Raikkonen "İlk Tur Şampiyonu Belirledi"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, 2007 dünya şampiyonluğunun sonucunu belirleyen en önemli yerin, Brezilya yarışının ilk turu olduğuna inanıyor.

Ferrari pilotu, Lewis Hamilton’un 7. olduğu Pazar günkü yarışta damalı bayrağı en önde geçerek şampiyonluğu elde etmişti.

Kimi Raikkonen: "Çok mutluyum. Hayalin gerçekleşmesi gibi bir durum bu. Çocukluğumdan beri ulaşmayı istediğim bir şey"

"Kariyerimin amacının dünya şampiyonluğunu kazanmak olduğunu daima söyledim" Bir kaç kez çok yaklaştım ve sonunda herşey iyiye döndü"

"Son yarış gerçekten duygusaldı. Harika bir yarıştı ve kokpitte böylesine duyguları önceden hiç tecrübe etmemiştim"

"Herşey mükemmel derecede iyi çalıştı. Cennetten verilen doğum günü hediyesi gibiydi."

Beklenmedik bir şekilde 3.lükten şampiyonluğa uzanılmasına bakıldığında Raikkonen, iki hafta önceki Çin yarışının şampiyonluk şansı için dönüm noktası olduğunu düşünüyor.

Raikkonen: "Japonya’dan ayrıldık ve 17 puan gerideydik, mücadele dönüş ihtimali olmadan. Şunu söyleyebilirim ki; takımın dışından 10 kişiden fazlası, bizim üstümüze bahse girmezdi. Ama pes etmedik. Mucizelere kesin duygularla inanıyoruz"

"Çin bizim jokerimizdi. Kazandık ve sıralamanın zirvesindeki pilot puan alamadı. Bu bize biraz umut verdi. Ama bize kalan çok şans yoktu"

Sezonun son yarışı Brezilya ile ilgili ise Raikkonen, 3.sıradan kalkış yaptı ve sonrasında Lewis Hamilton’u geride bırakarak Felipe Massa’nın yanına kadar geldi. Fin pilot, Massa’yı da geçecek potansiyele sahip olduğunu ama bunu yapmamayı seçtiğini söyledi.

Raikkonen: "Belki de sezonun en iyi başlangıcını yaptım ve belki de ilk virajda Felipe Massa’yı da geçebilirdim. Ama takım arkadaşımla bir mücadele içine girmeyi düşünmedim."

"3. virajda Hamilton’un, Alonso’nun gerisinde olduğunu aynalarımdan görebiliyordum ve sonrasında bir sorun yaşadı. Ümit ettiğimiz fırsata sahip olduğumuzun farkına vardım. İlk tur, bütün dünya şampiyonasının sonucunu belirleyicisi gibi göründü"

"Daha fazla tempoya da sahip olabilirdik ve Felipe’ye desteği için teşekkür etmek istiyorum. Yapabileceğini yaptı, mükemmel bir takım arkadaşı gibi."

"Bir takım olarak çifte zaferden daha iyisini yapamazdık ama (bitiş) çizgiyi geçtiğimde bilmek istediğim en önemli şey, Hamilton’un ne yaptığıydı"

"Telsizle bilgi istedim ama bir kaç saniye sessizlik oldu. Sonunda Chris, onun 7. olduğunu söyledi ve kalbim mutluluktan neredeyse yerinden çıkacaktı. İşte bu. Şimdi dünya şampiyonlarıyız"

Raikkonen ayrıca takımı Ferrari’ye de övgüler yağdırdı.

"Bütün zamanların en büyük takımının bir parçası olmak harika. Bu sene gerçekten Formula 1’den, şimdiye kadar almadığım zevki aldım. Ferrari ile şampiyonluğu kazanmayı hayal etmiştim ve bahse girerim, bu her pilotun bir hayalidir."

"Bu takım asla durmaz. Maksimumda çalışır ve asla pes etmez. Bazı zor anlar yaşadık ama daima geri dönmeyi başardık. Ve bu da, orada çalışan insanların kalitesini gösterir. Tekrar teşekkürler"

"Şimdi (gelecek  hafta), bütün Ferrari ile kutlamalar için Mugello’daki Finali Mondiali’ya gideceğim. Orada ilk kez olacağım ve oraya gitmek için mükemmel zaman"

"Ve sonrasında tatil zamanı, dünya şampiyonu olarak ilki"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir