Montezemolo: "Türkiye GP İçin Elimizden Geleni Yapacağız"

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Luca Cordero Di Montezemolo, İstanbul’un Formula 1’e veda etme ihtimaline üzüldüğünü söyledi. Montezemolo, 3 kez kazandıkları İstanbul’da yarışların sürmesi için çaba göstereceklerini belirtti.

Ferrari, İtalya’nın Emilia Romagna bölgesi’ndeki, 16 bin nüfuslu Maranello kasabasında kurulu üretim merkezinde yabancı basın mensuplarını ağırladı. İtalya’daki yabancı basın birliği’ne üye 30’a yakın gazeteci, markanın en çok satan modelleri 458 Italia ve California’nın montajının gerçekleştiği binayı ve Ferrari Müzesi’ni gezme fırsatı buldu.

”İSTANBUL YARIŞLARI SÜRMELİ”
Ferrari Başkanı Luca Cordero Di Montezemolo, gezinin ardından gazetecilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Montezemolo, İstanbul’un Formula 1 yarışlarına veda etme ihtimali konusundaki düşüncelerini de paylaştı. Ferrari Başkanı, “Yarışların Türkiye’de devam etmesini umuyorum. Birçok kez kazandığımız, çok güzel bir piste sahip ve birçok sıkı taraftarımızın olduğu bir ülke. İstanbul’da yarışların sürmesi için ben ve Ferrari olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

Montezemolo, her yıl 50’ye yakın otomobil sattıkları Türkiye’nin Fıat için de çok önemli bir ülke olduğunun altını çizdi.

”ALONSO VE MASSA İLE YOLA DEVAM”
Montezemolo, uzun bir aradan sonra Britanya Grand Prix’ini kazanan Ferrari’nin, Concorde anlaşması ve News Corp’un F1’in ticari haklarını satın alma girişiminde bulunmasının ardından yapılan tartışmalar nedeniyle F1’e veda edeceği söylentilerinin doğru olmadığını söyledi.

Başkan, Fernando Alonso ve Felipa Massa ile yola devam edeceklerini de vurguladı

 

Kaynak: NTVSpor


Yorumlar

  1. İtalyanları severim. Ferrari'ye teşekkürlerimizi sunarız fakat bizimkilerin de biraz çaba göstermesi lazım. Ya da gösteriyorlarsa, bir zahmet basında da yer bulsun. 🙂

  2. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Her istediğinizi yaptırıyorsunuz bir zahamet bu işide hallediverin 🙂

  3. rocco junior avatarı

    pistimizi Ferrari koruyor,sahip çıkıyor helal olsun.Menfaat ya da değil diğerlerinden hiç ses yok işte f1 ruhu ve Ferrari taraftarı olmanın ayrıcalığı.Tatildeyken ilk yorumum hayırlı olsun:)

  4. Montezemolo, her yıl 50'ye yakın otomobil sattıkları Türkiye'nin Fıat için de çok önemli bir ülke olduğunun altını çizdi.
    cari açığın neden arttığı belli oldu :))

  5. Çağatay Demir avatarı
    Çağatay Demir

    2012 İstanbul parka hazırlanalım şimdiden 🙂

  6. heyt bee yürü be monte. :)))

  7. tebrikler monte, aynı baskıyı ve çabayı Mercedes ve Renaultda gösterirse bay E buna karşı koyamaz…

  8. adasgfadsg inş. öyle bir ruhu vardır.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hiç gündemde değilken İstanbulpark'ın akıbetini Başkana soran basın mensubuna teşekkür etmek gerekir.Aynı seslerin diğer takımlardan da yükselmesi temennisiyle Montezemolo'ya teşekkürler.

  10. Çağatay Demir avatarı
    Çağatay Demir

    kalcak kalcak 🙂 spordan sorumlu devlet bakanıda değiişti zaten daha genç bir bakan geldi ben onda F1ci ruhunu sezdim :D:D

  11. bizde kalması için destekliyoruz.turkiyenin tanıtımı ve tabiki ferrari için en güzel pist 🙂

  12. burak evmez avatarı

    montezemolo dediyse bu iş olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir