Vettel Desteğin Kendisine Yardım Edeceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Alman pilot, 2009’da bu pistte Webber’in arkasında kalmıştı ve Hockenheim’de ise Fernando Alonso’nun zaferine dur diyememişti.

Son şampiyon, vatanında kendisinden beklentilerin yüksek olmasının ilave baskı yaratmadığını, aksine tetikleyici güç olacağını düşünüyor.

Vettel: “Birçok defa insanlar baskı ve bunu sizi yavaşlatacağı konusunu dile getirdi ama her şeyden çok olumlu olduğunu düşünüyorum”

“İnsanlar her yerde sizi destekliyor ve belki de ilave 0,1-0,2 bulma adına sizi ileri yönde zorluyor”

“Kendi ülkemde yarışma fırsatı bulmak harika. Şimdi 6 pilotuz ve dört gözle bekliyorum”

Vettel, takım emri tartışmalarını önemsemedi ve pilotların, hem kendileri hem de takımları adına sürmelerinin biraz zorlayıcı olduğunu kabul etti.

Webber, Silverstone’de gelen emre uymamış ve takım arkadaşını geçme girişimini sürdürmüştü. Aynı durumda Vettel’in ne yapacağı soruldu

Vettel: “Bu her zaman yarış içindeki duruma bağlıdır. Son yarışta takım olarak kazanacağımız bir şey yoktu. Mark, yarışmak ve yerini iyileştirmek istediğini söyledi ama onun öylesine geçip gitmesine izin vermek istemedim ve savunma yaptım”

“Bir taraftan kendi adınıza yarışmak istiyorsunuz; diğer taraftan takım olarak elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz”

“O bölüm artık çok uzaklarda kaldı. Yarın ilk antrenmana başlamayı tercih ederim.”

Son üç yarışta üç farklı galip olmasına rağmen Vettel, bu hafta sonu kendilerine güvenerek geldiklerini belirtti.

Vettel: “Sezon içinde şimdiden gerçek performansları gördüğümüzü düşünüyorum. Bana göre iyi bir şansımız var”

“Bu durumda her şey iyi görünüyor ve kendimize elimizden geldiğince güveniyoruz. Geçen hafta sonu maalesef kurallar hakkında konuşuyorduk; yarıştan çok kural değişiklikleri hakkında.Ama başından beri işlerin net olması gerek. Tekrar yarışmaya odaklanıyoruz. Dört gözle bekliyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir