Renault da Ayrılık Tehdidinde Bulundu

yazar:

kategori:

Todt: “Renault’ta sorumlularla konuştuğumda, 2013’te yeni motorlar gelmezse Formula 1’den ayrılacaklarını söylüyorlar. Mercedes ve Ferrari ile görüştüğümde ise, bir iki sene bunu ertelememi istiyorlar”

Son dönemde çevreye duyarlı 4 silindirli motorlar hakkında ayrışma olduğu net olarak belirginleşmişti. Son gelen bilgilere göre Renault, daha küçük motorları en çok destekleyen üretici.

Geçen haftaki toplantının ardından FIA, sporun hissedarlarına danışacaklarını ve kurallarla ilgili yeni bir tarihin bu ay sonunda açıklanabileceğini belirtmişti.

Diario Sport’a konuşan Todt, durumun sinir bozucu olduğunu ifade etti.

Todt: “Kuralları teklif eden onlar ve kabul eden de FIA. Teklif gökten inmedi. İlgili tarafların bütün temsilcileri ile 11 toplantı yaptık.”

“Kuralların karşısında değiller ama ertelemek istiyorlar. Bu yüzden önümüzdeki günlerde nerede olduğumuzu görmek için bizzat temaslar kuracağım”


Yorumlar

  1. Renault u küçümsemekte neyin nesi anlamış değilim, sizin ferrarinin bağlı olduğu fiat ı bile satın alır isteseler. ferrari, renault un yanında devede kıl bile etmez. bu nasıl mantıktır ilginç.

  2. blöf sadece blöf

    yemezler

  3. Renault F1 in köklü marklarından dır.Bunu kabullenmeyen ezikliğinden kabullenmez başkada nedeni yoktur.

    Renault ayrılma tehtidi yapmış haklıda şimdi bol keseden yorum yazanlara soruyorum.Bu takım 8 aydır beri bu motor üzerine çalışıyor ve fianında haberi olarak vede yatırımlar oraya harcadıkları para da cabası ve sonra Fiadan yetkili birisi çıksın kural ertelenebilir desin ve bütün emeğiniz ortada kalsın. Şimdi siz büyük bir yatırım yapsanız birisinden izin alarak emek ve para harcasınız sonra o izin aldığınız kişi ertele bilir bu iş dese siz ne yaprsınız?

    Gelelim Renault un yoll otomobillerine halen Torosu ile Renault 9 ile tanıyanlar var onlarında bu işten ne kadar anladığını gösteriyor saygı göstermek gerek nede olsa anladıkları bu kadar.Renault Sport modellerini bilen bilir Megan Rs Megan cup Clio Rs Clio Williams Gordini Alpine bunlar daha bir kısmı.Elektrikli arabayı getirmeye çalışıyormuş o elektrikli araba Türkiyede Bursa da üretilmeye başlandı İzmir Antep gibi şehirlerde benzin istasyonlarına Bu arabalar için şarj istasyonları yapıldı Renault un desteği ile.Haklısınız Fransız işte F1 de dünya şampiyonu Wrc de dünya şampiyonu Le mansda dünya şampiyonu klasik bir Fransız işte ne yapacan sen.
    Dinlenmeye çekilsin Mercedes Ferrari çekişsin dursun öyle zevk alacaklar demekki.Gerekirse çekiliriz biz ama bu senede bir şampiyonluk alalımda.Herkese iyi geceler.

  4. V6 20.000 Devir olsun bari 😀

  5. aşağılayıcı fikirlere saygı duyuldu nerede görülmüş? bence şansınız zorlama o konuda, sen insanların beğendiği takımlara saygısızlık yapıyorsun, benim desteklediğim takıma saygı duymuyorsunda, benden saygı mı bekliyorsun?

    hiçbirşey bilmiyorsun, iddia ederim. skandal derken daha 2 sene önceki olayı kastediyorsun ve onuda renault ismine yakıştırıyorsun ki şahısların kendi aralarındaki husumetleri takıma indirgiyorsun. basit f1 taraftarlığı yapmanın anlamı yok bence.fransız takımı diyerek te zaten sevmeme nedeninin ırk'cılık olduğunuda ortaya çıkarıyorsun. milletinin ne olduğu umrumda değil,ama teknolojisi ile birçok takıma parmak ısırtmışlığı vardır, eğer biliyorsan tarihini!!!

    beğenmediğin marka, senin o çok beğendiğin mercedes'le anlaşma yapmış; küçük sınıf araçlarının gelişimi ve küçük dizel motorlarla ilgili yardım anlaşması yapmışlardır. bilmem farkındamısın. he gelecekte elektrikli motorlarda illa ki F1 'de olacak. o zamanda RENAULT ismini çok telaffuz edeceğin su götürmek bir gerçek.

  6. Merak etme tarihini enaz senin kadar biliyorum. Yarattığı skandallarıda iyi biliyorum ama belliki sen bilmiyorsun. Klasik fransız takımı ve markası. Benim için gereksiz sen seviyor olabilirsin. Fikrime saygı duymak zorundasın.
    Ha şunuda söyleyim F1 camiasını Ferrari, mclaren böyle tehdit etse geri adım attırır ama renoysa söz konusu bence şansını fazla zorlamasın derim.
    Hatta mümkünse Türkiye ye getirmeye çalıştıkları elektrikli araçlarınıda padoklarında kullanabilirler.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    Renault'un dinlenmesi daha muhtemel, çünkü fia fransız merkezli bir kurum.

  8. zırzop açıklamadan başka birşey değil. f1 şampiyonlarının çoğunun hayatının biryerlerinde renault ismi geçmiştir. kariyerleri illa ki renault serilerinden geçmiştir. gelecek f1 pilotlarını yetiştiriyor bu takım. ki, f1 de ne gibi bi tarihinin olduğuna girmiyorum bile. efsanelerin uğrak yeri RENAULT' a hakaret resmen bu.

  9. Blöf fışkıran hareketler bunlar 🙂

  10. Renault'un F1 tarihini aç oku bence…77 Formula 1 e adım atmış bir firma kendisi tarihte bir çok başarısı bulunmakta…Abuk subuk dediğin firma kimlere kök söktürdü kimlerin ilk şampiyonluğunda payı var bir bak…laf olsun torba dolsun…

  11. motor gelişimi durmuş üniteleri daha ne kadar kullanmak gerekir oda ayrı 1 mevzu..

  12. umit isbilen avatarı

    reno giderse işin tadı kaçar, sadece 2 motor kalır ve ferrari, mercedes, mclaren arasında dönen orta sıra olmayan saçma bir seri izleriz. ayrıca reno motor sporlarının en büyük destekçisi, gp2, world series by renault gibi bir çok seri reno tarafından sağlanıyor.

  13. kim olacak kardeşim o zmn ferrari, mercedes bir de otomobil üretmeyen modifiye şirketi cosworth mü? zaten içine eddiler 1 de renault çekilsin tam olsun.. ama şu 12000 d/d kısıtlı 1.6 turbo makineler olmasa

  14. Reno F1 de olmasada olur. Abuk subuk arabalarını f1 e sokmaya çalışmasınlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir