Ross Brawn, Egzoz Kısıtlamasında FIA'yı Destekliyor

yazar:

kategori:

HRT’nin açık bir şekilde bu konuyu protesto etmeyi düşündüğünü söylemesi de göz önüne alınınca Ross Brawn, FIA’nın başka bir şansının kalmadığını belirtti.

Brawn: “İşler olduğu gibi kalsaydı protestolarla karşılaşacaktık ve biz bunu kesinlikle istemiyorduk”

“Temel olarak işleri kendi haline bırakmayı tercih ederim ama görmek istemediğim şey, birçok protestonun olması ve F1’in karmaşaya girmesi.”

“Hepimiz iki sene önce difüzörlerde neler olduğunu biliyoruz. Bu farklı. Çünkü FIA, difüzörlerin yasallığını konusunda durumdan tamamen memnundu. Ama şimdi diyorlar ki ‘Biri bir şeye dikkat çekti ve bunu değerli bir şey olarak görebiliriz. Bu yüzden bunu kontrol etmek istiyoruz’ “

“Bu aşamaya geldiğinizde artık ok yaydan çıkmıştır ve yapabileceğiniz bir şey yoktur. FIA diyor ki ‘Biz rahat değiliz. Bazı takımlar protesto edeceklerini söylüyor ve bunu çözmemiz gerek.’ Ve çözüm için verilen zaman da bana göre iyiydi. Çünkü ilgili takımlar, birkaç yarış önce de protesto edebilirdi. Ama geri adım atıp herkesin bir çözüm bulmasına ve olduğum noktaya gelmesine karar verdi”

Egzoz beslemeli difüzörlerdeki kısıtlamanın yorumlaması tartışmasız da denemez. Çünkü FIA, kullandıkları gaza bağlı olarak takımların değişik miktarlarda besleme yapmalarına izin veriyor.

Mercedes GP patronu, herhangi bir motor üreticisinin rakibinden daha fazla besleme yaparak avantaj sağlamayacağı konusunda umutlu.

Brawn: “FIA’nın bunun farkında olduğunu düşünüyorum. Eski motor haritalarına atıfta bulunmada bile eğer istediklerinin aksine bir şey olduklarını görürlerse -insanlar bazı nedenlerden dolayı gazın çok açık kaldığı 2009 motor haritalarını kullanıyordu- FIA, konu hakkında bir açıklama isteyecektir.”

“Ama insanlar bunu yapmıyor diye düşünüyorum. Çünkü böylelikle daha fazla yakıt kullanılır ve sistemde ısı oluşur. Bu yüzden, yararı olmadığı sürece bunu yapmazsınız”


Yorumlar

  1. saçmalamış

  2. e tabi, siz beceremeyince tek yol yasakları desteklemek değilmi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir