Gene'yi Ferrari'de En Çok Etkileyen Pilot Alonso

yazar:

kategori:

Geçen haftalarda Maranello kökenli takımla anlaşmasını 2016 sonuna kadar uzatan İspanyol Alonso’nun, Ferrari’de Massa’ya göre daha çok destek aldığı söylenir.

Ama El Mundo’ya konuşan Gene: “Şunu %100 doğrulayabilirim ki hem Felipe hem de Alonso’nun emrinde aynı donanım var”

“Fernando’nun aldığı sonuçlar çok üstünse, nedenin onun çok üst seviyede olmasındandır.”

“Renault ve McLaren’deyken ne yaptığını yargılayamam ama dünya şampiyonları Schumacher, Villeneuve ve Raikkonen iler çalıştım ve Alonso, beni en çok etkileyenidir.”

“(Alonso) Ferrari’ye gelmeden önce büyük beklentilerim vardı ve şimdi onu görmüş, onunla çalışmış olarak şunu söyleyebilirim: Bütün bu beklentileri aştı”

Gene ayrıca Ferrari’nin 2011 aracının gelişimini bırakıp 2012’ye odaklanmasının doğru karar olmayacağını düşünüyor.

Gene: “Daha çok yarış olsa bile Red Bull ile aradaki farkın büyük olduğu doğru. Ama hiç bir fark, kapatılmaz değildir; özellikle de Ferrari gibi bir takım için”

“Ayrıca gelecek sene için kuralların pek fazla değişmeyeceği doğruysa, mevcut aracı geliştirmek hâlâ yararlı. Çünkü bu gelişimler, gelecek araca da uygulanabilecek.”

“Ferrari’nin felsefesi, matematiksel olarak iş bitmeden asla pes etmemektir”


Yorumlar

  1. ihtimal santander reklam bütçesinden banka hesabına para yollamıştır. yek diğeri massa yollanacağı zaman tek söz sahibi alonsonun şahsını tercih edeceğidir. advertorial tarzı bir alonso reklamı:)))
    reklamları izlediniz:)))

  2. Vega_nitro dostum, Maşallah Sen yürüyen bir Meydan Larousse gibisin.

  3. Tesadüfen karşıma çıkıyor bazen hemen yer imlerine ekliyorum. 🙂

    Alonso 1 saniye fark yese de Mark Gene'den, aynı gün 18 tur atan diğer Minardi genç pilot adayına 2 saniye fark atmayı başarmıştı.
    http://forums.autosport.com/lofiversion/index.php/t71834-1300.html

    Hayal meyal Monaco F3000 yarışını izlediğimi de hatırlıyorum aslında. Hatta Minardi'nin 2000 yılı Telefonica sarısı arabasıyla Team Astromega'nın arabası aynı renge sahipti. Gerçi o yıllarda ilerideki favori pilotumu izlediğimin farkında değildim.

  4. Güzel bilgiler, ben hatırlayamıyorum bazen eski meseleleri bu kadar ayrıntıyı.

  5. yuhhh dan daha ötesi neyse benden de o…

  6. yuhhh

  7. McLaren Team… senden bunu okumak beni şaşırttı.Montoya ve Alonso hatta ikisi birlikte aynı sezonda McLaren olma ihtimaliyle yanıp tutuştum.İkiside benim takımıma ayrı ayrı geldilersede ikiside budanıp gönderildiler.MOntoya ,McLaren de kendini evinde hissetmedi ve ayrılıp gitti.ALonso ya başlarda iyi davranıldı ki sonrasında yapılan şeylerden bıkıp çıkıp gitti.ALonso,McLaren e ait olmadığını Macaristanda karşı karşıya kaldığı muameleden öğrenip takımdan ayrılma seramonisini o haftadan sonrasında tasarlamışdır.Şu an… herkess olması gerektiği yerde ve işlerini yapıyorlar.

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bizlerle derken yanlış anlaşılma olmasın :)))
    demek istediğim şuydu,
    biz F1 severlere böyle bir açıklama yapmış olmasıdır.

  9. alonzomanyaa  avatarı

    Bu kadar güzel bir yorum duymak gerçekten çok hoş. Elinize sağlık..

  10. Marc Gene Alonso'nun kariyerinin gelişimini en yakından izleyen pilotlardan biri. Gene 98 yılında o zamanki adı World Series by Nissan olan seriyi kazanırken, Alonso aynı başarıyı 99'da göstermişti. Adrian Campos'un desteğiyle Marc Gene 99'da Minardi koltuğunu kaptıktan sonra Alonso da yıl şampiyon olduğu an daha F3000 yarışına çıkmadan Marc Gene'nin 1 senedir kullandığı Minardi aracını test etme fırsatı bulmuştu bile. Zaten bu test sonucu Alonso Minardi'nin test pilotluğu koltuğunu kaparken, Gene de takımda yarışmaya devam etmişti.

    Özetle Gene Alonso'yu yakından tanıyor ve kendisini ne kadar geliştirdiğini de iyi biliyordur.

  11. Maaşına zam isteyen her Ferrari çalışanın kullandığı yöntem. (tabi kontrat uzatması da dahil)

  12. ALONSO kesinlikle muhteşem bir pilot!

    en büyük arzum MONTOYA nın McLAREN'e gelmesiydi ikincisi ise ALONSO nun McLAREN'de yarışmasıydı ikiside gerçekleşti ama bir türlü adanmışlık olmadı; şu veya bu farketmez ama bugün LEWİS ile birlikte McLAREN'de olması çok isterdim.

    Tüm iyi pilotlar bencil ve kaprislidir bu zayıflıklar sayesinde hırslı ve azimli olabiliyorlar;biranda zayıf tarafları onları başka takımlara yönlenmelerine sebep olabiliyor; buda onların en verimli zamanlarını ellerinden alıyor; takıma alışmak, aracı anlamak 1-2 sezonu bulabiliyor ALONSO bence bunu en çok yaşıyanlardan. bence FERRARİ'de kalıcı olursa onu bir kaç şampiyonluk daha bekliyor

  13. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  14. ya adamın kişisel görüşü bu yani, kendi düşüncesi. İspanyol olmasının objektifliğini bozma ihtimali de yadsınamaz. Öte yandan Alonso karşısında etkilenmiş belli ki, yoksa bu kadar aşırı olumlu konuşmaz, bu konuda gelen herhangi bir soruyu da Alonso'da diğerleri kadar iyi diyip geçiştirirdi, bunun yerine etkilendiğini açıkça belli etmiş.

  15. Benim de en çok etkilendiğim pilot Alonsodur:)
    Bay E eski bir demecinde: Alonso Renaultta olmasaydı Renault hiç bir zaman yarış kazanan bir araca sahip olduğunu bilemeyecekti diye,
    Burdan hareketle acaba Alonso Toyotada olsaydı Toyota f1i bırakırmıydı,çönkü ayrlamadan önce ki sezon araçları çok iyiydi,

  16. Alonso Hamilton Vettel iyi pilotlar ,sampiyonlar gelecekleri parlak vs vs.onlar hakkında bi sürü olumlu şeyler düşünebilirz ama kabul edelim arkadaslar Schumacher bambaska tarihin en iyisi.Su ana kadarki en mükemmel F1 pilotu buna Senna da dahil

  17. Ozaman da şu cümleyi kurardı sanırım, Schumiden sonra en çok etkilendiğim pilot Alonso… =))

  18. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Marc Gene bir İspanyol vatandaşı,
    bu düşüncelerini bizlerle paylaşması gayet doğaldır,
    yalnız bir şey var,
    Marc Gene Ferrari test pilotluğuna ne zaman getirildi?
    cevap:Kasım 2004 ve o günden bugüne hala test pilotluğunu yapıyor (yanlış bilgi verdiysem düzeltin lütfen)
    haliyle şunu sormak lazim aslında Marc Gene'ye,
    Schumi 96 yılında Ferrari'ye katıldı,
    sadece ve sadece 96 yılından 2000 yılına kadar bakın 2000 yılından 2006 yılına kadar bahsetmiyorum,
    sadece 96 yılından 2000 yılına kadar bir araştırsın bakalım kendince,
    keşke o zaman test pilotluğu yapmış olsaydı veya o zamandan bu yana test pilotluğu olsaydı,
    acaba böyle bir kendince düşüncelerini aktarırmıydı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir