Alonso, Hamilton ile Takım Arkadaşı Olmak İster Ama…

yazar:

kategori:

Ferrari ile uzun süreli bir anlaşma imzalayan İspanyol pilot, geçen sene Red Bull’dan Sebastian Vettel’e şampiyonluğu kaybetmişti. Red Bull, 2009’un ikinci yarısından bu yana sporun egemen takımı halinde.

Red Bull’un teklifini geri çevirip Ferrari’ye geçtiği için pişmanlık duyup duymadığı sorusuna Alonso: “Hayır, hayır”

“Belki de 3-4 şampiyonluk alacaktım ama ne şimdiki kadar mutlu olurdum ne de bir Ferrari kullanabilirdim”

“Ferrari adına süren bir yarış pilotu olmak, bir dünya şampiyonluğu kazanmaktan daha önemli diye düşünüyorum”

İspanyol pilot ayrıca Lewis Hamilton ile kişisel bir sorununun olmadığını, tekrar takım arkadaşı olabileceğini belirtti ama McLaren’den başka bir yerde.

Alonso: “Hamilton ile bir sorunum yok. McLaren’de iken de. Ona kesinlikle saygı duyuyorum. McLaren’de olmadığı sürece Hamilton ile aynı takımda yer almak iyi olacaktır.”

Alonso, Vettel ile de takım arkadaşı olabileceğini söyledi.

Alonso: “Kimse ile takım arkadaşı olmada sorunum yok. Harika pilotlarla olduğum için şanslıyım; gerçi benimle aynı takımda olduklarında hız kaybedip kötü pilot haline geliyorlar ama…”


Yorumlar

  1. zekeri bey dikkat ederseniz haberin başlığı alonsonun ismini taşıyor.yani adamlar tek tek yorum okumuyor değilmi.zaten ben tıklama sayısı bazında değerlendirdim.yoksa f1 le alakası olmayan biri çokta bir şey anlamaz bunlardan.

  2. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    Ali kardeş yazınızdan sonra Fenerbahçeli bazı fanatik taraftarların yorumlarına benzer durum oluştu şimdi.Sezon başlamadan FENER KESİN şampiyon.Bak şimdi ne haldeler.Alonsonun her haberinin altında dikkat etti iseniz en az kendi adı kadar Hamilton :Ferrari kadar da Mclaren adı geçiyor sizin de dediğiniz gibi reklamın iyisi kötüsü olmazmış.

  3. SEVGİLİ VE ÇOK SAYGILI MODERASYON..

    BENİM MESAJLARIMI NEDEN SÜREKLİ
    siliyorsunuz

    illa güneşi balçıkla mı sıvamamız lazım

    kimseyi pofpoflamayıp gerçekleri yazıncamı kötü insan olacağız pes diyorum başka bir şey demiyorum..

    habire sümen altı yapın bakalım nereye kadar…

  4. kardeşim yorumlar niye yayınlanmıyor bu haberin altına bir açıklaa yapabilirmisiniz.yazdığım yorumların 10 tanesinden bir tanesi yayınlanırsa yayınlanıyor yayınlanmazsa kalıyor.benim yorumlarımda SALAKÇA ibaresinden daha ağır bir kelimemi varki yayınlanmıyor.hayır yoğunluk varsa yetişemiyoruz diyorsanız ayrı konu.ama böyle bir şey yokken sırf buraya üye değiliz diye yaklaşıyorsanız olaya o zaman o sizin ayıbınız.kusura bakmayın ama bu böyle ne yazıkki.

  5. ah ulan alonso sende olmasan site ve sakinleri uyuyacak.şuna bak bir demeç verdin dostun düşmanın burada.bu adam işi biliyor.birde şunu anlamıyorum.hadi dostun buradada bu düşmanlarına ne oluyor onu anlamadım; adamı sevmiyor olabilirsiniz saygı duyarım.ama sevmediğin adamın haberinin altında işiniz ne.diyeceksiniz sanamı soracağız.hayır bana sormayacaksınız elbette ama farkında olmadan adamın reklamını yaparak reytingini yükseltiyorsunuz.nede olsa rekamın iyisi kötüsü olmaz.ben sizin yerinizde olsam (alonsonun düşmanları için söylüyorum:) yorum yazmam ve bu kadar yorum olmasına müsaade etmezdim.nekadar yorum o kadar tık rekoru değilmi.

  6. Bir çok Hamilton haberlerinin altında , bu McLaren taraftarlarından bir tanesinin dahi esamesi okunmuyorken Alonso sevgisini inkar edipde onun peşinden koşanlar hep buradalar.Hamilton un taraftarlarını …lemediğini bildikleri için sürekli ALonso nun yanındalar.Birde ALonso sevgilerini inkâr etmeseler… Gelin birlik kadeş olalım; Alonso sevgisi yücedir ve hepimize yetecek kadarda engindir.Sizi ikilemeyenleri sizler tir edin.Gelin kardeş olalım pistin en büyük pilotunda buluşalım.Bakın ki Ferrari tasarım kadrosunu geliştirdi ve eskisinden daha iyi araçlar çıkarınca eleştirebileceğini bir ALonso bulamayacaksınız… eleştiremeyince devleştirmek için sevginizi inkâr etmeyin.Gelin… bu sevgiden mahrum kalmayın ve inkâr edip kendinizi kandırmayın. Eleştirip durduğunuz 2007 senesi için haklısınız… birazdaha gayret gösterip şampiyon olsaydı şu anda yeri göğü bırakın kalbinizin tam ortasına yazacaktınız.Sizin ve Ron Dennis Kızgınlığı ;2007 şampiyonluğunu alamamış olması ve takımı bırakmasıdır . Ron Dennis e öylesine bir heyecan vermiştirki ; biz Ferrariyle değil ALonso ile yarışıyoruz açıklamasını yapabilmişdir.Ezeli rekabet takımını dahi hiçe sayıp benimle yarışacaksın sonrada beni eleştirebileceksin…ALonso dağ hayvanımı yoksa McALren in iki pilotundan birisimi?? Bir hayvan dahi bunu yapamaz ama McLaren ve patronu yapabilir.Hamilton un kendisi dahi suçunu itiraf edip çok ileri gittim dedi ama sizler hala olayın taraflarının kabül ettiklerini kabül edemiyorken kime ne anlatıyoruz.Sadece Ron Dennis çıkıpda şöyle yaptım böyle yaptım demediği kaldı.Martin Witmarsh ın 'bu beyfendiye takımın sana desteği yok kendi gücünle kazanmalısın' dediğini unuttunuzmu?? Neyin hesabını yapıyorsunuz??

  7. rocco junior nickli burak arkadaşımız Türkiye'nin Adrian Newey'sidir okadar çok f1 bilgisine sahiptirki onun yorumlarına yorum yazmak için yüksek makine mühendisi olmanız gerekir laf sokar kendisine laf sokulunca ırın kırım eder kusura bakma burak ben olduğum gibiyim yorum yazarkende sana soracak değilim buna karışacak son kişi bile değilsin. sevgili burak şunuda unutma ben kendi bilgilerimle burada yorum yazıyorum senin gibi ordan burdan duyduğum bilgileri cope-paste yapmıyorum. fazla gelişme nolur nolmaz mazallah ferraride işe başlarsın senin cope-paste'larını göremeyiz üzülürüz.

  8. “Belki de 3-4 şampiyonluk alacaktım ama ne şimdiki kadar mutlu olurdum ne de bir Ferrari kullanabilirdim"

    “Ferrari adına süren bir yarış pilotu olmak, bir dünya şampiyonluğu kazanmaktan daha önemli diye düşünüyorum"

    Son derece aptalca cümleler.RB'nin teklifini kabul etseydi 2 şampiyonluğu daha vardı şimdi.Alonsonun istediği ortam zaten Red Bullda mevcut.Pilot ayırımı yapmada Ferrariden geri kalır yanı yok Red Bullun.

    Vettel Red Bullda 27 yarışda 11 yarış kazanmış 18 podyumu var 17 polu var.Alonso Ferraride ne yapmış ? Ferrari ile 27 yarışda 5 yarış kazanmış bir tanesi 2010 Almanya bir taneside 2010 Kore vettelin yarış dışı kaldığı ,13 kere podyuma çıkmış 2 tane polu var. İnşallah ömür boyunca bu düşüncede devam eder durur.Gerçi Santanderin sponsoru olduğu Ferrari için şuanda bu sözleri söylemesi normal ama içinden keşke Red Bulla gitseydim bu durumda aracın gelişimi dahil bütün övgüyü ben alırdım diye düşünüyorda olabilir.

  9. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    Alonso daki alçak gönüllülüğe bakarmısınız.İmrendim doğrusu.Bence şunu demek istemiş: Şartlar eşitse mclarende olduğu gibi ben Hamilton gibi bir pilotla asla uğraşmak istemem bana 'ALONSO senden daha hızlı anlıyormusun FELİPE dendiğinde parolayı anlayacak; PİKE gibi bilerek duvara çarptırılıp düz duvara f1 aracıyla tırmanması istenecek bir takım lazım! Yanlış mı anladım aceba?

  10. şu filmi bi izleyiverin her şeyin cevabını bulacaksınız….

    http://hollywood.gen.tr/2354-senna-film-izle

  11. Elbette mclarende yapamaz Alonso. Ona kimse ' Alonso senden daha hızlı anlıyormusun Hamilton ' deyip arka çıkmaz da ondan.

  12. ferni_enise avatarı

    “Kimse ile takım arkadaşı olmada sorunum yok. Harika pilotlarla olduğum için şanslıyım; gerçi benimle aynı takımda olduklarında hız kaybedip kötü pilot haline geliyorlar ama…"

    uvvv bayıldım 🙂

  13. önce anlayalım pekiştirelim yargılayalım sonra mantıklı bir cevap verelim ne alaka benim dediğim le senin dediğin

  14. AŞırı küfürlü bir kelime yazmışım… özür dilerim.Sizlerde kendinize bakın… insanlar bize hakaret ederken ve bizi provoke ederken bizden taraf olmanızı beklemedik ama bu tacizleri yememize engel olmadınız.Dilediğim özür kendi şahsiyetim namınadır.

  15. Deli_ Manyak avatarı

    mclaren taraftarı her takım ve pilotutakip eder körü körüne bir takım ve pilotun peşinden salakça hareket etmez.. bilmem anlatabildimmi…

  16. HAngi sorumsuz editör Onur denen zırvanın bu kışkırtıcı yazılarına devam etmesini sağlıyor.Bizler saygı içerisinde verdiğimiz cevaplarla dahi kısıtlanırken bu it hatta götünü bilmem ne ettiklerim tıkır tıkır yazıyorlar.Sorumsuz site sorumluları… söylesenize kaç Alonso yada Ferrari taraftarı yine engelliyken bunun yanında bu mcLarenin itlerinden kaçı yazamaz durumda.
    İran azerisi erzuruma gider ve sokakda dolaşırken kocaman bir çoban köpeği bunun üzerine yürür bunun gören azeri köpeğe atmak üzere yerden bir taş almak için eğilirki soğukdan taş donmuşdur.Bizim azeri şöyle söylenir:Gavat Erzurumlular ,itleri serbest bırakmışlar taşları bağlamışlar.
    Geçen senede aynı terbiyesizliği yaptınız ve bizi kışkırtanları sizler serbest bıraktınız.Bize , taraftarı olduğumuz pilota hakaretler yağdıran kişiler ne kısıtlandılar nede uyarıldılar.Yetmedi kısıtlanmak için size hakaretde ediyorum dedi ama buna cevap yazmaya çalışan bizler kısıtlandık hakaret edenleri serbest bıraktınız.Bunu dile getirirken kısıtlanmamı açmadınız böyle yapacaksanız silin nikimi dedim hay hay siz bilirsiniz dediniz.
    Bu itleri neden serbest bırakıyorsunuz??? Bu kadar özgüven sahibi olarak yazabiliyorlarsa ; bu itler sizmisiniz??

  17. Orada Alonso'yu niye tutuyorlar diyen arkadaşa buradan cevabımızı verelim. Orada amaç pilotu piste pistin boş olduğu bir anda yollamaktır. Böylece temiz bir tur atılabilir. Orada alonso geç işaretine rağmen fazladan 10 saniye daha beklemiş, Hamilton'un tur atamamasına sebebiyet vermiş ve bunun neticesinde ceza alarak 6. sıraya atılmıştır. Bizim burada bilhassa önem atfettiğimiz husus budur. Cevap verilemeyen husus da bundan ibarettir. Cevap verilebilir olsa idi hem Alonso gerekli cevabı vererek ceza almaktan sıyrılmış olacaktı,hem de biz bu hususu gündeme taşımayacaktık. Nitekim hakikatler ayan beyan ortadadır. Bizler de hakikatleri ifşa etme görevimizi dur durak bilmeden sürdürmeye devam edeceğiz..

  18. Tamam quva, haklısınız. Alonso ve taraftarları zaten her zaman haklı da bu McLaren taraftarlarıyla herkül hep cinlik yapıyorlar.

  19. Onur benim kastım McLaren Fernando 2007 mevzusudur.Sen gayet iyi biliyorsun ne demek istediğimi.Her defasında bu konuyu ortaya atanları , videolarla ve f1 racinglerle süsleyen provakatörleri burada tanımıyor olamazsın.Cinlik yapmaya gerek yok.Herşeye bir cevabınız var maşallah ama tutarsız.Lastik basıncı mevzusu takımın tarafından belirtilmiştir.Küfür mevzusu ise Fernandonun bizzat demecidir.Ron dennis bile yaptığı hatalardan dönüp haftalarca konuşmadığı pilotu monzada yarış kazanınca podyuma çıkıp sırtını okşayıp özürdilercesine takım kupasını alabilmişti.Macaristanda söylenen yalan ve oynanan oyunları bilmiyor değilsiniz.Dennis bizzat şikayetçi olmuştur.O sıralama ve o yarış öyle bitmezdi.

  20. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Fakat aynı bilim hamiltona yaramamış.

    Bir dediği bir dediğini tutmuyor.

    Bir yaptığı bir yaptığınıda.

    Akıllanmıyor ders almıyor.hamilton Ferrari yada RBR ye gidemez.

    mclaren desteklemedikçe hamilton yapamaz.

    bkz:2007
    bkz:2009
    bkz:2010
    bkz:2011

    tek atımlık mermi gibi.Boğa'yla dalga geçen ama ayağı kayıp boğaya madara olan matador gibi.Taraftarlara oynuyor.1 2 3 4 5 ! iyi ama sonuç gelmeyince……

    yinede oda iyi pilot.

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkes takımında mutlu .Alonso ve hamiltonun bir daha birlikte olması imkansız.Burada Alonsonun güzel tesbitleri var. mclaren çatısı altında bu işin olamayacağı.Tıpkı bir zamanlar senna prost dönemi gibi. Dennis senna prost idaresini eline yüzüne bulaştırmıştı bunda da aynısını yaptı.Eğer gelecek sene bir vettel hamilton birlikteliği olursa aynı şeyler tekrar yaşanır.ip ve cambaz olayı misali.Vettel mclarene giderse hüsrana uğrar.Aynı şekilde hamilton da RB ye giderse hamilton hüsrana uğrar.

  22. ondan ondan

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vay vay bu haber yine rekora koşuyor.Bir trulliciler ve kovalainenciler eksik.15 günlük ara çok fazla geliyor.Bu aralıkta canı sıkılan f1 izleyicileri tepkilerini Alonso haberi ile çıkarıyorlar.Eee bir aydır hamiltonun yaptığı ettiği ile savunma yapmaktan herkes bıkmıştı.
    Yine hemen her Alonso haberinde olduğu gibi Alonsonun tüm kariyeri ortaya dökülmüş.Minardi yıllarına inen olmamış ama ilerleyen saatlerde olacaktır.
    Burada boş boş aynı şeyleri tartışmaya gerek yok.Hamiltonun redbull garajında başlattığı transfer paranoyalarının etrafa yayılmasını beklemiyordum.Birkaç gün evvel vettel takım arkadaşımdan korkmam, 2 koltuğa oturacak ve sevgiyi saygıyı bilecek demişti.Şimdi muhabirler 2016 ya kadar sözleşmesi bulunan Alonsoya takım arkadaşı konusunu açmışlar.Şunu hepimiz iyi biliyoruz.Her takımda 1 ve 2 pilot uygulaması vardır.Vettel hamilton ve Alonso takımlarının 1 nolu pilotlarıdır.Bunların yanına kim gelirse gelsin 2 nolu olarak gelecektir.
    Burada Alonsonun geçmiş yıllarla ilgili takım arkadaşlarıyla ilgilendiğini sanmıyorum.Belki de massayı işaret etmiş olabilir.Raikkoneni mağlup eden kişinin kendi karşısında hüsarana uğramasına atıfta dolaylı olarak atıfta bulunmak istemiştir.Herneyse bence burada benim hoşuma giden konu ise Alonsonun Ferrariye olan sevgi ve saygısıdır.Sürekli takımı öven motive eden doğrultuda açıklamaları var.Ferraride 23.olsam bile mutluyum demişti.Önemli olan huzur ve mutluluk.Rb nin aracına özenmeyip burada daha mutlu olduğunu söylemesi bazılarına örnek olmalı.

  24. bu linki vermeden edemeyeceğim

    http://www.youtube.com/watch?v=p99CATWAKrI&NR=1

    ne garip değilmi kazanan alonso sevinen mclaren elemanları:)

  25. rocco junior avatarı

    evet sami abi sonuna kadar haklısın.o yüzden senden özür dilerim ayrım yapmıyorum ama tahsin arkadaşımız saçmalamakta rekortmendir.herkese cevap ona cevap buna cevap mantığı ile yorum yazar.f1 bilgisi ve kendisi pek gelişmediği için ancak kısıtlı bir bilgiyle belli tarihlerin içine saplanmış aynı örnekleri verir.tıpkı diğer mclaren fanlarının genelinde olduğu gibi.sadece belli bir olay belli bir tarih vardır akıllarında.2007de 2007 işte çaylak falan fişmekan.ne üreticilik var,ne mantık var yorumlara bakarsanız klasiktir değişmez,yüzeysel son derece sade.kimi zaman gerçekleri çarpıtarak yalan yanlış bilgi vermeleri de cabası.neyse biz onları böyle kabul ettik üstad.herkes bir sen bir ben değil ki mantıklı yorum yapsın
    not:bu yorumu yayınlarsanız sevinirim neticede her lafımıza cevap veriliyor sürekli bir laf atma durumu var bizde kendimizi savunmak zorundayız değil mi

  26. Hepsini quoteleyip cevaplayacaktım da teker teker çok özlemiştim tartışmayı. Uzardı ve tatmin de ederdi ama tartışmayalım demişim yukarıda, sildim tekrardan. Hepsinin de çok güzel özetini yazdım olsun dursun canım sıkılınca tekrar copy paste yapar postalarım buraya. Gerçi hala siz 2007'de "kaybetmedik; kaybettirildik" derken hiç anlaşamayız biz. Pilotlar olarak (her ne kadar bir tanesi favori pilotum olsa da) McLaren kendi hatalarıyla kaybetti, takımlarda da McLaren kendi hatalarıyla kaybetti. Özet kaybeden bir McLaren, her ne kadar yanında kaybeden bir Alonso olsa da.

  27. mclaren hariç heryerde derken santanderin satınaldığı pardon sponsor olduğu yerlerden bahsetmiş sanırım.

    Alonso: “Kimse ile takım arkadaşı olmada sorunum yok. Harika pilotlarla olduğum için şanslıyım; gerçi benimle aynı takımda olduklarında hız kaybedip kötü pilot haline geliyorlar ama…"

    birde bu cümle ile hangi pilotlardan bahsetmiş acaba? benim bildiğim eşit statü yü sadece oda ikinci yarısında(ilk yarı takım ona çalışıyordu)mclaren 2007 de yaşadı bir çaylağa karşı sonuç ortada gerisinde kaldı. massayı kastediyorsa bu adil bir durum değil. zira bir sene önce ölümden dönmüş bir pilot ve takım desteği onun arkasında geçemedi bir mesaj hop massa kenara…ferrariyi luca nın kullandığı bir an kuma saplamışlardı. bu olay gerçek oldu. ferrari evlere şenlik…üçüncülük mücadelesi veriyor. ama yakındır bu tavizlerin son bulması…seneye gerçek bir takım arkadaşı bulacak büyük ihtimal bakalım o zaman ne yapacak? tabii eğer ferrari markalarda iddialı olmak istiyorsa…yok halen derdi son iki yıl olduğu gibi santander anlaşması gereği alonsoyu şampiyon yapmaksa bilemem…o da olmaz ya neyse….gülelim eğlenelim:)

  28. Bu kadar uzun yazı yazıp hiç bişey anlatamamak ta sana özgü olsa gerek vır vır vır.

  29. Alonso muhabirlere ne derse desin, bir daha kesinlikle Hamilton ile aynı takımda yarışmaz.

  30. alonso 2010 anlaşmasını gidip redbulla mı yapacaktı yok daha neler redbullun böyle dominant çıkacagını bilmesi imkansızdı zaten ki bence bu kadar parlak çıkacagını bilse kesin giderdi ferrarride sürmek yeter açıklamalarının hiç gerçekçi oldugunu düsünmüyorum
    hamilton ile takım arkadaşı olma muhabbetine gelirsek alonso bence olayları hala tam kavrayamamiş eger gittigi takımda yine belli yariş yapıldıktan sonra hamilton alonso dan iyi gözükrse takımın hamiltonın tarafaına kayması kadar dogal bişi olamaz aynen 2007 de oldugu gibi 3 araç kuralı gelse de vettel-hamilton-alonso beraber yarişsa :))

  31. Alonso her zaman en çok desteği hak ettiğini düşünür ve ister takımından ve mekanikerinden eğer takım tarafından pohpohlanma olmazsa performansındada büyük düşüş olur bunu Alonso taraftarları da çok iyi biliyorlar ve kabul ediyorlar. Eşit şartlarda muamele görmek Alonso'nun canını sıkıyor. En basit örneği Amerika 2007. Alonso Lewisten daha hızlı olduğunu düşündüğü için takımın emir verip onu geçmesini sağlaması isteğiydi ancak takım bunu yapmayınca düzlükte pit duvarına doğru yanaşıp elini kaldırmıştı buna kılıf olarakta elimi soğutmak için yaptım demişti hepimiz biliyordukki LEwise emir verilip ona yol verilmemesi onun canını çok sıkmıştı. Alonso çoğu pilottan daha duygusal bir pilot ve tüm takımın ilgisinin ona ait olmasını isteyen bir pilot. Alonso nun aksine Hamilton öyle değil her türlü pilotla yarışmayı kabul edebilecek ve onu yenebileğine inanan bir pilot. 2007 de herkes Hamilton ı çok seviyordu Alonsocularda idahil buna fakat ilk 3-4 yarıştan sonra Hamilton daha da hızlanıp Alonso nun önüne geçmeye başlayınca her şey değişti düşman ilan ettiler kendilerine. Eğer Alonsocular takımdan yeterli psikolojik destek almadı diyorlarsada bunun sebebini pilotlarlında aramalılar eşit şartlara tahammülü olmayıp takıma tehtidler savuran bi pilotu hangi mantık hoş karşılar. Hamilton 2007 senesin her şekilde harika sürdü ve çok istikrarlıydı son 2-3 yarışta olan takımın stratejik hataları aracın sorun çıkarması ve Lewis in bazı ufak hataları rahat kazanabilecek şampiyonluğun kaybedilmesine sebep oldu. Alonsocular Hamilton hep Alonsonun set-up ından faydalanıyordu o sayede böyle hızlıydı Alonso gitti şimdi bişe yapamaz dediler 2008 de Lewis şampiyonluğu alarak çok güzel bi hediye verdi o arkadaşlara.

  32. Tamam, tartışmayalım da 'farklı araç' gibi yalanlarla ortalığı bulandırmayalım o zaman.

  33. McLaren, Alonso ile Hamilton'a kesinlikle değişik açılardan bakıyordu ve bakmakta bir şekilde haklıydılar.

    İmza; vega nitro 🙂

    İş yerindesin ve tüm çalışanlar ellerinden geldiğince sıkı çalışıp işlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Ama biri huzursuzluk çıkarıyor. O kişiye nasıl davranırsın? Ki bu kişi isterse işlerin daha da iyi olması için bu huzursuzlukları çıkarıyor olsun.

    Veya aynı iş yerindesin. İki eleman birden işe alınıyor. Biri piyasanın en iyilerinden. Diğeri ise çocukluktan beri tanıdığın, stajını senin denetiminde yapmış ve işe yeni aldığın diğer elemandan aşağı değil. Bu durumda ne olur?

    kendince neden uydurup McLaren Alonso'ya psikolojik destek vermemekte haklıydı diyebiliyor.

    Kendince neden uydurmak öyle olmaz vega. Bak şu şekilde olabilir; 2004'de Alonso'nun Trulli'yle takım arkadaşı olduğu dönemde Trulli'ye geçildiğini kabul etmemek için kırk takla atmak 🙂

    McLaren 2007 şampiyonluğunu kaybetmedi, FIA aldı, yapılanların (!) diyeti olarak rakibe verdi.

    Monaco'da yalnızca takım emri mi vardı? Fazla yakıtla sıralamaya çıkıp, depo boşalmadan da (daha erken) pit yaptırmak yok muydu?

    Küfür Hamilton ile Ron Dennis arasında karşılıklı olmuştu.

    Sanırım sen de oradaydın 🙂 Küfür ikili arasında olabilir. Ben kimlere kimlere küfrediyorum bir bilsen 🙂

    Lewis bebekliğinden beri neredeyse bir McLaren projesi olarak yetiştirildi ve özel ilgi gördü. Gerçi yeteneği sayesinde tabi ona laf yok. Bu arkadaşımız sıradan (atıyorum D'ambrosio 2011 sezonu) gibi takımın işleyişini 0'dan öğrenmek zorunda kalmadı. Arabayı nasıl kullanıcağını, ne yapacağını ilk yarışına girmeden çok iyi bildiği gibi; yıllardır alt serilerden aşina olduğu Bridgestone lastiklerinin bir tık üstü olan F1 versiyonlarının davranışlarına da alışıktı.

    Zaten o "yıllardır alt serilerden aşina olduğu Bridgestone lastiklerinin bir tık üstü olan F1 versiyonları" da alt serilerden bir araca takılıydı 🙂 Hee, pardon, F1 araçları da alt serilerin bir tık üstü, değil mi 🙂

    Bir asker var. G-3 ile attığını vuruyor. Birlikte de iki sene üstüste atışta birinci gelmiş. Acemi bir er katılıyor birliğe. O'nun da atışlarda birincilikleri var ama tabancayla. Bu acemi ilk kez G-3'ü eline alıp, O usta askerle aynı yerlerden hedefi vuruyor. Komutanların nazarında kim daha üstün olur?

  34. Dediğim gibi ama bak hep aynı şeylerden bahsediyoruz. Aynı argümanlar vs. Özlesek de tartışmayı gereği var mı sorusunu sormak lazım.

  35. Sinan ÖZER avatarı

    ingilizlerin(ve ya kim söylemişse) senin için çok güzel bir lafı var : noob !

  36. Sinan ÖZER avatarı

    maclerincılar bu yorumdan ancak bunu anlar zaten.2011'de sadece kers ve drs var başka bir şey yok zaten araba 1950'de neyse şimdi de o (!)

  37. Yani Dennis ona: "Olm sen ne yapıyosun buna terapi ayağına" mı diyor?

  38. McLaren'cilerin kendileri bile Alonso'ya yapılan psikolojik davranışların eşitsizlik olarak kabul edince bize söyleyecek söz kalmaz zaten. Bak Onur abimiz bile kendince neden uydurup McLaren Alonso'ya psikolojik destek vermemekte haklıydı diyebiliyor. E o zaman McLaren taraftarları kaybolan 2007 şampiyonluğuna hiç üzülmesinler, tek arabayla yarışıyorlarmış zaten.

    McLaren'in Lewis'e Monaco'da yaptığının bir açıklaması vardı ve onu FIA'ya yaptılar zaten. Sonuç neydi? Ortada bir takım emri yoktu. Gerçi lastik basıncı daha soyut, kanıtlanması güç durum. Elma ile armutu karşılaştırmak gibi diyebilirim bu dediğine.

    Küfür Hamilton ile Ron Dennis arasında karşılıklı olmuştu. Tabi ki ikilinin yalanlaması oldukça doğal.

    "Lewis ise daha ilk yarışına çıkacak bir çaylaktı. Değil puan puana bitirmek Alonso en az 25-30 puan fark yapmalıydı ki üstünlüğü olsun" demek kolay ama Lewis bebekliğinden beri neredeyse bir McLaren projesi olarak yetiştirildi ve özel ilgi gördü. Gerçi yeteneği sayesinde tabi ona laf yok. Bu arkadaşımız sıradan (atıyorum D'ambrosio 2011 sezonu) gibi takımın işleyişini 0'dan öğrenmek zorunda kalmadı. Arabayı nasıl kullanıcağını, ne yapacağını ilk yarışına girmeden çok iyi bildiği gibi; yıllardır alt serilerden aşina olduğu Bridgestone lastiklerinin bir tık üstü olan F1 versiyonlarının davranışlarına da alışıktı. Durumu iyi anlaman için 2007 sezon başı testlerinde Alonso'nun Hamilton konusunda açıklamalarını okumanı tavsiye edeceğim. Hiç şüphesiz lastiklerin kullanımı ve performansı önemli derecede etkilediği günümüz F1'inde Alonso'nun lank diye Michelin'den tamamen farklı karakterdeki Bridgestone'a geçmesi mümkün olmayacaktı. Özet Hamilton sıradan bir çaylak olmadığı gibi, Alonso da hemen ideal şekilde yarışmaya devam etmedi.

    Toplu cevaba karşı toplu cevap. Özlemişim.

  39. O arkadaş Alonso nun fizyoterapisti Fabrizio Borra.

  40. Videoda ilginç bir nokta gözüme takıldı. Ron Dennisin suçunun olmadığını düşünğüm o mekaniker mi başka bir şey mi bilemiyorum her kimse ona karşı davranış biçimi çok çirkindi. Şener Şenin "Kibar Feyzo" da Kemal Sunala yaptığından farklı değil.

    Bu replik tamamen durumu tasvir ediyor:

    -çık git lan kovirem seni kabileden.
    -beni kovimisen ağam.
    -kovirem lan bu kabilenin ağasıda şamanıda menem.
    -de hadi get

  41. 🙂

    Speeder kardeşim; onca olaydan sonra sen takımın bırak başındaki kişi olmayı ya da bir mekaniker olmayı, takımın çöpçüsü dahi olsan aynı davranışı sergilemez miydin?

    quva; vaho'nun McLaren taraftarı olduğunu bilmiyordum. Bilsem de bir şey fark etmez, o kendi düşüncesinde ben ise kendi düşüncemdeyim. Düşen direk hakkında sen ben değil, Ron Amca dahi açıklama yapamaz. Mesela ben Cumartesi akşamı dışarıya çıkmıştım. Geldiğimde, duvarımda asılı bulunan Osmanlı Devlet Arması yere düşmüştü. Benim odamda bulunan, duvara şahsen astığım ve gece içeri girdiğimde yerde gördüğüm bu armanın neden yere düştüğünü kendi kendime açıklayamadığım gibi.

    Düşen direk olayı olsun, lastik basıncıyla oynanması iddiası olsun bunların nedeni senin düşündüğün gibi olsaydı o zaman Monaco'da Lewis'e yapılanların da bir açıklaması olması gerekiyor. Yoksa takım her ikisini de mi yarıştan düşürmek istedi 🙂

    Küfür olayına inanıyorsan sana şunu söyleyeyim, ben olsam ben de küfür ederdim. Ama şahısa bağlı kalmaksızın, yani, aynı şeyleri benim takımıma kim yaşatmışsa ona küfür ederdim.

    radiohead; Lewis'in 2007 performansı konusunda haklısın. Gerçekten muhteşemdi. Düşüşün nedeni kafasının içerisinde olabilir, bakmak lazım 🙂

    aynı puanla sezonu bitirip yenilmiş kabul etmek de ilginç!

    demişsin. Unutma, o sezon başlarken Alonso 70 yarışta start almış, 33 kez podyuma çıkmış, 13 kez pol ve yarış kazanmış, arkasında binlerce yarış turu ve mesafesi bırakmış tarihin en genç çifte dünya şampiyonuydu. Lewis ise daha ilk yarışına çıkacak bir çaylaktı. Değil puan puana bitirmek Alonso en az 25-30 puan fark yapmalıydı ki üstünlüğü olsun. Ama yapamadı.

    Sinan kardeşim; açıklaması doğru olabilir. 2010 Abu Dhabi'de de aşağı yukarı aynısını yapmıştı. Petrov'un arkasında uzun süre kalınca bazı virajlarda dışarı taşıp aracı soğutuyordu 🙂

  42. sana bir şey sorcam peki sence lolipop adam neden lastiklerin takılmasına rağmen alonsoyu orda tutuyor

  43. O hadiseden birkaç dakika önce yaşananlar ve Hamilton'un takıma karşı gelmesi bu kadar ileri giderek stratejiyi hiçe sayması ve daha ötesi oynanan oyundan Fernando'nun zarar görmesi de ilginçti.Bunu paylaşmak kimin boynunun borcu acaba?

  44. bunu bir hamilton taraftarının söylemesi çok ilginç herhalde kendi pilotunu takip etmiyor

  45. Rezalet desem hafif mi kalır.

  46. Cevap vermesine vermiş ancak orada işlenmiş bir suç var, arkaplanında ne olursa olsun orada bir engelleme var. Ancak diğer verilen cezalara da bakmanı tavsiye ederim, bak bakalım McLaren'ın o yarışta takım puanları hanesine bir şeyler yazılmış mı?

  47. Alonso fia'ya cevap verememiş ki birincilikten altıncılığa düşürmüşler kendisini. Ama sen cevap bulduysan önemli değil, gülmeye devam.

  48. Bence boşverelim 2007'yi de 2012'ye bakalım. Biz geçmişte kalırken Williams Renault ile motor anlaşması yapmış be arkadaş…
    http://en.espnf1.com/williams/motorsport/story/53261.html

  49. O videolar eksik kalır arkadaşım. Bunun telsiz konuşmaları var, teknik verileri var. 3-5 FOM kamerasından hakikat görüyorsan yanmışsın. Bir de cevabı verilemeyecek diyorsun ya güldüm.

  50. Tabi hatırlatayım Alonso-Hamilton-McLaren kendi aralarında kapışırken, Raikkonen ve Ferrari; Raikkonen'in eski takımına bu iş böyle yapılır diyerek ders verdilerdi. Acı ama gerçek ne yazık ki. Üzülsem mi gülsem mi hala düşünürüm. Sonuçta Alonso Brezilya'da kendini düşündü sampiyonluk için savaştı başaramadı, McLaren ise Hamilton'un şampiyonluk için savaşmasını istedi; o da olmadı. 2 tarafın kazanamaması gerçeğini kimse değiştiremiyor.

  51. http://www.youtube.com/watch?v=4fv5hi9u1x8&feature=player_embedded

    Onur abi dikkatle izlemeni tavsiye ederim.Alonsonun bununla ilgili savuması da şöyle :

    Sanırım benim frenlerim daha sıcaktı. Aracım zaten normalden daha sıcaktı. Bu nedenle hava koridorundan çıkıp aracı soğutmaya çalıştım
  52. Bu konunun yorumları silinir ben söyleyeyim şimdiden…

    Ona kesinlikle saygı duyuyorum. McLaren'de olmadığı sürece Hamilton ile aynı takımda yer almak iyi olacaktır.

    Yukarıda alıntıladığım cümle önemli. Söz konusu eşitsizlik bir arabadan veya teknik olaylardan farklı olarak, psikolojik destek eşitsizliğinden kaynaklanıyor. McLaren, Alonso ile Hamilton'a kesinlikle değişik açılardan bakıyordu ve bakmakta bir şekilde haklıydılar.

    Yıllardır yazdığım şeyleri bir daha yazmaya gerek duymuyorum. Herkes bildiğini, hissettiğini düşünsün.

  53. 2007 YILINI ÇALINTI SETUPLARLA DOMİNE EDİP

    burda bu takıma dürüstlük ve eşitlik abidesi gibi yaklaşmamızı ne olur beklemeyin işte böyle bir takımı savunmaktasınız ve yönetimindekileri…

    eşitlikmi aynı yarışları beraber seyrettik Alonso ve aracının başına gelmeyen kalmadı

    hem pitte hemde garajda vs vs..

    Dennis denen şahıs sporun kara bir lekesidir.ve ideolojik bir fanatik.

    Alonso güzel ifade etmiş anlama medeni cesaretini bulabilen zihniyetlere..

  54. 2007'de bir çaylağa yenilmenin faturası bilmem ne diyip duruyosunuz da Hamilton'ın en iyi, en istikrarlı olduğu sezon 2007 değil mi?( ki aynı puanla sezonu bitirip yenilmiş kabul etmek de ilginç! ) Gerçekten 2007'den daha az hata yaptığı, daha istikrarlı olduğu bir sezon var mı? Pilotunuzdaki bu düşüşü de açıklayın lütfen :))

  55. Onur , sayfayı bu hale getirenin ve 2007 yılını ilk zikreden kişinin McLaren fanı olmasının dikkatinden kaçtığını sanıyorum.Önceden davet edilerek Garaja gelen denetçilerin bişey bulamayacağı gün gibi aşikardı.Yalnız o elektrik direğinin neden 1 numaralı aracın üzerine düştüğünü, 1 numaralı aracın lastik basınçlarının neden oynandığını , bir pilotun yüzüne karşı neden küfredildiğini de ben hiç anlayamadım.

  56. Fernando Alonso: "Ben asla 1. pilot olmayı istemedim ama 4. ya da 5. pilot gibi muamele görmeyi kabul edemem."

    Farklı araç değil belki ama psikolojik olarak Alonso'ya karşı Hamilton'u destekledikleri apaçık ayan beyan ortadaydı.

    Ron Dennis: "Ferrari'ye karşı değil Alonso'ya karşı mucadele veriyoruz"

  57. Dur, bi'de kızdırmak için şunu yazayım;

    Alonso, “Ferrari adına süren bir yarış pilotu olmak, bir dünya şampiyonluğu kazanmaktan daha önemli diye düşünüyorum" derken bence şunu kastediyor; "Kimse şampiyonluk beklemesin".

    😉

  58. 🙂 Bence Lewis İle Alonso anlaşmışlar, sırayla saçmalıyorlar.

    Saçmalamak demişken, birisi Alla rızası için şu, 2007'deki farklı araçları açıklar mı acaba? Neleri ya da nereleri farklıydı bu araçların? Bakın Alonsomanyaa arkadaş güzel bir şey demiş;

    ne zamandan beri hakim/sacı oldunuz, adaletin suçsuz bulduğu adamı kendinizce yargılayıp suçladınız. Doğruya siz FIA dan, yüksek mahkemlerden vs. herşeyi daha iyi biliyorsunuz.

    FIA'nın beyefendileri (!) Alonso'ya takım tarafından negatif ayrımcılık uygulanıyor mu diye gelip garajda kontrol maksatlı bulunmadılar mı? Peki ne buldular da siz tutturmuşsunuz bir farklı araç hikayesi üretip bu hikayeye de müthiş bir saflıkla inanıyorsunuz?

    Hiç bir şey bulamadılar. Bir şeyler bulunsun diye umutlandınız. Çünkü bir çaylağa yenilmenin faturasını bu olaya bağlayıp sizin nazarınızda ulaşılamaz bir seviyede olan pilotunuzu her zaman yaptığınız gibi zeytin yağı misali yukarı çıkaracaktınız. Ama olmadı. Olmadığını anlamak istemeyip kendi yazdığınız hikayeye inanmaya başladınız. Ve daha acısı da aradan 4 sene geçmesine rağmen hala da bu hikayeye inanıyorsunuz.

    Son paragraf konusunda ise aynen Gökhan Kamil gibi düşünüyorum.

  59. sana katılmamak elde deil kardeş bu mclerenciler de kendi çapında şaçmalıyolar işte ne olcak
    FERRARİ vs ALONSO sonuna kadar

  60. Alonsocu veya Ferrarici diye bir ayırım yapmanın mantığı yok.Bahsettiğin şahıs burada sürekli saldırgan tavırlar sergileyen biridir.Dikkatli bakarsan onun herekese cevap yetiştirmekten başka bişey bilmediğini görürsün.Sen ne yazarsan yaz muhakkak yorumunun altında belirir ve 2007 den başlar 2011 e kadar klişe lafları yazar.Sadece ciddiye alma yeter.

  61. Kesinlikle katılıyorum bir çok önyargılı arkadaş o lafındaki kinayeyi anlamamış. Aslında çok zekice bir gönderme yapmış. Bende aynı şeyleri yazacaktım tercümanım olmuşsun:)

  62. ayrıca tahsin emre efe o zamanın şartlarıyla şimdikinin şartları aynı deil raikonenin şampiyon olduğu sene ferrari 1. takımdı buna rağmen son yarışta masanın yardımıyla şampiyon oldu şimdi ise ferrari 3.takım farka bakarmısınız ve yine buna rağmen alonso şampiyonluğu son yarışta strateji hatasıyla kaybetti okey?

  63. Mclaren garajında 1 tane zamanda yolculuk makinesi var mış demek ki. 🙂
    Savun ama arada kazı da çevirelim yanmasın.

  64. Takımlarda her pilot için ayrı mekaniker-mühendis grubu olduğundan haberin yok sanırım? Yani Alonso'nun kendi mühendisleri mekanikerleri bile onun için iyi çalışmıyomuş ki adam onları teşvik etmek için cebinden para vermiş. Mclaren'de düştüğü durumu düşün yani. Öyle bir yazmışsın ki sanki Alonso, Hamilton'ın mekanikerlerine rüşvet verdi.

  65. gerçekten tıpta gelinen aşama saygıyı hak eden boyutlarda. ayakta alkışlıyoruz.

  66. Keyifli bir söyleşi olmuş. Tamamını okumak isteyenler için http://www.formulasantander.com/season-updates/hola-paddock/fernando-alonso-if-i-drove-red-bull-id-have-world-championships-i-wouldn

    Alonso: “Kimse ile takım arkadaşı olmada sorunum yok. Harika pilotlarla olduğum için şanslıyım; gerçi benimle aynı takımda olduklarında hız kaybedip kötü pilot haline geliyorlar ama…"

    Bence burada onun hamilton dışındaki takım arkadaşlarının çok güçsüz olduğunu söyleyenlere ( ki sayıları çok fazla ) gönderme yapmış. Güzel de söylemiş hani:) Her zaman takım arkadaşları çok küçümsendi. Tamam Piquet Jr. ve Grosjean gibi kötü takım arkadaşları da oldu ama durum her zaman öyle değildi. Fisichella 2005'te Renault koltuğuna oturmadan önce herkes onu F1'in en iyi pilotlarından biri olarak değerlendiriyordu. O zamana kadar bütün takım arkadaşlarına karşı üstünlük sağlamıştı ki bunlardan biri dünya şampiyonu Jenson Button'dı. F1'i takip eden birçok insan Fisichella'nın Alonso'ya da üstünlük kuracağını düşündüler ama birlikte yarıştıkları 2 sezonda Alonso kaba bir tabirle ezdi geçti resmen Fisichella'yı. Massa 2007-2008 yıllarında Kimi Raikkonen kadar iyiydi. Özellikle son yarışta çizgiyi şampiyon olarak geçtiği 2008 yılında çok başarılıydı. Artık Massa F1'in en hızlı pilotlarından biri olarak değerlendiriliyordu. Ta ki Fernando Alonso'yla takım arkadaşı olana kadar:) Alonso'nun Massa'ya kurduğu hakimiyeti anlatmaya gerek bile yok sanırım. 2007 Mclaren konusuna çok girmek istemiyorum aslında. Zira fazlasıyla tartışıldı. Ama şunu söylemem gerek ki o yıl Alonso Bridgestone lastiklerine alışmakta çok zorluk çekti, Michelin lastikleriyle mükemmel bir uyum içinde olan pilot Bridgestone lastikleriyle başarılı olabilmek için sürüş stilini değiştirmek durumunda kaldı. Hamilton ise GP2'de Bridgestone lastikleriyle yarıştığı için zorlanmadı. Unutmayın ki Formula 1'de pilotlar arasındaki hız farkını oluşturan en önemli faktör lastiklerdir. Bunu Alonso da bir röportajında belirtmişti. Hep denildi ki Hamilton çaylaktı o yıl. Tamam çaylaktı ama mükemmel bir çaylaktı:) Hamilton'ın F1'deki en başarılı yılı 2007'dir. Onun 2007'den daha istikrarlı olduğu bir yıl hatırlıyor musunuz? Sonuç olarak Alonso'nun son cümlesi kibirli gibi duruyor ama bence doğru bir noktaya parmak basmış. Alonso'nun kariyerinde güçsüz takım arkadaşlarına karşı yarıştığı kocaman bir yalandır.

  67. arkadaşın yorum baya süper ya hamiltonda jet motoru vardı hatta alonsoda o yoktu …

  68. 2007de yaşananlar bizde değil sizde büyük bir etki bırakmış siz kendi pilotunuzun ne mal olduğunu biliyormusunuz. şunu anlayın ilk senesinde hangi pilot öyle bir başarı yakaladı.tutturmuşsunuz herzaman bridgestone kullanmış alonso eski parçalarla yarışmış. raikkonen 2007 yılına kadar hep michelin kullandı mclarende ama bridgestone'a geçtiği sene şampiyon oldu. onlar sadece bahane ve avuntudur yok bridgestone yok eski parçalar. adam mekanikerler çalışsın diye değil benim pitlerim daha kısa sürsün diye para veriyordu. takımı tehtid etti. siz saçmalamaya devam edin gerçekler gün gibi ortada.

  69. alonzomanyaa  avatarı

    Mclarenciler yine saçmalamış durmuş, neymiş 2007 imiş, Ya dalgamı geçiyorsunuz, komple takım destekli ve yıllardan beri bridgestone kullanan bir hamilton, diğer tarafta mekanikerler çalışsın diye kendi cebinden para veren hiç bir güncel parçası olmayan 2 kez dünya şampiyonu alonso.

    Siz takımınızın mallığına yanın, dünya şampiyonu olmuş adamı alıp bir çaylağa tercih ettiler. Netice 109-109..

    Yani içinizdekileri kusuyorsunuz da yemiyoruz be kardeşim, biz biliyoruz takımınızında pilotunuzunda ne mal olduğunu.

    Son cümledeki kinaye yi bile anlamadığınıza da ayrı gülüyoruz…

    Ha bide 2008 muhabbeti var, ne zamandan beri hakim/sacı oldunuz, adaletin suçsuz bulduğu adamı kendinizce yargılayıp suçladınız. Doğruya siz FIA dan, yüksek mahkemlerden vs. herşeyi daha iyi biliyorsunuz. Tebrikler.. Aslında ALO onlara para yedirmiştir muhtemelen :))

  70. Emre saydıklarının yanında Lewisin aracında çift katmanlı difüzör ve F-kanalıda vardı ama =))

  71. McLaren vs Ferrari

    Lewis vs Alonso bence her zaman daha iyi gözüküyor ve hissettiriyor.

    Bırakın böyle kalsın.

  72. Bence de Alonsonun son cümlesi biraz talihsizce olmuş kaldıki 2007 senesinde çaylak takım arkadaşı onunla rahat bir şekilde mücadele edebilmiş ve sezonun %60 70 ini onun önünde götürerek o sezon ondan daha başarılı olduğunu göstermiştir.Kaldıki Alonso'nun Ferrariye gelmeden önce talihsiz açıklamaları bolca var 2007 senesinde McLarene geçecekken Ferrari benim idolüm olmadı herkes duvarına Ferrari bayrağı asarken ben hep McLaren için yarışmayı düşlemişimdir diye açıklamalarda bulundu.Tabi şimdi bunları karıştırmanın ne anlamı varki Alonso Ferrariye geldikten sonra en olgun dönemini yaşıyor ve açıklamaları genelde çok tutarlı oluyor.Alonso'nun zaten başarılı bir pilot olduğu gerçeğini kimse yadsıyamaz ya da onun griddeki en iyi 5 pilottan biri olduğunu inkar etmek ne derece doğrudur bilinmez ve bundan dolayı Ferrari'ye gelmeden önceki talihsiz açıklamalarından dolayı antipati kazanması kadar doğal bir şey olamaz ama eleştirirken ileriye kaçmamamız gerekir.Bencede hatalı bir açıklama olmuş ancak arada bir böyle şeyler olabilir

  73. evet Hamilton'da Kers ve DRS vardı değilmi. bu kadar saçma bir yorum görmedim. ikiside aynı aracı kullanıyordu. iyi sallamışsın

  74. Sinan ÖZER avatarı

    2007'de alonso güncellemesiz araba kullanırken hamiltonunuz 2011 teknolojili bir araba kullanıyordu.fren modellemesi 2006'ya aitti alonsonun çok bilmiş maklerıncılar.

  75. Alonso 2005(Renault) : Ferrari'yi yenmek Ferrari'de yarışmaktan daha keyifli

    Alonso 2007(McLaren): McLaren hayallerimin takımı. İlerde Ferrari'ye gitmek gibi bir düşüncem yok

    Alonso 2011(Ferrari) : Ferrari'de yarışmak, şampiyonluktan daha önemli.

    Hmm çok ilginç nabza göre şerbet verme kosusunda çok iyi. ayrıca ferraride yarışayım,iyi parada alıyorum bunlar bana yeter şampiyon olmasamda olurmu demek istiyor acaba…

  76. Sinan ÖZER avatarı

    Şuminizi 2005 ve 2006'da ben yenmedim bebeğim.

  77. rocco junior avatarı

    Şampiyon olduysa Ferrari ile oldu Alonso olamadıysa yine Ferrari ile.Eee güzel kardeşim ben Ferrari fanıyım yani ne acım olacak bu durumda.Kimi bizi şampiyon yaptı diye üzülecek miyim?Bu ne saçma bir yorum.Lütfen bir kontrol et öyle yaz beni Alonsocu sandın herhalde

  78. sizin bilinçaltı 2007de bir bozuldu alonso f1'i bırakana kadar düzelmez merak etme. ee kolay değil bir çifte şampiyon bir çaylağa yenildi.

  79. rocco junior avatarı

    Tahsin durmadan bana laf çakmaktan vazgeç kardeş.Raikkonencileri kastettim seni değil,daha öncede sana yazmadığım yorumda aynısını yaptın.Ayrıca benim ne acım olacak gayet rahatım.Her Alonso ve Ferrari haberinde sallayanlar belli

  80. Bakıyorum da McLarenciler ve onların yandaşları İngilizce çeviri konusunda uzmanlaşmışlar.Herkes bilinçaltındaki acıyı son parağrafı çevirerek anlatmaya çalışmış.Birkaç gündür sitede hiç hareket yokken McLaren taraftarları Fernando haberlerini özlemiş olacaklar ki bu haberden önceki hamilton haberine uğrayan dahi olmamış.

    Burada önemli olan Fernando'nun takımında mutlu olması, pişman olmaması.Ferraride olmak dünya şampiyonluğundan daha önemlidir diyebilmesidir.
    Vatandaşı rahatsız eden diğer bir konunun da McLaren çatısı altında değil Hamilton, Kartikheyan ile birlikte bile yarışılamayacağı gerçeğidir.
    Bu cümleler anlamak isteyenlere söylenmiş ama parağraf uzmanları bu cümleleri anlayamamış ya da görmezden gelmişler.

    McLaren'de olmadığı sürece Hamilton ile aynı takımda yer almak iyi olacaktır."
    “Belki de 3-4 şampiyonluk alacaktım ama ne şimdiki kadar mutlu olurdum ne de bir Ferrari kullanabilirdim"

    “Ferrari adına süren bir yarış pilotu olmak, bir dünya şampiyonluğu kazanmaktan daha önemli diye düşünüyorum"

  81. bu son cümlede bence raikkonen'e değil massaya laf atmış benimle aynı takımda olduklarında hız kaybedip kötü pilot oluyorlar. raikkonen 2008'in 2.yarısında kötüydü 2009 yılında o patateş çuvalıyla yarış kazanmayıda başardı. raikkonen çöp kamyonu kullanıyor olabilir ama ferrariye şampiyonluk kazandırdı hani alonsonun yapamadığı şeyi bizde acınızı anlıyoruz.

  82. Son paragraftaki cümlesine şöyle de bakılabilir.

    Takım arkadaşlarını geride bıraktığı zamanlarda basın veya uzmanlar, o takım arkadaşının değerini küçük gösterip Alonso'nun başarısını da küçük göstermeye çalışıyorlardır.

    Benim düşüncem değil kesinlikle ama belki Alonso bunu kast ederek o cümleleri kurmuştur.

  83. ameliyat oldukça işe yaramış :))

  84. şimdi'nin prost'u alonso sanırım 🙂

  85. adam haklı olabilir takım arkadaşları o kadar kötü sürmeye başlıyorlar ki düz yolda gidemiyorlar olmayacak yerde duvara falan çarpıyorlar 😀 bi de bu adamlar yavaş olduklarının farkında değiller birilerinin üstüne basa basa yavaş olduklarını söylemesi gerekiyor 😀
    ya uydurma haberdir ya da alonso şaka yapmıştır yani umarım

  86. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    alonso'mu efsane 🙂
    gerçekten ilginç bir şey belirtmişsin.

  87. Buna kim inanır yav.Bu adamın hayali Mclaren değil miydi? O zaman mikrafon uzattıklarında ilerisi için Ferrari yi düşünmüyorum demiyor muydu.? Anlaşılan terapiye falan girmiş 2007 den sonra.
    Bi de şu son cümle yanlış çevrilmiş.Doğrusu şu şekilde "“Kimse ile takım arkadaşı olmada sorunum yok. Zaten stratejiyi pist dışında ve içinde ben belirliyorum.Harika pilotlarla olduğum için şanslıyım; gerçi benimle aynı takımda olduklarında şartlar eşitlendiğinde çaylak bile olsalar muhteşem pilot haline geliyorlar ve beni yeniyorlar ama napalım kısmet"

  88. rocco junior avatarı

    Raikkonen şimdilerde çöp kamyonu sürmekle meşgul ancak gittiği her takımın koltuğundan onu etmesi taraftarlarınca halen bir acı.Acınızı anlıyoruz:)

  89. Alonso: “Kimse ile takım arkadaşı olmada sorunum yok. Harika pilotlarla olduğum için şanslıyım; gerçi benimle aynı takımda olduklarında sağa sola çarpıp beni birinci yapıyorlar ama…"

    Böyle olsa kimse birşey demezdi herhalde…

  90. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Bu zamana kadar Hamilton'dan başka kendinden daha iyi bir pilotla takım arkadaşlığı yapmadıki.Nasıl böyle söyleyebilir.Renault'da hep 1. pilot olarak gösterildi.Kaza skandalı zaten bunun en büyük kanıtı.Ferrari'de de Massa'nın kazadan sonraki dönemine denk geldi yani Massa'nın performansının düştüğü döneme.Ayrıca Almanyadaki takım emri de unutulmadı.
    Hamilton ile takım arkadaşıyken Hamilton'un daha ilk senesiydi ve kendisinden daha iyi sürdü bu kadar işte.Kendi dengi olan kimle takım arkadaşlığı yaptıki.Nasıl böyle bir kanıya varmış.

  91. Ehu ehu ehuuuuuu

  92. Harika pilotlarla olduğum için şanslıyım; gerçi benimle aynı takımda olduklarında hız kaybedip kötü pilot haline geliyorlar ama..

    başarılı bir ameliyat sonrası 2007'yi tamamen zihninden sildirmeyi başarmış.

  93. burak evmez avatarı

    son cümle ile tartışmalar başlar 50-60 yorum olur

  94. raikonen ve montoya..bunun gbleri gelmez..bu da konuşuor hala..

  95. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Son cümleye bayıldım.

    ve mclarenden başka yerde demenede.

    Efsanesin sen.

    Umarım takım arkadaşın Button olur.

  96. 2007de raikkonen neydi be bunlar pilotmu onun yanında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir