Alonso Sonuçtan Fazlasıyla Memnun

yazar:

kategori:

Valencia’da 2. olan, iki hafta önceki Britanya GP’yi kazanan İspanyol pilot, Nürburgring’de yarışa 4. sıradan başladı ama sonunda 2. olmayı başardı.

Sıcaklığın düşük olması nedeniyle dezavantaj yaşayan Ferrari’de Alonso, son turlara kadar zafer mücadelesinin içinde yer aldı.

Alonso: “Bugünkü sonuçtan fazlasıyla memnunum. Muhtemelen en kolay hafta sonumuz değildi. Cuma günü bir parça sıkıntı yaşadık; sıralamada 1’ciden yarım saniye geride 4. olduk. Bu yüzden hafta sonu biraz sıkıntı yaşadığımızda şüphe yok”

“Ama zor şartlarda bile 2. olduk ve zafer için mücadele ettik. Bu, muhteşem bir başarı. Valencia’da 2., Silverstone’de 1. ve burada 2.”

“Üç farklı kuralla, üç farklı harita ile üç farklı pistte ve üç farklı sıcaklıkta istikrarlı bir şekilde 1. ve 2. olduk. Bu yüzden bütün bu şartlarda, şampiyonanın bu son bölümünden keyif almamız için istikrar bizi bu konuma getirdi.”

Ferrari pilotu, takımının gelecek hafta sonu Macaristan’da, daha yüksek sıcaklık ve daha yumuşak lastiklerle daha da güçlü olacağına inanıyor.

Alonso: “Pistte biraz daha fazla sıcaklık olmasını dört gözle bekliyorum. Yumuşak ve süper yumuşak lastikler, bizim için avantaj olmalı. Bir hafta içinde yine çok ilginç bir hafta sonu geçireceğiz”

“McLaren ileri yönde bir adım attı ve Red Bull oldukça güçlü olacak. Bu yüzden bizim için zorlayıcı bir durum”

Alonso şu anda lider Vettel’in 86 puan gerisinde.


Yorumlar

  1. diazdan nefret etsemde Hamilton'ın onu güçsüz iken yenmesini de istemem. mümkünse McLaren ve Ferrari'nin güçleri eşit olsun ve deli gibi kapışsınlar.

    Hatta ikili birbirini sollarken kuvvetli kaza yapsa daha epik olur. (şimdi kaza isteği de olur mu diyip bana kızmayın. kaza bu sporun bir ürünüdür. ve bu olursa ikili birbirine daha fazla mühürlenir. aynı Senna-Prost / Japonya kazası.)

  2. evet Alonso bu sene alabileceği maksimum puanları topladı ve kimi bunu başaramazdı ama galibiyete yakın oldugu yarışlarda kiminin performansı çok çok iyi olmustur.

  3. Birinci olabilirlerdi sadece Lewis'in performansına yenildiler. Durum ümit kırıcı görünmüyor. O performansın daha ilerisini gösteremedikten sonra olabilecek en iyi konumda tamamlandı zaten.

  4. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    dediğim gibi yanılıyor olabilirim…ama ne olursa olsun suanki koltugunda ismi sayesinde oturuyor bence cok basarısız bugunde yine bir pilotaj hatası yaptı…

  5. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    bugun kimi olsaydı ferrari çoktan 2012 ye odaklanmıs kimide padokta dondurmasını yalıyor olurdu^^

  6. o adamın benettonla 2 şampiyonluk yaşayıp ferrariye geldiğini unutmayalım. Aracı daha kötüyken hakkinenle çekişmesini de. Haksızlık yapmayın. Takımının büyük kaynaklara sahip olması onun suçu değil. O en inanılmaz pilottur. Son turlarda cebinden 1 sn çıkardığı günleri ne çabuk unuttunuz.

  7. Alonso sezon basından beri Ferrari aracının üzerinde bir performans sergiliyor ve bence kariyerinin en iyi dönemi.ama bugün ilk kez Raikkonen olsaydı kazanırdı düşüncesindeyim

  8. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    ikiside muazzam pilotlar bence…schumi konusuna gelirsek bence basarısının cogunun %75 ni belkide ferrariye borçlu…mesela 2006 da reno-ferrari guc dengesi yakınken maglup olmustu…bence o yıllardak ferrariye alonso yada lewisi koysalar bence onlarda o kadar şampiyon olurlardı ama tabi bunlar benim dusuncelerim belkide yanılıyorumdur…

  9. alonzomanyaa  avatarı

    Vetel, weber vs… vs… şu ikisi birbirine yaklaştımı hangisi yaklaşırsa yaklaşsın ayağa kalkıyorum valla.. Kamera diğerlerini gösterirken ıvır zıvırlan uğraşıyorum. 🙂

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu havada iyi sonuç.13 derece sıcaklıkta zaten lastik ısıtma sorunu yaşayan bir araçtan ancak bu kadarı olurdu.Pitten çıkınca ilk birkaç tur lastik kendine gelemiyor.Almanyayı redbulların önünde tamamlamak iyi oldu.
    Olayın özü şu:

    "Üç farklı kuralla, üç farklı harita ile üç farklı pistte ve üç farklı sıcaklıkta istikrarlı bir şekilde 1. ve 2. olduk. Bu yüzden bütün bu şartlarda, şampiyonanın bu son bölümünden keyif almamız için istikrar bizi bu konuma getirdi."
  11. Senelerdir özlemini beklediğimiz mücadele Alonso-Ferrari vs. Hamilton-Mclaren

  12. Yarışı Hamilton kazanır, ama Alonso'yla birincilik için kapışır diye düşünmüştüm yarış öncesi. Yarışın yıldızı 2 pilottu gerçekten. Alonso kazansaydı tavan yapacaktı mutluluğum ama olabilecek en iyi derecede bitirdik yine de mutluyum. Puan farkları ilk 4 sıranın son 3ünde çok az. Vettel'i yarış dışı bıraktırsak Alonso'nun zaferini izlesek Macaristan'da al sana heyecan, gerçi pek olası senaryo değil.

  13. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    sana kesinlikle katılıyorum vettel üst üste kazanırken de söylüyordum şuanda schumacheri saymassak bence gridde en yetenekli 2 pilot hamilton ve alonso keşke bu ikili bize yine 2007 gibi bir sene yaşatsa en güçlü araçlara sahip olsa ve sürekli alonso hamilton mücadelesi izlesek senna prost mücadelesi kadar heyecanlı olurdu

  14. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    "Ama zor şartlarda bile 2. olduk ve zafer için mücadele ettik. Bu, muhteşem bir başarı. Valencia'da 2., Silverstone'de 1. ve burada 2."

    "Üç farklı kuralla, üç farklı harita ile üç farklı pistte ve üç farklı sıcaklıkta istikrarlı bir şekilde 1. ve 2. olduk.

    Macaristanda daha fazla şansımız olabilir.RB7 nin ne yapacağına bağlı birazda.

  15. Bugün çok iyiydi Hamilton ile birlikte pistin en iyisiydi. Hamilton ve Alonso en iyi iki pilot ve bu ikisinin çekişmesi çok daha seyir zevki vaadediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir