Schumacher: "Sezon Umduğumuzdan Kötü Geçiyor"

yazar:

kategori:

Alman takım, bu sene galibiyet mücadelesi verme konusunda iyimserdi ama şimdiye kadar henüz podyuma çıkma başarısı dahi gösteremedi.

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Schumacher, hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.

Autosprint’e konuşan Schumacher: “Genel olarak şu net ki, sezon şimdiye kadar hepimizin umduğundan kötü geçti.”

“Aslında kış testlerini iyi bitirmeyi göz önünde bulundurursak aslında beklediğimizden daha kötü.”

Alman pilot, takımın performans olarak atılım yapamamasını, aynı zamanda sorunları çözmeyle de uğraşmalarına bağlıyor.

Neyin yolunda gitmediği sorusuna Schumacher: “Aslında araç üzerine birçok alanda ilerleme var. Sorunları çözme konusunda endişe ettiğimiz sürece projenin gelişimi zaman zaman sekteye uğruyor.”

“Bunun olumlu yanı, bütün bu tecrübeleri ve bilgileri gelecek seneye taşıyabilecek olmamız. Aslında bu senenin geri kalanında ileri yönde iyi adımlar artacağımıza da inanıyorum. Yapılacak çok işimiz var ama hazırız”

“Bütün ilgimiz, takımı inşa etme üzerine. Şu anda sınırsız, istisnasız buna odaklanıyoruz”


Yorumlar

  1. Umarım haklı çıkmazsın 🙂

  2. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Anlaşıldı, iki yarış sonra bu seneyi de bırakıp seneye odaklanıcaz filan diyecekler. Nasılsa yüz yıl başarı gelmese bile buraya "bak gör seneye süper olucaz" filan diye yorum yazanlar çıkar. Kimse de bu kadar para, bu kadar imkan, bu kadar isim yapmış adamlar neden renoyla 4.lük için yarışıyor diye sormaz. Üç yıl önce puan almaya oynayan, pek de sevmediğim Hamilton'un dediği gibi "bir içecek şirketi" olan Red Bull bugün altıncı yarıştan iki klasmanda şampiyonluğu almış götürmüşken yüz yıllık mersedes nasıl Brawn ile Schumacher ile iki sene nal toplar diye sorulmadıkça bu takımdan bir halt olmaz. İki-üç sene daha böyle zırvalarlar "bak seneye süper olucaz" filan diye sonra da çeker gider F1'den yok "F1 pahalı" yok bilmem ne gibi saçma bahanelerle

  3. bunlar fırtına öncesi sessizlik.
    beklenen gün gelecekse çekilen acılar kutsaldır.

  4. Ben MGP'de gelecek görüyorum. Bu sene haklı olarak umut tacirliği yapıyorlar ama ileride iyi bir yerde olacaklar. Kim ne derse desin. Ross Brawn'a baklava filan yedirelim hemen zihni açılır ki çift katmanlı difüzörün 3lüsünü bile yapar 😉

  5. Mercedes yapılanıyor bencede biraz sabır etmeliyiz bu kadar çalışmanın karşılığı bu olmamalı ama güzel günler gelecektir.
    Mercedes aracının ben dışardan bir gözlemci olarak gördüğüm viraj çıkışında çok patinaja kalıyor birde dert yandıkları lastik aşındırma sorunu bunları halletseler çok daha güzel olur.

  6. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bence Biz Çok Sabırsızız…Bir Anda Önde Olmasını İstiyoruz"ki Bu Takım Mercedes İse En Doğal Hakkımız Ama 2 Yılda Bir Takımın 1. Olma İhimali Çok Düşük…Ben Seneye İşlerin Değişeceğine İnanıyorum…

    Beni Sinir Eden Şey 1.liğe Oynamayacaksan Niye Böyle Umut Dolu Açıklamalar Yapıyorlar…Hep Saçma Sapan Takım Hatası Yapıyor Mercedes..Başlarında Birde Ross Brawn Var..Formula 1 in Dehası…Üzülüyorum Gerçekten…

  7. Mercedes yetkililerinin, haug un, Brawn ve ekibinin ne yapmak istediklerini zaten anlayamadık. Laf olsun diyemi F1 e girdiler yoksa gerçekten başamı güreşmek istiyorlar?
    AAmaç başa güreşmekse biran evvel ekibe revizyon gerektiği çok açık. Brawn kendi ağzıyla teknik olarak yetersisiz dedi. Peki neden bu eksikliği kapatmak için çaba harcamıyolar anlamıyorum.

    Geçen yıl avrupa gp de Schuminin podyuma çıkma şansı bile vardı. yarışı anımsayan arkadaşlar vardır. SC girdiğinde sert lastikleri vardı ve 3. sırada gidiyordu. yumuşak lastik kullananların hepsi pite girmişti. Rosbergi SC içerdeyken pite aldılar üzerinden 2 tur geçti ve Schumiyi anlamsızca pite çağırdılar. pit çıkışı konvoya denk geldi ve kırmızı ışıkta bekleyerek en sona düştü. Belkide en güzel yarışlarından biri olacakken rezil ettiler.

    Konvoyun nezaman geçeceğini bile hesaplayamayan, zaten sert lastiği varken pite çağıran bir pit ekibi yerine ben otursam schumiyi podyuma çıkarırdım o yarışta.

  8. F1 Racing dergisinde okumuştum.Pat symonds bir arabanın gelişiminden nasıl aşamalardan geçtiğini anlatıyordu.Şöyle bir açıklama vardı 2009 yılının arabasnın iyi yönleri alınır 2010 arabasına aktarılır.2009 arabasının zayıf yönleri 2010 arabasında giderilmeye çalışır diyordu en büyük gelişimi böyle gösterirsiniz diyordu.Ama Mercedese baktığımızda geçen sene ki sorunları hemen hemen devam ediyor. Sporun geleceği için biran önce ön sıralara oynamaları gerek bence yoksa 3 yıl sonra Mercedes de çeker gider

  9. Eray Parlak avatarı

    iyide şumim hersene aynı terhane. geçen senede bunu çözücek tecrubemiz var 2011 için halledicez dediniz yine aynı sorunlar yine aynı sorunlar. aracın altyapısı dandik işte birilerinin gitmesi gerek artık. mercedes 2012 de de bu sorunlarla uğraşır kesin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir