Forbes: "En Çok Kazanan Yarışçı Schumacher"

yazar:

kategori:

Forbes dergisi, son yılın en çok kazanan 50 sporcusunun ismini açıkladı. Habere göre 42 yaşındaki Schumacher, Mercedes anlaşmasının yanında diğer gelirleriyle birlikte senede 34 milyon dolar kazanıyor ve bu kendisini en çok kazanan sporcular içerisinde 9., yarışçılar içerisinde ise ilk sıraya yerleştiriyor.

Schumacher’i 32 milyon dolar ile 2 sıra geriden Fernando Alonso takip ederken, Lewis Hamilton 30 milyon dolarla 15., Valentino Rossi ise 31 milyon dolar ise 13. sırada yer alıyor.

Forbes, 2011’de en çok kazanan sporcunun 75 milyon dolarla Tiger Woods olduğunu belirtti.

 


Yorumlar

  1. Sen efsanesin Schumacher!

  2. +1907 zaten mercedesin amacıda buydu schumi üzerinden prim yapmak gerisi hikaye onlarda biliyorlardı başa güreşemeyecek bi araç çıkaramayacaklarını schuminin üstüne yıktılar işte aracın dandikliğine kimse bakmıyor sanki rsoberg aynı araçla pole veya galibiyet aldı schumi mercedese transfer olduğunda göbekli haug'un bi demeci vardı zaten Michael Schumacher'in bizim adımıza yarışacak olması, daha fazla otomobil satmamız ve daha birçok insanın dikkatini markamız üzerine çekmemiz için yapmış olduğumuz bir yatırım şeklidir bu da özetliyor aslında işin ne maksatla yapıldığını

  3. Habere göre 42 yaşındaki Schumacher, Mercedes anlaşmasının yanında diğer gelirleriyle birlikte senede 34 milyon dolar kazanıyor

    Yukarıdaki habere göre bu miktara takımdan aldığı ücret de dahil.

  4. schumi yerindede otursa pisttede olsa aldığı para ve parasını harcadığı noktalar itibariyle her övgüyü hak ediyor

  5. Schumacherin bi hedefi var.Ferrariyi oldugu gibi mercedesi de yoktan var etmek.bu yüzden bu olanlara katlanıyor ve mercedesi sampiyon yapmadan bırakıcağını hiç sanmıyorum.

  6. harcamalardan kısacak:)))

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sevgili F1 severler,
    dünyaca ünlü ekonomi Forbes dergisinin yapmış olduğu araştırmanın özü şudur,
    sponsorlardan kazandıkları paralardan bahsediyor (yanlışsam düzeltin)
    haliyle burada bir şeyi aydınlatmak istedim,
    yoksa alonso tabiki doğal olarak en çok kazanan F1 pilotu veya sporcusudur (takımla yeni sözleşmeden elde ettiği kazançtan dolayıdır)

  8. Arkadaşlar konuyla hiç alakası yok ama söylemek istedim. Geçen gün arkadaşlarla toplandık sanırım 2008-2009 yılında alınmış TABU oyununu oynuyoruz. Bir baktım çıkan kelime Formula 1. Söylenmemesi gerekenler,

    1- İstanbul Park
    2- Yarış
    3- Go Cart
    4- Schumacher

    İşte bu yüzden yarışçılar arasında en çok kazanan isim…

  9. çok doğru söylemişsin umut.

    schumacher bence çok yanlış yapıyor. erişilmez rekorların sahibi olarak, isminin mercedes denen dandik ötesi araçla anılmasına izin vererek lekelenmesine göz yumuyor maalesef. schumacher'i mercedes aracından çıkarsanız, geriye ancak f.indiaya, STR2ye rakip oalcak vasat bir marka kalıyor. kimsenin gözü mercedes'i aramaz, kameralar mercedes'i göstermez, takıma para sağlayan büyük sponsor petronas bile anlaşmasını sonlandırır. zaten sauber ile bütüğnleşmiş olan petronas'ın, sauber yerine mercedes'e sponsor olmasının bile tek nedeni schumacher'di. mal ortada, hiç bir ışık yok, ama schumacher neden batan geminin içinde kalmakta bu akdar ısrarcı, anlamıyorum.

    rosberg'e gelince. umut zaten güzlece anlatmış. arkasındaki alman basını ve şampiyonlar şampiyonu(!) 3 galibiyetle şampiyon olmayı başaran nadir insanlardan olan schumacher düşmanı keke rosberg olmasa, nico'yu tanımlayabilecek herhangi bir sıfat yok…

    95 yarışta 0 pole, 0 galibiyet ve 1 tane fastest lap. o da 2006 bahreyn yarışından kalma, yani ilk yarışı.

    şimdilerde "red bull aracının gücüyle kazanıyor" diye küçümsemeye çalıştığımız vettel bile, alabildiğine güçsüz toro rosso'suyla monza'da hem pole, hem galibiyet aldı. fuji'de kaza yapana kadar 3. sırada gidiyordu. 2008 brezilya'da hamilton'un şampiyonluğunu bitiren adam olacaktı, glock olmasa. bunları yaparken altında red bull gibi güçlü bir araç falan yoktu.

    her yerde olduğu gibi f1'de de reklam ve arkandaki medya gücü ön plana çıkıyor. balon gibi şişirdikçe şişiriyorlar. hiç anlamam, şu rosberg ve sutil'deki ışığı(!). ikisi de senelerdir yok mclaren, yok red bull, yok ferrari ile anılıp durur. birisi 6. senesinde, hala williams ve mercedes'le takılıyor ve önümüzdeki 5 yıl boyunca da mercedes'le anlaşma imzalamak üzere, diğeri ise ne hikmetse bu kadar iyi olmasına rağmen 5 senedir hala spyker'in isim değiştiren araçlarında takılıyor. ortak özellikleri? alman olmaları ve arkasındaki alman medya gücü.

  10. Nico Rosberg şuan neyle anılıyor ? Rosberg diyince ne diyebilirsin ? Şampiyon, diyemezsin. Şu kadar yarış kazanmış bir pilot, diyemezsin.

    Adamının anılma sebebi bile Schumacher farkında degilsin.

    Rosberg kimdir ? 2010 sezonunda Schumacher'i geçen pilot. Senin adamın böyle anılıyor şuan, başarısı bu. Schumacher'i geçmek. Kimin büyük olduğunu idrak edebiliyorsun degil mi ? Umarım edebilmişsindir.

  11. Schumacher olmasaydı, şuan bu Mercedes takımının yayınlarda olsun basında olsun seviyesi bir Force İndia civarlarında olurdu. Kimseninde umrunda olmazdı bu takım, şuan Mercedes fanlarının özünün Schumacher fanlarından oluştuğunun farkındasınızdır. Bu takımın büyük takımların arasında görülmesinin veya sayılmasının nedeni Michael Schumacher'dir, ey kör ahali. Siz bu adamın kudretini, isminin bile neler yapabileceginin farkında değilsiniz, farkına varsanız dudağınız uçuklar. 6 yıldır sıfır çeken Rosberg'inize mi verecekler 34 Milyonu. Hadi oradan derim.

  12. jeto gene bombayı salmış kokutmuş.

  13. pist üzerindede görüyoruz iki pilot arasındaki farkı öyle takımın en iyi sorunsuz aracıyla istatistik artistliği yapmaya benzemez bu isler sorunsuz bir araç oldumu schumi nin altında gördük monaco da neler yapabileceğini kanını emdi rosbergin tur bindirecekti yarıs dısı kalmasa.

  14. ok sonuçlara ve neticeye bakıyorsan schumacher in tarihin en büyük pilotu olduğunu görürsün bu da sana kapak olsun.

  15. tel tel dökülüyorlar yazdım merak etmeyin.hangi sazanlar jetman ? tırkercan;salim kaya schumacher.

  16. adam gibi cevap ver deki yanlışsın.açıkla mantıklı olarak bende sana adam gibi ve mantıklı olarak cevap veriyim.ama yok.yoksa bendede yok.

  17. babandır lan ı q su düşük inek.zoruna gittiyse yaz.mokoko yaparım kimlr dans ediyorsun cahil cühela

  18. hiç bir şey demeyeceğim.her zaman söylediğim yegane şey var.herkes cevapları pistte arasın.laga luga yapmayın:piste,sonuçlara ve klasmana bakın.f1 in özü bu.idrak edin.

  19. yorumsuz bu spordan anladıgından suphe edıyorum lıselı mısın dıcem bana donup ben 30 larımdayım dıyıp atar yapacan o yaslardaysan bu adamın basarılarını gormusundur elbet o yuzden yorumsuz gercekten

  20. Schumi ara sıra nicoya bahşiş veriyomuş. 95 yarışa çıkmasına rağmen geçmişinde hiçbir başarısı olmayan ama kendini darı ambarında sanan takım arkadaşı motive olsun diye.. zuhahahaha

  21. yoruma bak embesil

  22. Zenginin malı züğürtün çenesini yorarmış ''
    Niye bu kadar tepki verdinki ? Ne rosberg ne Schumi yarış kazanamıyor ama neden bu kadar yüksek alıyor acaba? Muhteşem bir geçmiş. Rosberg 95 yarışa katılmış birşey yok meydanda ama iyi bir aracıda olmadı hiç bir zaman.
    Rosberg Schumiyi geçti deyip deyip durma noldu rosberg kimle kapıştı ? Ne yaptı pole mü aldı ? Yarışmı kazandı aman yarabbi bu adam ne kadar hızlımı sürüyor dedirtti ?
    Bunlar olmadı ama sen böyle olmuş gibi anlatıyorsun

    http://photos.gpupdate.net/newsnew/167051.jpg

    Tulumlardaki reklam farkı

  23. ne diyorsun sen yaw kendindemisin alkol lümüsün yoksa modelin mi öyle anlamadım.
    monako başını döndürdü galiba. schumi olmasa mercedes den kim bahsederdi sanıyorsun.
    bu adamın varlığı f1 e yeter basında en çok haberi çıkan pilot kim neden bu kadar gündemde ki başarı sız olduğu halde( bunun nedeni altındaki külüstür rosberg in aracından da kötü bir araç olması) ama genede o hep gündemde bir düsün dur sen bunu algılayamamıssın ben yardım edeyim yoksa gene anlayamazsın bunun nedeni bu adamın f1 in kalbi olduğudur.ecclestone yeter artık emekli olmalı f1 in izlenebilirliği düstü diyerek onun f1 in önüne geçtiğini vurgulamıştır bu denli f1 e yön vermiş emekliliğinde bile f1 in tüm dikkatini üzerinde toplamış büyük ve saygın bir kariyere daha doğrusu en büyük kariyere sahip f1 in babası dır kendisi.onun ölüsü bile bugün senin rosberg ine kafa tutmaktadır daha kötü sorunlu bir aracı olmasına rağmen ki yarışlarda zaten üstünlüğü eline almıştır sürekli olarak tabi geçen sene olduğu gibi strateji oyunlarıyla rosbergi öne geçirme çabalarıyla rosbergin aldığı haksız puanları saymıyorum. gerilerden gelip rosberg in kafasına vura vura altına aldığı yarışlara çok tanık olduk hatta altındaki dengesiz araca rağmen rosbergi genede arkasında tutmayı basarmıs bir kurt dan söz ediyoruz.ben iddia ediyorum 10 sene sonra bu adam gene rosberge kafa tutar ölüsü yeter.ayrıca rosberg monaco da çok sanslıydı eğer schumi yarıs dışı kalmasaydı kesin tur bindirirdi rosberge öyleki rosberg i kafasına vura vura altına aldıktan sonra bir anda 9sn fark açtı efsane demekki araç sorun çıkarmadımı her yarış tur bindirebilir rosbergo ya:)

  24. çıkmış çivisi f1 in.alonso hiçmi.yada hamilton.diğerlerini saymıyorum bile.nasıl yani en çok kazanan.ulan mgp diktin önümüze diktayı ama olmadı.tuh lan size.tuh mercedes miş.bmw bile sizden çok iyiydi.en azından yarış kazandı.rosberg defalarca geçti schumi yi.tuh ulan.yazıklar olsun.rosberg gitsin ne halt ederseniz edin.ulan yeterki rosberg kendini kurtarsın başka beklentim yok bu takımdan.

  25. ney en çok kazanan isimler arasındamı la schumi kesinlikle hak etmiyor.şu an için en az kazananlar arasında olmalı.ne yaptı la mucizemi yarattı.takım arkadaşını bile geçememiş.bu sponsorlarda afedersinizde.ne diyim bilmemki.

  26. f1 kıtlesı 4 kısma ayrılıyor sanırım 1-bır yarısı kım kazanırsa onu destekleyenler 2- seneden seneye farklı bır pılotun taraftarlıgını yapanlar 3- asıl taraftarlar bır pılota sempatı duymakla bırlıkte bu konuda yeterlı bılgısı olan gercek bır ızleyıcı gıbı ızleyıp objektıf degerlendırme yapanlar 4- f1 den hıc anlamayan, evırıp cevırıp holıgan gıbı konuyu hayallerındekı 1 numaralı pılota aynı zamanda o f1 ın en ıyısıdr lafı getırenler..alonso kazandımı ondayız ııyı ama bu sezon ıyı degıl ? olsun ferrarı ıyı seneye ıyı olur.. tenıste nadal ıyımı bu aralar guzel ondayız onumuzdekı ay djokovıc bır turnuva alır olsun ondayız boyle gıder sırp? olsun bır aylıgına sırpta oluruz

  27. Ne yalan söylim ben Nadal taraftarıyım(ispanyollara karşı hayranlığım var,Belki politik olarak Türkiye ye karşı olmadıkları içindir) ama dün akşam Milli takım yerine o maçı seyrettim,son yıllardaki en heyecanlı spor müsabakalarından biriydi,ve tabi ki Djokoviçten nefret eden biri olarak Federeri destekledim,
    Nasıl sevinmeyeyim adam dünya rekorunu engelledi
    Sabah uyandığımda ilk aklıma gelen oydu:)

  28. Ömer_Massa avatarı

    Djarum
    anlaşılan sende benim gibi federercisin.dünkü maç mükemmeldi.djokoviçi rezil etti resmen.eski günlerine döndü sonunda.yarında nadalı yenecez inşallah…

  29. schumacher in bir sey biçmeye ihtiyacımı var kafasına göre takılıyor hamilton alonso veya diğerleri 15-20 yıl gibi bir zaman tünelinden geçtikten sonra aynı bugün ki gibimi kalacaklar:) bunu düsünmek bile onun su anda ne kadar üstün bir performans ortaya koydugunu gösteriyor ve kumasının ne kadar eşşiz oldugunu.halen pilotlar onu kendilerine bir kıyas noktası olarak görüyorlar aslında bu sahip olduğu eşsiz kariyeri net bir sekilde açıklıyor ölüsü bile yetiyor kısacası adam aşmış tüm rekorlar kendisinde ama diğerleri öyle mi özellikle gençler aç onların kendilerini ispat etme gibi bir zorunlulukları var ispat edenlerinde 7 dünya şampiyonluğu ve saymayla bitmeyen inanılmaz başarılı bir kariyer in altında daha fazlalarını yapma gibi çabaları var.bu yüzden bu adam elde ettikleri ve yaşı itibariyle farklı bir nokta da isterse hiç yarıs kazanamasın ki çokmu ihtiyacı var veya bizlerin bunu görmeye çokmu ihtiyacı var o da ayrı bir konu :)yıllardır pilotların rüyalarında gördüğü başarıları tattırdı bizlere ne mutlu bizlere biraz ütopik olacak ama keşke 10 yıl daha yarışsa onu pistlerde görmek bile eşşiz bir duygu o olmasa mercedes den kim bahsedecek yaslılığında bile böylesine f1 e damga vurmus efsane bir pilot.

  30. Schuminin 2004 yılında, yıllık geliri 75 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Formunun ve formulanın zirvesindeydi. Tabi bunda sponsor gelirlerinin payı çok büyüktü. hatta ozamanlar kaskındaki 1cm2 lik alana reklam almanın bedelini duyunca çok afallamıştım.

    Eğerki takımınızda Schumi gibi bir marka varsa hertürlü halde reklam yapmış olursunuz. Bu nedenle mgp nin ve sponsorlarınında bu reklamdan faydalanmak istemelei doğal. Bu rakam podyum gelirse %25 daha artacaktır.
    Schumi olmasa acaba MGP aracını yarışta kaç dakika gösterirlerdiki???

  31. bu arada şuminin f1 de yarışmak için baştan cebinden para ödediğini de hatırlatırım…
    ekmiş ama ne biçmiş…

  32. bu tarz dergilerin verdiği bilgiler tamamen bir tahmin…ne demişler parayla imanın kimde olduğu belli olmaz. şumi böyle bir rakam alıyorsa muhtemelen daha önceki yatırımlarının da katkısı vardır. ha mercedes de bu parayı ödemeyecek bir marka değil…finansal büyüklük açısından daimler chrysler yani mercedes fiat grubunu yani ferrariyi geçer. bu firma nın üretimden satışları kafadaki 15 veya 20 ülke hariç kalanların ihracatından fazladır. gerçi alonsodan fazla f1 de yarıştığı için aldığı ücretin fazla olmadığı düşüncesindeyim. santander farkını göz ardı edemeyiz. yoksa şu an alonso reno daydı. heleki bu iki sene çıkardığı yarışları önden bilselerdi hiç almazlardı.
    fener bahçesi(doğrusu bu yazdığımdır herkes fenerbahçe der) kulübü bir ara ariel ortega diye bir arjantinli almıştı bir dünya para verip…pek bir şey vermeden kaçmıştı…o zaman biz cimbomlular bir tekerleme söylerdik çok sevdiğimiz fenerlilere(!)…
    ariel ortega matik…
    pahalı ama dandik…

  33. Ben olmayı isterdim eğer değilsem kimin olduğunun önemi yok:)
    Yoksa herkes Alonso fanlarının kalkıp:yok efendim olrmu öyle şey,
    En çok Alonso kazanıyor,en iyi araba,en iyi ev,en kaliteli,en ahlaklı,gelmiş geçmiş gelecek en vs vs Alonsudur demesini mi bekliyor,
    Evet Alonsoyu seviyoruz pilotluğunu,açık sözlüğünü vs vs,ama bu demek değeldir ki,sidik yarışına gireceğiz,
    Bu arada Nadal hayranlarına (ya da Djokoviçi sevmeyenlere) hatırlatim,Federer tokat manyağı yaptı,djokoviç ukalasını.

  34. Kötü.
    Birinci Schumacher döneminde 80 milyon dolar kazanıyordu.
    Yapacak birşey yok bu kadarıyla idare edecek.

  35. alonzomanyaa  avatarı

    Peki Alonnsonun 42 m $ aldığı ve bunun sadece takım tarafından ödenen rakam olduğu, extraların hariç olduğunu okuduğumuz haber neyin nesi o zaman ?

    http://www.trf1.net/magazin_haberleri/20597-alonso-2011-icin-en-cok-kazanan-f1-pilotu.html

  36. Çok bilmek dünya derdi. Hex renk kodlarını bilince böyle karışıyor tabi 🙂

  37. Schumacher'in adı yeter.

  38. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şu link ekleme işini ilk kez yaptığımdan dolayı ve oradaki kod işlemini ise renk kodu zannettiğimden dolayı böyle bir görüntü çıktı 🙁
    özür dilerim sizlerden,
    yinede öğrenmiş oldum,
    tıklamayı unutmayın aksiliğe rağmen 🙂

  39. rıdvan karagül avatarı
    rıdvan karagül

    ee normal varlığı yeter.

  40. TiFosi_KaDiR  avatarı

    Alonso 42 M€ değilmiydi ??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir