Lauda: "Hamilton'a Yaptırım Uygulanmalı. Yoksa Biri Ölecek"

yazar:

kategori:

Hamilton, Kanada’da takım arkadaşı Jenson Button ile çarpışarak yarış dışı kaldı. Bu ikili arasındaki olay, yarışın ardından komiserler kurulu tarafından incelenecek.

Yarışın başında Webber ile teması ile birlikte bu kazalar, iki hafta önce Monako GP’de ve önceki yarışlardaki olaylarla art arda gelince bütün şimşekler yine Hamilton’un üzerine yöneldi.

Lauda: “Orada Hamilton’un yaptığı şey, sınırların ötesindeydi. Tamamıyla delirmiş”

“Eğer FIA onu cezalandırmazsa artık dünyayı anlayamam. Bir noktada bütün bu şakalara bir son verilmeli. Bu şekilde süremezsiniz. Sonunda biri ölecek.”


Yorumlar

  1. son zamanlarda yaşadıkları Lewis i her zamankinden fazla agresifleştirdi hepsi bu bence….
    birinin öleceğini falanda düşünmüyorum.F1 bu hem geçiş hemde kazalar olacak Lauda biraz abartmış..
    ama ne olursa olsun Hamilton ın daha iyi işler yapabilmesi için kendini dizginlemesi ve daha iyi stratejiler uygulamaya başlaması şart..Vettel e kafa tutabilece insanların başında geliyor çünkü..

  2. Hamilton geçen seneki Vettelin haline çok benziyor. Hatta Vettel şu haliyle hamiltondan çok daha olgun. Geçiş yapmayı da yasaklasınlar gibi söylemler komik. Asıl geçiş yapamayanları yasaklasınlar.

  3. bu ne yaaa 🙂 liseli yorumu

  4. laudanın yorumları gayet yersiz, o da şuan lewise karşı yapılan olumsuz propagandanın etkisinde kalmış. düşene birde o bir tekme atma niyetinde. ancak ben sezon sonuna doğru lewisin şampiyonluk potasına geri döneceğine inanıyorum ve olumsuz yorum yapanların hepsi utanacaklar…

  5. Enver Özer avatarı

    Kimse hamilton'ı sevmek zorunda değil ama arkadaşlar lütfen hamilton veya diğer pilotlar hakkında yorum yaparken daha dikkatli olup,ırkçı söylemlerden uzak duralım(bitter çikolata gibi).Sonuçta bu bir spor ve bu tip olaylarda yarışın doğasında var.Lauda'ya gelince fikirlerine saygı duymak lazım ama yarışları lütfen biraz daha tarafsız izlesin.

  6. sayamayacak kadar çok

  7. hüso fisico avatarı

    levıs ıkı kazadada haklı aslan benım adamım ya boyle devam button aynaya bakmıyosa onun sucune yarısına kadar gelmıs duvara yanasıyo hamılton süperrr

  8. Alonsomania  avatarı

    katılıyorum.kritik yerde gereksiz yere önemli puanlar kaybediyor vettel e karşı ve sanırım bu olay biraz sinirlerini bozuyor sivri demeclerini de buna bağlıyorum

  9. Ferrari MSC avatarı

    Lauda'ya laf edenleri anlayamıyorum demek ki hepsi birer profesor. Lauda'ya kimmiş bunakmıs diyenlere;

    LAUDA YÜZÜNÜ BU PİSTLERDE ESKİTMİŞ ADAMDIR.

  10. Lauda nın atıp tuttugu konusunda haklısınız ancak Hamilton fanısınız diye çok fazla ileriye gitmişsiniz.Size kalsa adam sütten çıkmış ak kaşık.Adam Monaco da 2 kişiyi yarış dışı bıraktı ceza aldı yerini bile kaybetmedi ceza sonucu sonra FIAnın ırkçılık yaptıgına dair iddialarda bulundu.Sonra Schumaher e laf attı.Ardında yarış başındaki olaya fazla bir şey diyemiyorum geç frenaj sonucu oluşan bir yarış kazası ancak Button olayında Button çoktan yana açılmaya başlamıştı Lewis inatla arayı zorladı sonra olanlar oldu.Bu son zamanlarda olan olaylar ve üstüne yapılan baskı sonucu çok agresifleşti ve bu halde bir yere varabilecegini sanmıyorum.Yapması gereken şey biraz durup düşünmek.F1 de sadece hızlı/agresif olmak önemli değildir.Ataklardan önce düşünmek gerekir.Öyle her açık bulduğun kapıya dalarak olmaz.

  11. Lauda: "Orada Hamilton'un yaptığı şey, sınırların ötesindeydi. Tamamıyla delirmiş"

    Orada dediği yer neresi çok merak ediyorum. Rüyasından bahsediyo sanırsam.

  12. Bu bunak hala konuşuyor mu ya her pilot hakkında atıp tutuyor Alonso ya da atıp tutmuştu şimdide Hamiltona sallayıp duruyor adam ne hata yaptı Allah aşkına? Webber bile bunun yarış kazası olduğunu söylemişken sana ne oluyor nedir bu çekememezlik??

  13. İki pilot konuşup birbirinden özür diledikten sonra kimsenin konuşmaya hakkı yok.
    Ama şunuda söyleyeyim Hamilton'un son günlerdeki agresifliği herkese laf etmesi ve en son Schumi'ye laf etmesi benim gözümde eritti onu.
    İyi pilot olmak demek sadece hızlı olmak demek değildir.

    Schumi güzel bir hamle yapıp onu dışarı attı 🙂
    Şu Webber ile olan temasında Webber spin atmıştı aynı atağı schumi yapıyordu baktı alan kalmadı schumi ayağını gazdan çekti temas olmaması için aynı açıdan aynı şekilde viraja girdiler kaza olmadı buda bir kazayı önlemek için yapılmış bir hamle.

    Bunu neden söyledim Hamilton hiç sabırlı yarış çıkarmıyor her fırsatta geçmeye çalışıyor daha temiz alanlarda daha hasarsız ataklar yapabilir veya kazaya sebep verecek geçişleri önleyebilir.

  14. yani biri ölmeyecekte, kendi kendini batırıyor bu herif farkında değil. Bu kahramanlık edaları ile bir kaç kişinin gözünü boyayabilir, ama kontrolsüz güç güç değildir, ve hamilton şu sıralar elinde ki yeteneği piste tam aktaracağına, başka araçlarla boya alışverişi yapıyor. Daha önce de dediğim gibi bu biz diğer takım ve pilotların taraftarları için iyi haber, nitekim Hamilton ve Mclaren zorlu rakip, kendi kendilerini yakmalarını ayaklarımı uzatır çekirdek çitleyerek izlerim valla, hiç acımam

  15. Hata Hamilton`da degildi ki? Button viraj cikisinda yeterli hiza ulasamadi ve Hamilton onu duzlukte yakaladi geciyordu, ama Button orada hic kimse yokmus gibi sola gecmeye basladi ve temas yasandi, orada Button hataliydi ama aynalardan bisey gorememis olabilir sucludur diyemem ama Hamilton`un da hic bir sucu yok.. Zaten Button basin toplantisinda ozur diledi, Lauda amcama soyleyin Button`la konussun 🙂

  16. bu kurbağa suratlı adam konuşmaya devam ediyor.

  17. Geçen sene Webber Lewis i kaç defa biçti. O zaman nerdeydin acaba. O zaman da biri ölebilirmiydi.

    Böyle boş laflarla gündem yaratmak ne kadar kolay. Biri ölebilirmiş. Peehhhhh! Son seneler içinde Kubica ve Kova ölmediyse merak etme Lewis istesede birini öldüremez.

    Gereksiz konuşmuşsun Lauda nediyim başka. Yani yaşına veriyorum sadece.

  18. cezaya degil sadece yaris kazanmaya ihtiyaci var. sacma sapan stratejiler yuzunden son iki yarista geriden basladi ve bu iki yaristada sampiyonadaki rakibi vettel en onde yardirirken dogal olarak hemen tirmanmak istedi. sonuc: bir anda herkesin bol bol hakkinda salladigi surucu oldu

  19. Lauda yine saçma sapan gündemde kalma konuşması yapıyor. Ciddiye almamak lazım bu adamı. Önceki kasaplıklarını biliyoruz hamiltonun ama bu seferkiler yağmur kaynaklı yarış kazası sanki. button olayı da yanlış anlama gibi duruyor.

  20. öldükten sonra.
    esprili olan kısmı o.
    ———-
    tebrik edeceğim kişi öldüğü için onu hayatta iken tebrik etme şansım yok.

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Lauda yangına körükle gidiyor.mclaren taraftarları geçen seneden beri Lauda'yı çok severdi ama.

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Öldükten sonra mı ölmeden önce mi? :):)

  23. Barış GÜREL avatarı
    Barış GÜREL

    Hmm ozaman geçiş yapmayı ve mücadeleyide yasaklasınlarda rahat rahat yarış izlesin(!) Lauda ve O'nun gibi düşünenler!
    Lewis bir yarışçıdır ve işini yapmaktadır, kazalar olmuştur ve olacaktır bunu ençokta basın isteyecektir ve işleyecektir hele ki takım arkadaşları arasında olursa. Jenson veya Lewis hatalı demeden önce, Webber veya Lewis hatalı demeden önce hatta Lewis veya diğer tüm pilotlar hatalı demeden önce yarışın doğasının bu olduğunu kabul etmek gerekir ki bunu N. Lauda gibi eski bir yarışçı nasıl söyleyebiliyor anlamış değilim.

  24. webbere arkadan çarptı çok merak ediyorum ne ceza alacak schumachere laf ediyordu schumacherin feykinide yiyip pist dışına çıktı 🙂 bitter çikolata 10 fırın ekmek yemen lazım adam g,b, sürücü olmak için

  25. büyüklerimiz kendi başını yesin derler.

    +1 diyorum.

  26. son 2 hafta olan olaylar ve verilen demeçlerin ardından ve de bugünkü gelişmelerden sonra, hamilton'un psikolojisi fena halde dağılmış durumda.

    bence fia'nın psikolojik destek almaya zorlaması lazım hamilton'u. dalga geçmek için söylemiyorum, bizim ülkemişzde bile bu tür yaptırımlar normal sürücüler için var. hamilton'un durumu gerçekten hiç iyi değil. lauda'nın dediği gibi, ya kendine bir şey olacak, ya da rakiplerden birine.

  27. Spin atarken biri ölmeyi başarabilirse…
    bu başarıdan ötürü onu tebrik etmeyi öldükten sonra yapılacak 100 şey listeme eklerim.

  28. Alonso konusundaki yanlış değerlendirmelerinden sonra….

    sonunda doğru bir açıklama.

    LAUDA: hamiltonı durdurunu,yoksa birisi ölecek :(…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir