Renault'ta İdari Değişiklikler Gündemde

yazar:

kategori:

Bu bağlamda Boullier, takımdaki bazı kilit isimlerde değişim yaşanabileceğinin işaretlerini verdi.

“Robert Kubica’yı özledik” maşeti altında 37 yaşındaki Boullier, takımın yarış idaresindeki eksikliklerini ve Kubica’nın özlenen liderlik vasıflarını vurguları.

Boullier: “Robert kendisini liderlik rolüne oturttu. Ne yapabileceğini ve takımdan ne isteyeceğini bilen talepkâr bir pilot. İşlerin gerçekleşmediğini görürse, masaya yumruğunu sert bir şekilde vurabilir. Ama onunla veya onsuz takım olarak yeteri kadar iyi olmadık”

Renault patronu Petrov’un iyi bir rehbere ihtiyacı olduğunu, çalışma ekibinin değişmesi ile performansının da arttığını belirtti. Rus pilot, artık İngiliz mühendis ve antrenörlerle çalışmıyor, şimdi bu görevleri İspanyol antrenör ile Japon ve Fransız mühendisler üstlendi.

Boullier: “Ona pistte nasıl hareket edileceği, ne zaman kalkılacağı, ne zaman kahvaltı yapacağı, günü nasıl idare edeceği, toplantılara zamanında katılması vs konularında rehberlik yapacak bir kişiye ihtiyacı var”

Ama başta da söylendiği gibi Boullier’in açıklamalarında en ciddi konu, takımın idaresindeki bazı değişiklikler

Boullier: “Takımın yeniden yapılandırılmasında yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. 2010’da (Genii) pist aktivitelerine bakmıyorduk; takımın düzenini bozmak istemedik. Fabrikanın doğru ve verimli çalışmasına odaklandık. Şimdi ise bir sonraki işe hamle yapma zamanı. Yarış pistinde verimli bir idare ortaya koyamadığımızı söyleyebilirim”

Bu ifadeler, takım içinde bazı değişikliklerin olacağını işaret ediyor


Yorumlar

  1. Tahir yılmaz avatarı
    Tahir yılmaz

    kubica'nın kaza sonrası liuzzi'yi işaret etmesi bence heidfeld-kubica rekabetini gözler önüne seriyor.aslında iki pilotun arası iyi değildi, zaten rekabet içindeki bütün takım arkadaşlarının arası iyi olmaz genelde. Fakat biz lewis-alonso çekişmesine odaklandığımızdan bu rekabeti pek önemsemedik, daha doğrusu medya önemsettirmedi. Heidfeld bu sene çok iyi değil evet ama bunda çinden bu yana sürekli antrenmanlarda sorunlar yaşaması, bir türlü istenilen gelişimin yakalanamamsı var. ayrıca kubica da bu sene petrov'a geçen seneye göre net bir şekilde yenemezdi.sadece heidfeld'in düşük performansı değil aynı zamanda renault'un da hızı yeterli değil kesinlikle.petrov ise takımla bir sene çalıştı, yeni bir araç nasıl yapıldı, sezon içi gelişmi nasıl olur bunnları geçen sene içindeydi.kubica da inş. geri döner de bir anca formuna kavuşur.ama ben inanıyorum ki 2013 yılında onu eski haliyle görcez, 2012'de ise performansını geri kzanmaya odaklanmalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir