McLaren'ın Kendi Motorlarını Üretme Niyeti Yok

yazar:

kategori:

Whitmarsh daha önceden, bu konuda bir yalanlama yapmamayı tercih etmişti ve Woking merkezli takım yeni MP4-12C isimli spor otomobilleri için 3.8 litrelik çift turbolu V8 motor üretmişti. 

Ancak V6 motorlar sorulduğunda Whitmarsh, “Hayır öyle bir şey yok. Formula 1 inanılmaz derecede güçlü bir pazarlama fırsatı sağlıyor ancak harcamalar o kadar yüksek ki her sene binlerce değil, milyonlarca araç satarak bunun karşılığını ancak alabilirsiniz.”

“McLaren’in yakın gelecek için planlanan maksimum üretimi  yıllık 4.500 üniteden fazla değil. Bu nedenle böyle bir pazarlama fırsatını, Formula1’e motor tedarik etmek için değerlendirmek şu anda pek mantıklı görünmüyor.” diyor.


Yorumlar

  1. Şuanki F1 de çok yerinde bir karar bence. Gelecekte ne olur bilinmez tabi.

  2. o zaman 12C de kendi motorunu kullanmayacaksın. O araba süs arabası mı

  3. 1 sezon olmadı 2 periyot Mercedes ile Mclaren aralarında kapışsın rüzgar nasıl değişiyor görürüz. 🙂

  4. bencede mclaren in motor üretmemesi cok doqru ve yerinde karar

  5. McLaren ve Mercedes 2 aşık.

    Mercedes ilişkiyi ileriye götürmek istedi "gel evlenelim" dedi (takımı satın almak istedi) McLaren nişanlı kalalım dedi.

    Bunun üzerine Mercedes gitti tek başına eve çıktı (MGP'yi kurdu)

    McLaren'de resti gördü nişanı atarım dedi (kendi motorumu üretirim)

    aradan biraz zaman geçti ve her 2 tarafta gerçeği gördü.

    ♥♥♥McLaren & Mercedes♥♥♥

  6. McLaren F1'de kullanılan BMW motoru daha sonra BMW'nin LeMans programında kullanıldı. Bu LeMans programı Williams ile ortak yürütülmüştü hatırladığıma göre. Ardından BMW-Williams ortaklığı gelişti F1'de…

    Bu ortaklıkların kısa süreli olması hep üretici firmalarla takımların gelecekteki hedeflerinin farklı olmasından kaynaklanıyor. Belki McLaren Mercedes yerine BMW McLaren takımı görebilirdik. Ancak Ron Dennis sırtını Mercedes'e dayamayı tercih etmişti ve son 10 seneye baktığımızda hiç fena yapmamış.

  7. o yıllarda McLaren, Mercedes ortaklığı başlamamamıştı. McLaren Formula 1de Honda ile çalışıyordu McLaren yetkilileri bir süperspor yol aracı üretme fikrini gerçeğe dönüştürünce otomobilin o güne kadar üretilmiş en hızlı otomobil olması için harika bir motora ihtiyaçları vardı Hondaya teklif götürdüler ama honda kabul etmedi. BMW, McLaren'le temasa geçti ve anlaşıldı. Otomobilde BMW M departmanının ürettiği 680 Beygirlik V12 bir motor görev alıyor bu motora hala BMW AG teknik desteğini sürdürmektedir. araç okadar hızlıdırki Bugatti Veyron üretilene kadar yaklaşık 10 yıl boyunca dünyanın en hızlı otomobili ünvanına sahipti. Eğer aracının arıza yaparsa yetkili bir BMW servisine gidip destek alabiliyorsunuz. yaklaşık 15 yıl önce üretilmiş bir motor hala bir efsanedir BMW'ye olan saygım ve sevgimi arttıran bir motordur o motor.

  8. kesinlikle. motor üretmek fikri sadece fantazi olur kanatimce maliyeti çok yüksek olur Mercedes-Benz motoru şuan çok iyi bu motordan ayrılmak kötü olur. Team McLaren Mercedes sonsuza dek devam eder umarım.

  9. Mclaren mercedes ortaklıgı Ron dennis yaşadıgı sürece devam edecek diye bi espiri yapmıstı bbcde bi spiker bi ara antreman turlarını izlerken… Sanırım açıklayıcı olmustur 😀

  10. Ayni sekilde Redbull takimi Renault`a tur bindiriyor onun motoruyla 🙂

  11. peki ya mercedes anlaşmazsa mclaren le önümüzdeki yıllar için mclaren renault motoru mu kullanır

  12. tam tersi şuan üretebiliriz ancak maliyetleri düşününce gereksiz buluyor…

  13. mclaren ford da olsa olur, geçmişe hitaben

  14. Red Bull da para vermiyor sanırım motorlara. Infiniti sağlıyor renodan.

  15. ferrari üretiyor da ne oluyor? Mclaren, mercedes motoru kullanıyor ama fabrika takımından daha hızlı?

  16. Mclaren F1'in motorunun hikayesi çok fazla bir kaç firmayla görüşmüşler son anda BMW ile kara kılmışlar ama motorda ne motor 🙂 Orjinali 372 kmh devir limitli olarak geliyor. Limitleyiciyi kaldırınca 391 kmh gibi ozamanın rekoru olan muazzam bir hıza çıkıyor.

  17. hmm. üretemeyiz diyo sanırım. yol aracımızı zor piyasa sunduk yıllar sonra, f1 motoruyla baş edemeyiz diyor sanırım 🙂 bunlar mclarenF1 spor araçlarının motorunu da BMW'den almıştı sanırım!

  18. Mclaren- Mercedes böyle devam edecek işte en aaz 20 yıl daha sürer tabi Mclaren alışmış beleşe motor almaya ne harcama yapcaz diyor martin 🙂 sdsadasdasdas

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    bildiğim kadarıyla motora para vermeyen tek garaj takımıyız. ne gerek var şimdi mercedes çok iyi bir motor üretiyorken ve bu motoru zahmetsizce kullanabiliyorken.

    he yapılsa fena mı olur hayır ancak mclaren firmasının böyle büyük bir işin altına elini sokacaklarını sanmıyorum.

  20. McLaren ile Mercedes in motor konusunda da ortaklığının bitmesini bekliyoruz.Bu iki takım birbirine yakışmıyor.F1 takımınada Almanya el atabilse MGP de rahatlayabilir.ALmanya nın tasarıma el koyması rahat bir sezon geçirmemize sebep olabilir.

  21. sonsuza kadar sürsün bu ortaklık, mclaren mercedes, ismi yeter ya 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir