Honda Kötü Performans İçin Denge Sorununu Suçluyor

yazar:

kategori:

Honda Racing pilot ikilisi Jenson Button ve Rubens Barrichello İspanya Grand Prix’inin ilk antreman seansında denge eksikliğiyle uğraşmak zorunda kaldılar.

İkili RA108’de yapılan yeni aerodinamik gelişimler sayesinden bu haftasonu Barcelona’da sezonun ilk puanları için savaşmalarına yardım etmesini umuyor.

Fakat Honda Racing pilotları geçen haftaki test dönemine kıyasla daha az yol tutuşun olduğu bir pistle karşılaştı ve ikili sıralamalar öncesi pist şartlarının iyileşmesini umuyor.

Öğleden sonra 15. olan Button konu ile ilgili şunları söyledi : " Kötü hava koşulları nedediyle geçen hafta yeteri kadar test yapabilme imkanı bulamadım, son gün oradaydık bu yüzden bugün çok önemliydi. Yeni gelişimlerle araçla bazı turlar atmak iyi oldu."

" En iyi ayarları bulamadık henüz denge problamiyle boğuşmak zorunda kaldım fakat yarın gelişim noktalarını bulacağımız konusunda kendimden eminim."

Bu öğleden sonra ancak 17. olabilen takım arkadaşı Barrichello ise şunları ekledi : " Güçlü bir gün geçirdik ve temel mücadele geçen haftaki test döneminde olduğu gibi doğru ayar üzerinde yoğunlaştık."

" Denge ve aracın hissi bugün tamamiyle farklıydı. Bu yüzden testlerde elde ettiğimiz ayarları yeniden keşfetmek için gerçekten de çok çalışmak zorunda kaldık. Datalar üzerine yoğunlaşıp nerede sorun olduğunu anlamamız için bu gece çok çalışmamız gerekecek. Testlerden sonra kendimden emin hissediyordum, geliştirilmiş bir araçla buradayız ve sıralama turlarında üçüncü seansa kalma umutlarımıza ulaşabilmek için hala çalışmamız gerekiyor. Zor olacak fakat imkansız değil."

Honda yarış ve test mğhendisliğinin başı Steve Clark, takımın sıralamalara kadar çalışacağına inanıyor ve kesinlikle durumu tersine çevireceklerini düşünüyor.

" Geçen haftaki test dönemi il karşılaştırırsak pist koşulları tamamiyle farklı ve haftasonunun geriye kalan kısmındaki görevimiz sıralama turları ve yarış için araca en uygun ayarları bulmak olacak."

" Gelişimdeki gerçek ilerlemeyi yarın sıralama turlarından sonra göreceğiz ve rakiplerimizle olan mücadelemizde ileri bir adım atmadığımızı öğreneceğiz. Şimdiye kadar istikrarlı bir ilerleyiş gösterdik fakat bu sene farklar çok azaldı ve sırlama turlarının ilk seansı bile odaklanma gerektiriyor. Hedefimiz her iki aracımızla ilk ondan yer almak olacak."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir