Schumacher Spin Karşısında Şaşırdı Ancak Sonuçtan Memnun

yazar:

kategori:

Yarışın 23. turunda Schumacher, spin atarak yaklaşık 15 sn kaybetti ancak buna rağmen takım arkadaşının hemen arkasında 8. olmayı başardı.

Schumacher “Spinim karşısında tamamen şaşırdım ancak o nokta bugün yağmur olmamasına rağmen ıslak nokta olarak biliniyordu.”

“Bu spinle sıra kaybettim ve bu utanç verici. Yarışın sonuna doğru yağmur yağsaydı faydası olurdu ancak şansımız çok azdı bu yüzden bunu umarak yarışmadım.”

“Bunun dışında yarışımdan memnunum. Biraz daha gelişmeyle Macaristan için sabırsızlanabilirim.” dedi.

Nico Roısberg “Bugün iyi kalkış yaptım ve ilk turda bir sıra kazanarak 5. sıraya yükseldim. Ancak bugün için mükemmel ayarlara sahip değildim ve araç sıralamalardaki kadar iyi çalışmıyordu. Massa ile güzel mücadelelerim oldu ancak çok zorlamama rağmen onu arkamda tutmak imkansızdı.”

“7. sıra iyi ancak son güncellemelerimizi yarışta daha iyi kullanmak için biraz daha yapmamız gerekenler var. Arkamda harika bir takım var. Hem mühendisler hem de garajdakiler harika bu yüzden bunu başaracağımız konusunda eminim ve bakalım Macaristan’da ne olacak.” dedi.

 


Yorumlar

  1. schumacher o yarısta formasyon turunda yarıs dısı kaldı bılıyom

  2. 96 fransa da schumacher formasyon turunda motoru ıflas ettı bılıyom

  3. adam bu konuda fenomen aslında. Ama genç rakipleri artık onu zorlayacak düzeydeler

  4. Altında kötü araç varken de neler yapabileceğini izlemeni tavsiye ederim

    Özellikle 96 fransa yarışını izlemeni isterim .Nasıl bir araçla neler yaptığını izle ne demek istediğim anlayacaksın 😉

  5. Burası Formula 1. Sizi WRC bölümüne alalım.

  6. Bu yıl işler biraz değişmeye başladı. Nico için iyi görünmüyor bu değişim. Schum sıralamalarda bariz geride, bu konuda yaşından müzdarip olduğunu düşünüyorum. Amma ve lakin yarışta çok daha etkili Nicoya göre.

    Schuminin hataları ise can sıkıyor, ama bunun nedenide açık; risk. Kaybedecek bir şeyi yok, ama kazanacagı şeyler çok, o yüzden fazla zorluyor, kanat kırıyor, pist dışına çıkıyor vs. Umarım artık istedigini almaya başlar.

  7. olsaydı etseydi engelleyen mi var kardesim o kadar üst düzey bi pilot olsaydı bu yaşa kadar 50 kere üst düzey bir takımın koltuğunu kapardı klasik stabil bir pilot rosberg ısıran bir pilot değil bu haliyle bu kariyer normal.tam bir sıralama pilotu.

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Tamam Spin Atıyor Dışarı Çıkıyor Ama Sonuç Olarak Yarış Temposunda Schumacher Daha İyi…

  9. haberlerde takım arkadaşı rosberg olduğundan doğal olarak bahsi açılıyor dikkat ederseniz bu haberde benden önce rosberg yorumları var.
    diğer olaya gelince yarış temposu daha iyi schumi olayı.pist dışına daha fazla çıkyor rosberge göre;daha çok spin atıyor.ve daha fazla diğer pilotlarla temaz yaşıyor.bu şu olabilir schumi aracını limitlerinden fazla zorladığında doğal olarak araçta ters tepki veriyor.peki acaba rosberg tam limitlerde giderek aracı limitlerinden daha fazla zorlamıyor olabilirmi ! bence evet.yani bir aracın limiti vardır örneğin 90 la döneceği virajda 110 la dönerseniz ne olur ? olanlar olur bu kadar basit.
    tabi bunlar benim fikrim schumininde mükemmel bir pilot olduğu zaten aşikar.alonso-hamilton kadar.

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu yıl geçen yıla göre her iki pilotta da farklılıklar var.Şumi geçen yıla nazaran daha fazla basit hata yapmaya başladı.Rosberg ise geçen yılki yarış içi performansından yavaş yavaş uzaklaşmaya başladı.Geçen yıl bileğinin hakkıyla çıktığı podyumları bu yıl görmesi imkansız hale gelmiştir.19 yarışta 3 podyumu vardı.3 yarışta out olup sadece 1 yarışta puansız dönmüştür.Geriye kalan 15 yarıştan puan çıkarmıştır.
    Şumi altında iyi bir araç varken neler yapabileceğini geçmişte ispatlamıştır.Fakat Rosberg henüz iyi bir araca binememiştir.İyi bir araca sahip olduğu zaman şampiyonluğa gidebileceğinden kuşku duyulmaması gerekir.
    Bir de Rosberg'in psikolojisini de anlamak gerekir.Yaşıtları hızlı araçlarda ve şampiyonluk yaşıyorlarken kendisi yavaş araçla ve üstelik 7 dünya şampiyonu bir takım arkadaşı ile yarışmak zorunda kalmaktadır.Kolay değil.

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ben Rosberegin 1 Kere Bile Aman Aman Yarışını İzlemedim 2 Senedir…Schumacher Kanadada Bunu Yaptı Ama…Hemde Düz Yolda Bile Kayan Bir Araçla..

  12. schumacher61 avatarı

    ne demek istedin şimdi ??? :))) rosberg'e kötü pilot diyen yokki.SCHUMACHER'in sıralama performansı evet çok iyi değil ama , bir yandan da evet rosberg çok hızlı bir pilot ama, NEDEN YARIŞTA PERFORMANSI SCHUMACHER'den GERİDE KALIYOR ??? bu sözlerim sana birşey anlatıyor mu ?

  13. rosbergin performansının göz ardı edilmesinin sebebi belli.mgp 4.en güçlü takım rosberg ilk 3 takımın pilotlarını sıralamarda bazen geçebiliyor.schumi hiç geçemedi yada çok çok az geçti.aracının gücünü ve neler yapabileceğini çok iyi biliyor rosberg aynen tamda aynen alonso gibi.olay bu.daha güçlü ilk 3 e daha yakın bir arabamız olursa rosbergin ne kadar güçlü bir pilot olduğu daha net görülebilir ama hiç olmadı maalesef.

  14. M.Schumacher  avatarı

    Fia nın timing information dan baktım schuminin turları nico dan cok cok iyi ve spinde yaklaşık 15 -16 sn kaybetmiş .. Ve en hızlı turu nicodan 0.5 sn daha iyi .. Schumi formunu buluyor fakat aracında formunu yakalaması lazım ..

  15. Laf attığın kişinin ismini doğru öğrenerek işe başlayabilirsin bence

  16. he sende varsın

  17. spin atınca elinden geleni yapmamışmı oluyor…adam 1şeyler yapmak için çırpınıyor,,yazdığın mantıksız iice düşün snra yaz ei günler

  18. he sende varsın

  19. Schumacher ile Vettel'in tam olarak aynı spini atması ilginçti. Ona boş yere küçük Schumi demiyorlar.

  20. MERCEDES GP avatarı

    Bu arada mercedesin ön kanadı ile ilgili artık hep bu ön kanadımı kullanacaz ? bide bu ön kanat eskiye göre dahamı verim alındı ?

  21. schumacher gerçekten yarış içerisinde rosbergden daha istikrarlı gibi ama yaşadığı tek bir olumsuzluk daha yukarılarda yer almasını ya da rosbergi geçmesini engelliyor. rosberg bu sene yarışlarda pek ahım şahım bir performans sergileyemiyor çünkü ön bölümde pek fazla hata olmuyor.

    bunun dışında mercedes için acı bir gerçek var. merc motorları içerisinde en geride olan takım mercedes gp. force indianın da gerisindeler.

  22. Bugün yine çok iyi kullandı..Yarışta aksilik yaşamasına rağmen çok iyi telafi ediyor..Savaşmasını biliyor…Yok ayarım yoktu yok araç stabil değildi,tutunma yoktu demiyor yarış içinde azamisini çıkarmaya çalışıyor..Rosberg bildiğiniz gibi sıralamada elde ettiği dereceden genelde geri kalıyor…yarış performansı tırt

  23. Sadece Shumi kolay adam geçiyor.Yakalasın hemen sağından yada solundan dalıyor.Ne de olsa O bir efsane. Alonso ve Hamilton'da bu konuda iyi. Kobayashi de fena sayılmaz.
    Startlarda her zaman 2-3 sıra çıkan Shumi'nin bir de aracı hızlansa bence kürsüde kesin görürüz.
    Efsanenin geçilerini izlemek güzel. Rosberkten geri de olması O'nun kötü olduğunu göstermez. Yarışta Rosbergten iyi olduğunu gösteriyor zaten.
    Spini çok güzeldi son anda dönmeseydi, driftciler gibi:)) Hala tekerlekleri yerden kesiyor.
    Bence F1=Shumi demek:))

  24. monzada drs kullanmanın hiç bir mantığı ve getirisi olmayacak.zaten monzada kanatlar nerdeyse dümdüz

  25. Sıralamalarda DRS kullanıldığı için monzada sıralamalarda ilk 3 e girmemiz çok zor ama yarış performansları çok iyi olacaktır.
    Bugün Mercedes yarış içinde son hız olarak redbull'dan 10 kmh daha hızlıydı

  26. "MONZADA POLEDE OLABİLİRİZ"

    Sanırım biraz iddialı olmuş:))

    Ama keşke

  27. Eray Parlak avatarı

    schumacher yarış performansında rosbergden daha iyi olduğunu birkere daha kanıtladı. artık sıralama performansındada gelişmeli bence onuda başarıcaktır eminim. schumacher ilk turda buttonu çok iyi bir atakla dıştan geçti hemde eğimli ve yokuş aşağı olan virajda bu çok iyiydi ve petrovuda hemen sonra geçtiki petrov günün en geçilmesi zor pilotuydu button kaçtur dolandı misal vb pilotlarda. schumacher spinden önce rosbergide yakalamıştı eğer spin olmasa 15 saniye civarında önde olurdu. schumacher performansını yakaladı aksilikler olmasa dahada iyi olucak. BEN MERCEDESİ MONZODA PODYUMDA HAYAL EDİYORUM SIRALAMA VE YARIŞ YÜKÜNDE SCHUMACHER KAZANIRSA BURADA KAZANIR ÇOK DA ÜMİTLİYİM BU KONUDA MONZADA POLEDE OLABİLİRİZ.

  28. tüm şumiciler şumaher elinden geleni yaptı diyor da , acaba o gördüğümüz spin değildi de başka bişey miydi?.

  29. trt spor reklama girmişti reklam bitimi schumiyi durarken gördüm içimden kaynar su döküldü ve " YİNE NE OLDU" dedim fakat ii toparladı sonra elde edilebilecek en iyi sonuçtu bu duruma göre

  30. İlk bölümde yaklaşık 5sn fark yemişti, sonrasında fark kapandı. Spin ve yarış sonunda fark yine 8sn civarıydı yarış performansı toplamda yaklaşık 20sn daha iyi schumacher'in takım arkadaşına göre ah birde şansı yaver gitse…

  31. MERCEDES GP avatarı

    Valla takım gelişti eğer bu performansla Çinde yada kanadada olsaydık kesinlikle daha iyi sonuçlar alırdık..ikincisi takım lastik konusunda ve genel anlamda gelişti..4. lük garanti..bide italya,spa gibi pistlerde podyum alabiliriz..yarışa gelince schumacher petrovun arkasındayken 4.5sn fark vardı ve sanki altında red bull varmışçasına farkı baya kapattı..kobayashi ilede farkı iyi kapattı.Bence lastik değiştirmesine gerek yoktu.(kurallar gereği pite girdi).Değiştirmese Sutile baya yaklaşırdı..hiçte Force india ile yarışmıyoduk.schumacher son pit öncesinde 0.4-0.5 sn her turda farkı kapatıyordu..artık içimde daha iyi şeyler var takıma güveniyoruz..Macaristanda bakalım neler olacak

  32. F1'i Senna ile tanıdım ama Schumi ile sevdim. Koyu bir Schumi taraftarıyım ama bugün Rosberg'i çok daha beğendim. Gerçekten harika yarıştı. Bu takım gelişirse, bu pilotlarla iyi şeyler yapabilir.

  33. Olsun be schumi ben yinede eglendim, geriye düşsende yukselmesini biliyorsun…, araç az daha hızlı olsa öndeki takımdakileride geçeceginden şüphem yok, her zaman 1 numarasın.

  34. Ferrari RedBull Mclaren bunların temposu gerçekten iyi en hızlı derecelere bakarsak…

  35. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ben Zaten Neden Erken Pite Almadıklarını Çözebilmiş Değilim…Ekran Başında Schumacheri Pite Çağırmayanlara Selam Yolladım…

  36. Doğru söylüyorsun teknik olarak bi Schumacher değil ama yinede iyi mücadele ediyor.
    Schumacher atak yaparken iyi ve net izleyin mesela sağından geçecekse önce hafif sol yapıyor sonra birden sağa kırıyor öndeki pilotu şaşırtıyor işte teknik budur …

  37. Ben yarışı izlerken aynı andada live timenglerede bakıyordum. Spin atana kadar çok iyiydi spinde lastikler hasar görünce tur zamanlarında düşüş oldu, ekip pite 3 tur geç çağırdı (2. pit için).
    2. pitten sonra inanılmaz bir tempo yakaladı, zaten eğer spin atmasa hem rosberg hemde sutili geçerdi.
    Spinden önce niconun 0,4 saniye gerisindeydi ve daha hızlıydı.
    Schumi kendine iyice geldi. bu hatalar olacak normaldir. eskidende yapardı zaten. şampiyon olduğu yıllardada spinler attı. ama bu kez biraz üstüste gelince saç baş yolduk tabi. e birde araç hızlı olmayınca çok zaman kaybetmiş oluyor 🙂

  38. ilk virajda nico birisine geçildi sanırım button dı , çok geç fren yaptı bence gereksizdi . istanbulda da frenaja gelirken arkasında birisi varsa yanlış seçimler yaptığını görmüştüm . bu yönünü geliştirmesi gerek .

  39. Koyu Schumacher fan'ı olarak;

    İki pilotumuzda elinden gelenin en iyisini yaptı bence Nico çok iyi mücadele etti ancak bu araçla bu kadar olur tek sorun aracımız…

  40. Schum, bu aralar çok hata yapıyorsun ama bunun nedenini tahmin edebiliyorum . Yine de eğlenceli bir yarış çıkartın, tebrikler. Bundan sonra fazla hata yapma ve saç baş yoldurma 🙂

    Mercedesi'de Force India ile yarıştıkları için tebrik ediyorum, böyle büyük bir markayı (Mercedes'i) rezil ettikleri için. İşin kötü tarafı önümüzdeki sene için de hiç umut gözükmüyor.

  41. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedesler Maksimumu Çıkardı Diye Düşünüyorum Tabiki Sutili Geçebilirlerdi…Schumacher Yarış Performansı Çok İyi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir