Vettel Ferrari Tehdidini Kabul Ediyor

yazar:

kategori:

Son yarış Britanya GP’nin galibi olan Fernando Alonso, sabahki antrenmanda lider olurken öğleden sonra iki Red Bull arasında 2. sırayı elde etti.

Vettel, Ferrari’nin bu hafta sonu da en güçlü tehdit olacağını kabul etti ve İtalyan takımın bu formunun iyi bir şey olduğunu belirtti.

Vettel: “Bunun iyi bir şey olduğunu düşünüyorum; ayrıca bu da (Ferrari’nin performansı) gösteriyor ki egzoz tartışmaları bir parça gereksizmiş. Ferrari, bugün iki aracıyla da gördüğümüz üzere yine bir parça rekabetçi idi.”

“McLaren, eğer sezonun büyük bölümünde olduğu yerine geri dönerse onları, egzoz ve besleme açısından değerlendirmesi zor olur. Göreceğiz. Yarın yine hızlı olacaklar. Bu yüzden onları aklımızdan çıkaramayız”

Gün sonunda Alman pilot, bu hafta sonu için hâlâ gelişecek alanlarının olduğunu ifade etti.

Vettel: “İleri yönde bir adım atabilirsek çok şeye değer. Yarının ve Pazar gününün şartlarını bilmiyoruz. Yağmur bekleniyor. Ne zaman ve nerede olacağı bir soru işareti. Şimdi oturup neyi geliştirebileceğimize bakmamız gerek ama kesinlikle gelişecek yer var”

Takım arkadaşı Webber de günü mutlu kapattı ve Pazar günü her şeyi yolunda götürmeleri halinde galibiyet kovalayabileceğini söyledi.

Webber: “Sürekli olarak söylediğim gibi iş tamamen iyi bir fark yaratmada: Kalk, ilk bölümü git ve üzerine koy. Silverstone’deki yarışım çok kötü değildi. Ama Fernando çok iyi bir yarış çıkardı ve Seb ile ben çok yakındık. O gün (Pazar) herkesi yenmek için her şeyi doğru yapmanız gerek ve Umarım Pazar günü bunu yaparız”

“Şimdiye kadar işler yolunda. Araç iyi. Fernando ve Seb de gerçekten hızlı. McLaren’in yarın geri dönüp dönmeyeceğini bilmiyoruz; çünkü bugün ne yaptıklarını bilmiyoruz”

“Kendimize yoğunlaştık ve iyiydi. Pistin kuru kalması güzeldi. Her açıdan idare etmesi daha kolay. Ama bu hafta sonu ne olursa olsun hazır olmalıyız. Kendimi gerçekten rahat hissediyorum”


Yorumlar

  1. redbull pilotları kibar insanlar…rakiplerini küçümsemezler…ferrari sene başından beri gridin en hızlı araçlarından biri…şu anda da öyle değişen pek birşey yok…gardı düşürmemek lazım….

  2. alonso_f150  avatarı

    Bencede öyle. Alonso da bu haftasonu yaptığı açıklamalarla psikolojik savaşı yavaştan başlatıyor. Dahada önemlisi liderle aranın yüksek olduğu zaman böyle umut dolu açıklamalar yapınca Alonsoya geçen sene bütün f1 otoriteleri gülüyolardı. Bu yüzden sezonun kalanında rakipleri üzerlerinde pek baskı hissetmediler. Fakat sonrasında Redbull ve McLaren bunun blöf olmadığını fazlasıyla anladı. Bu yüzden bu sene Ferrarinin gelişmesiyle beraber Alonsodan böyle açıklamalar gelince özellikle Redbullun üzerinde bir miktar baskı oluştuğunu düşünüyorum. Çünkü biliyolar ki Alonso umudunu kaybetmediği takdirde şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacak puan farkı ne olursa olsun. Nitekim puan farkı neredeyse 100 olmasına rağmen silverstoneda uyguladıkları takım emride bunun bi kanıtıdır . Ayrıca Vettelinde önümüzdeki yarışlarda puan farkına güvenerek oldukça pasif yarışlar çıkaracağını düşünüyorum. Bunun örneklerinide silverstoneda gördük zaten. Her yarış pole almadığı takdirde Vettelin şampiyonluğunu garanti görmüyorum. Bu sezon onun için bu kadar kolay olmayacak buna inanıyorum.

  3. Şampiyon belli ikinci kim :))

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Redbull pilotlarından Ferrari gerçeğiitiraflarının gelmesi çok güzel.Önce webber sonra vettel tehlikenin farkına varmışlar. Sırada horner var.
    Monakoda başlayan ve Britanyada doruğa ulaşan korku trendi kendini iyiden iyiye hissetiriyor.

  5. alonsoberker avatarı

    Herşeyin egzozdan dolayı olmadığını kabul etmişler biraz etkisi vardı ama farklar yine aynı duruyor Mclarende en çok biz kaybettik dedi ama eski kurallarda da 1 sn geride gözüküyor sıralamada ilk 4 belli gibi ama Massa dışında Alonso webber vettelin yeri bence kesin değil bu üçünden biri polü alıcaktır ingiltere benzeri olur 0.2 0.3 sn arasında bu pilotlar dizilir yarıştada bu 3ünden biri diyorum ben en azından podyum belli yine 2 yarıştır gördüğümüz pilotlar çıkıcaktır

  6. gianfranco parolini avatarı
    gianfranco parolini

    Akıllı ol aklını alır Ferrari!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir