McLaren Yağmura Yönelik Ayarlar Yaptı

yazar:

kategori:

McLaren, bu hafta sonu Res Bull’un sıralamadaki egemenliğine son vermeyi amaçlıyordu ama bırakın tehdit olmayı Ferrari’nin de gerisinde kaldılar.

Bunun nedeni olarak da McLaren’in benimsediği yere basma kuvveti seviyesi olduğu söyleniyor.

Whitmarsh: “Belki de araçlarımız kuru zeminde bugünkü sıralama seansları için biraz fazla yere basma kuvvetine sahipti. Ama yarın yağmur yağarsa ki tahminler bunun olabileceğini söylüyor, o zaman iyi durumda olmalıyız”

“Bununla birlikte yağmurlu veya kuru, Lewis ve Henson’un muhteşem yarışçılar olduklarını, mükemmel geçişler yaptıklarını biliyoruz. Dolayısıyla 5. ve 7. sıradan başlamaları ile yarın rekabetçi bir şekilde mücadele etmelerini bekliyoruz”

“Toplamda 47 Kanada GP oldu ve bunlardan 11’ini McLaren kazandı. Gilles Villeneuve, harika bir yarış pisti ve genelde olaylı yarışlar olur. Bu yüzden yarın neler olacağını görelim”


Yorumlar

  1. Bugünkü olasılık ise %90 ve şuan için yağmur var.
    http://tr.webcams.travel/webcam/1254935417-hava-Durumu-Montreal-Weather-Webcams-st.-Hubert-street-Plaza,-Qc.-Canada-Mont-Royalu kameradada yağmurun olduğu görülüyor.
    b

  2. Şuan için montreal'de yağmur var.Yarış saatine kadar inş böyle devam eder .

  3. Mclarenden bir taktik hatası daha

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamilton ısrarla hızdan yoksun olduklarını RB ve Ferrari'ye karşı gerilediklerini söylerken Martin de yağmur ayarına vurgu yapıyor.
    Bakalım kim yalan söylüyor akşam belli olacak.

  5. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Ya McLaren kumar oynadı yada diğer takımlar göreceğiz.. Eğer yağmur yağmazsa McLaren' den yine bir hata.. En sonun da Ferrari' yi geçecekler o olacak 🙂

  6. bakalım kumar ne sonuç verecek ya tutarsa hesabı

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    hikaye, düzlük hızımız ilk yarıştan bu yana kötü.

  8. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    keşke böyle bir risk almasalardı hiç içime sinmedi. umarım bizim takım doğruyu düşünmüştür.

  9. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    bu kumarda tutmayacak ve Mclaren pilotlar şampiyonasında iyice geride kalacak gibi hissediyorum yarın bir kaos olursa ilk etapta yarışı bitirebilmek önemli ve daha sonra iyi bir yerde bitirebilmek bence 2007 avrupa gp yi yeniden yaşayabiliriz inşallah podyumda o zamanki gibi olur:)))

  10. Res Bull ve Henson güldürdü
    redbull da acıklama yapıyo kuru yagmur fark etmez diye ikisinde de rekabetci oluruz diye nası oluyo bu işler anlayamıyorum valla
    bu yıl genelde yagmur beklentileri boş çıkıyo bugunde hafta basında beri ctesi pazar yagmurlu deniyodu belki yarın da yariş zamanı yağmaz ama yine de yariş karişir sc falan girer bi şekilde

  11. Ya bu adamlar monakoda da kumar oynadılar kaybettiler, ee yeter artık ama değil mi , artık normal yarışsanız da biz de adam gibi yarış izlesek,ben sıkılmaya başladım, yeter demirören:) yeter Whitmarsh:)

  12. ben yağmur ayarı yapma riski almalarını pek mantıklı bulmuyorum.

    1. bu pistte ferrari'den daha başarılı olacağı hemen herkesçe kabul görürken, ferrari'nin hemen 0,18 saniye geride 2. ve 3. cebi alacağını hesap etmediler. daha doğrusu, red bull'a herhangi bir takımın bu kadar yakın olacağını düşünmediler. eminim şimdi sonuçlara bakınca "red bull'u geçebilirdik" diye düşünüyorlardır.

    2. 3 büyük takımdan red bull ve ferrari'nin yağmur ayarı yapmayacakları, daha 3. antrenman seansından belliydi. diğer takımlar gibi kuru ayarı yapsalardı ve yağmur yağsaydı bile, çok çok diğerleriyle eşit şartlarda yarışa başlamış olurlardı, bir şey kaybetmeyeceklerdi. dahası, ıslak pistte zaten başarıyla lastik ısıtan ve geleneksel olarak ıslakta başarılı giden araçları var mclaren'in. bu durumda da avantaj sağlayabilirlerdi.

    3. kuru ayarı yapsalar ve red bull'u (vettel'i) geçemeseler bile kaybedecek bir şeyleri olmayacaktı, zaten yağmur ayarı riski sonucunda da vettel'in arkasında kalmış oldular. en azından geçmeyi deneyebilirlerdi.

    şimdi "mevcut olan"a göre değil, "beklenen"e göre hareket ettiler. bana kalırsa gereksiz bir riskin içerisine soktular kendilerini. yağmur yağsın diye bekliyorlar artık.

    ferrari'nin vettel'e bu kadar yakın sonuç alacağını bilselerdi, kendilerinin geçeceğini düşünüp kuru ayar yaparlardı.

  13. Şimdi Mclaren mi kumar oynadı yoksa tüm diğerleri mi, yarın yarışta göreceğiz.

  14. rocco junior avatarı

    Kaybedecekleri pek bir şey yok o yüzden kumar yapmaları pek zor olmasa gerek.Bu sene pilotlar ayrı,patronlar ayrı demeç veriyor,pit stop taktiklerini belli etmemek ve kafa karıştırmak için olabilir.Mesela Button ve Hamilton yapmadık diyor ama takım yaptık diyor.Kersi her 2 pilot kullanmadı diyor Horner sonra Vettelin kullandığını görüyoruz hatta bu bazı yarışlarda bile muamma bence.Belkide grafik sahtedir.

  15. rocco junior avatarı

    Kaybedecekleri pek bir şey yok o yüzden kumar yapmaları pek zor olmasa gerek.Bu sene pilotlar ayrı,patronlar ayrı demeç veriyor,pit stop taktiklerini belli etmemek ve kafa karıştırmak için olabilir.Mesela Button ve Hamilton yapmadık diyor ama takım yaptık diyor.Kersi her 2 pilot kullanmadı diyor Horner sonra Vettelin kullandığını görüyoruz hatta bu bazı yarışlarda bile muamma bence.Belkide grafik sahtedir.

  16. Valla ne yalan söylim mclaren yönetimi stratejide on numara işler yapıyor,benim endişem yarın ferrariler önde başlayacakları için yine yüzüne gözüne bulaştırmalarından korkuyorum
    mclaren önde olunca enazından onları takip ederek furyamız pek ortaya çıkmıyor bu anlamda.

  17. mclaren'in dogru yaptığını düşünüyorum. eğer yağmur yağmazsa zaten rekabetçi bir araçları var ve kürsüye çıkabilecek durumdalar. yarışı alonso, massa veya weber'in kazanması sorun olmaz yeter ki vettel kazanmasın. şampiyonlar duvarı ziyaretleri sonucu oluşacak güvenlik aracı periyotları ile yarışı kazanabilirler belki de. yağmur yağarsa ki yüksek olasılık bu yönde o zaman en büyük favoriler.

  18. ikinci olan birinci kaybedendir görüşüne istinaden sadece McLaren in oynayabileceği tarzda büyük bir kumar daha
    herkesin belirttiği gibi sıralamalar bu pist için çokta hayati olmasa da önden başlamak yine de iyidir ama McLaren bunu rahatlıkla gözardı etmiş. güzel bir yarış bizi bekliyor

  19. Efficient Dynamics avatarı
    Efficient Dynamics

    Renault da kumar oynamış ama tek pilotla. Heidfeld yağmur Petrov kuru ayarındaymış. Bakalım yarın yağmur yağacak mı?

  20. Yinede RİSK yoksa başarıda yoktur… Kumar tutar mı bilinmez ama bu kadar büyüğüne kalkışmak "amatör gözüyle" pek akıl kârı değil gibi geliyor…

  21. Rekabetçi olduğumuz bir pist bu kumara ne gerek var ?

  22. Yağmur yağmaz ise şampiyonanın bittiği an olur. Böyle bir kumara gerek varmıydı bilemem tabi onlar benden daha iyi bilirler ama hiç iç açıcı gözükmedi araç.

    Yarın yine yağmur duası yapıcaz belliki.

    Zaten bu aracın bu kadar yavaş kalmasının başka bir sebebi yoktu bence.

  23. Kumar!!!

  24. Biliyordum 😀 , çünkü hamiltonun turunu izledim ce tek bir hata dahi yokdu. Mükemmeldi ve çok açık belliydi yagmur ayarı yaptıkları umarım tutar kumar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir