gp2dede böyle yarıştığını biliyordum senin ona buna çarp onu bunu pistin dışına at ayıp ya ilk önce sportmen ol gelip sana çarpan biri yokki ne bilceksin inşallah kubica iyileşir f1'e döner çünkü bir ara onun içinede gıcığı salmıştın hatırlarsın şampiyonluğun gidiyordu az daha ama neyse geçmişte kaldı bugünler senna gibi ezil tırnaklarınla kazı f1i allah vergisi yeteneğinide çirkeflik yapmadan sergile ama sen sadece mclaren programının sürücüsüsün çok hızlı bi pilot değilsin şöyle f1 tarihine bir bak millet neler yapmış… Stirling Moss James Hunt Ronnie Peterson Gilles Villeneuve Ayrton Senna arabanın direksiyonuyla playstationun düğmelerine gömdün kafanı Kaldırda bi bak ziyankar hamilton

  20. Merhabalar
    Öncelikle yazını her zaman gibi Tebrik etmek istiyorum.Ben üsteki yorumlara tamamen katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum.Senna filmi izlediğinizi düşünüyorum ve oradaki şu sahneyi hatırlamanızı istiyorum.Jack Steward sennaya şöyle bir soru soruyor senna şu ana kadar yapılan tüm kazalardan daha fazlasını sen yaptın yani en çok kaza yapan pilotsun buna ne diyorsun(tam metni hatırlamasamda konu bu şekildeydi)Senna ise şaşırıyor ve diyiyor ki jack seni anlamıyorum senin gibi biri bu soruyu nasıl sorar sen konuyu tamamen ters yüz edip benim kaza yapan bir pilot olduğumu ima ediyorsun ve sonra ekliyor en fazla yarış kazanan en fazla pol alan benim diye.son olarakta prost ile son kapışmasında japonyada ona çarpıyor ve röportajda şunu söyluyor.PROST BENİ TANIYOR VE BİLİYOR Kİ O KAPIYI AÇIK BIRAKTIĞINDA BENİM DALACAĞIMI HAYLİ HAYLİ BİLİYORDU NEDEN AÇTI.Gelelim senna hayranı lewis’e evet adam senna gibi en fazla kaza yapan ama şunu da unutmayalım ki sennayı senna yapan geçişleriydi o geçişleri de tutkusundan geliyordu.Lewis’te o tutku var ve bu yüzden bu gibi sorunlarla karşılaşıyor. Son olarak Lewis eğer senna yolundan gitmek istiyorsa senna gibi yarış dışında da herkesin sevebileceği mütevazi bir insan olmalı yani adam gibi adam olmalıdır. Saygılarla

  21. Lewis bence bu kadar saçma hareketlerden sonra hiç konuşmamalı, bukadar hata üstüne bukadar gereksiz açıklamaları ancak çaylak pilotlar yapar, şampiyonlar değil. Yakıştıramadım.

  22. Arcadia dan avatarı

    Hırsla oturan zararla kalkar… zarar edende zararını çekmesini bilmeli.

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    benimle mi ,tavsiye etmem

    McLAREN TEAM, Neye dayanarak böyle söyledin.

  24. "Dediklerinde haksız sayılmazsın" diyecektim pardon…

  25. Dediklerinde haklı sayılmazsın. Açıkçası bende Hamiltonu pek sevmem, ama pist üzerinde hırs yapıp öndekini geçmek için iyi yada kötü bir görüntü yaratacak biçimde çabalaması seyir zevki veriyor izleyenlere. Bu bakımdan pistte aracın limitlerini bu denli zorlayan pilotlara, yarışların seyir zevki açısından ihtiyaç var….

  26. massathebest bazen acayip fanatik oluyorsun ama aradan biraz zaman geciyor, yorumlarını okuyorum gercektende sasırıyorum. bırak massa yı sende hamilton u destekle, bazen onun gibi hışımla konusuyorsun =)
    hamilton gidersee(hiç sanmam gidecegini, ki gitmesin otursun yerinde) elbet yeri doldurulur ama nasıl açıp arada hala kimi ve montoyo nın geçişlerini izliyorsak keske şimdi yarısıyor olsalar diyorsak. aynı seyi hamilton için söyleriz. ama bir David couldhart yada trulli için aynı seyi kimsenin yapacagını sanmıyroum.

  27. ya miLLet ne adamsınız ya siz aLLah ße ya Lewis hamiLton taraftarı deiLim ama ßu kadar da adama yükLenmeyin kardeşim sadece kobayashi taraftarıyım ama Lewis hamilton şuanda f1 de 1 numaraLı istikrarLı ßir piLot yapmayın o adam oLmasa f1 in zevki oLmuo tren haLi misaLine dönüşüo

  28. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Arkadaslar okuyun alintidir:

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/kose-yazilari/20280-sari-kaskli-efsane.html

    Son söz L. Hamilton için. Monaco Gp’ de onu izlediğim anlarda, Aytron Senna’ yı görür gibi oldum. Agresif stili ile sadece ilerlemeyi ve kazanmayı düşünmesi ve en önemlisi bu düşünceleri uygulayabilmesi bence mükemmel bir özellik. Yarış içerisinde çekiştiği ve temas yaşadığı pilotlar onu eleştirdi. Tıpkı Senna’ yı eleştirenler gibi. Formula 1 seyirciliği kariyerimde tuttuğum tek pilot Aytron Senna’ dır. Bu L. Hamilton’ u tutuyorum demek değildir, fanı da değilim. Ancak pist üzerinde gerçekten yarışan bir pilot görmek bana zevk veriyor. L. Hamilton’ u agresif olmakla suçlayanlar, Senna – Prost çekişmesini izlemeyenlerdir. Ve gerçek yarışın ne demek olduğunu henüz öğrenmemişlerdir.

  29. =)
    bizim de sidepod taş gibiymiş, bunu da öğrenmiş olduk.

  30. 🙂
    bende dün takımı tebrik etmiştim ilk defa bu kadar sağlam bir araç yaptık diye LEWİS bundan oldukca memnundur
    massanın çekeceği var:)

  31. vay anam vay neler dönmüş serhat ya :))

  32. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    fia geçmişte olduğu gibi istediğini yapsın sizde istediğinizi söyleyin farketmez, lewis monacoda haklıydı ama özür dilemese bu kendi aleyhine olacaktı, her fırsatta fia tarafından daha ağır cezalandırılacaktı. bunu 2007 ve 2008 de gördük. monaco ataklarının temizliğini yargılamak aynı zamanda atak yiyen pilotunda ne kadar pis olduğu ile alakalıdır yada ne kadar dikkatsiz olduğuyla. massa denen pilot bu gibi durumlarda hiçbir zaman hatayı kabul etmemiştir. her atak yediğinde çamura yatıp pisliğini yapmıştır. atak ne kadar temiz olursa olsun dikkatimi çeken şey eğer temas varsa lewis suçlanıyor, kesinlikle atak yiyen pilotun yaptıkları kimsenin umrunda değil. eğer bir pilot aracın burnunu sokmuşsa onun önüne kırmadan mücadelenize devam etmelisiniz aksini idda eden zaten F1 izlemesin yarışmasında. maldanado denilen adam isminden belli geçiş denemesi yapan aracı görmezlikten geliyor sonuç malum. neden lewis suçlu? bunlar hep McLaren e oluyor, spa da button-vettel kazasında redbul cephesi buttonu suçladı sanki aracın dengesini button kaybetti. şimdide aynı, herzaman McLaren i kullanan pilot suçludur. sanırım daha çok göze batıyorlar ve kıskanılıyorlar. neyse ben gördüğüme inanırım, gerisi boş.

  33. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    fia geçmişte olduğu gibi istediğini yapsın sizde istediğinizi söyleyin farketmez, lewis monacoda haklıydı ama özür dilemese bu kendi aleyhine olacaktı, her fırsatta fia tarafından daha ağır cezalandırılacaktı. bunu 2007 ve 2008 de gördük. monaco ataklarının temizliğini yargılamak aynı zamanda atak yiyen pilotunda ne kadar pis olduğu ile alakalıdır yada ne kadar dikkatsiz olduğuyla. massa denen pilot bu gibi durumlarda hiçbir zaman hatayı kabul etmemiştir. her atak yediğinde çamura yatıp pisliğini yapmıştır. atak ne kadar temiz olursa olsun dikkatimi çeken şey eğer temas varsa lewis suçlanıyor, kesinlikle atak yiyen pilotun yaptıkları kimsenin umrunda değil. eğer bir pilot aracın burnunu sokmuşsa onun önüne kırmadan mücadelenize devam etmelisiniz aksini idda eden zaten F1 izlemesin yarışmasında. maldanado denilen adam isminden belli geçiş denemesi yapan aracı görmezlikten geliyor sonuç malum. neden lewis suçlu? bunlar hep McLaren e oluyor, spa da button-vettel kazasında redbul cephesi buttonu suçladı sanki aracın dengesini button kaybetti. şimdide aynı, herzaman McLaren i kullanan pilot suçludur. sanırım daha çok göze batıyorlar ve kıskanılıyorlar. neyse ben gördüğüme inanırım, gerisi boş.

  34. benimlemi eğleneceksin? .)) tavsiye etmem;

  35. McLAREN TEAM çözemedim bende anten durumumu var nedir,bozuntuya verme eğlenmene bak .)

  36. Petrov neden Alonso ya eğitimsiz dedi atak yaparken Petrov un yarışına mal olduğu için mi atak yapamadığı için Petrov un şampiyonluğa mal olduğu için mi?…El konusu açılmışken İspanya dan sonra Hamilton ın Karthikeyan a kaldırdığı eli dillerinden düşürmeyenler bu hafta sonu Alonso nun HRT lerden birine kaldırdığı eli görmemiş bile ikiyüzlülük hatsafhaya ulaşıyor tabi.Maldonado nun paralı pilotluğu kalmamış deniliyor ama Maldonado ya olan tepkiler kendini GP2 de malup eden Hulkenberg in kultuğunu almasının kesinleşmesinden beri var …

  37. ay tatlım?

    KİRVE hayırdır?

  38. konu dışı olacak ama, yarışta dikkat çeken bir durum vardı ki bir çok arkadaş da aynı şeyi düşünmüştür muhtemelen. loews skandalı nedeniyle yazmak nasip olmadı.

    massa'ya sağ ön tekerini vurdu, süspansiyon taş gibi. maldonado ile olan kazasında sol ön tekeri vurdu, süspansiyon taş gibi. alguersuari arkasından üstüne çıktı, arka kanat yamuldu, yine de kopmadı.

    bir de geçen seneki araca bakalım, en ufak bir temasta uçuşan kanat parçaları, tuz buz olan süspansiyonlar. ne yapmışlar bu araca, merak ettim doğrusu. yukarıdaki resim photoshoplu gibi sanki, ama gerçek..

  39. "ama ben Hamilton'ın bu tavırlarından ve sürüşünden memnun değilim"

    SÜPER:))

  40. HAMİLTON'u fazla izleyen olduğunu sanmıyorum??????? nasıl cümle yaa:))

  41. haklısın zaten herkezin burada olmasından şikayetci değiliz ama HAMİLTON sayesinde yazabiliyorsunuz dedim sırf bu haberde 3 sayfa yorum olmuş bu LEWİS' in F1 deki değerinin türkiye yansımasıdır.
    sevsende sevmesende LEWİS'i görünce yazmadan geçilemiyor.

  42. FIA ve F1 deki politika ve para savaşı bitmediği sürece böle saçma,haksız ve taraflı olayları çok göreceğiz. Spor,yarışma,adalet onların umrumda değil, bu sporu gerçekten seven birileri yönetimde olmadığı sürece eskilerdede olduğu gibi bu durum devam edecek! Bizde bunları izleyip siteler vb. yerlerde tartışakmaktan başka bişey yapamıyacağız.

  43. ben burdaki tehditi blöfü hala göremedim. söyler misiniz bir insan sevmediği bir işi nasıl yapar ki ? hamilton da bir pilot, onun işi de pilotluk ve yarış kazanmak

  44. babasının malıymış

    antony ile bay e geçenlerde hayırlaşırken görülmüş prensipte anlaşmışlar geriye ödeme kalmış

  45. Alonsonun ispanyada tur yemesi laf aramızda benide mutlu etti yabancı yok burada 🙂 ama dediğin o engelleme cezası gerçekten saçmaydı her zaman söylemişimdir.

  46. hehehe 🙂 Everythink will be ok at the end,if it is not ok than it is not the end )))

  47. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kirve12 burada savunma şekilleri taraftan tarafa değişiklik göstermiyor.Sadece ikiyüzlülük hatsafhaya ulaşıyor.Bak maldonado hamiltona laf söylemiş.Şampiyon gibi sürmediğini belirtmiş.Yazılan yorumlarda ne paralı pilotluğu kalmış, ne her yarış duvara vuran çaylaklığı kalmış nerdeyse adamın sülalesi ortaya dökülecekmiş.
    İşte benzer şeyler Alonsonun başına gelmedi mi.Petrov çıkıp Alonso eğitimsiz demedi mi?İşte ogün petrovu can haliyle savunanlar şimdi maldonadoya döktürüyorlar.
    Bundan 5 yıl önce rakibi ile arasında 500 metre mesafe varken engelleme suçlamasıyla cezalandırılan pilotun veryansın edip f1 in sporluktan çıktığını dile getirmesine ateş püskürenler şimdi canı yanıp f1 bırakmayı düşünen hamiltonu can haliyle savunuyorlar.
    Daha bir hafta önce ispanyada tur yedi diye sevinç naraları atanların monakoda düştüğü hal gibi.

    ÇALMA ELİN KAPISINI ÇALARLAR KAPINI.

  48. …………mutlu son……………

  49. hamilton'un büyük bir pilot oluşuna, kalitesine, yarışçı ruhuna kimsenin sözü yok zaten, benim de. dün de söylemiştim, hamilton'u beğendiğimi bir çok kez yazdığım için bazı arkadaşlar beni "gizli mclarenci" olarak itham etmişlerdi, hatırlarsın. elbette gitmesini istemem ama bu üstün vasıfların, sporun başındakileri tehdit etmek için bir silah olarak kullanılmasına da sinirleniyorum doğal olarak. biraz mütevazi olabilse keşke, 2007'de çok başarılı olup ortalığı yakıp yıkmasına rağmen mütevazi bir duruş sergilediği gibi.. bir çok insan, o yaşta bu kadar başarılı bir çaylak olmasına rağmen, mütevazi kişiliğini değiştirmediği için sempati besledi hamilton'a.

  50. Nebuchadnezzar bence her zaman bu şekilde ortaya laf atma.yada şöyle söyleyeyim her anti Alonsocuyu kendıne denk görme.Kobayashinin Alonsoyu geçmesiyle sevinen olabilir ama o anda oluşan olgudan bihaberse yani Alonso değil bir başka pilot olsa geçilmezdi diyebilenle tartışmayacaksın.Siz anti Mclarenci ve Hamiltoncuların aralarında böyle tipler yokmu bu sitede ? Var 🙂 ben genelde bu tiplerle yazışmamaya gayret ediyorum.

  51. yapma yapma bunu..))))

    yaa arkadaş önce zehir zembelek açıklamalar benim rengimden dedin…

    sonra çıktın özür diledin paşa paşa

    daha sonra şaka yaptım dedin

    şimdi de son kozun olan gözdağı ve blöf numarasınımı deniyorsun kim İNANIR…)))

    NE OLUR KAL YA

    meşrubatçılara oynamak için adam lazım bu eğlence bitmesin hiç

    şu 40 tur sendromundan kurtulamayan cilt fasikül ve ve arşivci fanlar

    aynı yarışta sizin bu renginden dolayı ceza yiyen pilotunuz(ona göre kendi ifadesi)kaç tur diğer sarı aracın arkasındaydı..

    birde onu ve sebebini yazın

    bizde bilelim.

    ne olur gitme çakıl havuzlar seni bekler üzülürler sonra bize gelmedi diye

    güvenlik aracı küser sana benim arkamda avantaj kazanmıştı şimdiler de nerde diye.

    konunun özeti

    NESRİN TOPKAPI

    yarışcı ruhmuş saldırmak ve

  52. Başımla beraber 🙂

  53. O anlamda bakmadım aslında,yani bir kaç pilot gitti diye formula 1 izlenmez artık demek için müneccim olmak lazım.Fakat Kimi gitti diye izlemeyenlerde var bunuda sen biliyorsundur.O saydıkların pilotlar gittikten sonra yerine onlar gibi yarışcı pilotlar geliyor tabi,hangimiz montoyayı unuttuk? evet şampiyon olamadı ama onun o deli sürüşleri bizi kendimizden geçirmedimi?Montoya gitti şimdi Hamilton var,Hamilton giderse şu anda yarışanlardan onun gibi olan kim var ? Muhtemelen bu tarz pilotlar her zaman gelip geçecektir ama şu anda elde olan Hamilton değerli bence.giderse yerinin doldurulması 1-2 sene sürer gibi.Kendiside geçenlerde söylemişti,Alonso benim Prostum demişti.Senna gitti Montoya,Hamilton geldi (Schumayeri ayrı bır yere koyuyorum gücenme olmasın) Prost gitti Alonso geldi.misal veriyorum yani her insan aynı şekilde süren pilot sevmeyebilir.umarım anlatabilmişimdir.

  54. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Lafım ortayadır Kirve12..Nasıl ki hamiltonun ve rosbergin şumiye geçilmesi o anki durumlar dahilinde normalse valensiya da normaldir.Ama bazıları bunu eleştiri konusu yapmıştı.Demek ki başa gelmeyince anlaşılmıyormuş.

  55. benim de seni sevdiğim bir arkadaşım olarak gördüğümü bilmeni isterim.
    kırılmak falan yok elbette, yalnızca tartışıyor ve karşılıklı yazışıyoruz.
    düşüncelerimiz çatışıyor, inandıklarımız birbiri ile örtüşmüyor.
    bunlardan bahsediyoruz.

    şu kadarını söyleyeyim, gün gelir hamilton da massa da formula1'den bir gün ayrılır, ama loews virajında yaşananlarla ilgili düşüncelerim asla değişmez.

  56. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    hayatınız LEWİS olmuş bu adam olmasa yazacak bir şeyiniz bile yok

    şöyle bir bakın etrafınıza hepiniz buradasınız seven sevmeyen herkez burada[/quote

    Tıpkı Alonso haberlerinde olduğu gibi değil mi?.Yoruma kapanan sayfalara baktığımızda çoğunda Alonso ismine rastlıyoruz.Herkes tam kadro geliyor.Üstelik nascarcı, şumici ve daha kim varsa Alonso haberine geliyordu.Bu da yetmezmiş gibi bir mclaren taraftarı Alonsonun olduğu yerde ben olurum diyebiliyordu.Bir diğeri de mclarenciler nerdesiniz yardıma gelin diye feryat ediyordu.Bir de baktım ki massa nın kariyerinden bu yana her şeyi sorgulanmış.Geçildiği yarışlardan tutun da babasının garajda ağlamasına varana kadar herşey ortalığa dökülmüş.

  57. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ay tatlım, çok teşekkür ederim, ne mütevazılığı, samimiyetten. Ne gücenmesi olucak aramızda 🙂

  58. ismini saydıklarımız ve de unuttuklarımız da dahil, hangisi gitti diye formula1 bitti?

    yarışlar mı yapılmaz oldu?

    insanlar mı izlemez oldu?

    o isimleri yazmamın nedeni, çok büyük pilotların bile formula1'den ayrılmasına rağmen, formula1'in hala devam ettiğini anlatmak içindi.

    anlamadığına ihtimal vermiyorum, ama anlamamış gibi davranmak işine geliyor bence.

  59. Nebuchadnezzar lafın bana değil sanırım ben dediklerinin aksine bir tez sunmadım da onu belirteyim.Alonso Kobayashi olayında ve Alonso Sato (2007) olayında Alonsonun yapabilecek bir şeyi yoktu.Gerçi Kanada 2007 yarışında çok hatalar yapmıştı ama.

  60. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şumi'nin Rosbergi ve hamiltonu geçtiği videoları baz alarak; atak yiyen ve yemek üzere olan veya atak yemekten başka şansı olmayan pilotun ne yapması gerektiğini veya nasıl çekilip yol vermesi gerektiğini söyleyenlerin,işine geldiği gibi konuştuğunu farkettim.
    Evet hamilton şumiden daha ilk turda atak yedi.Çünkü şumi ile hamiltonun lastikleri farklı idi.Birinde yumuşak , diğerinde süper yumuşak vardı.Hamilton ne yaptı? Muhtemel kazayı önledi.Buraya kadar herşey normal.Peki 2010 valensiyaya gidelim.Kobayaşi son 2 tur kala lastik değiştirdi ve önündeki bitik lastikli Alonsoya atak yapmaya çalıştı.Alonso da kendisine yol verdi.Kobayaşi yarıştan sonra Alonsoya teşekkür etti.Kaza yapmaktan korkmuştum ama Alonso aracının sağında ve solunda neler olup bittiğini çok iyi biliyor dedi. Peki sizler ne dediniz.?.Japona geçildi dediniz alay ettiniz.Ekrandan bir ferrarinin geçilmesine güldünüz. Şimdi ne oldu?.Şimdi neden benzer hareketleri massa ve maldonado dan bekliyorsunuz.?.Alonso orada direnseydi eski lastikleriyle muhtemelen bir kaza yaşanacaktı.Tıpkı hamiltonun şumiye yaptığı gibi baktı ki adamın lastiği farklı ve içeri girmiş o zaman çekileceksin tezinizi heryerde savunun.Alonsoya gelince başka , hamiltona gelince başka konuşmayın.

  61. Aaaa ama darılmaca gücenmece yok değilmi arkadaşım,bizde kafamıza göre takılıyoruz yolumuzdayız yani 🙂 sen pilot değilmisin ? bu kadar mütevazi olma sendeki kalp atış ritmi ile bendeki her an aynı olmaz 🙂

  62. Hamilton şampiyon olmamış olsaydı bile tarihde iz bırakırdı bence.Massa ise 1 şampiyonluğu olan bir pilot olarak anılırdı sadece.2008 de iyi yarışlarda çıkardı tabi ama şampiyon olacak kadar iyimi ?bana göre hayır.mal ortada 3 sene geçti ve silindi gitti massa.

    Şimdiii seni kırdıysam özür diliyorum senden,sen gerçekten sevdiğim bir arkadaşsın onuda belirteyim.Tıpkı Hamiltonun Massa ve Maldonadan özür dilediği gibi özür diliyorum farkındaysan.bu benim Massanın temaslarda hatalı olduğu düşüncemi değiştirmez…

  63. =)

    hamilton da loews'de massa yokmuş gibi davranmak istedi.
    nasıl olsa çekilir ben de yoluma bakarım dedi.
    ama işler sarpa sarınca:

    1. ben siyahım diye ağladık.
    2. şaka yaptım dedik.
    3. valla giderim haaa diye tehdit ettik.

    haleti ruhiyesi duman oldu 2 günde lewiscan'ın.

    elbette massa'nın varlığında, yokluğunu arayacaksınız…..

  64. Yukarıda adı geçen her pilotu tek tek yazıyorum.Mika,Kimi,Schumi,Prost,Senna,Nigel,Alesi,Giles, Fitipaldi,Mangio,Lauda…Bu adamlar bir damga vurdular formula 1 gittikten sonrada hep anıldılar sen bunların yanına senin adıyla yatıp kalktığın Massayı koyabilirmisin ? Hiç şampiyon olamamış yanılmıyorsam Giles Villneuve ama bu gun bile anılır herkes az çok adını bilir Ferrarici olmayanlardan bahsediyorum…20 sene sonra bir Massa vardı 3 kere istanbulparkı kazanmıştı dersin yada bir kaza olursa işte ferrarıde bır pılot vardı o da şöyle bir kaza geçirmişti der Serhan ömür olursa.

  65. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ooo, evet, anlıyorum. Siz illaki geçen geceki gibi sizinle biraz eğlenmemi istiyorsunuz, ama şimdi canım istemiyor, daha sonra gelin, olur mu? Bu arada siz benim pilot olduğumu falan söylemişsiniz, çok teşekkürler, kendimi öyle görmüyorum ama layık olmaya çalışırım. Tecrübeniz olmayabilir bu konuda, saygı duyarım; bilgisayarda hasar almayı kapatıp Hamilton gibi yarışırsınız artık, o da bişeydir değil mi 🙂 hahahahaha

  66. hiç de öyle değil. son 2 sezondur eski günlerini aratıyor diye felipe'nin geçmiş başarılarını görmezden gelmek, her şeyden önce insanlığa yakışmaz. 2008'de massa'nın hamilton'unki kadar topladığı puanlar, gökten zembille inmedi. tekrar tekrar yazacak değilim, sen de biliyorsun neler olduğunu. o sene massa şampiyon olabilirdi, süper yetenekli hamilton, hala ortada şampiyon olamamış bir pilot olarak dolanıyor olacaktı.

    ölmesini ummam kimsenin elbette, hatta yaralanmasını da. sinirle yazdığım anlamsız bir cümleydi o, bunun aksini düşünmek de insanlığa yakışmaz. hele ki tutuğum pilotun başına böyle bir şey gelmişse.

    bilerek yazdığını bildiğim için öyle söyleme ihtiyacı hissettim kirve 12, yanlışlıkla olduğunu düşünsem söylemezdim bile. dikkatli olacak olmana memnun oldum.

  67. hahahahaha emin ol senin Massan varlığında yokluğunu aratıyor ))))))

  68. bak halen orada kimse dışa kaçıp yol vermez diyorsun,Hamilton ve Rosberg vermişlermi aynı yerde ?? Ne yani Kobayashi gelince Alonso yol verdi yarıştan sonra Kobayashi güvenli sürüşü için Alonsoya teşekkür etmedimi?Alonso Kobayashi çok tehlikeli diyemi kaçtı Kobayashiden.geçiş kaçınılmazdı o da razı oldu..

    şimdi ntv yi izliyorum ve monaco yarısını gösterıyor.Hamiltonun yarıştan sonra sıralamada massa beni engelledi cezalandırıldım,yarısta uzerıme sürdü yıne cezalandırıldım.bu çok ahmakca gibi ifadeler kullandı dıyor haberde.aynı sekılde maldonada için aptalca gibi kelimeler kullanmmış.gerçi bunları ben izledim ingilizce ama tam anlamamıstım.daha sonrada twitter hesabından "sizi kırdıysam özür dilerim,ikinizde muhteşem pilotlarsınız dedi" diyor haberlerdede.yani Hamilton olanları kabullendı demıyor ahmakca ve aptalca kelımlerı nedenıyle sızlerı kırdım özür dilerim demiş anlamı çıkar bundan.

  69. erhan aydın avatarı

    şu bir gerçek ki sen gidersen heyecan azalır.üst düzey bir pilotu kaybetmek,mücadelenin azalması demektir.ama bu şekilde tehditkar konuşmanda hiç hoş değil.sana verilen cezalar fia kurallarında olmayan şeyler değilki.inşaAllah ayrılmazsın ama inşaAllah ayrıcalıkta yapılmaz sana.

  70. şimdilerde hamilton'la yatıp kalkan bu insanların bir çoğu zamanında hakinen'e tapıyordu.
    hakinen gitti, gerçekten çok büyük bir pilottu ama kaç yıl hatırlandı?
    kaç yarışta unutulup gitti?

    yine aynı grup değil miydi, hakkinen yerine kimi raikkonen'i koyup, en az hakkinen kadar çok seven?
    kimi de büyük bir pilottu, taraftar sayısında schumi ile yarıştırılıyordu, bıraktı gitti, ne oldu?
    kaç yarış kimi'yi aradı formula1 dünyası?
    geçen senenin süper mücadelesinde, kimi varmış yokmuş kim tınladı?

    tartışmasız en büyük pilot olan schumacher'in yokluğuna bile alışmıştık. formula1 öyle hızlı dönüyordu ki, daha 2007 sezonunun son yarışlarında, şampiyonluk mücadelesi kızışırken unutulup gitti schumili günler.

    prost, senna, nigel, alesi, GV, fitipaldi, mangio, lauda… ne büyük isimler geldi geçti ama formula1 hep ayakta kaldı, hiç bir zaman kaybetmedi. her dönem mutlaka yerine gelen pilotların mücadelesi, formual1'i ayakta tuttu. şimdiye kadar böyle oldu, şimdiden sonra da böyle olacak.

    hamilton da gidermiş. fia'nın üstüne canavarlarını salarmış, bööö dermiş onlara. gidersem görürsünüz dermiş kendince.

    kardeşim, formula1 nicelerini gördü, uğurladı, yolcu etti bu pistlerden…

    senin yokluğunun unutulması 2 hafta sürer, o da yarışların olmadığı 2 hafta..

  71. küçük sennayı oynuyo bişi yapacağı yok

  72. evet haklısın bunların bir çoğu sıradan değil ama Ferraride gayet sıradan biri yarışıyor bunda hem fikirmiyiz yoksa yine lastikler ısınmıyormu diyeceksın ? tamam bundan sonra nickini doğru yazacağım ama bilerek isteyerek farklı yazıyorum diye "adam gibi yaz" deme.sen duyarlı bir insan gibi davran ve hamiltonun ölmesini umma..

  73. Arcadia dan avatarı

    2009 Monako yarışını izleyin… Heildled aynı yerde kendini geçmeye çalışan Alonso ya Massa kadar dahi yer bırakmıyor.Massa kocaman yer açtı Hamilton da onun üzerine sürdü… 2009 Alonso Heildfeld kazasını bir izleyinde Massa ya laf atın.Hamilton MSC ye yol açtı ama MSC de üzerine sürmedi.

  74. KİRVE adam parmağını inciterek ciddi bir tecrübe yaşamış bu tecrübeyi kullansın dedim JENSINIMIZ bu tecrübeyi yaşamamıştı

  75. Adam pilotum diyor mühendisim demiyor sen yanlış anlamışsın .belki pilot olarak f1 olmasada alt serilerde yarışabilir ama yazdıklarını okuyunca jasondan ileri bir derece getıremez kanaatindeyim.sponsorda lazım tabi..

  76. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Oky tamam tekrar izledim görüntüyü, eğer ilk anda dışarıdan dönmeyi deneseymiş yer bulabilirmiş, haklısın. Ama tabii kimse orada atak yediği anda dışarı çıkıp yer vermez, Massa doğal olarak içeri girip kapıyı kapatmış, Hamilton'da buna karşılık frenleyip arkasına geçmek yerine içeri girmiş. Alonso olsa Hamilton'ı gördüğü zaman yol verirdi, dışarı kaçardı diyorsun, doğrudur. Ama bir pilottan insanlar kaçıyorsa, kaza yapmamak için ona yol veriyorsa, onun çok tehlikeli olduğu açıktır. Düşün ki, yarışta arkanda biri var ve kenara çekilip ona yol vermek en mantıklısı, arkandaki pilot nasıl bir pilottur?

  77. Mike Tyson'a dünya boks federasyon'un
    " Mike rakiplerini ilk round da knock-out etme"
    demesi sonucunda Mike'ın diyeceklerinin oldukça yumuşatılmış hali.
    ———————

    Rakip fanlar işin gereği olumsuz konuşmuş.
    Kendi pilotu 40 tur bir pilotun arkasında dönerse, atak yapacağı pilotu telsiz ile önceden dürterse,
    sonunda o pilotun fanı da pilotajın böyle birşey olduğunu sanır. bünyesi Lewis gibi bir pilotu red eder. Algılayamaz.

    + Lewis gibi bir pilotu övmesi, kendi pilotunu yermesi anlamına gelir.
    —————————

  78. öncelikle, nickimi adam gibi yaz kirve12 efendi.

    eşeklik ettim affedin diyecek hali yoktu herhalde. bunlar ordan burdan devşirme sıradan insanlar değil. süper egoları, eğer ortada bir suçluluk hali yoksa asla ve asla özür dilemeye falan izin vermez. dün ben siyahım diye acınan, bugün fia'yı (aklınca) tehdit eden adam, durup dururken özür mü diler? özürü geçtim, böyle bir mesaj yayınlar mı?

  79. bu bilgilerinle sen buralarda harcanıyorsun!
    ciddi tecrübelerin var aslında FİA bu konuda seninle çalışabilir; hiç denedinmi bilmiyorum ama bence bu yazdıklarını ciddi manada dikkate alırlar; okumuş üflemiş adamlarla olmuyor senin engin bilginden faydalanıp F1'e yeni bir heyecan ve nefes getirebilirler mesela riski azaltmak için hıza bağlı takip mesafesi geliştirebilirler veya araçlara sinyal ve sellektör ekleyebilirler sen bence bir müracat et

    sende iş var.

  80. Başka yarışa falan bakmaya gerek yok,bu virajda geçiş olabiliyor ve ıkı araç yanyana virajı dönüyor bu yarışda örnekleri var.Maldonado temasında ise halen kararsızım yani Maldonado hatalıydı diyemıyorum gerçi çok defada izlemedim tekrarını.

  81. Yer yokmuydu ?sen schumayerin hamiltonu geçtiği viddeoyu izlemedin galiba,hamilton önce bir sol yapıyor direksiyonuna viraj içine doğru,schumayeri orda görünce direksiyonu dışa doğru sağa çeviriyor.Schumayerin araç üstü kameradaki görüntüleri izlerken beyaz çizginin hemen üzerinden dışa doğru nasıl yön değiştirdiğini görürsün hamiltonun.

  82. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Takım dahilinde yarışmıyorum, bağımsız olarak yarışıyorum

  83. Hocam adam *****.. 😀 Tripot 😀

  84. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Başka yarışta olsa haklısın, pist dışına kaçabilirdi ama buradaki iki kazada da kaçacak bir yer yoktu. Massa'nın sol tarafı kurtarabilmek için düz gitmesi gerekirdi ki, karşısında yol yoktu, bariyer vardı. O viraj da zaten çizgide giderseniz bariyere kadar açılırsınız ve Massa çizgide gidiyordu. Maldonado ya gelirsek, Maldonado'nun arkadaki durumu görme gibi bir şansı zaten yoktu, buna rağmen görse bile o virajı dönmenin başka bir yolu yoktu, ya virajı dönüp temas edecekti, yada düz gidip bariyere dimdik çarpacaktı. Bu iki pilotun yerine koyup kendini düşünmeden bu konuyu anlayamazsın.

  85. =)) hocam Alonso bile senden daha çok seviyodur Lewisi.. 😀

  86. sen hangi takımda yarışıyorsun?

  87. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Şimdi bunu normal gören, yarın başka şeyi normal görür, anayasayı da bir kez delmekle bir şey olmaz dediler, delik deşik oldu hikayesine benzer bu iş. Kurallarda bir kez açık verirsen, herkes bunu avantakına kullanmak için kuralları ezer geçer, bu iş böyledir. Biri çıkıp bu yüzden ceza almasa, ertesi yarış her pilot aynısı yapar, nasıl olsa ceza almıyoruz diye. Ben sana şimdiden sonunu söylüyorum, konu eninde sonunda buraya gelecektir, ben baştan bunu söyleyeyim

  88. bu kadar diyorsun yani:)

  89. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    keşke hayatta bırakmaz keşke bıraksa kurban kesicem

  90. Bu konuda haklılık payın var, doğrudur.

  91. her yarışta bir pilot ölsün istiyoruz biz; töbe töbe nerelere taşıdız konuyu

  92. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Merak etme, ben ne pilotlar gördüm, üst üste binen araçlar da gördüm, iki katlı otobüs gibi 🙂
    Ama bunları normal karşılarsak, çarpışan arabalar gibi olur bu iş, sana tavsiyem sen lunaparka gidip çarpışan arabalara bin, ben yarışmanın nasıl bir şey olduğunu, ahmak biri yüzünden yarış dışı kalmanın nasıl bir şey olduğunu bilirim. Bir ahmak, virajın ortasında kaza yaptığımı görmeyip geldi bana vurdu, direksiyon döndü, parmağımı incittim, 1 ay direksiyonu tutamadım. Senin için bunlar normal geliyor olabilir ama başka bir aptal yüzünden yarışamamanın ne olduğunu ben bilirim

  93. gitme lewis, hamdi abiyi düşün, nasıl üzüleceğini tahmin bile edemezsin :s

  94. acmasız olmasını istiyoruz iyi olan kazansın

  95. hamilton ı mercedes e alalım ondan sonra konuşalım;) uyuşuk button bile mclaren ı altına çekince zaman zaman canavar kesiliyor:)

  96. Bak arkadaş sana bir şey söyleyeyim,Massanın yerinde Alonso olsaydı o temas yaşanmazdı emin ol.Bizim agresif savunmadan anladığımız heralde yol vermemek ama Alonso eğer geçildiğini hissediyorsa ne kendini nede başkasını riske atıyor tıpkı hamiltonun ve rosbergin schumayere yeterli yer bırakıp direksiyonlarını sağa kırmaları gibi emin ol Alonsoda orda olsaydı aynı hareketi yapardı.

  97. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    se de haklısın kardeş tek kıyaslanabilecek adamı yazmışsın yenilerden.Ferrari pilanlamada herzaman rakibinden iyi olmuştur.Hatta sırf bu kabiliyetleri sayesinde maclarenden daha yavaş araçlara sahipken shumayerle şampiyonluklar elde etmiştir.Ferrari iyi yönetiyor ama en iyi pilotlar hep maclarene tesadüf ediyor.

  98. akıllı olun diyor; ceza keserseniz aklınızı alırım diyor:)

  99. McLaren tarafından bi açıklama gelmemesi gerçekten ilgi çekici…

    Aklıma gelen diğer husus, Malezyada Alonso Lewisin lastiğine temas etti die Fernandoyu " Acemi" ilan eden isimler aramızda arakdaşlar… Adam agresif yarışıyo abi diyerek slogan attıımızda bu mu agresiflik milleti biçmek mi diye yorumlar da gelmişti..

    O yorumu yapan arkadaşlara sözüm, saniyeler içinde gerçekleşiyor tüm yarışlarda ki ani kararlar geçiş hamlesi ya da geçmeye teşebbüs ederken öndeki pilotun daha hızlı davranması…Bu durumda kimseyi yerin dibine sokmayın daha doğrusu uğraşmayın, kendinizi körü körüne kendi pilotunuzu savunurken bulursunuz…

  100. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bu bir tartışma konusu, ama ben Hamilton'ın bu tavırlarından ve sürüşünden memnun değilim. Takımın da belki hataları vardır, belki de Hamilton'a baba gibi yaklaşarak hata yaptı Ron, disiplin her alanda önemli. Belki de Hamilton'a bu konuda baskı yapıp, onun kendini toparlaması gerektiğini hatırlatmalıydı takım. Ama yine de bu iş, takımın insiyatifinde, biz karışamayız bu konuya, onlar kendi arasında çözecekler. Bu arada Hamilton'ın yeni menejerlik şirketinin de kötü bir ünü var benim açımdan, başarıyı değil, popülerliği baz alıyorlar. Yani herkes sizi tanısın bilsin, sevsin; başarı olmasa bile yeter. Beckham örneği malum, şimdi parçalasın kendini, yazık oldu adama. Belki de bu açıklamalar, bu tavırlar, menejerlik şirketinden kaynaklanıyordur, orasını biz bilmiyoruz.

  101. yediniz zannetmiştik:)

  102. HAMİLTON'u tek eleştirebilidiğiniz konu açıklamalarıydı şimdi birde kamikazemi oldu:)) komiksiniz kamikaze diyebilecek kadar ileri gitmeniz sizin içinizdeki acıyı ve düştüğünüz durumu açığa çıkarıyor.
    orta bir kaza var ve ceza var ama siz neyiniz varsa ortaya koymuşunuz varsa daha yazabilirsiniz ben şahsen gülerek okumaya devam ediyorum.

    LEWİS HAMİLTON geldiği ilk yarıştan bugüne aynı yaklaşımla yarıştı ve gidene dek aynı yaklaşımla yarişacaktır. üzülmemeniz için tavsiyem buna alişmanız.

  103. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    kısmen haklısın, ancak dikkat edelim bu adamdan çok maclarenin hataları hamiltona zarar vermekte kimse işin bu boyutuna değinmedi şimdiye kadar.Bence f1 in en iyi pilotu iyi yönetilmiyor bu pilot maclarene çok fazla..

  104. İyi Pilot Fernando Alonso saf hız anlamında Lewis Fernando dan bıyık farkıyla önde olabilir doğrudur. Nitekim Fernando Ferrariye geçtiğinden beri gerek sorumluluk gerek tifosilerin beklentisi nedeniyle biraz daha sağlamcı olmaya başladı…

    Bir diğer gerçek. Sadece İyi pilot olmak ya da hızlı pilot olmak yetmiyor….

  105. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Tabi ki yarışmalı geçmek için elinden geleni de yapmalı. Ancak hata yapıp rakibini saf dışı bırakırsa bunun da cezası olmalı. Bana ceza verdiler ben küstüm oynamıyorum demek bu spordaki bir pilota yakışmaz hatta komik olur.

  106. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Büyütülecek birşey yok olur böyle şeyler ceza alması da normal, hatalıydı ancak, geçen sene Vettel'e demediğini bırakmayanlar şimdi hiç Hamilton'ı savunmasın komik olurlar.

  107. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Hızlı pilot ile iyi pilot arasında fark var, son yarışta Hamilton'ın hatalarını gördükten sonra, griddeki herhangi bir pilotun Hamilton'dan daha iyi olduğunu söylemek yanlış olmaz

  108. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Herkes birbirini biçsin, heyecanlı mı olacak o zaman yarışlar? Kuralsızlık kaosu getirir, kaos acımasızlığı, acımasızlık ise dehşeti getirir. Her yarış pilotların öldüğünü görmeyi istemek ise sadistliktir. Spor sadistlik değildir, sadistlik istiyorsan başka yerde ara

  109. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    şaka mı şimdi hamiltondan iyi pilot? Pistte varsa söyle bilelim kardeş yoksa ayrı dünyalardamısın!

  110. hadi la ordan sende o yürekte yok başka bişeyde 😀

  111. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    FAster inside ayrıca bir şey belirtmiş; yarış sonrası hakemleri ırkçılıkla suçlamış, ciddi bir suçlama. Ali G falan demeyin şimdi bana. Bu şaka boşuna yapılmadı, altındaki nedeni anlıyor herkes. Ali G'yi bilen herkes onun beyaz olmasına rağmen, kendini savunurken ***** olduğu için böyle yapıldığını söylediğini bilir, ama Ali G beyazdır ve hepimiz güleriz onun bu haline. Ama bunu bir siyahi söylerse, bu komik değildir, kendini Ali G'nin yerine koyamaz, gülünç değil.
    Önce diğer pilotları suçladı ama açık bir şekilde tüm F1 padoku Hamilton'ın bu tavrından şikayetçi, McLaren bile Hamilton'ı savunacak bir konuşma yapmadı. Hamilton'ın bariz hatalı olduğu açık, ama bazı gözü dönmüş fanatikler bunu yediremiyor ve kendini ve pilotunu haklı görüyor. Hamilton ile Masssa-Maldonado'yu kıyaslamışsınız, tamam Hamilton ikisindende hızlı ve bir dünya şampiyonu, ama yanıldığınız nokta, tüm F1 camiasından daha iyi F1'i bildiğinizi sanmanız. Herkes aynı şeyi söylerken bir tek siz mi haklısınız? Bu da yetmiyor, Hamilton şimdi de bırakırım gibilerinde sızlanmaya başlamış. Hatasından ders alacağına, yaptıklarını ölçüp biçip düşüneceğine, bir de hala kendini haklı görüp, insanlara sızlanıyor. Yemeyiz, o padokta ki hiç kimse bunu yemez.

  112. Son yıllarda açıkçası en keyifle, hatta bazen yerimden fırlayarak izlediğim tek pilot hamilton. Gerçek bir yarışçı. Yılmadan savaşan, zorlayan bir pilot. Yarışlar içinde bazı yarış kazaları yaşayabilir, hatta direk hataları da olabilir. Bu hafta sonu Maldonado ile olan temas gibi. Ama f1' e bu kadar heyecan katan bir pilot olduğunda mevzu bahis …tekrar düşünmek gerekmez mi? Sonuçta yeri geldiğinde hiç hatası olmadığı halde hamilton'da pist dışına atılmadı mı (avustralya-2010 gibi) ….Hamilton f1 için çok sıra dışı bir yetenek bu sporu tutkuyla yapan bir isim, böyle pilotlar olmadığı sürece ya da böyle pilotlar sıradanlaşacak derecede sınırlandığı sürece nasıl bir f1 seyrederiz sizce? alonsocu, vettelci, hamiltoncu, massacı, schumacherci olarak değil de f1'ci olarak baktığımzıda olaya mesela?

  113. dediklerine aynen katılıyorum

  114. aman bırakırsa bıraksın yok bizi ilgilendirmiyor diyenler lütfen bi susun o zaman sizin yorumlarınız da ilgili kişileri ilgilendirmiyor 😉

  115. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Şimdi yine McLarenciler bana kızacak ama tekrar söylüyorum, benim McLaren ile bir derdim yok. Hamilton'ın sürüşü ile derdim var. Hamilton bu sözünün altında kalmasın ve ilk cezasını aldığı anda sezon sonu bırakıyorum desin ve gitsin. McLaren'in Hamilton'dan iyi bir pilotla yarışması gerekiyor. Hamilton hızlı, aksini iddia edecek değilim, ama hırsını kontrol edemediği de açık. Kontrolsüz güç, güç değildir sloganı Hamilton'a cuk oturuyor. McLaren'in işine daha saygılı ve daha kontrollü bir pilota sahip olmasını dilerim. Button'a laf söylediniz ama geçen yıl şampiyonada için Hamilton'la başbaşa gitti, son yarışta da ne kadar kaliteli bir sürüşü vardı, hatırlayın. Siz heyecan istiyosunuz belki, bende istiyorum ama yanlış yerde arıyorsunuz heyecanı. Kamikaze pilotlar heyecan demek değildir, heyecanın olmamasının nedeni kurallarda yatıyor, yarışın kendisi problemli. Ben birbirini takip eden araçlar istiyorum diyenler var, kurallar konusunda da en ciddi tavrı ben gösteriyorum ama, çünkü biliyorum ki, bu saçmalık kurallardan kaynaklanıyor. Ama kurallar buna sebep oluyor diye, birbirine giren pilotlar olsun demek saçmalıktan ibaret.
    Kendinize gelin, kızacağınız biri varsa, bana kızmayın, ben hiçbir şeyi değiştiremem, FIA'ya kızın bu saçma kurallardan dolayı. Bırakın takımlar eskisi gibi mücadele etsin, bırakın adam gibi yarış izleyelim. Kurallar yüzünden yarış keyfimiz kaçmasın ve sonra da sizin gibi, kamikaze pilotları heyecanlı olarak nitelendirmeyelim. Bu heyecan değil, düpedüz aptallık, düpedüz acemiliktir. Benim bu tür pilotlara karşı merhametim olmaz. Yarışta başka birinin hakkını yiyebiliyorsa bir pilot, ya çok uyanık geçiniyordur, ya da acemidir. Her ikisininde F1'de işi yok, biz F1'i en yetenekli pilotların yarıştığı seri olarak öğrendik, bu tür saçmalıklara tavrımı koyarım.
    Maldonado'nun ne suçu var orada, viraja girmeye çalışıyor, Massa'nın ne suçu var, oradaysanız, o virajı dönersiniz, arkanızdan gelene kapıyı kaparsınız ve virajı alırsınız, her iki olayda viraj içinde oluyor, yani dönmeye başlamışsınız bile. Viraja girmeden önce atak yediyseniz, yanınızdakinin üzerine kıramazsınız, bu sizin suçunuzdur, ama viraj çıkışında öndeyseniz ve adam içeri burnunu soktuysa, virajı dönmeyip, düz gitmek gibi bir şansınız yoktur, arkadaki atağı yapan pilot frenleme yapar ve sizin dönebilmeniz için yer açar. Bu böyledir, yıllardır da böyle. Ben binlerce atak izledim, yüzlerce atak yaptım, geçtiğpim oldu, geri çekildiğim oldu. Hamilton, kerblere çıktım diyor, ama orada kerblere çıkmak bir işe yaramaz, bunu anlamak zor değil, frenleyip adama yol açmak zorundasındır, yoksa birbirinize girersiniz, ki zaten öyle de oldu. Bunu anlamamak için ya aptal olmak lazım, yada hiç yarışmamış olmak. Ya Hamilton bir acemidir, ya da bir ahmaktır. Profesyonel biri hırsına kurban olup nasıl böyle bir ahmaklık yapmıştır, hala anlamış değliim, üstelik bir kez de değil.

  116. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Baştan belirteyim önceki yazılmış 92 yorumun hiçbirini okumadan yorumumu yazıyorum :))

    "Lewis Hamilton, komiserlerin yarışma şekline engel olup cezalar vermeye devam ettiği takdirde spora sırtını dönebileceğini söyledi."
    Biri bana anlatsın, bu cümle ne anlama geliyor. Benim bi mclarenci olmayarak anladığım hamilton üstü kapalı gözdağı veriyor, eğer öyleyse pes doğrusu…
    3 gündür hamilton uötu resmen,
    önce hakaret saldırı
    sonra acitasyon-ırkçılık
    şimdide gözdağı-tehdit

    kusura bakmayın artık…

  117. çook beklersin..!!

  118. hamilton bence yarışmayı bırakmaz…

  119. çook beklersinnn..!!!

  120. Yok olayın kahramanlarından daha iyi sen biliyorsun massatherest.. dün gece twitter mesajı yayınlandığı anda ben siteyle paylaştım mesajını.o özür mesajı atakları yaptım sizlerle temasımda suçlu bendim özür mesajı değil.bir daha oku türkçeye çevir mesajı özürün hangi manada dilendiğini anlarsın belki..

  121. Daha f1 kariyerinin ilk yılında 1 puanla şampiyonluk kaçırdı(alonsoya rağmen) 2. senesinde şampiyon oldu.İzlerken en cok keyif aldığım pilotlardan biri,fazla üzerine gidildiği için böyle bir söz söylemiş duygusal olarak.Önünde giden pilotu ne olursa olsun zorlamaktan kacınmayan bir pilot tamamen bir yarışcı ruhuyla yarışıyo.En çok geçiş yapan pilot olması bu söylediklerimi doğruluyo.Meyve veren ağaç taşlanır taşlayın bakalım o taşlar bi gün kendi kafanıza düşecek.Hakkinen bıraktığında cok üzülmüştüm o yıllar kafaya oynayan birinin bırakması ne demek iyi biliriz şimdiki yeni yetmeler atıp tutuyo kazada olcak cezada olcak neyin mücadelesini veriyosunuz gidin golf tenis vs izleyin adamı dellendirmeyin:)

  122. Arcadia dan avatarı

    Hamilton u çok fazla kişinin izlediğini sanmıyorum ve bu konuda asıl kimin dikkat çekici olduğu herkes tarafından bilinir.Hamilton gider başka birileri gelir ve bundan dolayı F1 in süksesi azalmaz.Şu meşhur pilotların yanyana resim çekildiği yarışları çoğunuz bilmezsiniz ki şu anda o adamlardan yarışan tek bir isim yok.Prost-Senna gitti Hakinen-MSC geldi ki bu adamlar mücadele ettikleri diğer araçlara toslamayla ün yapmadılar.Bu seriden en meşhur MOntoya sayılabilinir ki adam çarparak toslayarak bu işi yapmazdı.Mücadeleyle geçmek bir yana mücadelede araçların kontrolden çıkması haricinde yakınlaşma olmazdı.
    İngiliz spor olan F1 Sato yu iki dakikada yedi ama Hamilton gibiler süpürge gibi araç kullanmak bir yana insanlarada hakaret ederken halaa savunuluyor.

  123. lewisi atacklarına ferrarici olarak zevkle izliyorum,keyif alıyorum.Bende 95den bu yana takıp ederim ama katılmadığım nokta şu;Eskiden kazalar oluyordu evet ceza hiç yoktu önüne gelen herkese çarpılabiliyordu.Hatta schumi bir sezon ilk 3 yarıs 0 puan aldı arkadan carpmalardan dolayı.bir sürü pilot var haksız yere çarpılan ve ceza yok.Bunun cezasız kalması hak ve adalet değil.Lewisin massaya yaptıgı atak aşırı iyimserdi.kaçacak yer yok ve kaza oldu.Haliyle massa yarıs dısı.Şimdi massanın suçu varmı bu işte.Maldonado en iyi yarısını cıkarırken olan olaya bak.Cezalar konusuna katılmıyorum.Bunun uysallık ile alakası yok.Kaza olması ne pilotların ne takımın işine gelir.Seyir zevki belki iyi olabilir kazaların ancak yanlış yapılan atacklar ceza almalı.

  124. 1-2 yaris grid sadece trulli ve klonlariyla dolsa keske. o zaman ne olur onu merak ediyorum ben.

  125. Listeye paranoyaklığıda eklemeyi unutmuşum özür dilerim:)Tam bir futbol taraftarı gibi davranıyorsun sadece bunu eleştiriyorum izlediğini sandığın F1 i sadece görünüş ve fanatiklikten öteye gitmeyen bir şekilde izlediğini sana söylüyorumki bundan vazgeçmen için.

    Ben argo terimlerinin açıklamaları istemedim senden.Ben profesör değilim sadece 1987 den beri F1 izleyen bir insanım yurtdışında yaşadığımdan ötürüde yarışlara sık sık giderim.Şu noktada demek istediğim senin 10 yıllık F1 izleme maceran Schumi-Mika hakinen yarışlarından başlarken ben 1980 lerde Mclarende Alen Prost Senna ikilisinin yarıştığı yarışlarla bugüne geldim.

    O yüzden demek istediğimi yanlış anlama lütfen senle bilgi veya fikir yarışı yapıcak yaşı geçtim malesef.Sadece konuşma ve adap konusunda ve bilgilerini aktarma konusunda oldukça sıkıntıda biri olduğunu görüyorum.Sana tavsiyem F1 i bir holigan kültürü ile seyretmemen.Nazik bir spordur F1 içinde ve tarihinde inanılmaz hikayeler vardır.Sen araca bakınca Lewis i görürsün Mclarende ben 1980 lerdeki Ayton Senna-Prostu görürüm.O yüzden herkeze karşıt gitmek yerine izlediğin F1 in taraftarlık konusunda futbolda aynı olmadığını bir pilotu bir futbol takımı gibi tutmaman gerektiğini söylüyorum.

  126. Ben argo terimlerinin açıklamaları istemedim senden.Ben profesör değilim sadece 1987 den beri F1 izleyen bir insanım yurtdışında yaşadığımdan ötürüde yarışlara sık sık giderim.Şu noktada demek istediğim senin 10 yıllık F1 izleme maceran Schumi-Mika hakinen yarışlarından başlarken ben 1980 lerde Mclarende Alen Prost Senna ikilisinin yarıştığı yarışlarla bugüne geldim.

    O yüzden demek istediğimi yanlış anlama lütfen senle bilgi veya fikir yarışı yapıcak yaşı geçtim malesef.Sadece konuşma ve adap konusunda ve bilgilerini aktarma konusunda oldukça sıkıntıda biri olduğunu görüyorum.Sana tavsiyem F1 i bir holigan kültürü ile seyretmemen.Nazik bir spordur F1 içinde ve tarihinde inanılmaz hikayeler vardır.Sen araca bakınca Lewis i görürsün Mclarende ben 1980 lerdeki Ayton Senna-Prostu görürüm.O yüzden herkeze karşıt gitmek yerine izlediğin F1 in taraftarlık konusunda futbolda aynı olmadığını bir pilotu bir futbol takımı gibi tutmaman gerektiğini söylüyorum.

  127. ben senden ya da sizden özür falan beklemedim tahsin, özür dileyecek tek bir kişi vardı, o da dilemiş zaten twitter'da. kimseye de bir özür borcum yok. ama (loews hariç), tünel kazasında hamilton'un bir payının olmadığını, onboard görüntüleri izledikten sonra anladığımı, ve bu konuda yanıldığımı söyledim zaten dün. bir zahmet sizin de massa'ya nasıl sallamış olduğunuzu hatırlatmak istedim. malum, massa hamilton'un hatalı olduğunu söylüyor, hamilton bu durum için geç de olsa özür diliyor, ama ne hikmetse bir tek bu sitedeki bazı arkadaşlar, olayın kahramanlarından daha iyi biliyorlar mevzuyu.

  128. meyer ne kadar düsmanin varmis LEWiS demeki cook cok iyi bir pilotsun .son iki yaristir en cok sen ciktim ekranlara Vettel ile ispanyadaki cekismen Monaco daki önlere atak yapma mücadelen hep sen vardin eminim Kanada da da sen olacaksin.kiskanilmak normal diyorum .

  129. içinde dağ ve tavşan kelimelerini barındıran bi özlü sözümüz vardı neydi o?!!!

  130. sen profesörsün galiba sevgili dostum ne yapıp ne yapmayacağımı sana soracak değilim buna karışmaya yetkilide değilsin ayrıca. işkembeden sallamak terimi argo bir kelimedir doğruluğu yok manasına gelir. sallamak terimide keza öyle +1000 teriminde rahatsız oluyorsan orası seni ilgilendirir ondan rahatsız olacak kadar paranoyaksan bilemem bir 10 yıl daha izlemeyi tabikide düşünüyorum tavsiyen içinde sağol.

  131. f1'i bir spor olarak görmüyorumda diyebilirdi.iyiki bırakabilirim demiş çünkü sporcu spor olarak görmeyenler ne yapıyor bu sporda çok iyi pilotika tehtid sevmediği rakibini yenmesi için onun rakibine yardım. uhhhwww sanki kurtlar vadisi. :))

  132. dediğin gibi temasları ozaman sadece 1 kişi engelleyemez ya atak yapmıycaksın yada atak yapıldımı yapılan pilot kaza olmasın diye dikkatli olacak schumi engelledi maldonadoda engelleyebilirdi. hamilton şikanı kesebilirdi tabikide ama artık içeriye burnunu sokmuş aracın hamilton. daha önce böyle çok kaza yaşandı hiçbiri lewis kadar tepki almadı neden acaba anlamak zor.

  133. arkadaş özür twitini okumadın herhalde, sandığın derecede bir şey değil

  134. seninde bize bir özür borcun var sallayıp durdun bilerek vurdu sıkıştırdı diye.

  135. hayatınız LEWİS olmuş bu adam olmasa yazacak bir şeyiniz bile yok

    şöyle bir bakın etrafınıza hepiniz buradasınız seven sevmeyen herkez burada; bu adam var olduğu için uyumadan yarışlar izliyorsunuz amacınız ne cidden çok merak ediyorum geçiş olmayan zorlama olmayan bir spormu izlemek istiyorsunuz? bisiklet yarışlarında bile bundan çok zorlama var 10 larca bisikletci son 1 kmde kendini hastanede buluyor; F1 pilotları milyon dolar paralar alarak özel şeçiliyorlar YARIŞ sın lar diye.

    bu adam geldiğinden beri bir çok kişiye acılı yarışlar izletmiş olabilir ama adam olmasa şuan MONACO^yu bir çoğunuz unutmuştunuz bile MONTOYA RAİKKONEN-KABAYASHİ HAMİLTON gibi pilotlar olamasa f1'de tiren vagonu gibi yarışlar izler motor seslerini ninni gibi dinlerdiniz.hangi takımda olursa olsun F1'İN AGRESİF PİLOTLARA İHTİYACI VAR. artık egolarınızın önüne geçin ne istediğinizi iyi bir düşünüp sonra yazın

    HAMİLTON sipiker değil gazeteci değil devlet memuru değil konuşmak zorundada değil TEK BİLDİĞİ LİMİTLERDE YARIŞMAK herşey söyler en az sizin kadar benim kadar yalan da söyler; ama adam gibi kimseden korkmaksızın yarışır..

    BU ADAMI İZLEMENİN TADINI ÇIKARIN!

  136. şöyle yorumlara bir baktımda hayatınız LEWİ'S olmuş!

    Lewis ile yarış başlıyor kameralar her an atak yapabileceği için LEWİS'e kitleniyor
    Lewis ile yarış başlıyor hakemler yeni kurallar keşfedebilmek için LEWİS'e kitleniyor
    Lewis ile yarış başlıyor tüm seyirci lezzetli bir yarış izliyor
    kısacası lewis varsa heyecan oluyor adrenalin oluyor şu haberlerin altına bir bakın seven sevmeyen herkez burada bişeyler yazıyor bu adam olmasa yazacak bir şeyiniz bile yok; sevinecek sinerlenecek bir nedeni bile şuan size LEWİS sağlıyor nekadar inkar etsenizde hayatınız lewis olmuş

    eski f1 fanları iyi bilir yıllar boyunca ilk pitlerden sonra motor sesleri ninni gibi gelirdi; birileri önde kopmuş gitmiş ,spiker heyecanını yitirmiş bir çok izleyici uyuyakalmış olurdu; bir kaç adam geldi SCHUMACHER-MONTOYA-RAİKKONEN-HAMİLTON-KOBAYASHİ gibi bir kaç agresif pilot; bunlar hep zorladılar ve bize muhteşem yarışlar izlettiler bu adamlar zorlarken yerimde bile oturamadan yarışlar izlediğim oldu .
    kısacası hangi takımda olursa olsunlar F1 nin ruhuna yakışan agresif pilotlara ihtiyacımız var
    bu günlerin tadını çıkarın. LEWİS HAMİlTON bu gün F1'e en çok zevk katan adamdır.

  137. "çarpıştığı Massa ve Maldonado'dan twitter aracılığı ile özür diledi"

    2 gündür neredeyse (hatta açık açık) maldonado ve massa'yı suçlu çıkaran arkadaşlara gelsin hamilton'un özürü. eylemi gerçekleştiren pilot bile özür dilerken, mağdur olan pilotlara demediğini bırakmayan, pilotajından geçmişine kadar demediğini bırakmayarak konuyu saptırmaya çalışan, kraldan çok kralcılık yapan arkadaşlara kapak olsun bu haber.

    neyse ki hamilton hatasını sonunda kabul edebilmiş. bunun için de teşekkürler.

    bu arada, formula1'de ne pilotlar geldi geçti, hiç biri mumla falan aranmadı. öyle bir endüstri ki, birisi gider, birisi gelir. kimse formula1'in üstünde değildir. formula1 hamilton olmadan da yaşar keyfince, ama hamilton f1'den giderse bu kimsenin umrunda falan olmaz. kısaca, keyfi bilir..

  138. f1 bırakırım demedi ki! ki manipüle edilmiş bir yarış değilmiydi sence de o yarış? çokta benzer yerini göremedim şahsen.

  139. çokta umrumuzdaydı lewis! artık bu tehtidinden sonra çarlii amca korkar ve rahat rahat güvenlik aracını geçebilir ve savunma amaçlı zigzaglar yapabilirsin !!!

  140. çokta umrumuzdaydı lewis! artık bu tehtidinden sonra çarlii amca korkar ve rahat rahat güvenlik aracını geçebilir ve savunma amaçlı zigzaglar yapabilirsin !!!

  141. Sanırım burda hakaret ve küfürler hemen fakat bunların olmadığı postlar sonra yayınlanıyor site yönetimini anlamak sanırım mümkün olmayacak gibi.Kim olduklarını pek bilmiyorum ama denetimi sağlayanların +18 olmadıklarını düşünmeye başladım desem yeridir.

    Burada postum yayınlanırmı bilmem fakat sevgili arkadaşım bu konudaki yorumlarına baktığımda (+1000,cahil,işkembeden sallama,katılıyorum…vsvs) yorumlamaları 10 yıldır izleyen biri isen tavsiyem bir 10 yıl daha ne izlediğini anlayarak izlemen gerektiğidir.Çünkü sanırım 10 yılda ancak yukarıdaki kelime ve cümleleri söyleyebiliyorsan yorumlarında bir 10 yıl daha geçerse eğer daha iyi daha mantıklı ve en azından 1 satır teknik bilgi ortaya koyarak yorumlara yorum yazacağından kuşku duymuyorum.

  142. Sanırım burda hakaret ve küfürler hemen fakat bunların olmadığı postlar sonra yayınlanıyor site yönetimini anlamak sanırım mümkün olmayacak gibi.Kim olduklarını pek bilmiyorum ama denetimi sağlayanların +18 olmadıklarını düşünmeye başladım desem yeridir.

    Burada postum yayınlanırmı bilmem fakat sevgili arkadaşım bu konudaki yorumlarına baktığımda (+1000,cahil,işkembeden sallama,katılıyorum…vsvs) yorumlamaları 10 yıldır izleyen biri isen tavsiyem bir 10 yıl daha ne izlediğini anlayarak izlemen gerektiğidir.Çünkü sanırım 10 yılda ancak yukarıdaki kelime ve cümleleri söyleyebiliyorsan yorumlarında bir 10 yıl daha geçerse eğer daha iyi daha mantıklı ve en azından 1 satır teknik bilgi ortaya koyarak yorumlara yorum yazacağından kuşku duymuyorum.

  143. comebacktome avatarı

    Hamilton ı atak bi pilot olmasından dolayı severim.Ama gerçekten abartmaması gerekiyor sonuçta bizler bi karting arabası sürerken bile kaza yapmamaya dikkat ediyoruz.Ve az bi hız değil 250-300 ile gidiyolar hem kendisinin hem de geçmeye çalıştığı kişinin hayatını tehlikeye atıyor.Atak olması güzel bir şey fakat doğru yerde doğru zamanda atak yapmasını öğrenmesi lazım biraz sabırlı olmayı öğrenmesi lazım.

  144. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Nebuchadnezzar 30.05.2011 13:01:21
    Bu hafta sonu kolay kolay unutulmayacağa benziyor.Hamilton hem yarış öncesinde, hem yarış esnasında hem de yarış sonunda hatalar yaptı.Olabilir , zamanla düzelebilir.İleride komple pilot bile olabilir..Çok üstüne gitmeye gerek yok.Bu baskıyı kaldıramayıp F1 i bırakabilirim diyebilir.

    Ben demiştim çok üstüne gitmeyin bırakabilir diye.
    Twitter aracılığı ile olsa da özür dilemiş.

  145. ELLERİNE SAĞLIK Harikasın.
    ————————————————–

  146. samimimisin mayk? O zaman atari salonuna…

  147. Burdaki yorumlamalarına baktığım vakit "Cahillik,İşkembeden salla,+10000,vsvs…."

    Bence bir 10 yıl daha seyret fakat tavsiyem ne seyrettiğini önce bir anlaman sonra yorumlaman.

  148. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    geçenlerde bir arkadaşımız güzel bir video sunnmuştu,
    Senna-Mansell mücadelesi Monaco yarışıydı,
    Mansell bariz hızlıydı Senna'dan,
    Mansell geçiş yapılacak yerlerde fırsat kolluyordu geçmek için Senna'yı,
    ama Senna 1.ciliği kaptırmamak adına iyi bir savunma yapıyordu,
    sonra anladılarki zorlamanın kendilerine pahalıya patlayacağını hem yarışın hemde kendi imajlarına zarar verebilecek kadar,
    yanİ tadında bıraktılar,
    işte yarışın bu tarafıda güzellikdir aslında,
    hamilton efendi maalesef olmayacak şeyleri yapıyor,
    sonrada birileri çıkıp yok hakem yok Fia yok bilmem ne deyip olumsuz beyanda bulunuyorlar.

  149. buna birşey diyemem ama yaztıktan sonra gördüğümüde yazarım kimseyi bilerek kırmak istemem kırarsamda özür dilerim tıpkı yukarda olduğu gibi dediklerinde haklısın 1-2 yıldır izleyip fanatik yorumlar yapanlar yorumların ne şekilde olacağına karar veremez tıpkı yaklaşık 10 yıldır izleyip ne şekilde olacağına karar veremeyen ben gibi.

  150. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    basit bir yorum yapmak istiyorum:3-4 yıldır kapı arkası oyunların oynanmadığı hiç bir yer kalmadığı gibi malesef f1 de bundan fazlası ile etkilendi.Her şey iyi dileklerle başlayıp birinin ya da birilerinin yararına olacak şekilde yürütülüyor.Hakemler pist üzerine bu denli karışmaz pilotlar haddini hesabını bilirdi.Çarpmak isteyen riski alarak mücadeleye girerdi.Şu an sanki bir atari oyunu gibi f1 masa başından idare ediliyor.Hamiltonun hafta sonu yaşadığı ve yaşattıklarından dolayı haklılık ve haksızlıkları olduğu gerçek tıpkı massa ve maldonado gibi..Ancak tek haklı tarafı var ki: hakemler ve f1 yönetimi yakında robotların kullandığı ya da bilgisayarla idare edecekleri yeni bir düzen getirecekler galiba…BEYLER BIRAKIN YARIŞSINLAR ÇARPSIN ÇARPIŞSINLAR (herkez bariz kural ihlali ve kasıt olmadıkça sorumluluğunu taşısın yarışının )

  151. Aynı şeyleri söylemek aynı tuttuğun pilotun yaptığı hataları tekrar tekrar yapmasından farkı yoktur.

    Yorumlarımım saçma veya farklı bir şekilde olmasına ben karar veririm F1 i 1-2 yıl izleyip fanatik holigan yorumlamaları yapanlar değil.

    O yüzden sana tavsiyem gördüğüm kadarı ile buranın sivri tarafını temsil ediyorsun sivri yorumlar yaparken bilginle yap doğru ve açıklayıcı yorumlarınla yap yapki sana saygı duyalım onun dışında cevap vermeye dahi tenezzül edilmeyeceğin insanlardan olursun.

  152. sanirim 2009 da formula 1 e ara vermistin. hamilton gene en hizli araci suruyormus sana gore.
    alonso yu ovmek icin sacma seyler soyluyorsun. alonso nun kazasi demissin hangi buyuk kaza bu? hamilton da alonsonun gecirdigi kazlarin benzerini yapti. ispanya, italya ve hatta ilk senesinde nurburgring de yaptigi kazalar ciddi degilmis sana gore.

  153. alonso kaza yapmadı haklısın ama hamilton'ın geçmesi gereken kişiler hep favori isimlerdi maldonado hariç adam pitten geçme cezası aldı 20 sn ceza yedi 6.oldu hiçbir sorun yokken pit yiyen pilotlarda oldu f1de.

  154. yorumunu tekrar okudum ve tekrar aynı şeyi söyleyebilirim ama eğer yanlış anladıysan özür dilerim cahil demeyelimde saçma bir yorum diyeyim kırılmanı istemem sevgili dostum eğer kırıldıysan özür dilerim.

  155. çokta umurumuzdaydı yani gitmen en sevdiğim adam gitmiş f1 den ama hala f1 e olabildiğince tutkuluyum sen gitmişsin tın şahsennn

  156. ismail uçar avatarı

    aha bu da hamilton un arkadaşı herşeyini özel yaşamını ,pist yaşamını yakından bilir.

    sen geçen seneki monocoyu bi daha izle unutmuşun anlaşılan rakam tespitin doğru kaza tesipitinde doğru ancak senaryo bu şekilde gelişmedi…İzleyince tekrar cvp yaz bana

  157. mecit karaca avatarı

    bırakmanı dört gözle bekliyoruz…

  158. rocco junior avatarı

    Bırakırsan bırak ya kimseyi kırmızı dipli mumla çağırmadılar

  159. Manipüle edildi.Özür dilerim öyle demek istemedim.

    Spor olarak görmüyorum.ama hala buradayım.

    Tencere dibin kara seninki benden kara.Bilmem anlatabildim mi?

  160. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bak güzel arkadaşım,
    geçenlerde bir arkadaşımız güzel bir video sunmuştu,
    Senna-Mansell mücadelesi Monaco yarışıydı.
    o yarışta bariz bir şekilde Mansell hızlıydı Senna'dan,
    geçmek için fırsat kolluyordu,
    Senna'da 1.ciliği kaptırmamak için iyi bir savunma yapıyordu
    her ikiside zorlamanın kendilerine büyük bir pahalıya patlayacaığını özellikle Mansell farkına vardı,
    ve tadında bıraktı.
    bazı zamanlar böyle gerektirir ve güzellikde buradan gelir.
    şimdi bakıyorum hamilton'un mücadelesine ve zorlamalarına akabinde gelen saçma sapan hareketlerine aklım almıyor
    bu nasıl bir pilotki önündekileri kırıp biçip geçebiliyor
    paldir küldür giriyor virajlara
    doğru zaman doğru yeri iyi analiz etmesi gerek.
    sonrada kalkıp hakemleri fia'yı suçluyorsunuz.

  161. İnsanlara cahil dersin ama hakaret etmezsin öylemi.Sevgili dostum kendin ile çelişiyorsun farkındasındır umarım.

  162. Başkasını suçlamak için önce kendini bilmek gerekir.

    Cahillik nedir biliyormusun bir şeyi tartışırken bilgiden ziyade kişileri suçlamaktır.

    Siz ve sizin gibi ne konuştuğunu bilmeden yorum yapan insanların F1 i değil bilmek.Fanatik taraftar gibi holiganlaşmasının yanı sıra bilgiden ziyade dolanmasıda ayrıca F1 in neden ülkemizde tutulmadığınında bir göstergesi olarak yorumluyorum.

    Şimdi cahil cahil yorumlamalarıma devam edeceğim lakin hiç yorumlamamaktan iyidir bazı şeyleri.

  163. çok iyi anlatmış kendini keşke o talihsiz açıklamalardan önce de sakinleşmek için bekleseydi,daha öncede yazmıştım pistte yarışma şansı elde edenler,iyi pilotlar ve yarışçılar var , Lewis diyince bir yarışçıyı izlediğini bilen herkes malum pilotlar adına burukluk duymasına rağmen Monte Carlo da o derece cesur atakları görmekten oldukça memnun tabi fatura Lewis için de hayli ağırdır ya işine gelmeyen o tarafa bakmıyor ne yazık ki.

    Bırakırsa Lewis mi kaybeder şüphesiz en başta F1 e ilgi duyan herkes kaybeder.Evet bir Senna yok ama F1 izleniyor,Mansell yok Prost yok ,yakın tarihe bakalım Hakkinen yok ,Montoya yada adını en ufak bir dedikoduda bile duysak heyecanlandığımız Raikkonen yok evet izleniyor ama…

    yeni yeteneklerin geleceğindende kimsenin şüphesi yok bu sezonki çaylaklarımız Paul Di Resta olsun Sergio Perez olsun geçer notlarını daha şimdiden aldılar ama bir Lewis Hamilton daha yok hiç bir çaylağa mp4-22 gibi bir aracın kokpitine oturtulacak kadar güven duyulmadı lakin Lewis te hiç bir zaman o güveni boşa çıkarmadı kesinlikle Woking den çıkan aslanlara yakışır bir yarışçı oldu…

    pit stopları bekle abi…
    hadi bakalım kimin önünde çıkıcak?
    trafiğe yakalanacak mı?
    kimin lastikleri daha yeniydi?
    ne dedi telsiz den sorun mu varmış?

    böyle soruları düşünüp 78 turun(Monaco adına) tamamlanmasını beklemek yerine ona konsantre olup diğerlerini de takip etmek benim için doyurucu bir yarış olmasını sağladı,zaten ekrandada en çok o vardı…
    pilot değil takım tutuyorum ama bende çok kaybederim…

  164. Yürrrüüüüü anca gidersin… 200 km ile insanlara bindirip yarışmakdan heyecandan bahsedeceksin.Senin zevkin için birileri hayatını zora sokarken bunu bahane edeceksen… yürrrüüüü…

  165. küfür etmem hakaret etmem onun dışında herşeye cevap veririm. lewisin hatalarını olduğunu söylerim ama herşeyi ona atmak onun üzerinden prim yapmaktır.

  166. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    meydan senin,
    bakalım ne gibi hünerlerin varmış.

  167. önümüzdeki 2 saat işim yok biliyor musun. :))

  168. Alfredo Dino FERRARİ  avatarı
    Alfredo Dino FERRARİ

    ''''Geçen sene pitten başlayan Alonso 17 kişi geçip 6. olduğunda kaç kişiye çarptı diyorum, kimsede tık yok. '''
    ——————————————————————————————————————————————
    bu sözünü sevdim dostum 😀

  169. yorumundan cahillik akıyor.

  170. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    eh haydi bakalım,
    tahsinn emre efe'de geldi,
    show başlıyor 🙂

  171. böyle bir yorumda ancak senden beklenir.

  172. "Özür dilerim öldürdüm ama siyah olduğum için tüm kariyerim boyunca beni ezmişlerdi biliyorsunuz. Ben de birini ezmişim çok mu". Mantıklı geldi bana…

  173. hocam objektif yorumundan dolayı sana şapka çıkartıyorum lewis ne söylemiş millet nereye çekmiş. adam sürüş stilimi değiştirmiycem eğer içimdeki yarışma tutkusu biterse f1'i bırakırım demiş millet bol keseden sallamış siz sallasanızda adam kendini değiştirmeyecek tek değiştireceği belki artık yarış sonlarında sinirli açıklamalar değil sakin açıklamalar yapması olur onun dışında lewis pistte tarzıyla fark yaratıyor bunu değiştirirse onu seyretmek için neden sabırsızlanalım.

  174. Adamlara neredeyse "ırkçı" de.

    "Bana böyle ceza vermeye devam ederlerse sıkılır giderim" de.

    F1 babanın malı mı Lewis? Herkes sana kıyak geçmek zorunda mı? Gidersen git be. Amma ağladın yani.

  175. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  176. alonzomanyaa  avatarı

    Afedersiniz tavuk gt…ü tövbe tutmazmış, her seferinde bir daha yumurtlamayacam dermiş, yine yumurtlarmış.

    Yap yap özür dile 5 yaşında ki bebeler gibi. Kaçıncı özür bu, yalan söyledim özür dilerim, küfür ettim özür dilerim, adamları biçtim özür dilerim.

    Sizlerde salak salak konuşuyorsunuz yok hamilton şöyle böyle. Lan orda adam ölse ne yapacaksınız veya hamilton ne yapacak özür dilerim öldürdüm mü diyecek.

    Siz hala hamiltona pilot diyorsunuz ne pilotu yaw, altındaki arabayla bas gaza yapan cadde serserilerinden farkı yok.

    Geçen sene pitten başlayan Alonso 17 kişi geçip 6. olduğunda kaç kişiye çarptı diyorum, kimsede tık yok. Demekki adam gibi, DRS ve Pirelli olmadan da yarışta adam geçiliyormuş, hemde monaco da.

  177. :)) sen konuştukça batıyorsun amacın ne olursa olsun lewise sallamak başka hiçbirşey değil. bundan sonra lewisi savunsan ile sana inanan olmaz işkembeden salla sen.

  178. alonzomanyaa  avatarı

    Valla gayet iyiyim arkadaşlar, özellikle de şunu belirteyim, terbiyesizleşmenin bir anlamı yok. Ben ne zaman sizin şahsınıza yönelik bişey yazarım o zaman sizde bana istediğinizi söylersiniz. Siz bu adamı çok seviyor olabilirsiniz. Göbeği benlen kesilmediğine göre sevmek zorunda da değillim sonuçta. O kadar gözünüz kör ki yazılanı analiz edip yorumlayamıyorsunuz bile.

    Denilmek istenilen adam F1 in hiç bir kötü yanını görmeden geldi en iyi takımda şampiyonluğa oynadı, altındaki araç hep hızlıydı diğerlerine nazaran, dolayısı ile pişş pişş e alıştı. Zorluk nedir biliyormu sizce, eğer biliyor diyorsanız sizede helal olsun ne diyim.

    Bir diğer mevzu, Alonso zaten istedği gibi AT koşturuyor. Sanki hamilton alo'ya ne yapıyorda engelliyor. Ha pardon kural dışı olarak önünde ZIGZAG yapıyordu değilmi.

  179. Yav adam ne anlatmış konu nerelere çekilmilş….

    Arkadaşlar adam kazanma hırsından hevesinden bunun için savaştığından bahsetmiş bi sakin olun…

    Lewis tamam kardeş eyw savaş savaşmasına da son yarış normal bi pistde değildi…

    SON YARIŞ MONACO yarışıydı…

  180. Aynen katiliyorum dostum.

  181. Sefa Taşkıner avatarı
    Sefa Taşkıner

    yahu yorumları okuyorum da, çoğu boş ve aşırı derecede fanatik yorumlar, her takım taraftarı için de geçerli bu. Ben 2000 yılından beri -ki daha önceden de takip ediyordum- çok yakında takip eden bir f1 sever olarak (2007'den beri de bayrak hakemliği yapıyorum türkiye grand prix'lerinde), diyebilirim ki, bu tarz kazalar eskiden alasıyla oluyordu, ve gerçekten saçma ve iyimser ataklar cezalandırılıyordu ve hiçbir pilotta çıkıp hakkım yendi tarzından ağlamıyordu. Fakat son yıllarda bu spor da diğer sporlar gibi yapaylaşmaya başladı, kers ve DRS ile sanki geçişleri bizim kontrolümüzde olsun havası sezinlemeye başladım. Eskiden olaysız yarış geçmezdi ve o şekilde inanılmaz keyifli yarışlar izlemiştik. Günümüze gelirsek, hamilton şu ataklarına hatalı diyen, f1'i en fazla 2-3 senedir izliyo derim ben. Alonso'nun şumi'nin ne atakları var geçmişte, rakibi resmen iterek geçtikleri ve bırak cezayı, ceza söz konusu bile olmamıştı ve bence olması gereken de bu. Bütün bunlara artı olarak, Hamilton'un gp2 deki haline göre müthiş olgunlaştığını görüyoruz. O zamanların yarışlarını bi açın izleyin, resmen çarpışan araba yarışına dönmüş, ve Hamilton bu sayede buralara geldi, ben o F1'e geldiği zaman çok heyecanlanmıştım, F1 eskisi gibi olucak diye, ama tam tersi oldu FIA pilotları uysallaştırdı. İnşallah bu gidişe bi son verilir de biz de eskilerin tekerlek tekerleğe çekişmelerini izleriz.

  182. Ben Lewis'in özel bir fanı değilim ama ondan ve onun gibi bir kaç pilottan(bunların içinde başka takım pilotları da var) çook memnunum; diğerlerinden de memnunum tabii.. Anlayamadığım ise buradaki bazı rakip fan(atik)ların sanki o aracı ondan daha iyi sürebileceklermiş gibi teknik ve felsefi yorumlar yapmaları, tavsiyelerde bulunmaları, yerine başkalarını önermeleri – ha, bunu rütbeli pilotlar, mühendisler yaptığında dikkate değer buluyorum ama biz fanlar da kim oluyoruz yahu!!.. Seyredelim, gördüklerimizi de anlayalım; limitleri de birlikte öğrenmiş olmuyormuyuz? Bu arada bize zaten değişik enstantaneler lazım değil mi ha?! Oradan çok soru soruyormuş gibi görünüyorum belki ama cevap beklemiyorum 🙂

  183. kimiraikonenn avatarı
    kimiraikonenn

    hamilton un psikolojisini anlamak için pistin tozunu yutmak yarışmanın ne demek olduğunu hissetmek gerekir burda yorum yapan arkadaşların en azından karting turnuvalarında organizasyonlarında yarışarak bu duyguyu tatmasını ondan sonra yorum yapmalarını öneririrm hız aynı olamasada mantık mücadele ruhu aynıdır ve bu mücadelede eşsiz olan duygu atak yapmaktır bunu yapabilen pilotlara aslında herkes özenir massa ve maldonado gibi sıradan pilotlar da bilirlerki aslında özel olan bu işi daha iyi yapan hamiltondur ve kuralların arkasına sığınarak onu eleştirirken aslında kıskançlık yaşamaktadırlar hamilton f1 den çekilme tehditi şımarıklık yapmıyor hangi seride olursa olsun yarışma duygusu olmadan bu sporun anlamsız oacağını söyüyor ve çok haklı böyle pilotların atakları olmadan motorsporları gerçekten anlamsız bir raikonen bir montoya neden unutulmuyor sıradan atak yapamayan sadece turlayan pilotlar oldukarı içinmi yoksa atak cesur pilotlar oldukları için mi motorsporlarını sevdiğini f1 le ilgilendiklerini düşünen burdaki tüm arkadaşlara bu işin ruhunu anlamarı için karting yarışlarına katılmalarını öneririm

  184. Hamilton bi yere gitmez.Bunlar acımtırak yorumlar..Her pilotun kendine has bi sürüş stili var.Hamilton da aşırı agresif yani sert bir sürüş anlayışına sahip.Yanlızzz Monaco gibi bir pistte böyle denemelre girersen bunlar zaten kaçınılmaz arkadaşlar.İki aracın yanyana zor geldiği bir pistte adam akıllı bu zamana kadar geçiş yapabilen mi var deneyenlerin rüyası bariyerlede bitmiş.Bu olay Monaco harici bir yerde meydana gelse kimse bi şey demez demedi de bu zamana kadar zaten.Hamilton o kadar geçiş yapmış ne zaman birisi çıkıp ta bi şey demiş.

    Anti hamiltoncular da bu arada kusura bakmasınlar.Malezya da abu dhabi de yapamadıkları akıllarına bi gelsin de ondan sonra bu adama sallasınlar.Ucunda şampiyonluk olduğu halde sezonun en kötü pilotlarından birini 40 tur boyunca geçemeyen bi pilot ve taraftarları mevzu bahis geçiş ise oturup sessizce gösteriyi izlesinler.

  185. Hamilton asla F1'i bırakmaz. Blöften başka bir şey değil bu. Yakında buna da şaka der.

    Alonso da kendi hoşuna gitmeyen kararlar verildiğinde "F1’i artık spor olarak görmüyorum", "İnsanlar manipüle edilmiş bir yarış izledi" gibi laflar söyledi. Ancak kendisi hiçbir yere gitmedi. Hamilton da şu an ondan pek de farklı hareket etmiyor.

    Hamilton agresifliğini beğendiğim, yarışlarını keyifle izlediğim bir pilot. Ama çenesini kapalı tutmayı öğrenmesi gerekiyor.

  186. bu açıklamayı bekliyodum zaten daha oncede tepki cektigi zaman boyle bi acıklamada bulunmustu şaşılacak bi durum yok

  187. Genelde levisin arkasinda atip tutan larin %95 ****** taraftari normaldir kuyruk acisi var ama isi hakaret boyutuna getirmeyin ayip oluyor, adam cikar yarisir milyon dolarini alir siz burda hala lewisin arkasindan yazarsiniz.bakiyorum da hakaret boyutu iyice abartildi esefle kiniyorum.biz burda iki hakaret etsen hemen cizgiyi cekerler torpili dostlarmi acaba bu hakaret dolu yorumlari yazanlar???

  188. Nekadar saçma bi yorum yapmışsın hakkaten nickinle uyumlu olmuş ben pilot demem adam gibi kaza yapıp aynı istikrarı sürdüremeyene diyosun zaten senin kriterlerine göre kim pilot kim değil ölçümü yapılıyor.Yoksa alçak dağları senmi yarattın yada formula 1 sürücüleri F1'e girmeden önce senin kriterlerdenmi teste tabi tutuluyor.bu adamla fazla uğraşmanızın tek sebebi var kuyruk acısı başkada birşey değil.Alonsonun 2007den massanında 2008den yapacak bişi yok o kuyruklar acımaya devam edecek idare edeceksiniz…

  189. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yok yok bu insanoğlu fena dağılmış
    bir an önce psikologa görünmeli yardım almalı
    dün ne demiştim ben aslında güzel bir şey yazmıştım
    F1'de yarışlar hamilton'dan ibaret değildir diye…
    zavallı ve şaka gibi biri bu hamilton
    buradaki mclarenciler sizinde artık kendinize gelme vakti geldide geçiyor bile,
    ciddden şu yorumlarınızı görüyorum hani gülsemmi,ağzım açık kalmış bir şekilde şaşırsammı,halinize üzülsemmi bilmiyorum artık.
    cidden bu ingilizlere boşuna kibirli insanlar denilmiyor
    uzak durulması gereken toplum ingilizler.

  190. yorumlarini okudum sadece gülüyorum sen su anda lewis den de kötü durumdasin dostum acil bir doktora görünmen lazim ne bu saldirganlik .

  191. Formula 1'de tüm yıldızların yeri bir şekilde dolduruldu. Alonso, Vettel gibi pilotların yerinin doldurulacağı ve yeni yıldızların bu pilotların yerine yetiştirilmesi mümkün olduğu gibi; Hamilton'un da yeri doldurulabilir. Kanımca kaybeden F1 değil kendisi olur bu durumda. Artık McLaren'in GT şampiyonalarını yürütür…

  192. watercolour avatarı

    Bırak bu ayakları.Senin gözünü şohret fazla bürümüş biraz mütevazi ol yaptığın hatyı kabul et ozaman bu kadar tepki almazsın..

  193. Dün buraya yazmistim F1 in en iyi pilotlarini kacirdilar Alonso da bir kac sene önce gitme tehdininde bulunmustu,Montoya gitdi kimi gitdi Lewis de gitsin ee ne seyretcez sutil,perez,weber,button ???
    zaten kurallar hergün kötü yöne dogru degisiyor birde iyi pilotlari kacirin ne seyredicez on 15 yeteneksiz pilot arka arkaya trencilik oynamasinimi .insallah Lewis ve lewis gibiler gitmez,

  194. aLonso_Kenan avatarı

    Tehdit ediyor resmen adama bak gidersen git sanki dünyadaki bi pilot sensin.yada sadece sanki sen yarışıyorsun diğer pilotlar pisti turlu sadece dimi..cuff cuff olunca risk alıp milletin yarışını batırmaya hakkın yok..Daha yaşın genç şampiyon oldun ama biz ne genç sampıyonlar gorduk hıc bırı gıbı olamadın daha..

  195. bir hamiltoncu olmasamda monaco yarışında onun kadar cesur yarışan başka 1 pilot görmedim ben.. Helal olsun çocuğa şampiyonluk ona yakışıyor..

  196. Hamiltonun ırkçı yaklaşıyorlar sözü çok agresif.Fia ırkçı olsaydı Dünya şampiyonu olamazdı.Özür dilemekte o insanların puanlarını geri getirecekmi?

  197. Hoşçakal Lewis diyorum sadece F1 sen değilsin F1 senin gibi nice pilotlar gördü hatta daha fazlasını gördü.Sen öncelike düz yolda gitmeyi öğrenmen lazım viraja nasıl girilir nasıl çıkılır bunları öğrenmen lazım kendini ve rakibinin yarışını mahvetmemeyi öğrenmen lazım.Bir kaç zor görünce el kol sallayıp yarış sonrası ona buna laf atmaman lazım.Olgun olman şaşalı lüks hayatında dolcevita gecelerinde kaybolmaman lazım.Kusura bakma ama şansa Mclareninde iyi olduğu bir dönemde bir şampiyonluk alarak F1 de iyi pilot olamazsın.

  198. dostum sen bu dediklerine inanıyormusun. hani haber spikerleri haber sunarlarken canlı yayında , son dakika haberi gelir adamın önüne ve ilk kez o haberi sunacağı için garip garip yorumlarda bulunur ve çoğunu geçiştirmeye yöneliktir söylediklerinin. işte seninkiside öyle birşey olsa gerek. lewis gitsinde alonso istediği gibi atmı koştursun. ben şahsen istemem alonsonun ayrılmasını ispanyadaki gibi tur bindirmek daha fazla zevk veriyor bana…

  199. Emre ÖZDURU avatarı

    Merhabalar…

  200. salamon kalos avatarı
    salamon kalos

    Şımarık çocuk davranışları bunlar, şımarık çocuk mızmızlanmaları. Doğrudan Mclaren'de başlamak onu bu hale getirdi. "Hata yaptım, özür dilerim, ben yarışmaya devam edeceğim ama bunu yaparken rakiplerime de zarar vermemek için dikkatli olacağım" diyeceğine aba altından sopa gösterip tehdit ediyor. Mahallede işine gelmeyince ben oynamıyorum, diyen bir çocuktan zerre kadar farkı yok şu anda. Button'un yerinde başka bir pilot olsaydı şimdiye kadar birkaç kez de takım arkadaşıyla çarpışıp ya yarış dışı kalırdı Hamilton ya da takım arkadaşını yarış dışı bırakırdı.

    F 1'de herkesin yeri dolar. bazı pilotlar özlenir, keşke denir, ama F1 devam eder ve yine izlenir. Kaybetmeyi bilmek de bir erdemdir, elbette bir McLaren pilotu her yarışı kazanmak için çıkar, ama kazanamadığında veya istediği yerde olmadığında ilk puanlarına çok yaklaşmış pilotun yarışını bitirmez. Böyle bir hata yaptığında da günlerce saçmalamaz.

    Kaybetmeyi öğrenmekte geç kaldı Hamilton, umarım daha fazla gecikmez çünkü bu herkes için tehlikeli oluyor. başarılı bir pilot ama Senna gibi efsane olmak istiyorsa yapması gereken çok şey var, sadece kazanan pilot olmak Senna olmaya yetmez. Bana göre İngiliz olması nedeniyle F1 tarihinin en çok korunan pilotu ama hala ağlıyor, geçen yılları hatırlayın lütfen yeni bir geçiş tarzı yarattı F1 de. Geç frenle virajda rakibi dışarı it ve geç. Ama bir gün içerde kalmak için direksiyonu kırmaktan çekinmeyen birileri çıkacak, işte dağlar kadar yüksek Hamilton egosu bu riskleri yaratıyor.

    Aklı sıra bu konuşmalarla bundan sonra hakemlerin vereceği kararları etkilemeye çalışıyor, hakemler umarım bunu yemez. Hamilton yapsa da yemesinler, Alonso yapsa da Vettel yapsa da bir başkası yapsa da.

    Son olarak ağlama melis!

  201. Yusuf  Hitay avatarı

    çok güzel konuşmuş. bu yüzden sen başkasın karaoğlan

  202. Lewisten karşı atak.Verilen cezalara yapılan haberlere karşı madem öyle işte böyle hesabı.

    Massa ve Maldonadodan da özür dilediyse tartışma bitmiştir.

    Bir yetkili çıkıp gönlünü almalı.

  203. Monte'yi mi örnek almış yaw. bir tarafı sıkışınca bırakacam, ayrı seriye geçecem 🙂

  204. sandro verone avatarı
    sandro verone

    nick'in yakışmış…

  205. O kadar uzun boylu değil lewis efendi.
    Şu zamand sürüş zevki veren kaç pilot varki ?
    Alonso -Hamilton-Schumacher-Kobayashi heyecanı çoğu zaman bu adamlar katıyor yarışa.

    Bak nabalı boynuna lewis :D:D:D

  206. Hamilton "Şaka Yaptım" dan sonra bu blöfü kimse yutmaz, sözünün arkasında dur, dur ki seni savunan bizleri de sap gibi ortada bırakma, iki de bir ne diye özür diliyorsun? özür dilemek bir erdemdir evet ama dik durman gereken yerde de dik dur..

  207. alonzomanyaa  avatarı

    Cesaret ile aptallık arasında ki ince çizgide seyrediyor kendisi.

  208. alonzomanyaa  avatarı

    Dört gözle bekliyoruz gideceğin günü. Adama bak, mclarende başlamasaydı f1 maceran ne halt edecektin. Sen pilotsun da geriye kalan herkes kazma sapı sanki. Bak vetele kaç sene süründü toro rosso da, sen ne yaptın armut piş azıma düş. E tabi şimdi düşüşe geçince böyle sızlanırsın. Çünkü yarışta olduğun gibi gerçekte de sabırsız bir insansın. Bu sezonu button'nun önünde bitirirsen yat kalk dua et.

    Daha adam gibi bir kaza yapmadın dur bakalım. Ben pilota pilot demem ağır bir kaza geçirip de aynı istikrarı hatta daha iyisini tutturamadıktan sonra. Bi şöyle schmi gibi, bir kubica gibi, bir alonso gibi büyük bir kaza geçir bakalım ondan sonrada ben buyum diyebiliyomusun veya aynı agresifliği göstrebiliyomusun.

    Şimdi bu yazdığımı yanlış anlayanlar olur, hemen açıklayım. Hani ehliyet alana 2 kış geçirmeden öğrenilmez araç kullanmak denir ya. Öyle bir mantıkla yorumlayın bunu. Ölsün falan demiyorum ALLAH korusun. Ama o tecrübeyi de tatmasını istiyorum, o zaman görecez SENNA yı..

  209. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Ben dedim olacagi buydu
    -En sonunda kusturuyorsunuz adami
    -Ama ben onun kesinlikle birakacagini dusunmuyorum
    -F1 den giderse bence hayati anlamsizlasir
    -Bu nedenle burada kalacaktir

  210. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Yarışmaya, kazanmaya birşey diyen yok ama önüne geleni biçmek pek yarışma / kazanma azmiyle açıklanacak bir durum değil, bunun açıklamasını pisikologlar sana yapar

  211. Aslansın be lewis her zaman arkandayız sen onlara bakma … Şampiyon

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir