Horner, Son Olayın Webber İle İlişkileri Zedelememesini Umuyor

yazar:

kategori:

Britanya GP’nin son turlarında Webber, takım arkadaşı Vettel’e çok yaklaşmış ve geçmeye çalışmıştı. Ama o esnada telsizden kendisine Vettel’i aradaki farkı koruması söylenmiş olsa da Avustralyalı pilot buna uymamıştı.

Takım, geçen sene İstanbul’da yaşananların tekrarlanmasından çekinerek bu talimatı verdiğini açıklamıştı.

Bununla birlikte Horner, Silverstone’de olanlar konusunda Webber ile oturup konuşacağını ve bu olayın Webber ile olan ilişkileri zedelememesini umduğunu söyledi.

Bu olay yaşanmadan önce hafta sonu Red Bull ve Webber’in 1 sene daha birlikte olmak için anlaştıkları konuşuluyordu ve hatta Dietrich Matescitz, bunu onaylar söylemlerde bulunmuştu.

Silverstone olayının anlaşma görüşmelerini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna Horner: “İçtenlikle, öyle olmamasını umuyorum. Ama sonuçta ana konu takım. Bazen bir pilotun talimata sinirinin bozulmasını anlayabilirim ama sorumluluğum, takımın en iyi sonucu alması üzerindedir”

“Ve eğer araçlarımız beraberse ikisinin de dip dibe olmasının bir faydası yok. Son turda Hamilton ile Massa’da bunu neredeyse görüyorduk”

Geçen sene Ferrari’nin takım emrini sıkça eleştirmiş olan Horner, Silverstone’de iki pilotunun çarpışmasını engellemek için başka bir çaresi olmadığını belirtti.

Mateschitz’in Red Bull’da hiç bir zaman takım emri uygulanmaz söylemi sorulduğunda Horner: “Bay Mateschitz, çok iyi bir konumda puanlar alacakken son turda iki pilotumuzun çitlerin arkasında kalmalarına teşekkür etmez”

“Bakın, ilk 2 pitstopta Mark’a kestirme şansı tanıdık. Kalkışta da onların birbirleriyle yarışmalarına engel olmadık. Ama yarışta bir an gelir, 2-3 tur kala, elinizde çok puan vardır ve her iki aranızda podyumdadır…. Onların yarışmaya devam etmelerine izin vermek aptallık olur”

“İkisinin arasının çok ama çok yakın olduğunu gördük. Ve ikisinin çitlerin arkasında kalması bizi çok aptal gösterirdi”


Yorumlar

  1. webberin yaptığı yanlış…doğru sürseydide startta geçilmeseydi…ha önde olur takım almanyada olduğu gibi(arkanda santanderli alonso var massa mesajı aldın umarım almadıysan burada 3 parmak kalınlığında bir odunla seni bekliyor olacağız:)))) )yol ver der tamam bu durumda direnmen sana yakışır ama adam zaten önde…bunlara gerek yok…geçen seneyi unutmayın…

  2. keyser soze avatarı

    Zaten bu acıların çocuğu Webber, zengin fabrikatör çocuğu Vettel durumu öyle bir hal aldı ki; insanlar Webber'in dediğine bile inanmıyor.Adam ben takımı dinlemedim geçmek için zorladım diyor ama insanlar, yok takım geçmesini engelledi diyor. Ya da Webber'in daha kötü bir araçla yarıştırıldığı gibi yorumlar yapılıyor 🙂

  3. Ferrari' de Massa nasil 2. pilotsa, Redbull' dada Weber 2. Pilottur. Kabul edin bunu artik, kendinizi bosuna uzmeyin 🙂 Birde, takim emri bu sene yasak degil, o gecen sene gecerliydi. Yasak olsaydi bile, hic kimse ( siz bile Horner' in yerinde olsaydiniz) Webber' e buyur gec demez, gecse ne olacakti Webber sampiyon mu? 2007 de sampiyon 1 puan farkla Kimi olmustu hatirlarsaniz.

  4. 2010 almanyada alonso massayı geçermiydi geçemezmiydi.geçerdi değilmi.işte 2010 almanyada redbulun 2010 istanbulda yaptığına maruz kalmamak için bu müdahele geldi.aynen 2011 ingilterenin olduğu gibi.

  5. geçen sene ingiltere de vettel puan olarak öndeydi bilmeden yorum yapmayın açıklama neydi kanadı verdik çünkü şampiyona durumuna baktık yapılanın açıklaması belli bu saatten sonra weber in vettel i yakalacağını umanlar yada bu sezon öyle bi beklentisi olanlar gerçekten hayal aleminde yaşıo geçen sene vettel şampiyona da geri kaldı çünkü 0 çektiği yarışlar oldu bknz: Türkiye weber aynı kazadan çıkıp 16 puan aldı bknz: spa weber o yarıştan 18 puan aldı weber i gerçekten severim ama kabul edilmesi gereken nokta şu weber vettel in temposunda değil olmuyo illa bişeyler eksik kalıyo ama almanya olayı farklı millet hemen der aynı ama değil orda bi çekişme yok yarış burada olduğu gibi değil burada en fazla 4 puan fark edecek ama orda eğer ferrari o hileyi yapmasa belki vettel alonsoyu geçecekti kim bilebilir ama burda öyle bi durum yok arkadan gelen giden yok dolayısıyla 4 puan için 2 pilotun yarış dışı kalması açıklanamaz bi durum sonuçta her ne kadar önde olsa da bu işin markalar boyutu var en yakın örnek geçen sezon kore deki gibi iki üç tane motor olayı herşeyi tepetaklak edebilirdi ve bana göre kanaatimce bir pilota yol ver demekle geçme demek de farklı birinde elinden göstere göstere galibiyeti alıyosun birinde podyumun bir basamak aşağısında yani o an olduğu yerde kalmasını sağlıyosun….

  6. webber geçen sezon puan olarak sezonun yarısından fazlasını önde gitti sanırım kimin şampiyonluk şansı fazlaydı ingilterede? pole pozisyonları alabilir vettel ama onları galibiyete dönüştürmeyince hiçbir anlamı kalmaz

  7. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    Zaten şöyle bir durum var bu yasaklamalardan sonra RedBull iddalı olduğu pistlerin birinde bile kazanamadı diğer pistlerdeki durumlarını siz düşünün artık.Bu saatten sonra aradaki puan farkını korumak isteyecektir takım.Bunun icinde gereksiz risk almak istememiştir.Zira yaşanacak bir temas 0 puan anlamına gelebilirdi RedBull için bu konuda da bence haklılar.

    Acıların çocugu Webber, Zengin fabrikatör çocuğu Vettel'e karşı gibi duygu sömürüsü yapmayın her yarış öncesi ve yarış sonrası.

  8. Bu olayda anlaşılamayan bi durum yok takım emri herzman şampiyonluk kazanmayla ilgilidir şu an şampiyonluk şansı kimin en fazla? vettelin e ozaman tabiikide vettel kollanacak
    takım en güçlü sürücüye daha fazla destek verir bu bir gerçek bu yarişa gelene kadarki tum yarişlarda vettel daha güçlü performans ortaya koymuştu ve gecen yılda vettel yaiş temposu bakımından öndeydi tabiikide takımın gözünde vettel daha degerli olacaktır
    gecen yılki hockheneim yarişi örnek gösterilmiş alonso daha hızlı diye yol verildigini iddia ediyosunuz ki bu hep olaylara nasıl bakmak istediginizle alakalı massa daha hızlı olsa bile ona geçirtmezlerdi şampiyonluk şansı alonsonun cok daha fazla oldugu için olay aslında gayet basit bi mantık içeriyo
    ve son olarak her puan çok değerlidir ne zaman hangi puana ihtiyaç olacagı bilinmez

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mesele takım emri meselesi değil.Herkes her zaman yapıyor.Geçmişte de vardı gelecekte de var olacak.Asıl mesele başkalarına sürekli laf atıp kendisini akkaşık zannedenlere verilen tepkidir.Geçen sene Suzukada neden button için kurbanlık koyun dediniz.Yine geçen sene Almanyadan sonra neden biz böyleyiz biz şöyleyiz dediniz.Şimdi keser döndü sap döndü tükürdüğünü yalama zamanı geldi.
    2008 almanyadan sonra martin ve dennis ayrı ayrı giderek heikkiye teşekkür etti.Lewis kendisinden 1 saniye daha hızlıydı ona söyledik ve gerekeni yaptı dediler.Tıpkısının aynısı 2010 almanyada ferraride oldu.
    Takım emirlerine şiddetle karşı çıkan ve herkese laf söyleyen bir patronun 3 puan uğruna karizmayı çizmesine tepki gösterilmesi çok doğaldır.Sorarım sizlere takım patronu olsanız 90 puanlık fark varken hızlı olanı 3 puan için durdururmuydunuz.Millete onca laf söylemişken bunu yaparmıydınız.Vettele savunma yapmamasını söylemek dahi kabul edilebilirken hanginiz bu 3 puan için bunlara katlanırdınız.

  10. ya aslında kötü bir durumda nefret etsemde durum böle yani vettel hep kollanıyor bence bu saatten sonra webberle devam edilmemeli onun yerine aynı kalitede bir 2.pilot bulunabilir ki( bu olanlar takımı dahada aptal gösteriyor) hatta daha iyisi olabilir.redbulun webberede çok ihtiyacı olduğunu sanmıyorum

  11. Startta birbirleri ile mücadele etmelerine izin verdik diyor…Tabi verirsiniz, Vettel ciğiniz arkadaydı çünki. Aynı durumun tersi olsa idi Webber' e verilecek talimatı tahmin etmek zor değil. "Startta bir çılgınlık yapıp Vettel' i zora sokma"

    Aslında bunların hiçbiri o kadar rahatsız edici değil, rahatsız edici olan takım emirleri konusunda Ferrari' ye en ağır şekilde yüklenenlerin, sıra kendilerine geldi mi hiç gocunmadan ve utanmadan bu emirleri uygulamaları ve demeçleri ile tereyağlığı yapmaları. Vıcık vıcık…

  12. rocco junior avatarı

    "Bakın, ilk 2 pitstopta Mark'a kestirme şansı tanıdık. Kalkışta da onların birbirleriyle yarışmalarına engel olmadık. Ama yarışta bir an gelir, 2-3 tur kala, elinizde çok puan vardır ve her iki aranızda podyumdadır…. Onların yarışmaya devam etmelerine izin vermek aptallık olur"
    Bu nedir yahu yuh artık!Startta adamlara izin vermek ne demek komedi

  13. Böyle çok daha komik bir duruma düştünüz. Özellikle geçen yıl Ferrari hakkında söylediklerinden sonra içinde oldukları durum gerçekten manidar. Gerçi geçen sene Spa'dan itibaren durumları çok manidardı..
    Geçen sene Ferrari'nin takım emri uygulamasını çok eleştirsem de mantığını anlayabiliyordum. Ancak bunun mantığını anlamam mümkün değil. Açıkça daha hızlı olan aracıyla Webber'in geçmesini önlemeye çalışmak neden? Neden adamın yarışmaya çalışması bu kadar rahatsız edici?

    Red Bull'un bu tavırları Webber'i ateşler umarım. Tıpkı geçen seneki gibi.

  14. alonzomanyaa  avatarı

    hastr… ordan diyerek azımı bozuyorum ilk defa.

  15. Acımasız gerçekler dedikleri bu oluyor işte.

  16. Böyle çok daha komik bir duruma düştünüz. Özellikle geçen yıl Ferrari hakkında söylediklerinden sonra içinde oldukları durum gerçekten manidar.
    Geçen sene Ferrari'nin takım emri uygulamasını çok eleştirsem de mantığını anlayabiliyordum. Ancak bunun mantığını anlamam mümkün değil. Açıkça daha hızlı olan aracıyla Webber'in geçmesini önlemeye çalışmak neden? Neden adamın yarışmaya çalışması bu kadar rahatsız edici?

    Red Bull'un bu tavırları Webber'i ateşler umarım. Tıpkı geçen seneki gibi.

  17. Yusuf  Hitay avatarı

    ne yüzsüz bir adamsın yahu, geçen yıl webber açık ara öndeydi, niye kollamadınız ?

  18. Çağatay Demir avatarı
    Çağatay Demir

    Horner sana diyecek laf bulamıyorum Webberinde telsizini kapatarak Vetteli geçmeye çalışması gerçek bir pilot olduğunu gösteriyor bence webber massanın yerine geçmelisin veya başka bir takıma geç artık Redbullda seni çok fazla ezdiler gerçi Ferraride de Alonso var yine ezilirsin ama Ferrari de yarışmış olursun ve Massa sana da diyecek laf yok takım arkadaşın 20 sn fark atarak 1. oluyor ve sen benzini biten bir aracı oldukça yavaş giden bir aracı geçemiyorsun gerçekten yazık o koltuğu hakeden birçok pilot var

  19. Vettel bir dünya önde… en yakın rakibi yarış dışı kalmışken yarışmaları bir tarafa Vettel e Webber i zorlamaması talimatı bile verilebilinirdi.ALonso nun artık sürekli podyumda olabileceği aşikârdır ama puan farkı 90 üzerindeyken bu endişeye gerek yok.Mantığığla düşünen insanlar geçen seneki Ferrari davranışını mantıklı ; RB nin bu yarışdaki tavrını hoyratça olarak kabül eder.Hiçkimse çıkıp Ferrari nin geçen sezonki emrini eleştirmesin… ne RB ne McLaren.

  20. bu olaya yarış esnasında her nekadar sinir olsam da ( eminim veber geçecekti , yine hakkı yenildi ) iyi bir karar alarak iki aracı da podyumda tuttular , tebrikler, umarım ceza falan almazlar ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir