Alonso Pole Mücadelesine Uzak Kaldığına Şaşırmıyor

yazar:

kategori:

Son yarış Britanya GP’nin galibi Alonso, pole galibi Mark Webber’in 0,4 saniye gerisinde kaldı ve McLaren’den Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel’in de gerisinde 4. oldu.

Bu duruma rağmen İspanyol pilot, performansından memnun.

Alonso: “Ne şaşırdık ne de hayal kırıklığı yaşadık. Dünkü antrenmanlarda gördüğümüz kadarıyla bu grid, aşağı yukarı beklendiği gibi gerçekleşti.”

“Red Bull’ların bizden 0,3-0,4 saniye hızlı olacaklarını düşünüyorduk ki öyle de oldu. Hatta Hamilton bile çok iyi gitti, özellikle de ilk sektörde. Ve aramıza girdi. Aslında McLaren burada çok fazla yeni parçaya sahip ve bunların işe yaradığını görebilirsiniz.”

“Turumdan ve ne olursa olsun aldığım sonuçtan memnunum. Bu sene yarışta, sıralamaya göre daha iyi olduğumuzu hep gördük”

Ferrari pilotu, yarınki yarışta galibiyeti göz ardı etmiyor ama rakiplerinin tempolarına ulaşmak için Ferrari’nin ileri yönde bir adım daha atması gerektiğini düşünüyor.

Alonso: “Belki yarın durum tersine döner. Asla bilemezsiniz. Hâlâ podyumu amaçlıyorum. Ama eğer kazanma şansı doğarsa, ikiletmem. Ayrıca bu pistte de her yarış gelişmek için getirdiğimiz güncellemeleri gördük”

“En iyinin yanına çıkmak için açıkça ileri bir başka adım daha atmamız gerek”

Takım arkadaşı Felipe Massa, günü mutlu kapatmadı.

Massa: “Bu sıralamadan tamamıyla mutlu olduğumu söyleyemem. Çünkü bazı araçlar bizden daha hızlı. Bunlar Red Bull’alar olsa şaşırmazdık ama Hamilton’un McLaren’i olması şaşırttı”

“Yarın yarışta her zaman ileri yönde adımımız atmayı hedefleyeceğiz. Ama kolay olmayacak. Elbette 10 derece daha sıcak olursa şikâyet etmeyiz. Özellikle de orta sertlikteki lastikte bir parça sıkıntı yaşadık. Zaten bu yüzden daha Q1’de ilk set yumuşak hamurları kullandım”


Yorumlar

  1. Alonso yağmurda hem McLaren hemde Redbull bizden daha hızlı, yağmur yağmasını istemem demiş yağmur ayarı yapma ihtimalleri bu açıklamadan sonra sıfır. yani yağmur olursa Ferrari için iyi olmaz.

  2. Bence bu Ferrari'nin yağmur ayarı yaptığı anlamına geliyor.

  3. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    Antrenman derecelerine baktığımızda bu sonuç şaşırtıcıydı.Yarışta Red Bull ve Lewis'in ensesinde olacak orası kesin.

  4. ah ah kimi zede çok üzülüyorum sana çok 🙂 kamyon haberlerinin altında yorumların yok ama olmuyo böyle pilotun ordayken senin ne işin var burda git destek olsana pilotuna :)))))

  5. alonso geride kalmasına şaşırmıyor…galibiyet alamamasına şaşırmıyor…yarış dışı kalmasına şaşırmıyor…tur yemesine şaşırmıyor…şampiyon olamamasına şaşırmıyor…son birşey kaldı ileriki dönem adına şaşırmayacağı….
    şaşırmadan geldi şaşırmadan da gider…

  6. yorum massa ya yanlış anlaşılmasın ilk kısım 🙂

  7. sen hangi sıralamadan ne zaman memnun oldun ki zaten ? monte bu adamın (eğer varsa) motivasyonunu düşürmemek için aynı pilotlarla devam edeceğiz dediğini umuyorum . sıkıldık senden massa be

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir