2013 Motorları Konusunda Anlaşmazlık Devam Ediyor

yazar:

kategori:

2013 sezonunda 1.4 litrelik turbo motorların gelmesi daha önce kararlaştırılmıştı ve geçen hafta Dünya Motor Sporları Konseyi yine bu motorlar lehine oy kullandı.

Ancak Auto Motor und Sport, konseydeki 26 üyeden 13’ünün bu kurala destek verdiğini ve büyük bir anlaşmazlık olduğunu söyledi. 26 üyenin 12’si yeni motorlara karşı oy kullanırken Bahreyn/Hindistan GP yarış tarihi değişikliği kapsamında görüşmeler yapan Vihay Mallya’nın toplantıya katılamaması kuralların bir kez daha onaylanmasını sağladı.

Renault’nun yeni motorlara destek verdiği ancak diğer üreticilerin -Ferrari, Mercedes ve Cosworth- yeni motorlara karşı çıktığı biliniyor. Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone da bu kurallara karşı çıkıyor ve takımlardan kuralın iptalini zorlamalarını istiyor.

Ecclestone, FIA’nın bu kural değişikliğinde FIA Teknik Çalışma Grubu ve F1 Komisyonu ile birlikte çalışmadığı için kendi kurallarını kırdığını savunuyor. FIA ise mevcut Concorde anlaşmasının 2012’de bitiyor olması nedeniyle 2013 kurallarında bu grupların etkili olamayacağını savunuyor. 

Ecclestone ise F1 Komisyonu’nun alınan her kararda oyunun olması gerektiğini savunuyor.

Auto Motor Und Sport, Ferrari’nin yeni motor kurallarına çok aşırı bir şekilde karşı olduğunu ve engellenmemesi halinde Concorde Anlaşması’nın ihlali nedeniyle FIA’ya dava açabileceğini iddia etti.

 


Yorumlar

  1. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Yarışlara bizdemi katısak modifiye araçlarla.iyice saçmaladı bunlar f1 motor sporu olmaktan çıkıyor

  2. 1.4 turbo motormu? 1.6 degilmiydi bu yahu???

    Abi Fota toplansin oylamayi yapsin hangi motoru kullanmak istediklerine karar versinler, Fia ve Fom da karari incelesin onaylasin, olmasi gereken bu. Ama noluyor? Fia Formula-1 i sahiplenmeye calisiyor, Fom zaten ticari haklari bende ben nasil istersem oyle olmali diyor, bir …. yarisidir gidiyor.. Sporun sahibi takimlar, onlar nasil istiyorsa oyle olmali. Evet Fia kural koymali veya kural onerisinde bulunmali ama bunu dikte etmemeli, bu futbolda hakemler birliginin 20 olan takim sayisini 15 e indirmek istemesi gibi bisey, sanane?

  3. Böyle bir kuralı neden ortaya atıyorsun sonrada iptali için yırtınıyorsun. Anlamak gerçekten zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir