Vettel Hegamonyası Sona mı Erdi?

yazar:

kategori:

Oldukça çekişmeli ve zevkli bir mücadele izledik Almanya Grand Prix’inde. Zirve için Hamilton – Alonso ve Webber arasında bir kapışma vardı. Yarışın sonunda bu mücadeleden galip ayrılan taraf, daha iyi bir performans sergileyen Lewis Hamilton oldu. İngiliz pilot bu zaferle sezonun 2. galibiyetine imza attı.

Hamilton baştan sonra harika bir performans sergiledi. Startta iyi bir çıkış yakalayarak Webber’i geçmesi galibiyet için çok önemli bir hamleydi. Hamilton, ilk pit-stoplardan sonra yerini Webber’e kaptırsa da ikinci pit-stoplardan sonra Alonso’yu muhteşem bir hamle ile geride bırakarak ilk sırayı eline geçirdi ve yarış sonuna kadar bu yerini korudu. Hamilton’ın yeteneğini ve agresifliğini bu yarışta tekrar görmüş olduk. Yarış için pek iddialı olmayan bir McLaren ile bu galibiyeti alması Hamilto’ın ne kadar iyi bir pilot olduğunun da göstergesidir bana göre.

Alonso yapabileceğinin en iyisini yaptı diye düşünüyorum. Hamilton’ın muhteşem performansına karşı yapabileceği pek birşey yoktu. İkinci pit-stoplardan sonra Hamilton’a yerini kaptırınca galibiyet ihtimali de Alonso için yok olmuş oldu.

Vettel’e değinmek istiyorum. Sezon başından beri çoğu yarışı lider götürdü genç şampiyon. Bu sebeple de yarışlarda rahattı, çünkü önü boştu. Ancak bu yarışta gördük ki Vettel, önü dolu olduğu zaman birşey yapamıyor. Geçiş yeteneği pek fazla yok Vettel’de. Nitekim yarışın çoğunu Massa’nın arkasında geçirdi. Massa da çok iyi bir yarış çıkardı bana göre. Vettel’i uzun süre arkasında tutmayı başardı. (Bu yarış da dahil) Son iki yarışta Alonso ve Hamilton, Vettel’in sezon başından bu yana süren hakimiyetini sona erdiren isim oldular. Hamilton ve Alonso’dan başka yarış kazanan diğer isim de Jenson Button olmuştu.

Ferrari pit ekibi son turda dördüncülüğü adeta Vettel’e hediye etti. Az da olsa değerli puanlar kaybetti Ferrari. Sezon başından beri zaman zaman yapılan bazı hatalar Ferrari’ye yer kaybettirdi. Kendini geliştirmesi lazım pit ekibinin.

Button, İngiltere’de olduğu gibi bu yarışı da puansız kapattı. Takımlar şampiyonasında McLaren çok önemli puanlar kaybetti Jenson Button’la.

Vettel ve Red Bull artık paniklemeye başladı. F1 Kulübü’ndeki yorumcuların da söylediği gibi Webber’in Vettel’i geride bırakmaya başlaması Vettel üzerinde baskıyı daha da arttıracak gibi gözüküyor. Sezon daha ilginç bir hâl alabilir. Benim temennim heyecanın daha da artması. Şampiyon son yarışta belli olsun. Hamilton veya Alonso Vettel’i yakalayabilecek güce sahipler. Red Bull’un son 2 yarıştaki mağlubiyetten sonra neler yapacağı da merak konusu.

Ömer Faruk Çetin


Yorumlar

  1. Şu f1 profesörü arkadaşlara şunu sormak isterim 2010 daki reno aracı ile ferrari aracını bir karşılaştırın düzlük hızı

    ürettiği downforce ve kullandığı teknolojileri ve bunun imkansız olduğunu okuyun ve görün bakınız mc aracıda kubica nın peşinde dolandı durdu.

    ama yok sizler herşeyi çok iyi bilip hatim etmişsinizdir

    klasik ergen yorumları..

  2. vettel  samet avatarı

    geçen sene drs yoktu kers vardı ama pahalı oldugu için kullanılmıyodu yoksa alonso petrovu geçemeyecek bilip bilmedeb konuşmayın bn vettelciyim ama kers olsaydı alonso herturlu geçerdi,

  3. hala anlamıyosun yaa sadece massa nun lastiği mi bozuldu yanlış bilmiyosam arkada kalan aracın lastikleri daha çabuk bozuluyo ve vettel in yarışın çoğu bölümünde fren dengesi olması gereken seviyede değildi evet alonso vettel i geçti çünkü zaten hızlıydı güçlüydü geçen sene DRS yoktu evet ama eğer okuma yazma biliyosan bende diyorum ki sadece 4 km fark yaratıyodu ve ne olursa olsun viraj çıkışlarında dediğin gibi yakın olamıyodu çünkü tekrar ediyorum fren dengesi yoktu aracın bu bi çok şeyi etkiler fren mesafesi lastik aşınması fren ısısı herşey yaa herşeyi etkiler bilinçli yapılacak ayar vardır mecburiyetten yapılacak ayar vardır bence bunları anla gel sonra seninle güzel güzel fikirlerimizi paylaşalım

  4. alonzomanyaa  avatarı

    Hegamonya : Bir devletin başka bir devlet üzerindeki siyasi üstünlüğü ve baskısı.

    Ne alakası varsa bunun Vettel ile..

  5. Schumi hakkında eleştirine katılmıyorum sonuçta Schuminin ne yarışları var gerilerden çok hızlı bir şekilde yükseliş sergilediği.Çin 2006, Brezilya 2006, Suzuka 98 bunlara çok iyi örnekler.İmola 2005 Monaco 2006 Monza 2004 daha saysak neler çıkacak valla.Ama Vettel hakkında eleştirilerinde haklısın tam olarak sakin kalmayı beceremediği doğru

  6. Okuyayım dedim ne teknik veri var ne analiz var arkadaşım bari bunu bir haber altında yazarak yorum yapsan daha iyi olurdu gerçekten okunmaya değmeyecek bir yazı olmuş biraz daha teknik ve analiz kısmında git okurken yorum okuyor hissine kapıldım.

  7. ismail uçar avatarı

    rbr7 nin bu yıl çok üstün ve dayanıklı olması ve vettelin de iyi sürerek aracın hakkını vermesi(bence vettel gelişiyor) ile birlikte müthiş bir özgüven kazandı.Ferrari ve mclren in performansı da yetmeyince vettel rahat yarışlar çıkardı.Tabiki diğer üstün araç olan rbr7 (webberin rbr 7 si) de webberle gerçek performansını gösteremeyince vetteli tehdit edecek bir ortam pek kalmadı.son yarışlarla birlikte alonso, hamilton button ve webberin tehhdit olabilmesi veteelin rahatlıgından biraz almış götürmüştür.ancak puan farkının bu kadar fazla olması vetteli hala rahat kılıyor.ferrari ve mclaren in rbr7 nin performansna yetişemediği dönemlerde diğer rbr7 ile webber tehdit olsaydı, vettel bu kadar özgüvenli yarışlar muhtemelen çıkaramayacak ve rahat rahat kazanamayacktı.geçen yıl tıpkı olanda buydu, diğerlerinin tehdit olamadıgı durumda webber büyük tehditti vettel hatalar yapıyordu bu yılda tehdt olsaydı acaba vettel ne yapacaktı.Hataya müsait mi olucaktı yoksa birkaç yarış öncesine kadar olduğu gibi kendine güveni çok mu yüksek olacaktı.Benim şahsi yorumum vettel geçen yıl ki gibi olmasada zorlanacaktı ve onun baskı altında neler yaptıgnı bu sene görebilecektik.Önümüzdeki yarışlar birkaç yarış gibi çok yakın mücadelede geçerse,3 takımın 6 sürücüsü de iyi performans sergilerse biraz daha bunu görebilmiş olacagız.Biraz diyorum çünkü baskıyı hafifletecek puan farkı var.Vettel in iyi sürücü olduguna inanıyorum ancak ne kadar iyi olduguna gelirsek kendi fikrim alonso ve hamiltondan bi parça geride diye düşünüyorum.Vetteli bir deşuanki durumda Alonso, hamilton button massa nın yerindeyken gerideyken görmeyi merak ediyorum,o zaman ki performansını şuan ki mclren ve ferrari gibi performansa sahip araçta görmeyi çok merak ediyorum.İşte o zaman vettel ne kadar gelişmiş anlayabilirdik herhalde

  8. Ben Vettel'in kötü bir pilot olduğunu söylemiyorum. Ama genel itibariyle gerilerde olduğu zaman biraz panikliyor gibi. Geçen sene yaptığı hataları hiçbirimiz unutmadık. Bu sene hep önde gittiğinden çok rahattı. Ama Ferrari arkadan yetişince ve Webber de kendisini geçmeye başlayınca panik belirtileri göstermeye başladı. Baskı altındayken sıkıntı yaşıyor Vettel. Nitekim Çin ve Kanada yarışlarında da gördük bunu. Hadi Çin'deki lastik sebebiyle idi, onu es geçelim. Kanada'da Button'ın baskısı hata yaptırdı ve galibiyeti o yüzden kaybetti.

    Ben aksine Vettel'i Schumacher'in veliahtı olarak görüyorum. Çok yetenekli ve daha birçok şampiyonluk alabilecek bir isim. Kendisini daha çok geliştirecek. Alonso da geçen sene aynısını yaptı dediğiniz gibi, hem de en önemli yarışta. O zaman da çok eleştirdim ben Alonso'yu. Petrov'u da tebrik ettim, çok iyi bir savunma yaptığı için.

    Vettel'i kötülediğim yok, onu yerden yere vurduğum da yok. Baskı altında iken paniklemesinden bahsettim yazıda o kadar.

    Fikirleriniz, eleştirileriniz için teşekkürler. Açıkçası kendimi geliştirmek için sizin yorumlarınıza ihtiyacım var…

  9. Başlıkta bahsedildiği gibi Vettelin hegamonyası sona ermiş olabilir. Ancak HRT'lerin yanına da düşmüş değil. Her yarış galibiyeti kovalayacaktır. İstikrarlı bir aracı ve sürüşü var. Ferrari ve Mclarenler gibi mehter takımı değil.

    Webber ilerideki yarışlarda vettelden hızlı olamaz gibime geliyor, bir yarışta hızlanmış olamaz.

    Gerilere düşme konusuna gelince: Şumi ve vettel iyi pilot, bunlara diyecek yok. Ancak gerilere düştüklerinde kazaya belaya bulaşmadan yarış bitiremiyorlar. Almanyadaki spinlerin sebebi aynıydı, sağ arka tekeri çime çıkardılar, tutunmanın çok önemli olduğu bir virajda, kesinlikle kendi hataları. Ancak birilerini geçmeye çalışırken kaza yapma durumları birbirine benziyor, bu pilotlar önlerde fark açarak giderken mücadele yeteneklerini kaybetmiş görünüyorlar. Vettel torro rosso zamanında oldukça iyidi ama şimdi eskisi gibi değil sanki.

    Yazı için de teşekkürler.

  10. Evet RBR nin düzlük hızı iyi değil fakat şurayı gözden kaçırıyorsun, RBR nin viraj hızı ve aero çok iyi olduğu için virajlarda rakibini çok yakından takip edebiliyor. Diğer araçlar DRS aktivasyon noktasına geldiğinde atıyorum 20 metre varsa arasında RBR aktivasyon noktasına geldiğinde rakibiyle arasında sadece 10 metre kalıyor. Buda ona geçiş için bulunmaz bir nimet sunuyor. Tabi pistin bütün virajlarında rakiplerinde olmayan takip edebilme özelliği olduğu için başka virajlarda da geçiş yapma imkanı oluyor. İşin özü RBR hiç de öyle geçiş yapamayan bir araç değil…

  11. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    alonso neden petrovun arkasında 40 tur gitti diyerek asıl sen f1 den hiç anlamadıgını gosteriyosun…geçen yıl drs ve bu kadar cabuk bozulan lastikler olsaydı max. 2 turda geçerdi alonso onu…alonso atak yapamıyosa vetteli nasıl geçti…geçen yarıs lewisi weberi nasıl geçti…bende sana diyorum f1 den anlamıyosan yorum yapma en azından kotu role burunme burda ucbes kısıye yaranmak için saçma sapan yorumlar yapma^^

  12. gerçekten sana katılıyorum. bunlara şunu sormak lazım vetteli eleştiriyorsunuzda o zaman alonso üstelik şampiyonluğu buna bağlıyken petrovu neden geçemedi.

  13. Geçen yarıştan sonra yazdım yine yazıyorum:

    Redbull aracı atak yapmak için değil lider gitmek için tasarlanmış bi araç düzlük hızı yok yok yok yaw vettel DRS ve Kersle düzlükte 300 km de kalırken massa 296 ya çıkabiliyodu yani arada sadece 4 km lik bi fark var ve vettel asla 300 ün üstüne çıkamıyodu çünkü vites limitine takılıyodu ayrıca vettel spin attığında çok sert bi fren yaptı ve haliyle yarışın çok önemli bi kısmında fren dengesini öne alarak yarıştı bu da daha uzun fren mesafesi anlamına geliyo ayrıca monaco da gördük massa savunma söz konusu olduğunda acımasız ve çok zor geçilen bi pilot button albertparkta en az onun kadar maksimum hıza sahip ve ondan daha verimli bi kersi olmasına rağmen geçemedi massa yı şimdi gelmiş vettel gerilere düştü mü bocalıyo diyosun attığı spine gelince aynı yerde schumi de spin attı peki oda kötü pilot mu bu mudur bi spin atınca kötü pilot mu oldu redbull 7 vitesi kısa tutuyo çünkü pistin maksimum hız hariç diğer bölümlerinde daha ii bi hızlanma tercih ediyo ama işte atak yapmaya gelince olmuyo çünkü atak yapmak için gerçekten bariz üstün hıza ihtiyacın var dikkat ettim hiç daha güçsüz bi motoru olan daha güçlü motoru olan aracı rahat rahat geçemiyo bi çoklarına göre motor gücü artık önemli değil evet tur zamanı olarak ele alınca değil çünkü virajlarda aero dinami konuşuyo fakat işte maksimum hız ve atak yapmaya gelince motor gücüne ihtiyaç oluyo madem vettel in ii pilot olmadığını söyledin weber niye aynı araçla hamiltonu geçemedi yani eleştirmeden önce biraz mantıklı ol redbull kersi ve aynı şekilde motor gücünün dezavantajını işte böyle geriye düştüğü yarışlarda yaşıyo madem atak yapamıyo evet alonso da atak yapamıyo hemde şampiyonluk yarışında 40 tur petrov u izledi alonso nun kazanabileceği çok şey vardı ama vettel sadece 2 puan fazla alacaktı yani takımın dediği gibi saçma sapan bişey yapmaya hiç gerek yoktu lütfen böyle yazılar yazarken biraz daha tarafsız olun

  14. hocam gözünü seveyim F1 den anlamıyosan yorum yapma en azından kötü role bürünme burda üç beş kişiye yaranmak için saçma sapan bi yazı yazma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir