Ferrari 2012 Aracında Daha Fazla Agresiflik Sözü Veriyor

yazar:

kategori:

Sezonun 2. yarısına girerken aracın performansını arttırmayı başaran ve sezonun geri kalanında liderlerle farkı kapatmayı uman takım, sezonun ilk bölümünde daha iyi şeyler başarabileceğini kabul ediyor.

Bu sene ilk başta ortaya çıkan başarısızlığın ardından Aldo Costa’yoı görevinden alarak yerine Pat Fry’ı getiren takımın baş tasarımcısı Nikolas Tombazis, gelecek sene en başından beri başa oynamak için çok agresif olacaklarını söylüyor.

Tombazis “Dürüst olmak gerekirse gelecek seneki araç ne bu senenin evrimi, ne de sıfırdan hazırlanan bir çözüm olacak. Çok yeni bir yaklaşı  uygulamaya başladık. Araçta değişecek çok fazla yer olacak. Bu açıdan önceki senelere ve araçlara göre büyük değişiklikler olacak. Daha önceki senelere göre daha büyük adımlar atmak zorunda olduğumuz için bunu yapmak zorundayız.”

“Modern F1’de asla sıfırdan başlayamazsınız ve her şeyi çöpe atamazsınız. Önceki senelerden çok şeyler öğrenip bunları yeni aracınızda uygularsınız.”

“Pit alanındaki farklı araçlara bakarsanız her bir aracın güçlü olduğu noktaları görürsünüz. En zayıf olanının bile güçlü yanları vardır. Bu yüzden kimse tamamen sıfırdan başlayamaz. Ancak değişim oranı oldukça büyük olacak.” dedi.

Tombazis, gelecek seneki aracın çok farklı olmasına odaklanmalarının yanında bu sene de gelişimin devam edeceğini ve daha fazla galibiyet hedeflediklerini söyledi.

Tombazis “Egzoz bölümü bu sene açık bir şekilde performans kaynağı bu yüzden bu seneki araçta bu alana kaynak aktarmaya devam edeceğiz çünkü yarışlar kazanmak istiyoruz. Önümüzde daha çok yarış var. Bu nedenle daha fazla galibiyet istiyoruz.”

“Açıkçası bu alandaki araştırmaların gelecek seneki araca faydası olmayacak ancak bu seneki araçta yapacağımız diğer gelişimlerin gelecek seneki araca katkısı olacak. Bu nedenle her iki araç üstünde öncelikleri belirlemeye çalışacağız.” 

“Silverstone yarışı performanstaki gelişimin göstergesiydi. Nurburgring ise bir kaç ay önce bizim için favori olmayacak pistlerden birisiydi ve o zamanlarda olsaydı çok gerilerde olabilirdik.”

“Önümüzdeki güncellemelerle mücadelenin içerisinde yer alacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. "Dinime küfreden müslüman olsa !" değil mi arkadaşlar 😉

  2. Bu yıl McLarenin yaptıgından cesaret alsınlar biraz. Şöyle farklı bir şey görelim, yakışmıyor Ferrari gibi bir deve böyle standart işler.

  3. öyle lafla olmaz…koy ortaya bir iddia…de ki olamazsam unescoya 50 milyon dolar vereceğim de…10 milyon dolarını alonsodan keseceğim de….afrikaya vermezler zaten o ülkeler mahvetmiş oraları…veya vatikan a kiliseye bağışlayacağım de…gerçi onuda alonso kabul etmez:))) neyse salla gitsin…bence atıyorlar…

  4. yusuf aktütün avatarı
    yusuf aktütün

    aynen

  5. Pittede agresif bir gelişim şart.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir