Hamilton, Şampiyonluk Şansı Konusunda İyimser

yazar:

kategori:

Dünkü sıralamalarda 5. sırada kalan Hamilton, şampiyonada Sebastian Vettel’in 58 puan gerisinde yer alıyor ancak İngiliz sürücü Silverstone’da egzoz beslemeli difüzörlerde gelecek yasaktan faydalanmayı umuyor.

Hamilton “En önemli haber kural değişikliklerinin bize yardımcı olacak olması. Ancak gerçek şu ki puan farkı açısından 3 yarışlık fark var.”

“Bu onu yakalayamayacağımız anlamına gelmesin ancak şu ana kadar tüm pol pozisyonlarını kazandı ve bu kural değişikliklerine ya da sıradaki güncellememize kadar devam edebilir.”

“Nasıl olursa olsun şampiyon olabileceğimizi hissediyorum ancak önümüzdeki ay gerçekleşecek şeylerin bize yardımcı olmasını umuyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. watercolour avatarı

    McLaren'in kanada tulumu ne kadar iğrenç olmuş.Yanlı yorum yapmıyorum gerçekten kötü :))

  2. hocam sistem yasaklanır da sezon sonunda yasaklanır o sistemler sezon içerisinde kullanıldı herkes paşa paşa da kopyaladı bahse varırım williams kadar veto hakkına sahip ferrari nin de parmağı var bu olayda mesela sezon öncesi testler de de yasaklayabilirlerdi ama sezon ortasında aracın bu kadar aerodinamiğiyle oynamak işte işin saçma yönü o

  3. F-kanal sezon icinde mi yasaklandi? Evet bazi sistemleri yasaklayabilirsin ama bunu sezon ortasinda yapmamalisin, Redbull ve ya Renault bu yonde bir sistem bulmus ve bunun uzerine bi ton arastirma gelistirme yapmis ve paralarini bu sisteme harcamis, diger takimlar ise baska sistemler uzerine atiyorum suspansiyonlar uzerine calismislar ve o yonde gelismisler, simdi sen napiyosun? Redbull ve Renault`un sistemini yasakliyosun ve avantajlarini ellerinden aliyorsun, ama digerlerinin gelistirilmis suspansiyonlarina dokunmuyorsun, bu aptalca ve cok haksizca.. Cift katmanli difuzor niye sezon icinde yasaklanmadi? ayni sekilde F-kanal? Bu tamamen sacmalik..

  4. newey giderse görürüz rb'yi 🙂 gazı kaçmış kolaya dönerler 🙂

  5. birincisi bu kural herkesi etkiler.

    ikincisi RBR nin planı vardır.

    Ferrari yi daha az etkiler.

    carl akıllı adam.3 yarış diyor.diyelimki 1-2 hep mclarenler olacak.fark 58 miş.iki yarışta fark 75-80 oldu.(Kanada-Valencia)

    carl her yarışı kazansın.2 button 3 Alonso olsun.Vettel'in olacağı 4.lük. yarış başına 13 puan kapatsa bile 6 yarış yapıyor.

    Buda carl tüm yarışları kazanırsa.Diğerleri hiç kazanamazsa,yada Vettel 4 ve daha geride kalırsa.

    Denildiği gibi carl ya ben ya kimse diyor.Üstüdeki baskı çok fazla.Yorumlarını sağlıklı bulmuyorum.

  6. rocco junior avatarı

    O zaman bu sporun yasaklamalar sporu olmaktan başka bir farkı yok ve geçmişte öyle oldu diye bunu ben savunamam kimse kusura bakmasın.O domine ettiğimiz yıllar benim için çok zevkliydi sonra yavaş yavaş kurallar değişti.Ama kurallar herkes için aynı hale getirildi neticede yasaklar bizi vursa da olay sezon ilerlerken mevcut kuralın değişip yasak konması işte bu rekabete aykırı.Faydalanacak bile olsak istemem geçmişte bize yapılana da ,Renaulta yapılana da ,Mclarene yapılana da karşıydım.Başka bir yolu olmalı bunun yoksa bize yaptılar aha size dersek onlardan ne farkımız kalır.Bu eskidende suç işleniyordu şimdi bırakta biraz ben işleyeyim demekten farksız.

  7. meşrubatçılar öyle bir araç yaptılar ki

    diğerleri ancak bu sistemlerin iptal olması ile teselli buluyor.

    gerçi onlarıda anlıyorum bu dekollte kafalı mühendis haricinde kural açıklıklarını lehine çeviren tasarımlarla kimse gelmediği için bu işler gündeme gelmiyordu.

    artık başta meşrubatçılar hep antin kuntin allem kallem şekil ve şemalli tasarımlar için çalışacaklar

    öyleki 1.6 litre motorla efsaneler yaratmak fikride bu planın içinde.

    bir hız sporu olan bu dal artık ekonomi ve full aero sınıfı olarak değişecek sanırım

  8. daha önce ferrari'yi kural değişiklikleri ile durdurmuşlardı. 2005'te şampiyonluğa oynayan renault ve mclaren "ferrari kural değişiklikleri ile durduruldu, daha geçen yıl (2004) 18 yarışın 13'ünü kazanan takım ferrariydi" dedi mi?

    brawn gp 2009'da ilk 7 yarışın 6'sını kazanırken "bizim diğer takımların aksine çift katmanlı difüzörümüz var, ondan dolayı bu akdar iyiyiz" dedi mi? button'ın söylediği tek şey, "kazanmaktan sıkıldım" sözüydü.

    mclaren, kendi bulduğu F-kanal sistemi yasaklandığında feryat figan etti mi? büktü boynunu önüne baktı. bu sene "f-kanal sistemimiz yasaklanmasa yine başa oynardık" dedi mi?

    ama iş red bull'a gelince herkes dürüstlük havarisi olup çıkıyor.

    madem bu işler herkesin canını yaktı zamanında, o halde şimdi de canı yanma sırası red bull'da.

    hamilton'a katılıyorum ve bu sözlerinden dolayı da asla ayıplamıyorum.

  9. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Yeri değil belki ama Hamilton yine açıklamalar da bulunmuş en dikkat çekici bölümü ise kesinlikle budur; I'll never be dirty like Michael Schumacher

    Belki haklı ama böyle söylenmez..

  10. Sana teşekkür ediyorum bu güzel yorumun için

  11. Yılların takımının pilotunun ettiği laflara bak Dişe diş gelişme sağlayıp yeneceğiz diyeceği yere Yasaklanması beklenen kuraldan medet umuyor.Lewis böyle değildi son zamanlarda birşeyler oldu bu adama.

  12. rocco junior avatarı

    "Lewis Hamilton, önümüzdeki yarışlarda gelecek olan kural değişiklikleriyle birlikte şampiyonluk şanslarının daha da iyileşeceğini düşünüyor"

    Yazık ya aynen öyle Yusufa katılıyorum.Kural değişikliğine bal bağlayıp şampiyonluk iyimser hale geliyor.Ben Ferrari ve Mclaren pilotlarının bu sezon böyle kazanacaklarsa kazanmalarını istemiyorum.Umarım en güçlü araç-pilot kombinasyonu değişmez

  13. Yusuf  Hitay avatarı

    ferrari ve mclaren şanslarını difüzör yasağına bağlamış. vah ki ne vah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir