Boullier: "Grosjean 2. F1 Şansı İçin Hazır"

yazar:

kategori:

Grosjean, 2009’da Renault ile spora zorlu bir giriş yapmıştı ama güvenini tazeledi ve şu anda GP2’de lider durumda.

Formu ile Boullier’i etkileyen Grosjean için Renault’ta bir fırsat daha doğabilir; özellikle de GP2’nin Monza’da bitmesinin ardından.

Boullier: “Açıkçası benim radarımda, evet. GP2’de çok iyi işler çıkarıyor. Şimdi herkese olgunlaştığını ve F1’de olmak için yeteri kadar güçlendiğini gösteriyor. Burada büyük adamlardan birisi olma yolunda potansiyeline inanıyorum”

Vitaly Petrov’un bu sene patronlarını etkilemesi ve gelecek sene de anlaşmasının olması, Gorsjean’ın şansını Robert Kubica’nın dönüşüne bağlaması anlamına geliyor.

Polonyalı pilotun iyileşme sürecinin olumlu seyrettiği, hatta bu sene sonlarında bile direksiyona geçebileceği söyleniyor.

Bununla birlikte Boullier, Kubica’nın yerine birini düşünmeden önceliklerinin Kubica’yı beklemek olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. heildfeld beklemediğim kadar hata yapıyor,şansını çok zorladı yaniiii

  2. Yanlış zamanda F1 e geldi ve takımımın durumu ortadaydı. Keşke R 28 de görebilseydik her şey daha farklı olurdu. Ama şimdi onun için dönme zamanı elinden geleni yapacaktır. Nickin yerine kim gelirse gelsin yeter artık. Keşke yüzde yüz Renault takımı olaydıda gridin sonunda yer alsaydık yine desteklerdim. Ama yokluğunu Redbull Renault aratmıyor tşk ederim.

  3. Arkadaşım Fransız diye koltuğa oturtmuyorlar yetenekli olduğu için o koltuğa oturtuyorlar..Ayrıca "şunu" tabiri hiç hoş olmamış!..Sen beğenirsin beğenmezsin ayrı konu fakat F1 geleceğine damga vurması beklenen iki genç pilottan biri olarak gösteriliyor Romain.(bknz:Castrol EDGE klasman Romain Grosjean-Daniel Ricciardo).
    Ayrıca F1'de kimse sırf bir milliyete mensup diye koltuğa oturtulmaz- Ha istisnası yok mudur elbette vardır.Geçen sene için Petrov'u buna örnek gösterebiliriz ancak Vitaly GP2'da fena yarışmıyordu-..Ki halihazırda Renault diye bir takım zaten yok.Takım İngiliz lisansıyla yarışıyor yani bir İngiliz takımı!
    Ayrıca Renault F1 olarak mevcudiyetini sürdürseydi bile F1 oldukça profesyonel bir alan bknz:Force India 2-3 tane Hint pilot olmasına rağmen test gününe bile çıkan bir tek Hint pilot olmadı bu takımda.Renault,Grosjean'a kadar Fransız bir pilotla yarışmadı.(Yakın geçmişte)Sonra Ferrari Fisichella'yı saymazsak en son ne zaman bir İtalyan ile yarıştı? Yani milliyet temelinde bu mevzuyu tartışmak hele ki F1'de oldukça saçma bir olay.
    Romain'e tekrar dönecek olursak,Romain'i neye göre iyi pilot olmamakla suçluyorsunuz?GP2'da elde ettiği başarılar ortada.Kısa F1 macerasından bahsediyorsak kış testlerine veya sezon içi hiçbir teste çıkmadan Renault tarihinin açık ara en kötü aracıyla sahne almış, buna rağmen sıralama turlarında Fernando Alonso gibi bir takım arkadaşından en kötü 0.2 saniye civarında uzak kalmış bir pilota hele hele Alonso'nun şöyle bir demecinden sonra:"Ona yardım etmeme gerek yok,yeterince hızlı"atıp tutmak, saçmalamaktan başka bir şey değildir diye düşünüyorum.

  4. Deli_ Manyak avatarı

    seninle aynı fikirde olacagım aklımın ucundan geçmezdi … kıyamet alameti olabilir…

  5. alonzomanyaa  avatarı

    ya kaybetse ne olacak, adam gelmiş kaç yaşına, aç mı kalacak sanki.. Bi işe yaradığı da yok.

  6. Fransız diye şunu koltuğa oturtup durmayın
    madem bir fransıza şans vermek istiyorsunuz
    Alain Prostun oğlu na bi şans verin.

  7. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Bu seneki çoğu yarışta Heidfeld öndeydi ama sponsorlar Petrov'u tutuyor takımda

  8. Bu muhteşem bir haber =) ancak tekrardan test yapmadan tanımadığı bir araca oturması dezavantaj olacaktır.Romain bir kış sezonu geçirip sezonluk koltuk kapmalı.

  9. Umarım Heidfeld koltuğunu kaybetmez.

  10. önümüzdeki bir yarışta bir deneme yapabilirler heidfeld yerine

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir