Kanada'da Button'a Ceza Yok

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, 44. turda Alonso ile temas yaşadı ve bunun ardından Ferrari pilotu yarış dışı kaldı.

Alonso-Button konusunda komiserlerin bildirisi Button için “Viraja girişte içte uygun bir çizgideydi ve dıştaki 5 numaralı araçtan kaçınmak için bordürün üzerinden geçti.”

“Şartların, her iki pilotun ve takımların ifadeleri ile komiserler, bunun bir yarış kazası olduğuna ve herhangi bir yaptırımda bulunulmayacağına karar verdi.”

Button ayrıca takım arkadaşı Hamilton ile olan kazasından da ceza almadı.

Komiserlere göre iki pilotta 13. virajdan çıkınca Hamilton için geçiş fırsatı doğdu ama Button aynasına bakmasına rağmen takım arkadaşını göremediği için kaza gerçekleşti.

Komiserlerin bildirisi: O andaki Hamilton’un konumu (pilotlar tarafından doğrulanmıştır), Button’un Hamilton’u göremeyecek durumdaydı”

“Temas noktasında Button, önceki turundaki ya da Schumacher’in o turdaki kadar pistin sol tarafına o kadar yaklaşmamıştı.”

Komiserler kurulu, Button’un Hamilton’u görmediği de ifade ederek bu konuda da İngiliz pilota ceza vermedi.

Öte yandan Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, Alonso ile Button kazasında sorumluluğun McLaren pilotunda olduğunu söylese de Button’u tam olarak suçlamıyor.

Domenicali: “Genel prensipte eğer arka sağdan temas alıyorsanız, bir araç sol önden temas ediyorsa, normalde öndeki, yani arka sağdan temas alan öndedir.”

“Ama elbette şartlar aldatıcıydı. Çünkü çizginin içi kaygandı. Çünkü Jenson o anda biraz önden kayma yaşadı”

“Bugün şanssızdık. Fernando bordürün üstünde kaldı ve geri dönemedi. Çünkü ortada kaldı. Bu da demek ki bizim günümüz değilmiş. Olan bu”


Yorumlar

  1. Valla o bir kişi ben değilim o zaman. Atak yapan pilotun çizgi dışına çıkması gerektiği bilinen herkesin bildiği bir şey. Buna bağlı olarak savunma yapan pilotun da çizgiden ayrılması gerektiğini herkes biliyor zannediyordum. Meğersem bilmeyen bir kişi kalmış hâlâ.

    Benim yemem ya da yememem önemli değil. Önemli olan hakemlerin yemesi.

    Button F1'deki en temiz pilotlardan birisi. Kendisinin başka bir pilota kasten çarpacağını iddia etmek için şuursuz olmak lazım. Ancak biliyorum ki jet man'in taraftarlığı, ismi Rosberg olmayan tüm pilotlara çamur atmaktan ibaret. Bu yüzden şaşırmıyorum.

  2. atak yapan pilotun yarış çizgisi dışından atak yaptığını (tur bindirilmediği sürece) herkes biliyor.bir kişi hariç.button görmedim diyor yemezler sana afiyet olsun doya doya ye.

  3. Hamilton geçiş hamlesinde bulunmadan önce Button sola doğru yanaşmaya başlıyor zaten. Hamilton buna rağmen sonraki viraja içeriden girmek amacı ile Button'ın kapadığı tarafa yöneliyor. Hamilton'ı göremeyip sola doğru devam edince de kaza geliyor.

    Button'ın kapadığı taraf yerine göstere göstere açık bıraktığı yerden atak yapsa Hamilton çok rahat geçecekti muhtemelen.

  4. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    lewis'i görmedim olayı bana saçma geliyor, lewisin ordan geldiğini görmediysen, o kapıyı kapatma doğrultusunda sürmen gerektiğini nerden bileceksin, arkada sprey oluştu göremedin! belkide lewis sağdan girecekti hani görmüyorsun ya! yarış çizgisinde de değilsin.. o zaman lewisin orda olduğunu birşekilde vahiy olarak sana indi ki sola doğru iyce yaklaştın. mantıken görmediysen daha az kaygan olan yarış çizgisini tercih etmen lazım çünkü en iyi çekiş ve frenaj yapacağın çizgi belli..nerden bakarsan bak tutarsız. neyse oldu bitti birşekilde yutacaz.yarışta temaslar olacak, işin bir parçası ama burda durumu görüyorsunuz işte.

  5. öyle karakterde olması.bunu yapmadığı anlamına gelir mi gelmez.birde mclarencilere sor bakalım.button bu yarışa bilenmişde çıkmış mclarenin canada da galibiyet alabileceğini anlamış.ve ne olursa olsun onu almaya karar vermiş anlaşılan.

  6. Button'ın aracını takım arkadaşının üzerine kırıp kasten kaza yapacak karakterde biri olmadığını F1'den az buçuk anlayan tüm izleyiciler biliyor… bir kişi hariç.

  7. hamiltonı göremedimi peki neden yarış çizgisini bırakıp sola ters yöne manevra yaptı o zaman.2 ihtimal kalıyor.
    1-sola geçiyimde hami de sağdan yarış çizgisinden beni tur bindirir gibi geçsin. geçsin
    2-ulan sola kırayımda oda sola geliyor aynadan gördüm.şunu duvara bi yapıştırıyım.yarıştan sonrada hava yağışlıydı göremedim ayağına yatarım.
    bence 2.seçenek

  8. dostum o yarış macaristanda kuru zeminde yapılmıştı, Buradaki yarış yağmurluydu ve çizgi dışından yani su birikintisinin olduğu yerden gidiyolardı. Sprey etkisiyle button hamilton ı görmedi. muhtemelen içeriyi kapatmaya çalışıyodu. fia da button hamilton ı görmediği için bi yaptırım uygulamadı. Shumi nin olayında resmen kasıt vardı.

  9. temcit pilavı gibi singapur ve almanya yazan zihniyete buradan o kadar çok şey yazabilirimki

    ÇALINTI BİLGİLLERLE SETUP EDİLEN KOCA BİR YIL KARA BİR LEKE..

    TÜRKİYEDEKİ BUTTON BENİ GEÇECEKMİ YAKIT EKONOMİLERİ..

    GEÇEN SENE GÜVENLİK ARACI ARKASINDAKİ POZİSYON TERFİSİ..

    liste böyle uzar gider daha YALAN YANLIŞ VE KOMİSERLER LE

    geçen ifade ve özürlere gelmedim

    birşeyler yazarken tarihinize de bakın ve başkasını öyle eleştirin

    heikinin geniş virajları hala dün gibi sanki..

    dahada var isterseniz

  10. abi zaten schumachere onyargılı olundugu bılınıyo bole durumlarda hakemlerın cogu zaten schumacher le gcmısı olan ona ayar olan adamlar barrıchellonun o yarıstakı sıyah bayrak sallayın seklındekı anormla tepkısı de cezaya neden olmustu ama buttonda ne kadar hatalı oolursa olussn pılotların uzlasmacı acıklama yapmaları cezayı onledı

  11. yarıs ıcerısınde rubensın sıyah bayrak dıye bagırısları ve schumıyı elestırmek ıcın bahane arayanların yogun elestırılerı yuzunden schumı ceza yedı burada ıse ole bır durum yok herkes sahıp cıktı ozur dıledı bırbırınden bı de yarıs hafta sonndakı hakemlerın hepsının schumıden kuyruk acısı var bu da ona verılen cezalara etkı edıyor

  12. Karar doğru. Button ceza'yı hak edecek bir şey yapmadı. Alonso'dan kaçınmak için pistin mümkün olduğu kadar kenarından gidiyordu zaten. Hamilton'ı ise göremediği aşikar.

  13. alonzomanyaa  avatarı

    Ufacık bir tık için di rasta ya neden pitten geçme cezası verdiniz o zaman diye sorarlar adama.

  14. Kesinlikle ceza verilmesinden yana değilim. Ama bu kazayla schuminin rubens ile yaşadıkları arasında bir fark var mı? Bence var orada schumi rubense açık kapı bırakmıştı ama o zorlayıp içeriye girmeye çalışmıştı ama burada hamilton zaten buttonun yanına kadar gelmişti.

    Schumiye ceza veren fia buna da vermeli ya da ikisine de normal diyerek aynı tutumu sergilemeliydi.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mal , benim söylediğim şey farklı senin ki farklı.Yarış bitmiş şampanyalar içilmiş sür eşeğini niğdeye.Konuyu niye sapıtıyorsun.Bir daha benim yorumuma karşılık verme.

  16. şöyle hafızanı bir yokla alonsonun kazandığı yarışlarıda bir hatırla. yardımcı olması için ipuçu verebilirim 2008 singapur ve 2010 almanya.

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Öyle ya da böyle yarışı kazanmış bir pilot hele hele mclaren pilotu.Ceza vermek için yürek ister.

  18. Button`in Lewis`i gormemesi gibi Alonso`da Button`i gormedi bence, cunku orda hic kimse yokmus gibi virajda saga dondu, gorse istese de donemezdi..

  19. massa da duvara vurmadan iyi kurtarmış, şanslıymış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir