Britanya GP İddaa Programı ve Yorumları

Herhalde en çok merak edilen konu, egzoz gazı kullanımına gelen kısıtlamanın takımlar arasındaki güç dengesini nasıl etkileyeceğidir.

Cuma antrenmanlarında bunun fark edilmesi mümkün olmadı, çünkü yağmurun gölgesinde çalışmalar yapıldı. O nedenle ciddi bir altyapımız olmadan sırama ve yarışa giriş yapmak zorunda kalacağız; elbette son antrenman seansını ayrı tutuyorum.

Bu hafta sonunun programı… TIKLAYINIZ

Sıralama

Açıkçası Valencia’da da Vettel’in durdurulamamasının ardından anormal şartlar olmadığı takdirde burada Alman pilotun zorlanacağını düşünmüyorum. Pist Red Bull’a uygun. Yeni kuraldan çok etkileneceklerini de düşünmüyorum. Ama oranın 1.15 olması, ne kadar heyecan verir, orası tartışılır.

Yarış

Yine normal şartları düşünürsek ki bulutlu ama yağışsız bir yarış bekleniyor, Vettel’i durdurmak zor. Önündeki engelin kalkış, ilk viraj ve ilk tur olduğunu düşünüyorum. Yarış içinde kontrolü çok iyi elinde tutuyor. Webber, kendini aşan bir performans sergilemezse riskten uzak bir galibiyet alabilir. 1.50 oran aslında fena değil.

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Yarış galibiyetinde Vettel için söylediklerim burası için de geçerli. Normal şartlarda zorlanmasını beklemiyorum.

Grup B (Button-Massa-Rosberg-Schumacher): Mercedes’in burada da şansının olması zor. Schumacher zaten yağmur duasına çıkmış durumda. Son yarışlarda Ferrari’nin ve beraberinde Massa’nın gelişimi dikkat çekiyor ama McLaren’in eski haline dönmesi, Button’u öne çıkarır. Button’un oranı 1.15 ve kesinlikle bu riske değmez. Ferrari süspansiyon üzerine birkaç yarıştır çalışıyor ve genel paket için Silverstone’yi beklemişlerdi. Aslında bu grubun favorisinin, geçen haftaki gibi Massa olduğunu düşünüyorum. Yalnız, serin havada özellikle sert lastiklerle başı derde girmemesi lazım. Yine de Massa, sistem kuponunda denebilir. Bu arada Ferrari pit ekibinin de çalışması lazım.

Grup C (Barrichello-Heidfeld-Petrov-Sutil): Bu grupta Renault’un öne çıkacağı herkesin malumu. Anormal bir hafta sonu geçirmeliler ki geri düşsünler. Bu pist, R31’e de uygun. Podyuma çıktıkları yarışları düşününce hele. Heidfeld’in sıralamada Petrov’u geçmesi halinde çok büyük avantaj sağlayacağına inanıyorum. BMW zamanındaki sorunu devam ediyor. Sıralamada 1-2 sıra geride kalsa da Petrov’u geçecektir. Denenebilir

Grup D (Alguersuari-Buemi-di Resta-Kobayashi): Son yarışlarda Force ındia’daki kıpırdanma dikkat çekici. Antrenmanlarda çok göze batmıyorlar ama strateji ile yarışta iyi yerlere geliyorlar. Bu sefer de benzer şeyler olabilir. Kobayashi büyük ihtimal sıralama lastik ısıtmada sorun yaşayacak. Toro’ların bu sefer şanslarının yolunda gideceğini düşünmüyorum. İş, Di Resta’nın sıralama, Kobayashi’nin yarış performansına bağlı. Riskli bir seçim olur. Kobayashi biraz önde gibi.

Grup E (Kovalainen-Maldonado-Perez-Trulli): Açıkçası geçen hafta sonu Maldonado beni yüz üstü bıraktı. Hiç beklemediğim derecede kötüydü ya da ben önceki performanslarını gözümde çok büyüttüm ve artık F1’e alıştığına inandım. Perez’in kendine gelmesi, Sauber aracının buradaki en iyisi olması, tercihin Meksikalıya kaymasını sağlıyor. Fena oranı da yok aslında. Denenebilir.

Grup F (D’Ambrosio-Glock-Liuzzi-Ricciardo): Yine ölüm grubu. Ricciardo’nun ilk yarışında Liuzzi’ye karşı ne yapacağını merak ediyorum. Bu grup sadece bu nedenden ilgimi çekiyor. Riske girmeyin.

Oynanabilecek kupon 1: Vettel (Yarış galibiyeti) – 1.50

Oynanabilecek kupon 2: Vettel (Grup A) – Heidfeld (Grup C) – Perez (Grup E) : 6.11

Oynanabilecek kupon 3: Sistem Vettel (Grup A) – Massa (Grup B) – Heidfeld (Grup C) – Kobayashi (Grup D) – Perez (Grup E)

Bol Şans…

Gökhan KAMİL


Yorumlar

  1. Kazım ÇOKYAVAŞ avatarı
    Kazım ÇOKYAVAŞ

    HER HAFTA VETTEL KAZANIR DİYE TAHMİN EDİYORDUM AMA BU HAFTA İŞLER DEĞİŞTİ…
    ALONSO veya WEBBER bugün polü alırsa VETTEL yarın kazanamaz.Aslında Vettel de alsa polü yarın şansı %40 olur…

    Alonso Oran: 4,50
    A Grubu Birincisi

    Massa Oran: 4,00
    B Grubu Birincisi

    Sutil Oran: 4,25
    C Grubu Birincisi

    Kobayashi Oran: 2,75
    D Grubu Birincisi

    Maldonado Oran: 2,30
    E Grubu Birincisi

    Glock Oran: 1,85
    F Grubu Birincisi

  2. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    Bence Heidfeld yazmak yanlış olur renaultlar çok kötü Sutil günün bankolarından.

  3. Adamım iddia proğramında bile üst sıraya çıkınca seviniyorum galibiyet podyum alsa havalara uçacağım hadi schumii gooo

  4. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    benimde dikkatimi çekti 🙂
    seneye inşalah grup A olacak :p (:

  5. Schuminin tekrardan üst gruba (B'ye) terfi etmesine sevindim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir