Schumacher: "Sıralama Beklediğimiz Gibiydi"

yazar:

kategori:

Alman pilot, Kanada’da podyum kovalıyordu ama bu sefer o kadar önlerde olmayacaklarını ifade etmişti.

Schumacher: “Ortalama bir sıralamaydı ve bu sonucun sorun olmadığını söyleyebilirim. Bir sırada daha yükselebilirdim ama sondan bir önceki virajda biraz fazla erken hamle yaptım. Arkadan kayma yaşadım ve bir süre asılı kalıp zaman kaybettim. Bu da Nico’ya karşı bir sıraya mal oldu.”

Ama her şeyi hesaba katınca beklediğimiz yerde bitirdik. Yarın öndeki araçlara atak yapmayı beklemek bana göre iyimserlik olacaktır. Çünkü başlama konumumuz aslında şu anda nerede olduğumuzu gösteriyor. Bu yüzden yarışın nasıl ilerleyeceğine ve yarından neler çıkarabileceğimize bakalım”

Bir sıra önündeki takım arkadaşı Nico Rosberg ise durumdan memnun.

Rosberg: “Dün çok yoğun bir gündü; birçok ayar değişikliği yaptık. Ama takım ve ben, aracı geliştirmede sağlam bir iş çıkardık. Bu yüzden memnunum. Bu hafta sonu pistte olmak zor. Arka lastiklerin aşırı ısınmasına dikkat etmeliyiz. Yarın bu konu kesinlikle incelenmeli. Bir set yumuşak lastiğimi korudum; S2’de kullanılmış opsiyon lastikleriyle tur attım. Yarınki yarışta bu önemli olabilir. İyi puanlar almayı amaçlıyoruz. Bunu dört gözle bekliyorum”


Yorumlar

  1. renault'lara kaptıracaklardır yerlerini,ilk 10 da bitirebilirler ama yine.

  2. schumacher in bu sene itibariyle sıralamalardaki problemi tamamen psikolojik gecen sene doğal olarak takım arkadasından geri kaldı ve bu kariyerinde ilk defa yasadığı bir durumdu bu sene üstündeki pası attı ancak rosberg sırama formatında gercekten hızlı bir pilot bu biraz trulli nin takım arkadasıyken alonso yu sıramalarda hep gecmesine benziyor bazı pilotlar tek turda oldukça hızlı olabilirler buda bir yetenek ama yarıs a gelince is değisiyor tabi schumacher bu sene sıralama formatında aradaki farkı kapattı ancak dikkat edin genelde tek turlarda hata yapıyor tamamen psikolojik ikinci bölümde ilk turundada hata yaptı son bölümdede hata yaptı ki sıralamalarda pozisyonu değistirecek ufak hataları zaman zaman görüyoruz schumacher den bence sorun tamamen psikolojik yoksa performans olarak farkı kapattı yarıslara bakalım gayet özgün rahat burası benim der gibi güvenli görüyoruz zaten yarıslarda sürüs olarak rosberg den oldukca üstün en zor kosullarda bile onu ayakta görüyoruz kanada gp örn. veya gerilerden gelip öne yerlestigi bir cok yarıs.

  3. Tek turda Rosberg daha hızlı ama schumacher'in sen başında sıralama turlarında yakalandığı talihsiz problemleride unutmayalım ama Schumi arayı kapatmışa benziyor tek turda bu iyi haber.
    Zaten benim gördüğüm bu sene Schumacher yarış hızında Rosberg'den daha iyi iş çıkarıyor.
    Ben yarışı hem izliyorum hemde tur derecelerini aktif olarak takip ediyorum

  4. Edit: en son paragraftaki siralamalarda yerine startta olmasi gerekiyordu.

  5. schumacher fan avatarı
    schumacher fan

    of ben de acayip derecede çok fazla istiyorum.

  6. schumacher fan avatarı
    schumacher fan

    schumacher'i podyumda (özellikle 1. kürsüsünde) görmeyi çok özledim, çok istiyorum.

  7. Bende oyle olmasını isterdim ama mümkün değil.
    Serhan acarın dediği gibi kanadayı ayakta izledim ilk defa ayakta izledim:)

  8. Sıralama turlarında serhan acar egsoz yasağının en çok mrcedesin olumsuz etkileneceğini söyledi. MGP nin bu sistemle 0,8 saniye kazanıyormuş.
    Bu çok can sıkıcı.
    Eğer gerçekten böyle olursa hrt ve williamslarında gerisinde kalırız.

  9. biz kaza ile degil çekişerek 1.olmasını istiyoruz ama mgp nin durumuna bakınca sadece hayal kurdugumuzn farkına varıyoruz :s

  10. Bu motor haritasının yasaklanması rb ler için şimdilik bişeyi değiştirmemiş gibi görünüyor ancak yarın motor patlatırlarsa şaşırmayacağım.
    Duvarların ve körblerin yakın olduğunuda unutmamak lazım. Çılgın esmer rb lere iyimser ataklar yaparsa önlerden 1-2 pilot out olabilir.
    Dediğim gibi süpriz bekliyorum yarın.

  11. Schuminin önündeki 7 pilot kaza yapsa ne güzel olur :D:D:D:D
    Adamımı kesinlikle podyumda görmeyi çok istiyorum

  12. Schumi'nin yarın startta yer kazanabileceğini düşünmüyorum, zira her ne kadar sene başından bu yana en iyi start alan pilot konumunda olsa da bu yarışta farklı şeyler var. Şöyle ki;

    Schumacher bugüne kadar Mercedes GP'nin berbat aracı ve bireysel olarak fazlaca yaşadığı arkadan kayma sorunları yüzünden zaten sıralamalarda genellikle 8. sıranın daha altında kalıyordu. Bu da Schumacher'in tecrübesi ile birleşince öndeki bir kaç dandik pilotu geçmek Schumi için zor olmuyordu. Ancak bugün önünde Algersuari yada Di Resta tarzı pilotlar yok. Ayrıca öndeki araçların da 2 Redbull (bunları saymasakta olur zira başka bir kulvardalar), 2 Ferrari, 2 McLaren'den sonra önündeki ccc Rosberg reyiz ccc olduğu düşünülürse sadece yine sene başından beri kendisi ile ters orantıda kalkışlar yapan Rosberg'i geçebileceğini düşünmek pek abesle iştigal olmaz. Ayrıca Kanada GP gibi bir yağmur ihtimalinin de olmaması olayı 7-8 sırayı Mercedes GP'ye getirecektir.

    Bu nedenlerden dolayı yarına dair tek ümidim Redbull'un sıralamalarda tökezlemesi ile yarışın daha izlenir bir hal alması olacaktır. Aksi halde onlar tren bizim de ..?.. gibi seyretmemiz olası bir yarış gibi durmaktadır.

  13. Yağdır mevlam suu..

  14. Schumi çok net bir şekilde adım hıdır elimden gelen budur demiş (takım ve araç performansı için)
    Yarın kirli tarafta ancak ben yinede iyi start alıp buttonun önüne geçeceğini düşünüyorum.
    Bu pistte geçiş bence zor, drs çok işe yaramayacak.
    Ancak lastikler beklediklerinden daha çabuk aşınabilir.
    İyi bir pit stratejisi ilk 5 de bitirmesini sağlayabilir.
    Pit zamanlaması şu açıdan daha önemli drs nin geçiş avantajı sağlamadığı düzlüklerde mercedes motoru geçilmeyecektir.
    zaten virajlarda atak yemezler çok dar.
    Yarın süprizlere gebe bence.

  15. atmak serbestse bu yarış şumi kazanır diyorum 😉 Şuminin sıçrayışıyla sallanan podyumdan düşen red bullar da daha podyuma çıkamaz 😉

  16. schumi-rosberg çekişmesi açısından kritik bir yarış olacak, çok çok az fark var aralarında.yarışta rosberg temiz taraftan kalkacak, yarış performanslarını merak ediyorum gerçekten.

  17. burak evmez avatarı

    bence 33. turda olur yada 38 de olabilir .ünkü 1.35lerle dönülüyor

  18. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    thrillercd thrillercd cevap;
    f)shut up :)))

  19. Evet yine geldik sancılı bir hafta sonuna daha. Red Bulların sert lastiklerle yaptığı dereceyi yumuşaklarla yapayan takımımızı kutluyorum. Bu haftaki tahminleri alayım.

    Mercedeslere ilk tur bindirme kaçıncı turda olacak?

    a) 15

    b)20

    c)25

    d)30

    e)33

  20. Schumi belki startta 2-3 sıra kazanabilir ama öndekiler kaza arıza vs… sorun olmadıkça iki pilotunda
    Şuanki grid pozisyonundan çokda ileri gidebileceklerini düşünmüyorum ama Schumacher 1 podyum alsa çok süper olur .(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir