Heidfeld Zor Hafta Sonundan Alınan Puanlara Seviniyor

yazar:

kategori:

Sıralamada son seansa kalamayan Heidfeld, oluksuz lastiklere erken geçmelerinden de avantaj sağlayamadıklarından yakındı.

Heidfeld: “Cumartesi günü bunun zor bir hafta sonu olacağını görmüştük. Ama her zamanki gibi ‘asla pes etme’ dedik. İyi bir kalkış yaptım ama ilk birkaç viraj inanılmaz derecede dardı ve araca hasar vermeden oraları geçtiğim için mutluydum. Yarış için asıl soru, geçiş lastiklerinden oluksuzlara ne zaman geçileceğiydi. Bunu yapan ilklerden biriydik. İyi bir karardı. Bununla birlikte çok fazla avantajını kullanamadık. Çünkü pitstoptan da bazen zaman kazanabiliyorsunuz.”

“Ondan sonrasında ilginç bir yarış oldu. Lastiklerimi kollamak zorundaydım ve aynı zamanda atak yapmak, ayrıca farklı zamanlarda savunma yapmak zorunda kaldım; özellikle de Michael ve Adrian ile. Sadece atak yapma-mücadele etme ile lastikleri öldürmeme arasındaki dengeyi bulma değil, 4 değerli puan da bizim için tatmin ediciydi.”

Takım arkadaşı Vitaly Petrov ise DRS alanından memnun kalmadı ve hiç işine yaramadığını ifade etti.

Petrov: “Bugün zordu. Bununla birlikte geçiş lastikleriyle sürüşü de zor buldum. Yer kaybettim ve kendimi savunamadım. Çünkü çekiş çok zayıftı ve diğer araçlar ben orada değilmişim gibi beni geçti. DRS bölümü hiç yardımcı olmadı. Pistteki yerini değiştirmeliler. Çünkü Silverstone’de geçiş benim için mümkün olmadı. Adrian’a çok yakındım ama geçemedim. Bu yüzden sinir bozucuydu. Arka düzlükte bile geçiş için yeteri kadar KERS yoktu. Bu yüzden DRS’yi oraya koymaları daha iyi olur. Hızım fena değildi. Hızlıydım ama orada yardım alamadım”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir