Basın: "Eccelstone, Bahreyn Konusunda Çark Ediyor"

yazar:

kategori:

Ecclestone, Bahreyn’in takvime dönmesi ve 30 Ekim’de yarışın yapılmasını oybirliği ile kabul eden Dünya Motor Sporları Konseyi’ndeydi ama The Daily Telegraph’ın haberine göre 80 yaşındaki patron, fikrini değiştirdi ve 12 takıma mektup yazarak, konunun tekrar oylanması için baskı yapmalarını istedi.

Bu haber, dün Jean Todt’un ‘Bahreyn’de her şeyin normale döndüğünü “söylemesinin ve sporun ülkeye dönmesi kararını savunmasının ardından şaşkınlık yarattı.

Geçen hafta iki günlük ziyarette FIA Başkan Yardımcısı Carlos Garcia, ASN Başkanı Şeyh Abdulla bin Isa Al-Khalifa, Kültür Bakanı Şeyh Mai bin Muhammed El-Khalifa, İçişleri Bakanı Şeyh Raşit bin Abdullah Al-Khalifa, ve Bahreyn Pisti CEO’su Şeyh Salman bin Essa Al-Khalifa ile görüştü.

Garcia ayrıca, kararın ülke için çok kötü olduğunu durumun gelişmesine yardımcı olmayacağını söyleyen İnsan Hakları Ulusal Enstitüsü’nden Tarık El Saffar ile de görüştü. İnternet tabanlı insan hakları grubu Avaaz’ın sorumlusu Alex Wilks, raporu “aklama” olarak görüyor.

Wilks: “Geçen hafta polis, göz yaşartıcı gaz, plastik kurşun ve ses bombası kullanmaya devam etti ve 10 kişi yaraladı, öldürdü”

“Daha bugün, yaralı protestocuları tedavi eden 47 Bahreynli doktor ve hemşire, askeri mahkemece tutuklandı”

Bahreyn konusunda tereddütleri oluşan Ecclestone dün gece: “Şu anda işlerin gidişatı ile ilgili herhangi bir fikrimiz yok. Bahreyn’i sene sonuna kaydırmanın daha iyi olacağını düşündük ve işler güven içinde olursa sorun yok, gidebiliriz.”

“Eğer öyle olmazsa, gitmeyiz, sorun olmaz. FIA’dan gelen raporu dinledik ve Bahreyn’de hiç sorun olmadığını ortaya koyuyordu. Ama duyduklarım bunlar değil. Dikkatli olursak bunu görebileceğimizi düşünüyorum”

“Para fir fark yaratmıyor. Konu geldi, çünkü Bahreynliler bizden bunu istiyor. Yarış olmazsa geri döneceğiz. Mesele para değil. Mesele, yarış için güvenli ve iyi olup olmadığıdır. Gerekirse faks ile bir oylama yapar ve 30 Ekim tarihini değiştirebiliriz. Yapılabilir, hızlı bir şekilde”


Yorumlar

  1. Sesszi Çoğunluk avatarı
    Sesszi Çoğunluk

    Bay E ne demiş ""Para bir fark yaratmıyor. Konu geldi, çünkü Bahreynliler bizden bunu istiyor. Yarış olmazsa geri döneceğiz. Mesele para değil. Mesele, yarış için güvenli ve iyi olup olmadığıdır. Gerekirse faks ile bir oylama yapar ve 30 Ekim tarihini değiştirebiliriz. Yapılabilir, hızlı bir şekilde""

    Orada yarış yapamayacasınız bay E. Bütün dünya orada insan hakları ihlaleri olduğunu biliyor. Bahreyn'li beyler istedi diye olmuyor artık bu işler. Dünya değişiyor ve siz de değişeceksiniz. Yoksa F1 diye bir şey kalmayacak. Mesle güvenlik meselesi deği hala daha anlayamıyorsun değil mi sayın bay E. İnsanlar ölüyor orada. Ama size anlatacaklar merka etmeyin…

  2. aferin aferin siz gidin iranda da, pakistanda da yarış yapın. libyayı da unutmayın. arap ülkeleri karışıyor, bakalım sırada neler var…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir