Avrupa GP İddaa Programı ve Yorumları

Her cadde pistinde olduğu gibi Valensiya’da da Formula 1, daha da bilinmez hale geliyor. Her an olabilecek kazalar, kalkıştaki riskin daha yüksek olması vs.

Genelde taraftarlar Valensiya’daki pisti sevmiyor ama bu sene DRS’nin etkisi ile durum biraz gelişebilir.

Bu hafta sonu için belki de en çok merak edilen konu, sıralamanın sonucu. Sıralama ve yarış arasında motor haritalarında değişim yapılmayacak ve herkes bunun ne sonuçlar doğuracağını merak ediyor.

Yorumlara geçmeden önce programa göz atalım TIKLAYINIZ

Sıralama

Açıkçası işler karmaşık bir hal aldı. Önceden Vettel’in favori olduğunu söylemek çok kolaydı ama şimdi ne Vettel ne de Red Bull’un favoriliğine kesin gözü ile bakamıyoruz. Takım, hazırız bunlara dedi ama pistte görünenler asıl referanstır. Bu hafta sonu, hatta Britanya GP bitene kadar sıralama ile ilgili çok fazla tahmin yapmak istemiyorum. Ama yine de kendine güvenen Vettel şanslı; antrenmanlarda iyi görünen Alonso göz kırpıyor. Oranı 5,25 ve Cumartesi antrenmanlarındaki sonuçlar olumlu olursa denenebilir. Geçen sene de buraya iyi gelmişlerdi ama şanssızlıklar engel olmuştu.

Yarış

İki DRS alanı olması, geçişleri biraz kolaylaştıracak gibi ama öndeki pilotların iyi savunma yapabileceklerini de düşünürsek, kaza riskinin de artacağını akıllara gelir. Cadde pistindeyiz, her şey olabilir. Trafik ve ne kadar yakıtla çalıştıklarının bilinmemesi, dereceleri okumayı zorlaştırıyor. Vettel’in uzun sürüşleri gayet iyi görünüyor ama çok yakın kalamasa da Alonso her iki lastikle de fena değildi. Button biraz sıkıntılı olsa da takım arkadaşı Hamilton, son yarışlardaki hüsranın ardından geri dönme hedefinde. Bana göre burada oldukça zorlayacak. Motor haritası kuralı da olmasaydı zaten Red Bull’un işi zordu, şimdi büsbütün zorlaştı. Alonso veya Hamilton denenebilir. Açıkçası Kanada’daki hava koşulları, belki de Red Bull’un eksiklerini gölgeledi. Alonso 4.50, Hamilton 3,75 veriyor. Heyecan yaratabilir.

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Yarış için söylediklerim burası için de geçerli. Alonso veya Hamilton, bu grupta sistem kuponları için denenebilir.

Grup B (Button-Heidfeld-Massa-Rosberg): Bu grupta Massa ilk planda dikkat çekiyor. Yaptığı işler aman aman iyi değil ama Ferrari burada iyi form yakaladı. Orta sertlikteki hamurda çok sıkıntı yaşamazsa sonuç alabilir. Oranı da gayet iyi. Sistem kuponları için ideal duruyor.

Grup C (Alguersuari-Kobayashi-Petrov-Schumacher): Kanada’da podyumu kaçırdı ve Valensiya’da ön grupta olmasını bekliyorum. Sıralamada sıkıntı yaşamazsa en yakın rakibi Petrov’un birkaç sıra önünde olmasını bekliyorum. 2.15 ile yazılabilir

Grup D (Barrichello-Buemi-Di Resta-Maldonado): Çalışmalara bakılacak olursa Williams burada iyi görünüyor. Di Resta zaten bir seansa katılmadı, diğerinde de çalışamadı. Buemi’nin turları ise Williams’lar kadar iyi değil. Williams içinde ise Barrichello önde gibi ama bana kalırsa bu durumda sıralama iyi sınırlı kalacak. Çünkü uzun sürüşte Maldonado aracına daha hakim görünüyor. Cumartesi sabahı antrenmanda nispeten ilerleme kaydedilmezse Barrichello geride kalabilir. Oranlar yakın zaten. Denenebilir

Grup E (Kovalainen-Perez-Sutil-Trulli): Araçlar göz önüne alınınca Sauber’in burada kazasız-belasız ortamda yenilmesi mümkün görünmüyor. Perez’in rahatsızlığının da geçtiği söyleniyor. Yarış içinde etki etmeyecektir. Zorlanmaması gerek. 6.50 oranı düşmeden hemen kupona yazmak gerek.

Grup F (D’Ambrosio-Glock-Karhikeyan-Liuzzi): Zor bir grup. HRT araçlarından birisi sistem için düşünülebilir.

Oynanabilecek kupon: SİSTEM (4/3) Schumacher (Grup C) – Perez (Grup E) – Massa (Grup B) – Maldonado (Grup D)

 

Bol şans

 

Gökhan KAMİL

 


Yorumlar

  1. arklar iddanın güncel oranlarını nerden bulabılırm

  2. Açıkçası Button, sevdiğim pilotlardan birisidir ve Hamilton karşısında özellikle değerinin farkedilmediğine inanıyorum.

    Sadece bu yorum için üyelik açan birisi olduğunuzu görerek cevap vermemeyi planlıyordum ama geçen yarışta Button'a şans vermediğim gibi bir "yalan" da söyleyince mecburen cevap vermem gerekiyordu. Kanada yorumlarına bakmaya bile zahmet etmemişsiniz 🙂 Oraya yarış için sürpriz bile görüyordum, nasıl sonuç alacağını merak ettiğimi de yazmıştım

  3. Button'un özellikle sıralamada sorun yaşamasını bekliyorum. O yüzden tercih etmedim. Ayrıca oran cazipliğinden sistem kuponuna ekledim.

  4. geçen yarışta da button a şans vermiodu zatn adamın yaptıkları ortada bi gıcıklığı var herhalde button a 😀

  5. Yazdıklarınıza katılıyorum ama grup B'de Button, Massa'dan çok daha iyi bir tercih gibi görünüyor bana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir