Alonso "Barcelona'da Podyum Çok Zor"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Takım Patronu Flavio Briatore’nin geçtiğimiz günlerdeki yaptığı açıklamalara katılmadığını söyledi.

R28 düşük performans göstermesine rağmen Briatore Bahreyn’de yaptığı açıklamada Barcelona testlerinde yapılacak geliştirmeler ile performanslarında büyük gelişim olacağını iddia etmişti.

Ancak Barcelona’da yenilikler ile aracı test ettikten sonra Alonso ön sırada mücadele etmelerinin çok zor olduğunu söyledi.

Catalunya Radyosuna konuşan Alonso "Sezona kötü bir başlangıç yaptık ve Formula 1’de kısa sürede kaybedilen yeri kazanmak zor. Ancak kesinlikle en iyilere yaklaşmak için her mümkün fırsatı değerlendirmeye çalışacağız." dedi.

Alonso 2008 sezonunda hiç önde mücadele beklemediğini söyledi. Alonso "Podyum sürpriz olur. Geçen sene galibiyet şu anda podyumdan daha muhtemeldi." dedi.

Alonso ayrıca zor geçecek bir sezonun ardından Renault’la ya da başka takımla 2009’da kazananlar arasına dönmeye kararlı olduğunu söyledi.

Alonso "Elimden gelenin en iyisini yapmalıyım ve tepedeki takımların bana olan inancını sürdürmeliyim. "

"Renault’u geliştirmeliyiz böylece gelecek sene için iyi bir araç fırsatım olur." dedi.


Yorumlar

  1. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    arkadaşlar adım ayşegül alonso taraftarları diye genelleme yapmayın.
    yorumlarımda şumi ile alonsoyu kıyaslamadım sadece sertuğ arkadaş 2005yılı ferrari'deki şumi ile 2008yılı renault'daki alonso karşılaştırmasını yaptı için, herkesi aynı şekilde değerlendirmeyin dedim.
    anlaşabildikmi.

  2. Konu aldı başını gidiyor yine. Sen haklı ben haklı durumu yok. Fakat Alonso Renault'a geri döndüğünden beri hep birbirinin benzeri açıklamalar yapıyor. Bu röportajların çoğunda Alonso kendi iradesiyle konuşuyor herhangi bir soru sorulmadan. Yani bir şekilde konuyu oraya geitiriyor. Alonso ile Schumacher'i karşılatırmaya gelince mutlaka söyleyecek bir sözü oluyor Alonso taraftarlarının. Bülent'e katılıyorum. Her fırsatta Schumacher ile kıyaslıyorlar hatta ondan daha iyi deme cüretini bile kendilerinde buluyorlar. O zaman karşılaştırırken bu durumları da düşünmek lazım. O yüzden eğri oturup doğru konuşmak lazım. Çifte standart olur o zaman bu.

  3. Sn. ayşegül kılınçer : O halde sizde (sizden kastım çoğunluk Alonso taraftarlarıdır) Alonso'yu pişirip pişirip Schumi ile aynı tabağa koymamanızdır. Madem Alonso ile Schumi aynı değil diyorsunuz, O halde Alonso'nun 05-06'da tank gibi araçla Schumi'yi yenmesini de Alonso'nun pilotajına vermeyiniz.

  4. Schumi yaptı Alonso neden yapmadı demek için söylemedim. Şimdi bu konuya devam edersem olay Schumacher-Alonso'ya dönecek. Ama sürekli birşeylerden birilerinden şikayetçi. Takıma geri dönmeyi kendisi istedi ve gelirken Renault'un performansı ortadaydı. Ayrıca sürekli olarak 'Podyuma çıkacak mısın?' sorularının sorulduğunu düşünmüyorum.

  5. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    amacı beklentileri azaltmak…

  6. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    iyide sertuğ arkadaşım şumi öyle yaptı diye alonsodan da aynısını bekleyemeyiz.herkesin olayları ve durumları yaşayış şekli farklıdır.
    temcit pilavı gibi söylemesinin nedeni de sürekli aynı soruların sorulmasıdır bence.
    sencede mantıklı değilmi…

  7. Herşeyi anladım neden sürekli temcit pilavi gibi 'podyum zor' demeçleri veriyor. Tamam Renault'un kapasitesi belli bu sene podyum zor. Diğer takımların gücü ortada. Özellikle BMW'nin de zirveye ortak olması işleri daha da kızıştırdı. Alonso'nun amacı üzerindeki baskıyı azaltmak mı yoksa kendisinden imkansızın beklenmemesini sağlamak mı? 2005 yılında Ferrari'nin durumu ortadaydı. Fakat ne Schumacher ne de Barrichello her yarış öncesi çıkıpta podyum zor açıklaması yapmadı. Alonso zorlukla mücadele etmek yerine biraz kolaya kaçıyor gibi geliyor bana.

  8. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    kötümser denmez ona gerçekçi denir.
    aracın limitleri belli ne dicek yani: bundan sonra zirveye oynuyacağım demesini mi bekliyorsun.
    tamam araçta gelişme var(bunu alonso'da söylüyor.) fakat abartılacak kadar değil….

  9. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Bir kez,ne olur birkez olumlu konuş,iyimser ol ya.Vallahi bu Alonso yüzünden neredeyse Formula1 seyretmeye ara vereceğim.Dikkat edin bu adam ne zaman podyuma çıkamadı ise o zaman hep böyle kötümser konuşur.Ya bulunduğu takımı,ya diğer pilotları rencide edici konuşmalar yapıyor.RENAULT'a şampiyonluklar kazandırdığı dönemde de sevememiştim şimdi de maalesef olmadı.Yetenek tamam süper de , bir de biraz olgun bir adam olabilse ne olurdu sanki.

  10. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    arkadaşlar öncelikle trf 1 e çok teşekkürler ediyorum böyle bir kaliteli site yaptıkları içim arkadaşlar haberin kaynağını öğrenseniz ne öğrenmeseniz ne önünüze geliyomu haber geliyo ee daha ne istiyorsunuz yav saygılar konu hakkında konuşalım ok

  11. bende verilmesine gerek görmüyorum. Ama arkadas yanlıs yorum yapmıs haber kaynagını gostermek etik bir davranıştır.Haberi siz yapmıyorsunuz kaynak göstermek emeğe saygıdır Bülent Şahin!

  12. Hiç bir site ve hiç bir yazar bir haber verirken yada bir yorum yaparken aldığı bilginin kaynağını belirtmek zorunda değildir ki. Bunu teklif etmek bile yayın organı yada yazar için onur kırıcı olur ki bu o organa yada yazara güvenmemek anlamı taşır. Üstelik haberin doğruluğu yada yanlışlığı suç unsuru teşkil etmez. Ben TCY'da böyle bir suç görmedim.

    Saygılar.

  13. alonso_mania avatarı

    Sevgili Sertuğ Ünal,
    Sanırım yanlış anlaşıldım. Ben mail de belirttiğim gibi sitenizi hem içerik hem hızlılık açısından son derece takdir ediyorum. Ayrıca son derece tarafsız bir site olduğunuzun da altına imza atarım.

    Benim demek istediğim bir yerden bir haber alınırken, o haberin alındığı yeri kaynak belirtmeniz gerekir; eğer o haberi orjinal olarak siz yaratmadıysanız. Aksi durumlarda İngilizce de "plagiarism" denilen, başka birinin herhangi bir eserini (makale, haber vb.) izinsiz olarak kullanılmasına girer ki, bu suç teşkil edebilir.

    Sadece bu konuda kendi görüşümü yazıyorum.

    Başarılı trf1 sitesi içinde sizi tekrar kutluyorum.

  14. alonso kararını iki takımın tarihine bakarak verdiğini söylemişti.ama bu geleceği görebilir manasına gelmiyo. öyle değil mi? yani renoult ona umduğunu veremeyebilir.o yüzden kaba bi tabirle alonso eşşeğini sağlam kazığa bağlamak istiyor diyebiliriz.işte bu yüzden büyük takımların ona olan inancını korumak istiyor.bunuda çarptırmayın artık.

  15. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    canın sağulsun be alonso yine çıkarız bir gün potyuma bunu unutmasınlar

  16. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    Alonso "Elimden gelenin en iyisini yapmalıyım ve tepedeki takımların bana olan inancını sürdürmeliyim''
    adamın gözü yükseklerde,yeri geldiginde 2 kez renoyla sampiyon oldum,mclarene oranla iyi diyor,yeri geldimi de begenmeyip baska takımların kendisini transfer etmesi yönünde yeşil hatta kırmızı ışıklar yakıyor,ilginc bir durum gercekten,ama alonso için normal artık:DD

  17. Neden kaynak gösterilmesini istediğini anlayamadım. Ne gibi bir sorun yaşanabilir. Haberin çevrilmesinde bir hata yapıldığını mı yoksa asılsız haberler yayınlandığını mı söylemek istiyorsun. Yabancı basında yeralan haberler mümkün olan en kısa sürede ve tarafsız bir biçimde sizlere sunuluyor.

  18. alonso_mania avatarı

    sevgili trf1 yöneticileri,
    bu güzel siteyi sürekli takip ediyoruz. ancak sizin iyiliğiniz için size bir önerim olacak; haberi alıntı yaptığınız internet sitesi yada her nerden alıntı yapılıyorsa mutlaka bunu kaynak belirtmelisiniz. yoksa bununla ilgili sorun yaşayabilirsiniz.
    bu güzel ve türkiyenin gerçekten en güncel ve doğru sitesini yaptığınız için çok çok teşekkürler tekrardan…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir