Ecclestone: "2012'de Türkiye Olmayacak"

yazar:

kategori:

Taslak takvimde Türkiye’nin olmaması, gelecek sene için yarışa ev sahipliği yapamacağımızı düşündürmüştü ama takımların Bahreyn’deki yarışa sıcak bakmaması, FIA’nın henüz onaylamaması ile ümitler devam ediyordu.

Ama Macaristan’dan twitter hesabından yazan Erbatur Ergenekon, Ecclestone’nin Türkiye’de yarış olmayacağını söylediğini bildirdi.

Ergenekon: “Ecclestone – resmi açıklama: 2012’de Türkiye olmayacak.Ben sizden daha üzgünüm.Burada herkes istiyor,1 yıldır görüşüyoruz ama gelişme olmadı”

“Bernie Ecclestone: Yetkililerle iletişimimiz sürüyor. Fiyat konusunda anlaşamadık.Bu şartlarda 2012’de Türkiye GP olmayacak. Umarım ilerde”


Yorumlar

“Ecclestone: "2012'de Türkiye Olmayacak"” için 53 yanıt

  1. Allah razı olsun çok iyiyim 🙂 ne zamandır hal hatır soran da olmamıştı 😛 sen nasılsın

  2. şahsıma önyargılı bakış açından dolayı seni kınıyorum…tam tersi eleştiriyorum farkında değilsin…siyaset bağımlısı bir insan değilim…siyasetten Allaha sığınırım…
    sporu çok severim…hem teoride hem pratikte…

  3. Şu iki sitenin reyting oranları futbol haber sitelerini geçtiği gün haklı olabilirsiniz.

  4. federasyon başkanının oğlu jason dan yarışçı olsaydı 2 sene üst üste yarıştığı gp2 serisinde 0 puanla sononcu olup ülke imajını yerlerde süründürmezdi,bu ülke sayın cumhurbaşkanımızın yazılı talimatına rağmen(spor bakanlığı ve gençlik spor genel müdürlüğüne hitaben,uluslararası formula yarışlarında dereceye giren tek şampiyon sporcumuz cemil çıpa nın üç yıllık bir program dahilinde yetiştirilip F1 e hazırlanması),hiç bir şey yapılmayıp genç sporcumuzun kariyeri engellenmiştir,mahalli kahramanız yoksa kimse gelip sizi seyretmez,kaderinizle başbaşa kalırsınız.

  5. Spor haberlerinde "oldukça başarılı olduğumuz futbol" dan başka haber vermeyen Tv kanalları şimdi yok f1 gitti seyirci gelmiyordu eleştirisini yapıyorlar, GS-Leverpol maç bileti 40 – 400.-TL arası f1 bileti 90 – 750.-TL arası biz yılda 1 kez, futbol her hafta hangisi zengin sporu acaba ?

  6. ole demeyin yav istanbul parki daha buyuk projeler bekliyor "Avrupanin en buyuk davar satis merkezi" vatanimiza daha faydali bi yer olur hem 🙂

  7. Whitmarsh: Sezon ortası gelen takvim taslaklarının sezon sonu değiştiğini gördük.Türkiye'de yarışmak için bir yol bulacağımıza inanıyorum
    Ferrari de destek verdiğini söylemişti.İnş seneyede takvimde oluruz.,
    Bu erbatur'un twitter'ından 2 saat önce yazılmış 🙂

  8. Türkiye'de F1'e olan ilgisizlik, yeterli tanıtımın yapılmaması, medyanın ilgisizliği vs. hepsi hikaye. Bahreyn iç savaş geçiriyor, ülke yerinden oynuyor ama sırf istenen parayı ödedikleri için hâlâ takvimdeler. Türkiye'deki koşullar ile oradaki kıyaslanamaz bile.

    F1'i sırf maddi nedenle kaybediyoruz arkadaşlar. Kimse bu konuda bir yanılgıya kapılmasın.

  9. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    sizin başınız nede olsa.sanat-spor düşmanları

  10. Jonathan NEALE (McLaren): “Ne zaman bir pisti kaybetsek tüm Formula 1 dünyası için üzücü olur. Türkiye’deki insanlar bize her yıl inanılmaz bir destek göstermişlerdir. İstanbul Park’ta yarışmak her zaman büyük bir keyif oldu. Ancak F1 her geçen yıl biraz daha popüler hale gelirken yarış düzenlemek isteyen ükke sayısı da artıyor. Spor geliştikçe bazı kayıplar da kaçınılmaz oluyor. Türkiye’yi kaybettiğimizi düşünmek çok üzüntü verici olur”

    Eric BOULLIER (Renault): Kesinlikle aynı duyguları paylaşıyorum. Bir pisti kaybetmek çok zor oluyor. Sanırım takvimde yapılması gereken değişiklikler var. İstanbul’a gidememek, Türkiye’deki destekçilerimizden uzak kalmak bizim için çok üzücü olur. Formula 1’deki değişiklikler bazen başa çıkılması zor sonuçlar doğurabiliyor. Türkiye’de yarışmaya devam edebileceğimizi umuyorum”

    Graeme LOWDON (Marussia Virgin Racing): “Kişisel olarak Türkiye gibi farklı bir kültürün Formula 1 için çok büyük önem taşıdığına inanıyorum. Ben İstanbul’a gidememekten büyük üzüntü duyacağım. Ancak öte yandan 21 yarıştan oluşan bir sezonun Virgin gibi küçük takımlar için çok daha zorlu olacağı da bir gerçek. Bazı ödünler vermek zorunda kalıyoruz ne yazık ki”

    Adrian NEWEY (Red Bull): “Tüm bu olanlar çok yazık… İstanbul Park harika bir pist. Hem araç hem de pilot için çok büyük keyif. Sanırım asıl sorunumuz belirli bir kültürü ve geçmişi olan pistler yerine sürekli değişen takvimlerle hareket ediyor olmamız. Oysa Formula 1 endüstrisinin gelişimi için pistlerde sürekliliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Korkarım Bacelona’yı da bekleyen tehdit bu. Barcelona gibi bir pisti kaybedip İspanya’ya Valencia için gidecek olmak gerçek bir trajedi olur”

    Rob WHITE (Renault Sport F1): “Türkiye harika bir piste sahip. Oldukça zorlayıcı ve herkesin yarışmaktan çok büyük keyif aldığını biliyorum”

    Pistimiz için bu kadar güzel sözler söyleniyor ama kıymetini bilen yok. Özellikle Bouiler ve Newey harika konuşmuş…

  11. cidden ya bu ülkedeki basın düzelmedikçe zaten bişey beklememek lazım . buradaki herkes biliyordur zaten de 7 24 furbol yayını var her kanalda , başka bi spor yayını verirken futboldan bi haber gelse diğer sporu kesip futbolu veriyorlar , motorsporlarıyla ilgilenen yok , başka sporlarla da ilgilenen yok , f1 le ilgili senede 3-4 kere haber görüyorum herhangi bir yerde onlar da kıytırık haberler . AMA f1 Türkiye den gitti haberi çıkınca bütün tv ler ve gazeteler bu haberle dolup taşıyor , bu ne saçmalık ya ! İstanbul gp yaklaşırken kaç tane reklam gördük tv de ? hepsi yarış esnasında cıkıyor , ne gerek var ? Ama f1 dışında birşey olsun en başta bir futbol maçı 5 ay önceden her saat reklamı yapılır , konser reklamları bile f1 den cok yapılıyor , bu ne ya !

  12. hileye meraklı insanlarla o futbol da yürümez

  13. 1 adamın sözüyle olucaksa hiç olmasın zaten

  14. '' Bu güne kadar futbolda elle tutulur bir başarı yok ama varsa yoksa futbol. Bu nekadar afedersiniz salaklıktır ya? ''
    '' F1 in ülkemize sağladığı yararları saymaya gerek yok bence. Nasıl olsa anlayan yok. Devam edin futbolda başarı hayallari kurmaya. Daha çooookkkk kurarsınız! '' aynen düşünüyorum kardeşim . Arkadaş arasında da doğal olarak ben hariç herkes futbol ortamı kurdugundan her sefer bunları söylüyorum onlara ama nedense takılmışlar futbola dediklerim bi kulaklarından girip diğerinden çıkıyor , ağız burun büküyorlar .

  15. bu vakitten sonra pazarlıkta geri adım atmamız zoruma gider…
    iş inada bindi…kesinlikle başbakan erdoğan talimat veriyor…f1 i sevseydi işi bitirin deseydi şimdiye çoktan bitmişti…söylemiştir bir rakam fazla etmez ne gerek var demiştir sonuç bu…
    ne diyelim canımız sağolsun…

  16. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Avrupalılar herşeyi iyi yapıyor.Biz ise bozmak konusunda iyiyiz.

    Bu pistide kaybettik.Bakalım ne zaman iyi şeyler görecez.

    Haber yorumlarında vızıltı rahatsızlık ne gerek var gibi yorumlar var…….

    Modern dünyadan bir 100 yıl kadar geriyiz bence.

  17. alonzomanyaa  avatarı

    Ulan bahreyn o kadar iç savaş atlattı bu sene, seneye yine takvime girmişler. Bu bizimkiler de mallıklarına doymasınlar. Pisti yaptırırken sanki ceplerinden verdiler 300 m doları. Fitil fitil burnunuzdan gelir inşallah. Gemiciklerinizle batarsınız..

  18. Eray Parlak avatarı

    şeriata geçince belki gelir… dicem ama çok siyasi bi mesaj olucak neyse okumayın 😀

  19. Alın pisti ………

  20. Şu gerçekki takımlarda gelmek istemiyordu. Pistimiz ne kadar mükemmel de olsa, reklam yapacakları hiç birşey yok.

    Pistte seyirci çekemiyoruz. Evet çekemiyoruz çünkü hükümet reklam yapmıyor. Bunun tek sorumlusu onlar. Parada vermediler daha fazla böylece sonsuza dek elveda dedik. Kına yakarlar artık.

    Seneye TRT de bırakır yayını artık nerden izleriz belli olmaz.

    Bu güne kadar futbolda elle tutulur bir başarı yok ama varsa yoksa futbol. Bu nekadar afedersiniz salaklıktır ya?

    F1 in ülkemize sağladığı yararları saymaya gerek yok bence. Nasıl olsa anlayan yok. Devam edin futbolda başarı hayallari kurmaya. Daha çooookkkk kurarsınız!

    Bu kadar geri kafalıların yönettiği bir ülkede yaşamanın sonunucu işte. Bir Atam var birde Bayrağım gerisi hikaye….

  21. Umarım haklı çıkarsın Martin Whitmarsh:" Sezon ortası gelen takvim taslaklarının sezon sonu değiştiğini gördük.Türkiye'de yarışmak için bir yol bulacağımıza inanıyorum"

  22. Evet 2 3 kızla eğleniriz diye düşündüler onlarla bir kaç abaza genç eğleniyor zaten Silverstone'a lunapark kuruluyor millet eğlensin diye Singapur konser düzenliyor adamlar hizmet ediyor ki tribünler doluyor. Gerçekten çok üzgünüm şu an hatta Erbatur'un Bir İstanbul Masalı videosunu izleyip işkence yapıyorum kendime keşke değeri anlaşılsaydı pistimizin …

  23. mehmet ceviz avatarı

    iş işten geçtikten sonra bize bir haber etseydin diyen yalama bir ekip işte

  24. mehmet ceviz avatarı

    5 sefer gittim ikisinde oğlumu götürdüm.oğlum birinde 8 diğerinde 10 yaşındaydı.hemde konya ili beyşehir ilçesi huğlu kasabasından yani 650 km yoldan gittim.yanımda amcaoğularım vardı,kasabanın doktoru vardı.herseferinde yorulduk ama değdi.kasabada bazı arkadaşlarım gitmek istiyoz ama falan filan diye bahane buldular.yalnız çakma ve enaz 20 yıldır şikenin hakim olduğu ligin sıradan bir maçına hemde uçakla gittiler.beraber hesap yaptık biz f1 de daha az para harcamışız.hemde kimi seyrettiler snıper sabriyi.sonrada gitti diye üzülüyorlar.belli oldu hersene biraz zor ama 3 seneye bir avrupaya gideriz bizde.

    son olarak istanbulun tanıtımamı ihtiyacı var diye f1 karşıtlığı yapan insanlar;size sesleniyorum;diğer tüm pistleri geçin barcelonanın çokmu tanıtıma ihtiyacı var.dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbol takımına sahip olmalarının yanısıra tiyatroda dünyanın sayılı kentlerinden olması yetmiyormuda hersene yarış haricinde 2-3 test yapılıyor.amaç ne peki.f1 le ilgilenenler,futbolla ilgilenenler,sanatla ilgilenenler derken gündelik hayatta dünyadaki insanların büyük bir kısmı hergün barcelonayı konuşsun tanınmaktan ziyade ezber olsun.

  25. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    hakikaten yaaa coco cola nın yarı çığlak kızlarından başka koca alanda hiçbirşey yoktu, zateb dağın başına pist yapmışın bari etrafını dolsursaydın, neyse en azından son sene yarışı gold tribünden izleme imkanım oldu, artık seneye rusyaya gideriz, vizede kalktı nasılsa

  26. Deli_ Manyak avatarı

    çok zaman geçti üstünden lisedeydim o sıralarda… hayatımda seyrettiğim ilk formula1 yarışıydı f1e daha baglanmamı saglamıstı o kadar kötü duruma rağmen…

  27. F1——ne yazık ki toplumda böğle bi kültür yok İSTANBUL olmassa çök yazık bizim gibi F1 aşıklarına

  28. Deli_ Manyak avatarı

    ya 98 yada 99 senesiydi silverstone a gittiğimde o zaman durum içler acısıydı .. bıraktıgımız araba parkta çamura saplanmıştı üstüne yagmurluk yok ıslanmamızda cabasıydı.. o zamandan bu zamana cok büyük yol katetmiş silverstone kutlamak lazım organizatörleri…

  29. Sosyal paylaşım sitelerinde, Formula 1 sitelerinde, forumlarda bu duruma en çok Türkiye'deki yarışları piste gidip seyretmeyenler, yanıbaşındaki yarışı TV'den seyredenler üzüldüklerini belirtiyor. Yahu bir kere olsun İstanbulpark'a gitmeyenler! Sizin bunları yazmaya da, üzülmeye de yorum yapmaya da Bernie veya Türk hükümetine kızmaya da hakkınız yok!

  30. Avrupada bircok formula1 yarisa gittim ve gordugum en kotu organizasyon macaristan gp, buna ragmen formula 1 de kalmasina ragmen turkiyenn 2012 de olmamasi cok yazik, organizasyon olarak en iuisi silverstone

  31. Eğer F1 Yoksa Burayı MotoGp Kategorileri İcin Kullanılsın F1de Pilotumuz Yok Moto2de Var Motogp Yarışları Yapılırsa İlgide Artar Türk Sporcular İcinde İyi Olur Ecclestone İcin Herşey Para

  32. Deli_ Manyak avatarı

    geçmiş olsun fransa bile takvimden düştü ve bir daha giremedi bu saatten sonra turkiyede f1i unutun… arkadaslardan bir dogru soylemiş izmirden hiç üşenmeden yarışlara geldim bu sene sırf 2 tane bilet aldım tek f1 kalsın diye zorla kız arkadasımıda getirdim hiç hoşlanmadığı halde adam kadıköyden kartaldan gelmiyorsa ben izmirden gelmişim kaç yazar kartaldaki adam 3 saat trafikte bekleyip 100lira bilet parası verip futbol maçlarına gider onlarda zaten şikeci çıktı… 3 günlük açık alan parası bile 100lira değildi…

  33. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Lütfen ya bu haber doğru olmasın tahicioğlu ver sunun emziğinide sussun, turkiyemiz gitmesin elimizden bir tek f1 seviyorum spor olarak elimizde bu vardı oda gitmesin avrupayi ve butun ulkeyi temsil eden f1miz elimizden giderse turkiye turistlik acisinda ve tanitim acisindan cok geride kalir mayis ayindaki anlasmaya ne oldu butun giderler gelirler bilet fiatlari hepsi bernie verilcekdi ne oldu 26 m dolar azmi geldi anlastik demisdin be adam ne dediğin de belli değil senin allah gozunu doyursun ya 21 yaris olsa ne olur olmasa ne olur zaten tum pilotlar turkiyeden memnun neden hala turkiye gp yok dior anlamis değilim ins pistmiz elimizde patlamaz.

  34. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    bence anlaşma sağlanacak göreceksiniz ben türkiyeden f1 in gideceğine inanmıyorum gitse bile en kötü seneye tekrar girer onun için anlaşma yaparlar adam bize bişey denmedi diyor

  35. Ama 13 milyon doları verseydik İstanbul tüm belirttiğin diğer olumsuzluklara rağmen piste kalacaktı. Ecclestone istediği parayı aldığı sürece tirübünler boşmuş, doluymuş, motor sporlarına ilgi varmış, yokmuş umrunda olmaz.

    Eğer ülkede her şey doğru yapılmış olsa ve motor sporlarına ilgi yüksek olsa o zaman hükümetin 13 milyon doları verme eğilimi daha yüksek olurdu. Bunun dışında fazla bir şey değişeceğini zannetmiyorum.

  36. Mehmet Kocaman avatarı
    Mehmet Kocaman

    Alışmamış dötte don durmazmış.Bizim medya sadece futbol ile ilgilenir.Elime geçen gazetelerin spor sayfalarında otomobil sporları ile ilgili haber ararım ama nafile.Televizyonlarda da bir kaç program dışında ve f1 yarışları haricinde bir haber nadiren çıkıyor.Saçma sapan magazin programları kim nerde yemek yemiş kim kimle yakalanmış kim kavga etmiş bizim medya bunlarla ilgilenir sadece.Onuda düzgün yapsalar gam yemem.

  37. Sana kesinlikle katılıyorum. Bnde aynı şeyleri düşünüyorum ne adam gibi pistin tanıtımı, reklamı yapıldı ne de yarış haftasında gelen izleyicileri eğlendirmek için organizasyonlar yapıldı. 2 3 tane yarı çıplak kız konunca millet eğlenir düşüncesiyle hareket ettiler. Ayrıca sponsor konusunda da oldukça haklısın THY ona buna sponsor olurken güzelim pistimize sponsor olsaydı tanıtımını yapsaydı hiç değilse harcadığı paralar ülkesine geri dönerdi. Ya da herhangi bir Türk markası sponsor olabilirdi. Bizimkiler sözde vatansever bunu iyice öğrenmiş olduk. Konuşulacak çok şey var da bnm için elvermiyor artık konuşmaya.Yazık oldu…

  38. umarım karting gibi serilere destek verilir de daha güçlü gireriz yeniden

  39. enzo ferrari avatarı

    eğer gerçekten gelecek sezondaki takvimden istanbul çıkarıldıysa yazıktır. lakin bunu sadece ödenmeyen 13 milyon dolara yüklemek yanlış olur. kabul etmemiz gereken bir şey var ki türkiye'de f1 kültürü, daha doğrusu motor sporlarına olan ilgi yeterli seviyede değil. fromula 1'i bir güç meselesi, yeterlilik meselesi yapmadan önce bu sporun topluma doğru bir şekilde pazarlanması lazım. biz formula 1'i aldık, çok büyük ülkeyiz demekle olmuyor maalesef. her şeyden önce motor sporları için gerekli altyapının oluşturulması bu bağlamda motor sporlarına olan ilginin sadece belli bir kesimin dışına taşması gerekiyor. bernie'e parasını verip boş pistte yarış seyretmek bu sporun tr'de kalması için gerekenlerin yapıldığı anlamına gelmiyor. hadi seneye formula 1'e kendi pilotumuzu çıkaralım demek zor elbette ama bir gün böyle bir şey gerçekleşecekse bile su andaki mevcut altyapıyla beraber ancak federasyon başkanı'nın oğlu pilot olabilir… (bkz: jason tahincioğlu)

    hükümet ve motor sporları federasyonu kadar medya'nın da bu hedef doğrultusunda çalışması lazım. sene boyunca spor bültenlerinde f1'e dair haber görmeyip, sadece istanbul gp'sinden önce medyada gözüken üç beş tane haber o piste 120.000 tane adam doldurmaya yetmez. doldursan bile hala ülkede formula 1 kültürü oluştu demek yanlış olur. istanbul'un takvime ilk girdiği seneki medya ilgisinin sürekli tutulması gerekiyor. formula 1 takipçileri için gerçekten çok kaliteli yazıların olduğu, incelemelerin yapıldığı türkçe siteler var. diğer taraftan spor bizim işimiz diyen büyük medya kuruluşlarında, iki kelimeyi bir araya getirip okunmaya değer yazı yazabilen adam bulmak zor. ya bu ülkeden serhan acar diye mükemmel bir insan çıkmış, çok mu zor bu konuyla gerçekten ilgilenen bir kaç değerli insan daha bulmak…

    bunun dışında özel sektör'ün de formula 1 yayınlarından, reklamlarından büyük bir getirisi olduğunu görmek lazım. thy ota boka sponsor olduk diye yırtınırken formula 1'in türkiye'de kalması için hiçbir etkinlikte bulunmaması komik. saçma sapan reklamlara zilyonlar döken turkcell, avea, vodafone nerede acaba bu süreçte? zamanında sadece petrol ofisi'nin yapmaya çalıştığını diğer şirketlerin de yapması önemli. süper lige, 1. lige sponsor olmak önemli elbette lakin bu ülkede spordan tek anlaşılanın futbol olmadığı anlaşılmalı (gel gör ki önümüzdeki sene kuvvetle muhtemel bu ligler de beş para etmeyecek).

    sonuç olarak bernie ecclestone'a 13 milyon dolar vermedik diye f1'i kaybettik demek yanlış olur. bu sporun sevilmesi, takip edilmesi için bazı bireysel çabaların dışında çok fazla efor harcanmadı. oysa f1'in türkiye'ye geldiği ilk sene ne büyük bir heyecan vardı. sonra bu heyecan neden kayboldu bilinmez, sonda patlatılan şampanyadan mı canlar sıkıldı acaba…

    ekleme: bu kadar yazarken çok önemli bir noktayı da unutmuşum. o da istanbul park. açık konuşmak gerekirse bu kadar modern bir pist ne adam gibi pazarlanabildi ne de kullanılabildi. bunda kanımca hem organizatörlerin, hem de bu piste ulaşımı kolaylaştıracak altyapıyı adam gibi kuramayanların payı var.

  40. VAAAY tum gazeteler patlamis 🙂 ne yanki yapmis bu haber

  41. Sizde benim gibi gazete almayın ozaman açlıktan ağızları koksun varsa yoksa asparagas haber yapsınlar

  42. Her ne kadar Türkiye takvimden düştüğü için üzülsem de, aç gözlü Ecclestone'un istediğini alamamasından memnunum.

  43. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Soru: Para mı ? Pist mi?

    Cevap :Para para para..

    Yorum: Yazıklar olsun!!!!

  44. Biz her sene kalkıp Adana'dan yarışa gelelim yıllık iznimizden 3 gün yakalım, millet kadıköyden yarışa gelmesin. Ama konu FB GS BJK TS olsun cehennemin dibinde deplasmana giderler. Formula 1 analitik düşünceye ihtiyaç duyar; o da yurdum eğitim sisteminde köreltilen şey olduğuna göre biz yarışı artık ekrandan izleriz ancak. 1991'den beri bir yarış bile kaçırmadan izlemiş biri olarak bu konuda YUHHH diyorum, yalancı formula 1 aşıklarına. Bu kadar mı kullandığı araçların teknoloji gelişimlerine ilgisiz olur bu toplum???

  45. şunu bir de biz mi pataklasak 🙂

  46. Çağatay Demir avatarı
    Çağatay Demir

    şimdiye kadar F11dksını ayırmayan bazı medya kuruluşları F1 elden gitti diye haber yapıyor :@@
    bazı insanlarda F1 pistiyle ilgili saçma sapan yorumlar yapıyorlar yani insan gerçekten bunları gördükçe sinirleniyor F1 TRden gidiyosa bu medyanın ayıbıdır yazık çok yazık

  47. Olacağı buydu paragöz herif yüzünden fıstık gibi pist takvimden düştü. Geberirse belki yine gireriz takvime.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir