Ecclestone, Gribkowsky'ye Para Verdiğini İtiraf Etti !!!

yazar:

kategori:

Bu hafta Gribkowsky, F1’in haklarının Bayerische Landesbank tarafından satışı sırasında 44 Milyon $’lık rüşveti aldığı yönünde suçlama ile yüzleşti.

Ecclestone, bu konu ile ilgisi bağlamında Alman savcılar tarafından inceleme altındaydı. 

The Daily Telegraph’a konuşan Ecclestone, parayı ödediğini ama bu parayı, Gribkowsky’nin kendisini, Britanya Milli Gelir Dairesi’ne bazı şeyleri açıklamakla tehdit etmesi üzerine verdiğini ifade etti.

Ecclestone: “Britanya Milli Gelir Dairesi açıkçası her şeyi kontrol etmek zorundaydı. Bu 5 sene sürdü. İlgilenmemiştim. Güven vakfı (Trust) bunun doğru olduğunu göstermek zorundaydı”

“İngiltere’de vergi mükellefi insanlar o zaman, güven vakıflarıyla her şeyi karara bağlamak üzereydi ve yapmanız gereken son şey, onlar için farklı şeyler düşünmeye başlamak. O (Gribkowsky) beni sarsıyordu ve ben de risk almak istemedim. Güven fonu ile bir sorun yoktu. Hiç bir sorun.”

“Bana hiç bir zaman ‘Bana bunu vermezsen gider söylerim’ demedi. Beni bunu yapabilir mi yapamaz mı düşüncesiyle ortada bıraktı”

Ecclestone, Gelir İdaresi’nden saklayacak bir şeyinin olmadığını söyledi ve Gribkowsky’ye parayı, incelemenin kendisine büyük paralara mal olabileceğini düşünerek verdiğini belirtti.

Bay E ayrıca ne yapacağı konusunda avukatlara da danıştığını ekledi.

Ecclestone: “Bana dediler ki ‘Neler olacağını söyleyeyim. Gelir İdaresi seni değerlendirecek ve buna karşı savunma yapmak zorundasın. Çünkü savunma yapabilirsin. Mahkemede üç sene geçirince bu sana bir servete mal olabilir. En iyisi ödemek’ “

“Hiç bir zaman birine rüşvet vermedim veya şirketle ilgili birine ödeme yapmadım. Satış için şirketten %5 aldım. Bayerische Landesbank, satışı onayladı, komisyonu onayladı ki çok ucuzdu.”

“Daha fazlasını almalıydım. Çünkü böylesi bir anlaşma için bir banka, çok daha fazlasını isterdi. Ortada sır yoktu”


Yorumlar

“Ecclestone, Gribkowsky'ye Para Verdiğini İtiraf Etti !!!” için bir yanıt

  1. bernie verdiyse öbürü de almıştır. ortalık karışacak sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir