İstikrarlı Performans için Sert Lastikler

yazar:

kategori:

Sezonun ilk 3 yarışının ardından 2008 senesinin ilk Avrupa yarışında, bu hafta sonu Katalunya pistinde Bridgestone’nin orta ve sert hamurlu lastikleri kullanılacak.

Barselona, bütün takımların burada fazlaca test yapması nedeniyle bilindik bir pist. Bu pist, uzun bir düzlüğün yanı sıra ayarlamalarda güçlükler çıkartan farklı viraj çeşitleri içeriyor. Önceden Barselona, yüksek ufalanma ve bozulmanın yaygın olduğu bir pistti. Ama pistin değişen çizgisi ile bu durum öncesine göre azaldı.

Pist yine de sert bir pist ve bu da Bridgestone’nin buraya en sert hamurlu lastiklerini getirmesine neden oluyor. Katalunya pistinde daha sert olan hamur, pilotlara daha stabil bir hakimiyet sağlıyor. Bunların yanı sıra bir tur içinde, özellikle sol ön lastiklere önemli ölçüde baskı uygulanıyor.

Buradaki Felipe Massa’nın kazandığı son yarıştan bu yana bir kaç ufak zemin yenileme ve bir kaç küçük körb değişiklikleri oldu. Ferrari pilotu, bu zaferini orta-orta-sert lastik stratejisi ile almıştı. Massa ayrıca buradaki son yarışa ilk cepten başlamıştı.

Barselona’da, virajlarda yeterli yere basma kuvvetini elde etmek ve düzlüklerde düşük sürtünme sağlamak arasında seçimler yapılmasına neden oluyor. Barselona’nın sayısız kıvrımı, virajlar üzerine dikkati arttırıken yüksek hız elde etmek, lastikler üzerine büyük enerji yüklemesine neden oluyor.

Bridgestone Lastik Gelişimi Sorumlusu Hirohide Hamashima: "Barcelona, Bridgestone ve bütün takımların iyi bildiği bir pist. Bizim burayaçok aşina olmamıza rağmen, bu durumun kolay olduğu anlamına gelmez ve tetikte olmamız gerekiyr."

"Lastik tahsisi açısından en fazla istikrarı getirmesiyle en sert lastiklerimizi getirdik. Barselona, pürüzlülük ve aşınma açısından orta düzeyde bir pist yüzeyine sahip. Ama dayanıklılık ve pilot gereksinimleri, en srt hamurlarımıza ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor."

"Takımların ve pilotların iyi bildikleri, bir avantaj elde etme çabasında oldukları bir pistte ön sol lastikler, zorlu bir çalışma içinde oluyor."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir