McLaren: "Difüzörlerdeki Yasaklama Büyük Etki Yapmayacak"

yazar:

kategori:

FIA’nın Kanada’da takımlara bildirdiği üzere Silverstone’deki yarışla birlikte artık gaza basılmadığında da egzoz gazından faydalanılan sistemler yasaklanacak ve takımlar, şimdiden buna ayak uydurmak için çalışmalara başladı.

Egzoz beslemeli difüzörden en çok Red Bull’un fayda sağladığına inanılırken McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, bazı değişiklikler olacağını kabul ediyor ama büyük etki yaratmayacağını düşünüyor.

Whitmarsh: “Mevcut resimde temel bir değişiklik yapacağını düşünmüyorum. Ama bazılarını, diğerlerine göre daha fazla yaralayacak. Ne kadar iyimser hissettiğinize bağlı olarak, diğerlerini sizden daha fazla yaralamasını umarsınız”

“Hangi takımın, kimin bu taktiklerden en fazla kazanım sağladığına bağlı olarak değişim yaşanacak. Ama bazı takımlarda bu hafta sonu, Silverstone’ye gidildiğinde büyük ihtimalle yer almayacak değişiklikler ve farklılıklar duyabilirsiniz”

Red Bull’un sistem üzerine çok zaman harcadığı için en çok kaybedenin de onların olup olmayacağı sorusuna Whitmarsh: “Öyle olmamasını umuyorum ama göreceğiz”

Red Bull Racing’in motor tedarikçisi Renault, değişikliğin tek etkisinin parasal yönden olacağını, çünkü takımların motor haritalarında düzenlemeler yapmak için para harcaması gerektiğini ifade etti.

Renault’tan Jean-Francois Caubet: “Aynı sorun. Ferrari, Mercedes ve Renault, yeni bir çözüm bulacak ve her biri için bu, 5-6 Milyon $’a mal olacak. Sonuç da tamamıyla aynı olacak, tamamıyla aynı”

“Yeni kuralları uygulayacağız, dinoda iki hafta geçireceğiz, para harcayacağız ve aynı sonucu alacağız”

Whitmarsh ve Caubet’in güç dengelerinde bir değişim beklemelerine rağmen Lewis Hamilton, o şekilde düşünmüyor gibi.

İngiliz pilot, değişiklikle birlikte takımının getireceği güncellemelerin kendisine şampiyonluk şansı tanıyacağına inanıyor.

Hamilton: “Daha çok ama çok uzun bir yol var. İyi olan şey, kuralların değişecek olması. Puan açısından 3 yarışlık fark olsa da işler heyecanlanacak”

“(Vettel) Şu ana kadar her yarış sıralama birinciliği aldı ve bizim güncellemelerimiz gelene veya kurallar değişene kadar aynı şekilde devam edeceğini farz etmeliyiz.”

“Yine de elimizden geldiğince sıkı bir şekilde zorluyoruz. Şampiyonluğu bir şekilde kazanabileceğimizi hissediyorum. Umarım önümüzdeki birkaç ayda olacaklar bizim yararımızadır.”


Yorumlar

  1. Artık pilotlar imkansızda, takımlar mümkün. Ona göre odaklanmak lazım. Bu günkü gibi bir olay bir daha yaşanmaması lazım bunun içinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir