FIA, Bahreyn'e Yeşil Işık Verdi

yazar:

kategori:

Normalde sezon açılışı olaran 13 Mart’ta yapılması gereken etkinlik, ülkedeki siyasi karmaşa nedeniyle iptal edilmiş ve tekrar takvime alınması konusunda karar, sürekli olarak ertelenmişti.

FIA, bugün Barselona’daki toplantısında Bahreyn’in bu sene tekrar takvime dönmesi yönünde karar verdi.

Takvimde 30 Ekim’de yapılması gereken Hindistan GP ise, takımların itiraz etmesine rağmen Aralık ayına kaydırıldı.

Bahreyn Uluslararası Pisti Başkanı Zayed Raşit Alzayani: “Bütün Bahreyn için çok güzel bir haber”

“Ülke olarak zor zaman geçiriyoruz ama istikrar tekrar sağlandı; iş hayatı normale yaklaşıyor ve ülkeler, seyahat engellerini kaldırıyor.”

Bu sonucun ardından takımların nasıl tepki verecekleri merak konusu


Yorumlar

  1. metin deniz avatarı

    ''Masum insanların katledildikleri yer…'' Nedense bu tanımlamalar, ''insan hakları'' masalları, ''devlet zulmü'' için sarfedilen isyan sözcükleri, hep doğuda yaşananlar söz konusu olduğunda hortlamakta.

    Aman sözlerim yanlış anlaşılmasın, çünkü insanlar istediklerini istedikleri gibi anlama konusunda çok başarılılar. Zulüm, cinayet, terör, devlet terörü, savaş, iç savaş, vb… her nerede varsa, kim tarafından yapılıyorsa, hepsine birden karşıyız ve hepsine karşı durmak zorundayız. Her nerede bir masum eziliyorsa, onun yanında olmak, onun yanında eylemlerimizle yer alamıyorsak da, en azından onun lehine haykırmak durumundayız.

    Gel gelelim, mevzu bu kadar basit olamıyor her zaman… 2008 Pekin Olimpiyatları öncesi yaratılan atmosferi hatırlarsınız. Çin'in yıllardır yaptığı soykırımlardan, işgallerden, insan hakları ihlallerinden şikayet edip durmuştu batılılar. Evet, bunların olimpiyatlar bahanesiyle hatırlanmış ve gündeme taşınmış olması sevindirici.

    Peki aynı şeyleri 2012 Londra Olimpiyatları öncesinde duyacak mıyız? Üzerinde güneş batmayan imparatorluğun tarihinden bahsedip, daha Irak Savaşı'nda ölenlerin kanlarının bile kurumadığını söyleyip, hiç değişmediklerini, değişecek gibi görünmediklerini, olimpiyatları haketmediklerini haykırabilecek miyiz? Hadi biz haykırırız da, olimpiyatları Çin'e layık görmeyen insan hakları sevdalısı batılı kaynaklar haykırabilecekler mi?

    Evet, her türlü baskıcı rejime karşıyız. Hüsnü Mübarek'in devrilebilmesi, sonucunda Refah Sınır Kapısı'nın açılması, yıllarca halkı sömüren rejimlere karşı ortaya çıkan halk ayaklanmaları, kime ya da neye hizmet ettiği önemsenmeksizin, harika gelişmeler. Bu ayaklanmalara karşı kendi insanlarına karşı tankla, tüfekle, savaş uçaklarıyla taarruza kalkan liderlerin yanında saf tutacak değiliz elbette.

    Ancak bunlara sporu bulaştırıp, ''o ülkeye gidemeyiz, kan döküyor aşşağılıklar!'' diyeceksek eğer; biraz tutarlı olmalıyız. Tutarlı olmak yemiyorsa da, sporu bunların dışında tutmaya devam edeceğiz…

    Formula 1'i yönetenler Bahreyn'de yarış yapılmasının önünde güvenlik açısından bir engel yok diyorsa yoktur. 2010 Dünya Kupası için de ne fırtınalar koparıldı, ancak gayet güvenli ve temiz bir organizasyon vardı.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    doğru söze ne hacet

  3. bu kadar uzun sezon mu olur ya. hiç mi dinlenmeyecek insanlar

  4. ya allahını seversen sonucta bir isyan varmı ve masum insanlar ölüyorlarmı ben ona bakarım… burda bahreynin neden karışıklık içinde oldugunu tartışmıyoruz formula1 ile ilgili konusacaksan konuş sırf bana muhalefet olmak için konustugunu burdaki herkes görebilir … sonucta iç savaş olan bir ülkede formula 1 takımlarının güvenliğini silahlı adamlar saglayacak ve can güvenliği garantisi verebileceklermi hadi verdiler diyelim bir pilotun başına herhangi bişey geldi bunun hesabını kim verecek…

    bak eger bir provokasyon yapılacak ve ses getirmek isteyen birileri olacaksa bunun için formula1den daha uygun şartları kimse bulamaz… bütün dünyanın gözü bahreynin üstünde olacak tam ideal ortam yani …

    mesela gittiler ve massaya bişey yaptı eylemciler ne düşünürsün? sırf yarış izleyecem diye insanların canlarını hiçe saymak seni cok mutlu ediyor sanırım… bence artık konusma cunku bu konuda ben haklıyım …

  5. Ahmet Toprak avatarı

    ne oldu?çeçenmisin?hamasmısın? neyi ima etmeye çalışıyorsun?

  6. bahreyn'de olan olayların iç yüzüyle ilgili bir bilgin var mı? ve paylaşır mısın bizimle? bu savaş kime hizmet etmiş? bu iç savaşın ardındaki güçler kimler? tetikleyenler ve besleyenler kimler?

    bir öğren, ondan sonra yine konuşuruz burada.

  7. sırf bana muhalefet olmak için bu yaptıgın yoruma için nasıl elverdi… insanlık bile aklına gelmiyor … reklam yapmak ayrı orda mal satmak ayrı.şimdi vodafone iç karışıklık ve cinayet gibi iki kelimeyle kendi markasının yanyana gelmesini istermi bir düşün bakalım… 600milyon kişi seyredecek bu yarısı ve sürekli spikerler iç karışıklıklardan bahsedecekler bunu söylerken mclarenin üstüne eşşek kadar yazan vodafone yazısı görünecek nasıl bir izlenim uyandırır insanların gözünde…
    bence fia son derece yanlış bir karar vermiştir ve insan haklarına ve halkların isteklerine gram değer vermeyen bahreyn krallıgına parayla ruhunu satmıstır olay budur…

    ayrıca neden bahreyn yarısını istediğini anlamadım zaten massa ya tur yiyecek yada yarış dışı kalacak nede olsa yarısın yarısında tvyi kapatacaksın….

  8. Zalim Bahreyn'de F1'e hayır avatarı
    Zalim Bahreyn'de F1'e hayır

    Zalim Bahreyn'de F1'e hayır

    "Red Bull bir spor ve eğlence içeceği olarak isim yaptı — ama bu Cuma'dan sonra O ve diğer F1 takımları devlet işkencesi ve cinayetlerini onaylayanlar olarak anılabilir. Formula 1'in, Orta Doğu'daki en vahşi baskı operasyonlarının gerçekleştirildiği Bahreyn'deki daha önce ertelenmiş olan yarışı yapıp yapmamaya karar vermek için 24 saati var.

    Red Bull Bahreyn'de yarışmayı reddederse diğer takımlar da çekilecektir — bu, Formula 1 yarışının takvimden çıkarılmasına yol açabilir. Böylece Bahreyn'in zalim yönetimini şok ederek dünyanın devlet zulmüne seyirci kalmayacağına dair kesin bir mesaj verilmiş olur. Spor boykotları Güney Afrika'daki apartheid rejimi gibi diğer rejimler üzerinde büyük baskı yaratmıştı — bunu tekrar başarabiliriz.

    Red Bull, ancak biz biraraya gelerek markasının, şöhretinin risk altında olduğunu açık bir dille söylersek harekete geçecek. Bahreyn hükümeti katillerinin kısamayacağı kadar yüksek bir ses çıkaralım ve Red Bull'a bu yıl Bahreyn'de yarışmayacağını ilan etmesi için çağrı yapalım. 300,000 imzaya ulaştığımız takdirde Avaaz, Red Bull yöneticilerine mesajımızı duyuracak etkili ilanlar yayınlayacak. Yalnızca bir günümüz var — dilekçeyi hemen imzalayın. "

    http://www.avaaz.org/tr/no_f1_in_brutal_bahrain/?cl=1102279997&v=9307

  9. "masum insanların öldürüldüğü bir yere hiç bir firma gitmemeli…"

    masum insanları öldürenlerin memleketlerine gidiyorlar ama… hatta o firmalar, direkt oralardan çıkıyorlar, ne yapıcaz şimdi??

    fazladan bir hafta sonu daha yarış ile geçecek. gayet güzel bir haber.

  10. paranın gücü işte ..bence formula1 takımları ve sponsorlar bu ülkeye gitmemeli insan haklarının yerlerde oldugu ve masum insanların öldürüldüğü bir yere hiç bir firma gitmemeli… ilk önce insanların isteklerine karşılık verin sonra formula 1 gibi bir organizasyonu aklınıza getirin.. bence kullanıyorlar f1 i dünyaya sorun yok ülkede diye göstermek için ve fia yine ruhunu paraya satıyor kimbilir kaç tane üyeyi satın aldı bahreyn…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir