Fittipaldi: "Hamilton Çok Agresif"

yazar:

kategori:

Monako’daki olaylı yarıştaki sürüşü, aldığı cezalar ve yarış sonrasındaki açıklamaları ile uzun süredir gündemde olan Hamilton’un stili Fittipaldi’nin de dikkatini çekti ve eski şampiyon, İngiliz pilotun sakinleşmesi gerektiğini söyledi.

Fittipaldi: “Lewis’in olağanüstü bir yetenek olduğunu düşünüyorum ama bazen geçiş yapmaya çalışırken fazla agresif oluyor. Monako’da Felipe ile olanlar gibi: Aracının yarısını kaldırıma çıkardı ve Felipe’yi en azından zor bir duruma düşürdü”

“Felipe’yi tehlikeli bir konuma soktu, gerçekten. Agresifliğe bir sınır konması gerektiğini düşünüyorum. Diğerlerine saygı duyarak da rekabetçi olunabilir. Rekabetçi olabilirsiniz ama diğerlerine de saygı duymalısınız”

Hamilton, taraftarlarının böyle bir sürüş istediklerini ve mücadelesinin Ayrton Senna gibi olduğunu ifade etmişti.

Bununla birlikte Fittipaldi, Senna’nın, rakiplerine daha fazla saygılı olduğunu düşünüyor ve Hamilton’un Monako’daki gibi hareketlerini asla yapmayacağına inanıyor.

Fittipaldi: “Ayrton çok agresif bir pilottu ama onun Lewis’in yaptıklarını yaptığını hatırlamıyorum. Sadece Monako’da değil, 3 sene öncesine bakın, Belçika’ya, Spa’ya”

“Orada da Raikkonen’e karşı bazı kritik hamleler yapmıştı. O tip agresif geçişler, normal değil”

“Göze hoş gelen stili var. İzleyenler açısından gridde izlenir birinin olması güzel. Gösterinin bir parçası bu. Ama diğer pilotlara da saygı duymalısınız. Saygıda noksanlık yaşarsanız ve diğerlerini riskli bir konuma sokarsanız yanlış olur”

Fittipaldi’nin bu görüşlerine rağmen Michael Schumacher, Kanada’da Hamilton’u savundu ve Massa ile arasındaki olay konusunda İngiliz pilota ceza vermezdim dedi.

Schumacher: “Monako’da geçişin zor olduğunu biliyoruz. Eğer birisi (geçilmek) istemezse kazayı engellemek çok zordur. Sanırım geçiş yaptığı 4 olaydan ikisinde istemediler, ikisnde de kabul ettiler.”

“Mükemmel olmak için zor bir durum. Bu konuda her zaman farklı görüşler olur ama şöyle düşünelim: En azından Felipe olayında ona (ceza) vermezdim”


Yorumlar

  1. Schumacher karaoğlan gibi değil.
    Hamilton'un 1 sene önce ve şimdi Schumi ile ilgili söylediklerini bir karşılaştırın ne büyük bir dönüş var…

    Schumi adamsın ayrıca çok güzel bir yarış çıkardı

  2. şu adam hakkında herkes yorum yapıyor sonra kendini nimetten sayıyor bu çakma senna geçiniz hadi hadi diğer sürücüleri biçerek acemice hatalar yapmak ne zamandan beri süper yetenek oluyor

  3. carl,senna yı örnek alıyorsumuşsun.

    senna yı örnek alırsan belli bir kesmi sevindirir yada kahredersin.

    Schumacher,Alonso,Prost olabilirsen,dünyayı mest edersin.

  4. Schumi iyi ki yarış komiseri değilsin 🙂

  5. Fittipaldi'nin bu görüşlerine rağmen Michael Schumacher, Kanada'da Hamilton'u savundu ve Massa ile arasındaki olay konusunda İngiliz pilota ceza vermezdim ded

    Utanman gerek rezil seni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir