"Ferrari Artık Sporun Yönetiminde Değil"

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz yıllarda basında çıkan haberlerde Ferrari’nin sporun yönetimi konusunda söz sahibi olduğu söyleniyordu ve daha sonra yapılan bazı açıklamalar bunları doğrular nitelikteydi. Ancak Brezilya’nın tanınan Formula 1 muhabirlerinden Livio Oricchio ve Red Bull’un Teknik Patronu Adrian Newey, Ferrari için o günlerin geride kaldığını düşünüyorlar.

Oricchio’ya göre bunun en açık kanıtı Pirelli’nin Britanya’ya sert hamurlu lastikleri getiriyor olması. İspanya’da sert lastikleri kullanmada çok büyük sorunlar yaşayan Ferrari, Britanya’ya bu lastiklerin getirilmemesi gerektiğini söylemişti ancak pirelli kararından caymadı.

Oricchio “Bugün Formula 1’deki Ferrari gerçeği farklı” diyerek bu konuya dikkat çekti.

Adrian Newey “2002 döneminde Ferrari ve FIA arasında olmak üzere Formula 1’de çok fazla politika vardı ve uzaklaşmalarına izin verildi.”

“Sporun tamamından soğudum ve başka neler yapabileceğime bakmaya başladım. Yeni bir heyecana ihtiyacım vardı ve bunu Red Bull’da buldum. Gerçekten şu anda keyif alıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. tarık bursalı avatarı
    tarık bursalı

    ferrari asla eskisi gibi olamaz.yine doğal olarak bir gücü var.yine de whitmarsh-dennis ikilisiyle mclaren en önemli güç olabilir ileride.zaten v6'ları ilk olarak whitmarsh fln söylemişti galiba.whitmarsh tam bir ingiliz diplomat gibi 🙂

  2. Eski bir ferrarici olene kadar schumici ve f1 ci olarak tarafsiz bir sekilde yorum yazabilirim (daha once f1 i veren bir tv kanalinin sitesinde bunu yazdigimda ferrarici arkadaslar neredeyse siteden dovecektiler beni tabi hepsi degil) cunku schumi biraktiginda hala ferrariyi seviyordum ama baktim ki schumi sonrasi ferrari mahserin 3 atlisinin yanyana oldugu zaman ki gibi olmayacak olay ferrariden yada ferrari yonetiminden kaynaklanmiyormus ferrariyi ucuran mahserin 3 atlisi tood braw ve schumiymis ve schumi donuncede anladim ki ben ferrariyi degil rekorlarin gercek efendisi f1 in incisi schumiyi seviyormusum her neyse f1 yonetimininde ferarinin kollandigini ve goz yumuldugunu ve bunuda her akli selim insan anlar ve bilir saklamaninda bir anlami yok ama bir de su var ferrarinin bu 3 lu zamaninda kazandigi rekorlar sampiyonluklarda fia tarafindan verilmedi oyleki peki hadi diyelim ferarriyi f1 yonetimi boyle yapti kayirdi kolladi peki redbulu kim bu hale getirdi tamam ferrarinin f1 yonetiminde soz hakki olabilir ki ben eminim vardirda ve halada vardir ama bu sadece f1 de soz sahibi olmakla olmuyor yoksa su an redbulun yerinde ferrari olurdu ve bilindigi gibi redbul motorunuda renaulttan aliyor ve bunuda herkes biliyor guc olarak renault motoru hem mercedesin hemde ferrarinin gerisinde bunlarda unutulmamali ve bosu bosuna burda gereksiz yere bir birimizi yemeyelim

  3. samet  birol avatarı

    eskiden ferrari ayrıcalıklı peşkeş çekilio dediğimizde herkes bize köpürürdü. şimdi herşey meydana çıktı normal bişeymiş gibi konuşuluyo..?

  4. Şuan F1'in içindeki en büyük güç Ferrari.1.6 motor olayında oldugu gibi baskı yapar ve alır.Sesini adam akıllı cıkaran Ferrari vardı zaten.Yine söylüyorum Ferraride bu fan ve lobi faaliyeti gücü oldugu sürece bu böyle devam edecek.

  5. Kyametin alametinin bir tanesi de seninle aynı fikirde olmamız olsa gerek
    Bu konuda aynı fikirde olmamız güzel:)

  6. Mantıklı ve haklı bir yorum.

  7. Prellinin italyan olması ferrari için büyük dezavantaj
    Michekin yada Brigestone olsa ferrari hakkını çatır çatır alır sesini yükseltir,ama Prelli olunca Ferrarinin hak arama hakkı otomatikmen ortadan kalkıyor,

    Fatih terim Fiorntina nın başındayken bir avrupa maçına Türk olan muhuttin boşat verilmişti,ve herkes Boşatın Fatih terimin Takımını kollayacağını düşünürken bizim kahraman
    Fatih terim dahil bir iki kişiye kırmızı kart gösterip maçı katletmişti

    aynı şey Ferrari için geçerli şimdi.,

  8. heikki 1088 avatarı

    Zaten olan oldu sayın " Formula 1 padoğunda yer alan önemli isimler". Daha ne olacaktı. Kendi ellerinle yarattın, dolayısıyla formula 1 e sıkıntı getirdin, yarışlara ve kurallara tek egemenlik getirdin ardından da anlamsız şeyler yaptın. Ferrari taraftarı ne olduğunu görebilmeli. Nerede duracağını bilebilmeli. Şuursuzluk yapmamalı. Sevdiğin takımdır, beğendiğin, hoşlandığın takımdır eywallah ama o at gözlüklerini de çıkaracaksın.
    @tifosi_kadir herkes istediği konuya yorum yapabilir. Bu sana düşmez. Senin neden burada yorumun var da "Egzoz Kısıtlaması Red Bull'a Yarayabilir" yada "Montezemolo: "Ferrari Pes Edemez" " haberlerinde niye yorumun yopk diye sorarlar. Herkes her habere yorum yapma hakkı vardır. Tercih meselesidir. Bu da senin eline kalmamıştır.

  9. boşver arkadaşım dilin kemiği yok…
    hem Ferrari'nin eski saltanatı yok derler, hem de egzoz gazlarını Ferrari yasaklattı derler. Uç deyince deve, taşı deyince kuş olurlar.

  10. rocco junior avatarı

    Yandaşları olmadığı için değil bunu istemediği için,FOTA kurulup f1 yönetiminden uzaklaşıldığı için.Yine istedikleri zaman ultimatom verip bazı şeyleri dayatma gücüne sahip Ferrari.Tabi siz asla bu güce ulaşamayacaksınız orası ayrı konu

  11. TiFosi_KaDiR  avatarı

    Kimsenin saltanatlığın sona erdiği filan yok

    Baş düşmanlar yine iş başında hayır anlamıyorum bu haberle aynı anda mclaren pilotlarının ingilterede kazanmak istediğini söyleyen bi haber daha cıktı onda niye sizin yorumlarınız yok

    Site yönetimini bir kez daha tebrik ediyorrum yine çok manidar bir resim daha!!!

    Hayır bu resmi koyacağına Ferrari'nin araçlarından birini koy.

    Bu resmi bulmak daha kolay galiba

  12. Yandaşları'da olmadıgı için saltanatları sona erdi artık.

  13. Adrian'ın bildiğimiz bir özelliği, onun bir deha olduğu.

    Şu an da öğrendiğimiz bir diğer özelliği, kabul edilebilir sınırın çok üstünde saf olduğu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir