Fry, Ferrari'yi Daha "Yaratıcı" Yapmak İçin Uğraşacak

yazar:

kategori:

Aldo Costa’nın yerine Ferrari’de teknik sorumluluğu ele alan Fry, Ferrari’nin rakipleriyle farkı kapatabilmesi için daha yaratıcı olması gerektiğini düşünüyor.

Fry “Çalışma şeklimizi değiştirmeye çalışıyoruz. Ferrari’de bir çok çok zeki çalışan var. Yeni fikirlerle gelip daha yaratıcı olabilmeleri için onlara boşluk sunmayı hedefliyoruz. Çalışanlar arasında değişiklik yapacağımızı düşünmüyorum.” 

“Son 3-4 hafta sonunda hedef, Nisan ayında yaptığımız değişikliklerle devam etmekti.”

“Rüzgar tünelindeki çalışmalara bakıyoruz ve değişiklikler yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta ya da yakın bir zamanda bu değişiklikler gerçekleşecek. Bunun yanında simülasyon araçlarını daha iyi kullanıyoruz. Bu kararlar için bir zemin bulmaya çalışıyoruz.” dedi.

Ferrari’nin Britanya’da gelecek olan egzoz yasaklarından çok fayda sağlaması bekleniyor ancak Fry o kadar aceleci değil.

Fry “Oraya gitmeden önce ne olacağını söylemek çok zor.  Silverstone’daki değişikliklere göre bu hafta sonu yapılan motor haritası yasağı küçük bir şeydi ancak oradaki değişiklik insanların kullanım boyutuna göre etkili olacak.”

“Herkes egzoz beslemeli difüzörü kullandı ancak ne seviyede kullanıldığını gerçekten bilmiyoruz. İlginç olacak.”

“Umarım onları yakalarız ancak dönüm noktası yarışı mı olacak bilmiyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. o zaman benim hiç şansım yok. benden bi yol olmaz:)

  2. Sizin yüzünüzden. Bir sahip çıkamadınız adama..

  3. Neden koyamasın, Schumi başka bir boyuttan mı geldi?

  4. Şumi=alonso Bir insan ancak bu kadar saçmalayabilir. Şumi ile alonsoyu aynı kefeye koyan bir zihniyet düşünemiyorum..

  5. Alın size yaratıcı fikir: Ferrari'nin DF sorunu var. Alın beni pilot olarak, bu göbeğimle araba yola bi oturur ki bir oturur 😉

  6. Ferrari = Şumi + Jean Todt + Ross Brawn idi. Hepsi gitti. Hadi Alonsoyu buldular şumi ayarında, gerisi olmayınca adam napsın.

  7. Yok baba illaki dokundurma var yani .Etme bulma dünyası 🙂

  8. Doğrudur Newey herkesten farklıdır herkes bi yana Newey bi yana ama burda benim söylemek istediğimle alakasız olmuş söylediğin 🙂

  9. Mclaren in adamı (Newey) Mclareni ne hallere düşürdün sen 🙂

  10. rocco junior avatarı

    Niye ya öyle deme Fry iyi sağlam adam.Sizde de başarılıydı baksana Tombazisin bile basiretini bağladık ama aslında o da çok iyidir:)

  11. McLaren in adamı Ferrari nin süper kahramanı olacak ferrari ne hallere düştün sen 🙂

  12. Haberleri izlediniz, sirada hava durumu var. Söz sende diego.

  13. rocco junior avatarı

    Herşey Newey demek değil.Anladık Newey de Newey sürekli bozuk plak gibi bunu tekrar etmenin manası yok.O olmazsa takımlar yarışamaz mı,kazanamaz mı?Newey neden kariyeri boyunca her sezonu domine edememiş o zaman.Hep söyledim tasarım ekibi işin püf noktası ayrıntıyı hazırlayan aero ekibinde.Ancak pastadan büyük payı alıyor Newey.Unutmayın ki bu araç tasarım ekibi başından şef tasarımcıdan yani teknik direktöre,fabriadaki mekanikerden yardımcılara herkesin tüm teknik ekibin başarısı.Newey bunu tek başına asla yapamaz.Öyle sizin sandığınız gibi bir kağıt kalem tahta al eline çiz ile olmuyor yani.

  14. kimseye sataşmak için söylemiyorum ama sene başı agresif mclareni eleştirip sonra muhazafakar ferrari'yi eleştirmek ve agresif olunmasını istemek.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.ferraricilerin veya başka bir gruba demiyorum bu şekilde düşünüp sonradan 180 derece değişmekçok yanlış

  15. Mustafa Sar  avatarı

    Ne günlere kaldık ya…
    Şuraya bakın… Ferrari Mc Laren'in dışladığı adamın şapkadan tavşan çıkarmasını bekliyor….

  16. Bunun için Newey'i takıma dahil etmekten başlayabilirsiniz.

  17. rocco junior avatarı

    Hadi bakalım Fry,sana güvenimiz sonsuz inşallah yüzümüzü bu kez kara çıkartmayacaksınız.Ferrariyi ait olduğu yere taşıyacaksınız.Domenicali araç üzerinde Frya büyük yetki vermiş o da Tombazisi olabildiğince serbest bırakacaktırYani Costa'nın yıllardır aşırı muhafazkar araç tasarlatma dönemine son verecektir.1-2 Tane yaratıcı çözüm,gelişmiş ve kerse bağlı olmayan bir şasi,esneyen kanatımızda olsun tabiki:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir