Acropolis Rallisi'nde Shakedown Loeb'in

yazar:

kategori:

Citroen DS3 WRC sürücüsü, 7 kez Dünya Şampiyonu servis parkının doğusunda bulunan 6.05 kilometrelik uygulama etabında 2.15.05 zamanını kaydederek en hızlı isim olmayı başardı.

Gece yağan yağmurun ardından çamurlu bir yüzey oluşmuştu ancak şartlar sıcaklığın yükselmesiyle giderek iyileşti ve çamurlu yüzey tamamen kurudu.

Şampiyonayı 13 puan farkla lider olarak götüren Sebastien Loeb: ” Her rallide olduğu gibi umarım burada da galibiyet için mücadele edebiliriz ama asıl önemli olan puan alabilmemiz.Şampiyonada iyi bir konumdayız ve fazla puan kaybetmememiz çok önemli. Geri kalanı için göreceğiz.”

“Bu ralli lastikler ve süspansiyon için zor ve bu ralli otomobilller için sezonun belkide en zor olanı. Bazı yerlerde temkinli olmalıyız ama ikincilik için mücadele ediyorsanız çok fazla zaman kaybetmemelisiniz.”

“Keşif yolunda gördüğümüz bu yolda ilk çıkacak kişi olmak bir dezavantaj olacak olmasıdır ama keşifden itibaren yağmur yağmaya başladı dolayısıyla yarın için ne olacağını bilmiyorum.”

Petter Solberg özel olarak katıldığı DS3 WRC aracı ile Loeb’in arkasındaki en hızlı 2. isimdi.Norveçli sürücü en hızlı zamanını 5. ve son geçişinde gerçekleştirdi ve 2. dönüşünde süspansiyonunun amortisörlerini değitirmesine rağmen Loeb’in 0.7 sn arkasında günü tamamladı.

Mikko Hirvonen ise günü Ford sürücülerinin lideri ve 3. sırada tamamlarken Sebastien Ogier ise en hızlı 4. zamanı elde etti.

Arjantin ayağında olmayan ve Fiesta’sıyla ayar çalışmaları yapmak için en çok zaman kaydeden ismi Hening Solberg ise günü 5.’lik ile kapadı. Ürdün rallisi’nden bu yana ilk defa aracının başına geçen eski F1 Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen ise Solberg ile aynı zamanı elde etti.

1. Loeb. Citroen DS3 WRC. 2:15.5 2:15.5
2. Solberg. Citroen DS3 WRC. 2:16.2 2:16.2
3. Hirvonen. Ford Fiesta RS WRC. 2:16.8 2:16.8
4. Ogier. Citroen DS3 WRC. 2:17.8 2:17.8
5. Solberg. Ford Fiesta RS WRC. 2:18.0 2:18.0
6. Raikkonen. Citroen DS3 WRC. 2:18.6 2:18.6
6. Novikov. Ford Fiesta RS WRC. 2:18.6 2:18.6
8. Latvala. Ford Fiesta RS WRC. 2:19.0 2:19.0
9. Villagra. Ford Fiesta RS WRC. 2:19.1 2:19.1
10.Östberg. Ford Fiesta RS WRC. 2:19.2 2:19.2


Yorumlar

  1. Ralli ve F1 cok cok farkli disiplinler, Raikkonen`in rallide zirveye oynamasi icin 5 sene daha baska hic birseye bulasmadan ralli yapmasi gerekir, Nascar gibi bir yerde bu kadar zamana ihtiyaci olmaz eminim ama ralli gercekten farkli, ben Kimi`nin orada sampiyonluga falan oynayacagini asla dusunmuyorum ki kendisi de dusunmuyor, zevk icin yarisiyor, yoksa kafaya takmis olsa Nascar`da arac falan test etmez ralliye yogunlasirdi..

  2. bir insan her spor dalında 1 numara olamaz herkesin bir uzmanlık alanı var evet farklı spor dallarında da basarılı olabilir sporcular ama yeteneği hangisinde ağır basıyorsa onda daha iyidir kuskusuz ralli ve f1 o kadar farklı dünyalarki loeb le raikkonen i karsılastırman benim açımdanda hoş olsada gerçeği yansıtmaz çünkü loeb ralli nin efsane ismidir ralli için büyük bir yeteneğe ve tecrübeye sahip essiz bir ralli pilotu dur.

  3. kolay değil tabii farklı bir seride hele de bu kadar iyi pilotların olduğu bir yerde mücadele etmek…araç eşit gibi gözüksede mutlaka ayarlarda bir fark vardır. yoksa kimi wrc de şampiyon olabilecek kapasiteye sahip…f1 de de motor aynı ama ayarlar farklı olunca biri diğerine üstünlük sağlıyor. hülas pilotaj da kimi bu tecrübesiyle bile loeb den aşağı değildir. pratik zekası üst seviyede bir insan kimi…youtube da ilk yıllarında motosikletle bir sirkte gösteri yapıyor muhteşem…yine bisikletle antreman yaparken harika akrobasi hareketleri yapıyor. kendisi sıradışı olağanüstü bir yetenek…birde istekli olsa kimse yan gözle dahi bakamaz…mclarenin teklif ettiği 5 milyon euro eksik parayı kabul etseydi geçen sene şampiyondu kimi…bu senede vettel öyle caka satamazdı…seneye gelecek kanaatindeyim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir