Hamilton: "Ferrari'nin Lideri Alonso"

yazar:

kategori:

İspanyol El Pais gazetesinin, Formula 1’de en iyi kim sorusuna Hamilton: “(Pilotlar olarak) hepimiz en iyinin kendimiz olduğuna inanırız. İkinci olmaktan hoşlanmadığınız sürece öyle de olması gerekiyor zaten.”

“(En iyiler) Alonso, Vettel ve 13 yaşımdan beri tanıdığım Rosberg. (Rosberg) patlama yapmak üzere ve her an bunu yapabilir. Sebastian, Red Bull ile harika bir sürecin içinde, kendine güveni de büyük”

2007 sezonunda McLaren’de zorlu bir dönem geçirdiği Alonso için Hamilton, İspanyol pilotun Ferrari’de eşsiz bir durumda olduğunu ifade etti.

Hamilton: “Fernando çok yetenekli ve takımının tam desteğini alıyor. Bütün takım onu destekliyor ve takip ediyor. Ferrari’ye liderlik yapan odur”

“Bunun iyi veya kötü olduğunu söylemiyorum; seçtikleri yol bu”


Yorumlar

  1. yorumların çok gülürdü beni allah razı olsun 🙂 arkadaş başka bir boyuttaki formula 1i takip ettiği için zamanla alakalı soruya cevap vermemiş sanırım…. birde nico nun ilk senesinde Webber gibi bir piotun puan olarak arkasında kalmış olmasınıda hah işte burda ''kötü'' diyen arkadaş a diyecek bir lafım yok baktıgınız yerden bakınca öyle oluyor demekki… son olarakta yorumlarda nickname kullanmamanın dezavantaji bir pilotu öven bir bayan olunca popülis oluyorsunuz hemen :/

  2. rosbergi neden küçümserler anlamıyorum her anlamda harika bir insan tanımasamda gördüğüm kadarıyla. mercedes 1 yıl çalıştı verdiği arabaya bak tabikide yarış kazanamaz podyuma çıkamaz adam. schumacher sennadan sonra bu spora gelmiş en büyük 2.pilottur ama ondan hala başarı beklemek iyimserlik olur. 43 yaşında yarıştığı için bile bence yeterince iyi iş yapıyor ama bu kadar. gridde olması bile f1 severler için iyi ama tekrar eski günlerine dönmesi zor.

  3. aksine tüm takım arkadaslarından üstün olmuş

    Ben buna istinaden yazdım.Çaylak olduğunu belirtmişsin göründüğün kadar da asparagas değilmişsin tebrik ederim.

  4. forza schumi ha.geçemiyorsunuz rosbergi yenemiyorsunuz.dilin kemiği yok karalayın rosbergi.aldırmayın sazı elime.

  5. salim kaya ya yazdım yorumu.farklı yerde çıkabilir.

  6. ayıptır sorması ne zaman oldu bu olaylar !

  7. 2006 çaylak senesiydi canım benim doğru kıyaslama yapın.ayrıca o yıl ilk yarışında fastest lap yaptı alooo williams la

  8. Birde her hızlı pilotu Lewis ve Alonso ile karşılaştırma var. Bence çok yanlış. Bu ikisini farklı bir yerde tutmak lazım.

    Şu an gridde çok iyi pilotlar var. Rosberg olsun Kubica olsun. Ama karşılaştırma yanlış.

    Button mesale kötü pilot mu? Adam iyi olduğunu 2009 da da 2010 dada gösterdi ve hala gösteriyor. Ama gidip onu Lewis Hamilton la karşılaştırıyorlar ve ikinci pilot yapıyorlar yavaş kalıyor diye. Böyle bir saçmalık olurmu.

  9. Körükörüne mi savunuyorum, burda kaç defa Lewis i eleştiren yorum yaptım. Bunları kaçırmışsın. Lewis Monaco da atak yaptı diye suçlu ilan ettiniz.

    Millet yanında kim var kim yok demeden viraj alsın iyi. Lewis adam geçsin kötü. Yedirememezlik budur işte.

    Ondan sonra birşeyden anlamıyoruz. Bırak bu işleri.

  10. Adam Mercedes te yarışıyor daha ne olsun. Daha iyi takım derken neyi kast ediyorsun. Geriye bir McLaren bir Ferrari kalıyor. Orda da zaten koltuklar dolu. Yeni isim yapmış RB de de koltuklar dolu.

    Rosberg in McLaren a gelmemesi babasıyla alakalı bir durumdu diye hatırlıyorum, resmi bir durumda olmasada.

  11. bence her takımın lideri:red bull-vettel mclaren-hamilton ferrari-alonso mercedes-rosberg renault-kubica(yarışsaydı, kış testlerine göre)williams-barrichello force india-sutil sauber-kobayashi toro rosso-buemi lotus-kovalainen hrt-karthikeyan(hiç değilse finişe geliyor) virgin-kesinlikle glock

    TABİİ BU LİDERLİK DURUMU HERKESE GÖRE DEĞİŞİR

  12. +++++

  13. her takımın bir lideri olması lazım ferrari şumi dönemi gibi

    reno Alonso örneği

    mc laren hami örneği

    meşrubatçılar vettel gibi

    şu anda

    ferrari Alonso

    diğerleri takım elamanı iyi veya kötü yorumu siz yapın

    doğru söylemiş akside yalan bence.

  14. Jonathan Livingston avatarı
    Jonathan Livingston

    Alonso zaten iyi pilot ve bir lider.

  15. (Rosberg) patlama yapmak üzere ve her an bunu yapabilir.

    Rosbergin patlamasına gerek yok ki. MGP bi araç yaptı şumi ile beraber patladılar 🙂

  16. vettelin kazanacak aracımı vardıda monzada ilk yarışını kazandı ? hangi takımla yarışıyordu vettel ? açıp bir zahmet inceleyin internet elinizin altında rosbergin kazanacak aracı yokmuş ? roberg vettelin yarış kazandığı araçlardan daha iyi araçlarda yarıştı bu kadarınada pes böyle dayanağı saçma yorumları sırf popilist pilot begenilerinize göre yapmanız..

  17. Efficient Dynamics avatarı
    Efficient Dynamics

    mesajın altına bu mesaj ironi içerir yazacaktım ama vazgeçtim. yazsaymışım keşke 🙂

  18. Tamamen katılıyorum. Heidfeld, şampiyon olabilecek kalitede bir pilottu ama hiçbir zaman yeterince iyi bir takımda göremedik kendisini. Rosberg de aynı problemi yaşıyor şu an, takım arkadaşı Schumacher olmasa kimse onun bu kadar iyi olduğunu anlamayacaktı bile (ki hala anlayamayanlar var).

    İyi araç kullanan pilotları iyi, kötü araç kullananları ise kötü pilot zanneden kişiler var aramızda. Bunların hepsi Formula 1'den zerre kadar anlamayan kişiler.

  19. selim bulut avatarı

    çomagı sokuyo ama kendi kanıyo şampiyonluktan ümidini kesmiş olsa gerek sataşacak yer arıyo :))

  20. Aynen hepsini eşit görüyorum. Formula 1 pilotlarından bizim kötü olarak bildiklerimizin çoğu yanlış zamanda yanlış yerdeydiler. Bu genellemeyi rahatlıkla yapabiliriz.

    Kim bilir Alonso eğer 2003'te Renault'ta değil de Jaguar'da yarışsaydı (bu olasılık vardı hatta Jaguar ile teste de çıktı) 2 kere şampiyon olamayacaktı. Jenson Button ise 2003'ten itibaren Renault'da devam etseydi, yıllardır beklediği şampiyonluğa ulaşacaktı. F1 doğru zamanda doğru yerde olma sanatı…

  21. watercolour avatarı

    Sende beni güldürüyorsun.Ne zaman açsam şu siteyi her haberde 50 tane mesajın var hepsini üşenmeden okuyorum.Yaptığın şey sadece körü körüne Hamilton'u savunmak.Dİğer pilotlara çamur atmak.F1 bilginin 0 olduğunu düşünüyorum.Sen 1 Tahsin emre 2 beni çok güldürüyorsunuz.Sayenizde tüm stresimi atıyorum.Devam edin :))))

  22. 2006 senesinde Mark Webber daha üstündü ve klasmanda önünde yer aldı.
    (14.Webber 17. Nico)

  23. Sok çomağı arıza çıksın demeci 😉

  24. vega güldürdün beni vallah. Nick i, Kimi ve Lewis le eşdeğer gördün ya pes diyorum sadece.

    Rosberg in Kubica nın ve Sutil in Lewis le aynanda yarıştığı seriler oldu. Herşey orda daha netti performans olarak.

  25. Yahu madem bu Rosbergde böyle abartılan bir potansiyel var ve biz F1 severler buu göremiyoruz diyelim. Peki bu F1 takım direktörleri, patronları, managerleri ve yorumcularıdamı göremiyor???
    O kadar iyiyse neden şuanda daha iyi bir takımın koltuğuna oturamadı diye soruyorum?
    Ferrari Massayı aldığı zaman rosberg F1 de yarışıyordı be yaşı daha gençti neden tercih edilmedi?
    Mclaren kovalaineni almadan öncede rosberg vardı neden tercih edilmedi?
    Vettel test pilotluğu yaparkende rosberg vardı neden tercih etmedi redbul?

    Yani diyeceğim şu ki, öyle lafla sözle iyi pilot olunmuyor. şimdi diyeceklerki hızlı araçta olsaydı yarış kazanırdı yada şampiyon olurdu. hayır o yeteneği olsaydı birileri ona hızlı araç verirdi zaten. demekki o yeteneği yok. bu adamı abartmayın artık…

  26. Rosberg'e Hamilton'un kullandığı araçları verdiğimizde en azından Hamilton kadar başarılı olacaktır. Hatta ben aynı şeyi Nick Heidfeld için de düşünüyorum. Eğer Nick Heidfeld, Kimi Raikkonen yerine McLaren'a geçseydi (2001 sonrası) yine Raikkonen gibi yıldız olabilirdi. McLaren'a alınmamasının nedeni tamamen Mercedes ile McLaren yönetiminin çekişmesiydi. (Aynı şeyi Button'a da uyarlayabiliriz hatta)

    Özetle F1'de doğru zamanda doğru yerde olarak en iyi olabiliyorsunuz.

  27. teşekkürler trf1.net http://www.trf1.net/2011-formula1-sezonu/2010-takimlar-pilotlar/f1-pilotlari/1187-nico_rosberg.html

    nico nun şampiyon olan takım arkadası yokmuş. aksine tüm takım arkadaslarından üstün olmuş. son senedende anlarsınız zaten. yarıs kazanamamıs dogru. çünkü kazanabilecegi bir aracı yokmuş. rosberge çok inanıyorum kazanabilecegi bir araç verilirse ( kendide demişti bana bir redbull lazım diye :d ) vettel yada hamilton dan farkı ha dahami iyi o tartısılır olur işte o zaman

  28. nico nun şampiyonluklar kazanan takım arkadaslarını çok merak ettim hatırlatırmısınız bir zahmet.

  29. bayılıyorum olucaktı.

  30. Bu foto yada batılıyorum açıkçası. Bu iki dev in hiç bir zaman aynı takımda olmaması lazım düşüncesindeyim.

    Rekabetleri içine politika girmiyor o zaman ve daha mükemmel oluyor.

  31. Taş değil kaya atmış diyecem fakat attığı adam massa olunca gereksiz olur. Ezilmeye mahkum biri kağıt atsan da ezilir sonuçta.

  32. İyi, iyi, iyi
    Kazan kazan kazan,Dünyada neden svaş var ki herkese yeter,
    iyi de iyi ol.
    sempatik olursun:)

  33. Massa ya taş atıyor olmasın 🙂

  34. Kardeşim rosberg de hamilton ın yarıştığı araçlarda yarışsaydı ve tam aksine hamilton da rosberg in araçlarında yarışsaydı şimdiye kadar böyle söyleyebilecek miydin acaba ? Hamilton yetenekli tabi ama karşı çıkmaya çalışmayın ; oldukça da şanslı .

  35. Alfredo Dino FERRARİ  avatarı
    Alfredo Dino FERRARİ

    Schumi den sona Ferrariye birinin kaptanlık(liderlik) yapması lazımdı o kişide Fernando Alonso oldu.Aslında her takıma lazım 1.pilot yanlış anlaşılmasın dediklerim her takımda bir liderin olması lazım.Bu takımlar için pozitif bir durum bence

  36. Öyle bir düşünceleri olduklarını zannetmiyorum fakat. Flaş haber bir anda çıkıyor gündemle ilgisiz.

  37. Haberlerde genelde soruları vermeyip böylece sanki pilotlar doğrudan böyle açıklamada bulunmuş havası veriyorlar. Eee haliyle böylesi işlerine geliyor çünkü sansasyon yaratmaya birebir 🙂

  38. böyle bir röportaj mıolur diyecektim gitti geldi makine. Neyse garibime gidiyor böyle haberler. Daha fazla ayrıntı daha güzel olur bence.

  39. Böyle haberlere hastayım vallah. Soru neydi abi? böyle bir ropö

  40. Efficient Dynamics avatarı
    Efficient Dynamics

    Gerçekten değil mi? Rosberg tüm kariyeri boyunca o kadar dominant araçlarda yarıştı, takım arkadaşları mesela onlarca yarış kazandı, şampiyonluklar yaşadı ama Rosberg bir yarış bile kazanamadı.

  41. rosberg neye göre çok iyi 100ncü grand prix yarışına çıkacakmış yakında 1 galibiyetmi almış çok hızlıymış

  42. Lewis Dogru söylemis simdi bunuda saga sola cekin hadi .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir