Villeneuve: "Raikkonen Şampiyonluğu Hak Etmemişti"

yazar:

kategori:

O sene son iki yarışa 17 puan farkla geride giren Fin pilot, sezonu 1 puan farkla Lewis Hamilton ve Fernando Alonso’nun önünde şampiyon kapatmıştı.

Villeneuve’ye göre Raikkonen’in takım arkadaşı Massa unvanı daha çok hak ediyordu.

Brezilyalı internet sayfası TotalRace’ye konuşan Villeneuve: “Raikkonen şampiyonluğu kazanmışsa bu şans eseri olmuştur. Çünkü (şampiyon olmayı) hak etmemişti.”

“Felipe daha çok hak etmişti. Daima Kimi’den daha kabiliyetli oldu ve onu yenmesi kolaydı”

1997 şampiyonu, bu sene Massa’ya yöneltilen eleştirileri anlamadığını belirtti.

Villeneuve: “Sorun şu ki Alonso geldi ve Ferrari’de hemen güç sahibi oldu. Bu olduğunda da insanlar sizin içinizde enerji yaratır ki bu örnekte enerji Alonso’da oluştu. Araç kazanıyorsa (enerji) onunladır. Bu durum da diğer pilot için zor şartlar oluşturur ki artık diğer pilotun iki görevi vardır”

“Felipe’nin yapması gereken de bu. Hıza sahip. Güçlü sürme ve araç üzerinde çalışma yeteneği var. Bu konuda ondan şüphem yok”

“Ama daha fazlasına ihtiyacı var. Çünkü (Ferrari), çifte dünya şampiyonu olması nedeniyle Alonso’nun takımı ki bu normal. Mantıklı. Takımın ona odaklanması normal”

“(Massa) yarışlar kazandı ve neredeyse şampiyon olacaktı, belki de 2 defa. Harika bir pilot. Şu anda da Ferrari adına güçlü bir şekilde sürüyor. Onu eleştiren insanları anlamıyorum”


Yorumlar

  1. en iyi aracı verdikten sonra bizim mahallenin muhtarı da şampiyon olur

  2. Bu adama allah akıl fikir versin, git country müzik yap sen takıl çay koy.

  3. mehmet ceviz avatarı

    zaten bende yakında bi açıklama yapacam,şimdiye kadar hiçbir f1 pilotu şampiyonluğu hakederek kazanmadı diye ama biraz tırsıyom.
    yav bırakın bu işleri şimdiye kadar şampiyon olan tüm pilotlar hakederek olmuştur.
    sadece eski dönem pilotları daha fazla haketmişler diyebilirizki buda 90 lardan öncesine doğru gittikçe haketme seviyesi artar(pilot açısından)çünkü heran ölümle burun buruna bir yarışmışlar.yok o çakıl havuzuna batmışta yok o son turda kanat kırmışta yok son turda motor patlatmışta.
    oda çakıl havuzuna batmasaymış,kanadı,süspansiyonu,motoru sağlam yapsalarmış.
    öteki çakıl havuzuna batmamış,süspansiyonunu kırmamış,motoru patlatmamış,son virajda kendine yetecek puanı almış veya kendini şampiyon yapacak puanı herkesten önce toplamış.

  4. Jacques Villeneuve, değilmiydi zamanında massa için düz yolda bile aracı sürmesini beceremiyor diyen. ne olduda şimdi böyle fikir değiştirdi. kiminin şampiyonluğuna gelirsek f1 diğer pilotlar şampiyonluğu nekadar hakettilerse kimide okadar haketti. o pilot olarak elinden geleni yaptı, sürdü yarışlar kazandı, ha McLarende hiçbir zaman yüzüne gülmeyen şans ferraride fazlasıyla yanında oldu o başka, yinede şampiyonluğu haketmedi demek yanlış olur. o sene politik olarak dönen dümenleri az çok tahmin edebiliyoruz , ancak bu asla kiminin pilotajına gölge düşürmez. geri dönsede lewisle mücadelesini izlesek ne güzel olurdu…

  5. bu siteye yanlıs hatırlamıyorsam 2008 yılında üye olmustum ve kimi f1'i bırakınca ne f1 izlediğim nede bu siteye girip yorum yaptım.en son yorumumu kimi 2009 yılında spa yarısını kazandığında yapmısımdır.bu haberi görünce 3 sene sonra yorum yaptım okadar sinirlendim

  6. hakkıyla sampiyon olmadımı.gülüyimmi ağlıyımmı adam 25 puan geriden gelip sampiyon olmus bunun konustuğuna bak.

  7. Alonso gittiği takıma hırs ve başarı götürüyor. Massa ona ayak uydurabilse ferrari şimdi daha iyi bir yerde olurdu.

  8. Şans herkesin yanında olur şampiyonluk esnasında. Birilerinin yaşadığı talihsizlikler digerinin işine yarar, bu yıllarca böyle sürer gider. Ayrıca bu olsaydı şu olsaydı diyerek konuşmaya gerek yok. Böyle konuşursak şuan Schumacher'in 10 şampiyonlunun bulunması gerekir vs diye gider bu konu.

  9. Ballı ALonso kelimesi dikkat çekici değilmi??? koca sezon hiçbir yarış kazanmamış ve o puanları o toplamamış gibi kazandığı şampiyonluğu şansa ve ballılığa bağlayanlar şimdi söylediklerini kendileri duyuyorlar ve üstelik şampiyon olmuş bir pilotun ağzından işitiyorlar.Ballı ALonso diyenlerin haksızlığı gibi bu açıklamayı yapanda haksızdır.Bu bir yarışdır ve herşeyle sorgulanıp puanlarınızı toplarsınız ve sonunda alt alta topladığınız puanlarla vaziyetinizi anlatırsınız yani şamyiyon olursunuz yada olamazsınız.McLaren in ALonso yu testeklememesi ve Hamilton un hatalar zinciriyle birlikte en fazla yarışı kazanarak Raikonen aradan sıyrılıp şampiyon olmuşdur ki şampiyon olmak için geçerli şart olan alt alta toplanmış puanlar yeter şartdır.Massa yol vermişmidir… vermişdir; McLaren ALonso nun kuyruğuna basmışmıdır…basmışdır ;her pilot şansızlıklar yaşamışmıdır…yaşamışdır;2007 de Raikonen şampiyon olmuşmudur …olmuşdur.
    Alonso ,Japonyadaki aracının hasar alıp dengesinin bozulmasıyla savrulup kaza sonucu yarış dışı olmasa belki şampiyon olabilirdi,Hamilton un arkasına geldiğinde takım mücadele izni verse pit duvarının üzerine direksiyon kırma yerine belki Hamiltonla çarpışıp hiç puan alamazlardı yada onu geçerek şampiyonlukda öne geçerdi ve şampiyon olurdu.Hamilton; Çinde çamurlaşmış çimlere gömülüp yarış dışı kalmasa yada Brezilyada ALonso yu ( Hamilton un ALonso yu yendiğinden bahsedenler ALonso ile hiç mücadele edemediğini ve hatta ondan korktuğunu yazmazlar ki ALonso yanına geldiğinizde korkulacak kadar enerjili bir pilotdur)geçme girişiminde bulunmadan adabında sürseydi belki şampiyondu ama 2007 Raikonen in yılıydı ve o şampiyon olmuşdur.Lütfen bunu yada bunları sorgulamakdan vazgeçelim ki işin tadı kaçmasın.
    2006 yılında MSC motor patlatmasa ALonso yerine o şampiyon olacakdı gibisinden açıklamalara ALonso nunda 2007 motorunun denendiği yarışda motorunun patladığı hatırlatılabilinir.Renault a sezon ortasında yasak getirilip kütle amortisör ü yasaklatılmışdı .O sistemi kendileri kullansaydılar diyebilirsiniz ; nede olmasa sistemi FIA ya anlatıp yasak getirilmesini isteyecek kadar biliyorlardı.Ferrari nin 2006 başlarında çok etken olmadığını izleyenler bilirler ki Renault un yavaşlaması yanında onların aşırı hızlanmalarıyla birlikte bir anda şampiyonluk kızıştı ..2006 da MP4-21 i keşfedememiş olan McLaren yarış dahi kazanamamışdı.2005 e itiraz edenlerin araçlarının patlayıp ,kırılıp, vss arızalarla yarış dışı kaldığında peşlerinde olanın çok hızlı olmadığı için ileride gitme yerine ancak peşindeyken kazanabildiğini unutuyorlar.2006 nın FIA nın izin verdiği kütle amortisörüne itiraz edenler gizli hareketli alt tabanı ile mücadelesiyle neler yaptıklarını unutuyorlar.2007 de McLaren kendisiyle boğuşurken Raikonen i unutmasaydı… Puanını topladı,yarışını kazandı ve paşalar gibi şampiyon oldu.Raikonen eskilerde neden şampiyon olmamadığını McLaren teknik ekibi daha iyi biliyor.2006 daki muhteşem MP4-21 ile Monako yu kazanma durumu varken yaptıkları onun nasıl birisi olduğunu anlatıyor.ALonso nun arakasında ve sürekli olarak ona baskı oluştururken aracını korumak endişesi gütmemişdir.Turlarca oluşturduğu baskıda aracın bir kaç tur nefes alması için biraz izin vermemişdir.İyi bir araçla öndeyken hata yapma ihtimali az olan Alonso nun arkasında o kadar aracını tutan eninde sonunda aşırı ısınmalarla karşı karşıya kalacakdı.Wurz un kazası sonucu güvenlik aracı girişi ve soğutamama durumuyla ısı kalkanı oluşturulmamış kabloların tutuşması herşeyi bitirmişdir.Hızlı gitmek adına yükseltileri umursamadan kullanan pilot saniyelerce mesafe açmışken süspansiyonunu kırıp yarış dışı kalınca aracını kırmama adına daha yavaş sürenler puanlarını toplarlarki adlarına ballı demek nekadar mantıklıdır??McLaren den ayrılan Raikonen için McLaren teknik ekibi Ferrari ona tank vermelidir dediler.2007 de Ferrari oldukça sağlamdı ama asıl mesele McLaren in iç yapısı sorunlarıyken aracını teperek zorlamayan Raikonen bunu başarabildi.Sorgulamak isteyenler 2009 a bakabilirler ki Barichello nun önü kesilmiş ve yeni nesil difüzör ile önü dibine kadar açılan Button zorla şampiyon olabilmişdir.Oysa 2007 çok temiz bir şampiyonluk…

  10. Ayrica gercekci olmak gerekirse cok zor ama en azindan massanin kariyeri bittiginde 1 sampiyonlugu olsa ne guzel olurdu bu beni schimi ve kiminin sampiyonluklari kadar sevindirirdi

  11. Bu aralar moda oldu eski pilotlar yarisan pilotlara yada yeni birakanlara akillari sira laf sokmaya calisiyorlar laude terezi habire schumiye yukleniyor yada ara sira alonsoya eddie jordon da arasira yapiyor bunu simdide bu densiz villeneuve babasinin adi sayesinde f1 de yer alan zamaninin en hizli araclarindan birisi ile 1 tanecik sampiyonluk aliyor oda yine son yarista schuminin diskalifiyesi sayesinde sonrasinda da rezilleri oynamis bir pilotcuk kalkmis akli sira laf sokacak ya kardesim iyi guzelde adama demezlermiki sen o seneki yarislari nerenle ve nerde izledin o seneki mc laren ayni hakkinenin 2000 deki aracina yakin bir aracti hatirlayin monacoyu 1 2 alonso ve hamilton oldu peki kac arac tur yemedi ve 3 cuyle 2. arasinda ne kadar fark vardi o seneki arac resmen tank gibiydi ve bu araca ragmen rai sampiyon oluyor ama bazilarina gore hak edilmiyor yuh lan yuh daha ne yapsin daha ne olsun bee ferraride yarisamamanin buruklugu olsa gerek ve ayrica adam massa hak etti diyor massacilar yanlis anlamasin ama massa tarihinde en iyi sezonunu 2008 de gecirmistir bir dahada olmaz alonso var iken ondada sampiyon olamadi o yuzden yok soyleydi boyleydi diyipte insanlari germeseler ne guzel olur lafi soylemeden once bir kendilerine baksalarda sonra soyleseler daha iyi olur duyanda bu densiz villeneuve yi aman aman bir pilot sanir

  12. Aynen!

  13. Kimi Raikkonen şampiyon olmadan önceki senelerde o kadar şanssızlık yaşamıştıki ben artık büyü falan yapıldığından şüpheleniyordum. Hatırlasanıza adam kaç kere birinci götürürken yarışı motoru yandı. Yada lastikte sorun çıktı. Yada motor değiştirip girdde 10 sıra cezası aldı. Ben onun kadar şanssız bir pilot görmemiştim. Böyle şanssız bir adama ancak şanslı bir şampiyonluk yakışırdı. Yani Kimi şampiyon olacaksa bu farklı ve benzersiz olmalıydı. Çünkü geçmişte yaşadıkları bunu gösteriyordu. Normal bir şampiyonluk yakışmazdı ona. Tabi o seneki emeği baş faktördü bu şampiyonlukta.

  14. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    alonso schumacher olmayı kaldırır da onu schumacher yapıcak aracı hala veremedi ferrari en iyi araca çok yakın bir araç üretse ferrari alonso schumacher olur ama massa konusunda katılıyorum çok kötü ,bak sen kiminin alonso dan daha iyi olduğunu düşünüyorsun keşke kimi ferrariye gelsede ikisinide görsek ama öyle bişeyin olmayacağını biliyorum artık.ama kimi de f1 e dönse iyi olur iyi bir pilot ama alonsodan daha iyi değil bence kesinlikle alonso f1 deki hamilton la birlikte en iyi 2 pilottan biri

  15. air_canada54  avatarı

    Bu adamın sölediklerine aslında özetle Mevlana'nın şu meşur sözüyle cevap versek başka bişe sölemeye gerek kalmayacak ; ''Her adama soyleyecek lafimiz vardir lakin önce lafa bakarim laf mi diye sonra adama bakarim adam mi diye'' noktaaaaaa ….

  16. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  17. ben hiç bir alonso schumi veya ferrari taraftarları (ben) raikkoneni sever sayar ancak raici arkadaşlara karşı haklı tavırları var. Dediğin gibi sezarın hakkını sezara vermedikleri için

  18. bir sus be adam 97 de şampiyon oldun williams sayesinde sonra sattın ruhunu paraya bar hondaya ne başarın var başka!? laf ebesi kerkenez.

  19. yorumlardan biraz özeleştiri yaparsak Alonso taraftarları bize göre daha objektif yorum yapmıslar.

  20. O yarışta 4. olması hatta 5. olması demek şampiyondu demek adam 17 puan farkla öndeydi alacağı bir dört puan raikkonen'in yarışı kazanmasıyla birlikte 11 puana düşecekti son yarışa gitmeden şampiyon olacaktı hatta o yarıştan 2 puan dahi alsaydı yine şampiyondu Raikkonen şampiyonluğu haketmiştir ama Şansta yanındaydı.

  21. bilgisayar mühendisleri senin gibi düşünmez ama…nasıl böyle bir yorum yaptın şaşırıyorum…

    benim ifadem bu haber de konuşan villeneuve ün sözleri ile alakalı…kendi yorumlarımın objektif olduğunu söylemedim ki…özellikle alonso ile alakalı yaptığım yorumların çoğu seyir halinde bir müsabakada tribündeki bir taraftarın yaşadığı yoğun tezahürat duygusu gibi bir duygu ile yazıldığı için elbette subjektif…itiraz etmiyorum…sordu da biri farklı bir cevap mı verdim? yok…neyi açıkta bıraktım da ele vermişim? yok.. alonsoyu seviyorum mu dedim? yok…sen yakala diye mi sallıyorum? yok…umurunuzda olmadığı içinmi sürekli cevap yazıyorsunuz? yok…istediğini yaz diyorsun da istediğin yazdığım için mi kızıyorsun? yok…alonso ferrariyi uçurduda biz mi aşağı çekiyoruz? yok…binin yarısı beşyüz o da sizde ve pilotunuz da…. yok….
    ne demiş rahmetli manço…bu kafayla bir baltaya sap olamazsın amma gün gelir sapın ucuna olursun kazma…..

  22. ben o sene için kullandım o sözü…o sene karşısında çok iyi bir pilot olunca alonso(takım içinde) belki de bana göre f1 arenasında bulunduğu yıllar içerisindeki en iyi pilotajını sergiledi…ferrari de yarıştığı dönemi sergilediği performansı beğenmiyorum…ferrari bir yol seçti…alonsoyu lider yapmak tek başına bırakmak…şumi dönemi gibi…fakat o dönem bu dönem değil…artık dünya da her spor dalında farklı takımları sporcuları başarılı kılmak için arka planda birşeyler yapıyorlar…mesela türkiyede digitürk gelirleri havuz sistemiyle başarıya göre az farklarla paylaştırılıyor…ama gerçekten digitürk abonelerinin en az % de 90 a yakını 3 büyük klübün taraftarları…bu açıdan adil olsalar 3 büyükler sene başında sazı eline alır istediği gibi çalar…şu an f1 de test sürüşüne serbestiyet tanısalar ferrari her sene şampiyonluğa oynar…farklı bir takım çıksın diye buna imkan vermiyorlar…biliyorlar ki ferrari hemen durumu düzeltir eksikleri test yapa yapa giderir…heyecanı ilgiyi kaybettirmeme adına bunlar yapılıyor…artık her spor dalı kendine göre dünyada ilgiyi artırmaya çalışıyor…spora harcanan özellikle sponsorluk gelirlerini kendi safına çekmeye çalışıyor…bu açıdan dünyada her spor dalında ilerleyen dönemde çok farklı gelişmelere şahit olabiliriz…mesela amerika kendi futbolunu bütün dünyada oynattırıp sevdirebilir…uzak doğulular bruce lee ile yaptıkları bir kaç filmle bütün dünyaya sevdirdikleri karate kungfu judo gibi light dövüş tekniklerine ilaveten daha hard dövüş teknikleri olan kick boxing, kenpo karate, wrestling, muay thai, jiu jitsu gibi sporları yine yapacakları bir kaç filme çıkartacakları bir kaç kahramanla bütün dünyaya sevdirebilir(her ne kadar artık bu tarz sporlar onların tekelinden çıkmış olsada)…yine bir örnek ama bu sefer bizden, yağlı güreşlerimizi bütün dünyaya sevdirebilme adına şu an teoride yapılan bir takım çalışmalar var…
    konuya dönersek f1 dünya araba yarışları içerisinde adı gibi bir numaralı konuma sahip ticari bir organizasyon…ama bu demek değil ki ila ahir bu böyle gider…bir bakarsınız farklı bir takım organizasyonlar bazı kural değişiklikleri ile izleyici açısından daha cazip hale gelebilir…düşünsenize wrc nin f1 gibi aynı anda bütün arabaların startla başladığını ve geçişli olduğunu…ne kadar heyecanlı olurdu kim bilir…bekleyelim çok uzak değil dünyada çok farklı şeyler olacak…
    ferrari acele tarafından en az alonso kadar iyi bir pilotu takıma katmak zorunda…massa artık kaybedildi…bu düşünce ile alonso da harcanmış olacak ferrari de…

  23. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    ya arkadaş nedir bu 2009 2009 ,,,2009 daki ferrari aracı kötüyse mclarende kötüydü diğer araçlarda hatırlarsan raikkonen in kazandığı yarışta polü force india almıştı o kadar karman çorman bir sezondu 2009 o sezonda bir galibiyette kiminin alması acayip birşey mi ben o yarışı garanti kimi kazanır force india alamaz diyodum zaten eğer massa yarışsaydı oda kazanabilirdi o yarışı sırf onu kazandı diye kimi yi büyütmek çok saçma bencede kötü bir pilot değil ama kötü olmadığı 2009 belçika gp ile alakası yok normal bir galibiyeti çok abartıyosunuz

  24. Alpay rüzgar avatarı

    Ona bakarsan massa 2008 de malezya da 2. Idi kuma çakıldı singapurda benzin hortumu koptu macaristan da liderdi son 3 tur da motor patladı bunlar sayesinde de hamilton şampiyon oldu

  25. FAster Inside avatarı

    objektif bir açıklama yapmamış…muhtemelen kimi yi sevmiyor..

    bu mantıkla demekki senin alonso haberlerine yaptığın yorumlarda objektiflikten uzak,sende alonsoyu hiç sevmiyorsun, çokta sallamıyoruz zaten istediğini yaz, çokta umurumuzda , burda da kendini ele vermişsin…

  26. FAster Inside avatarı

    objektif bir açıklama yapmamış…muhtemelen kimi yi sevmiyor..

    bu mantıkla demekki senin alonso haberlerine yaptığın yorumlarda objektiflikten uzak,sende alonsoyu hiç sevmiyorsun, çokta sallamıyoruz zaten istediğini yaz, çokta umurumuzda , burda da kendini ele vermişsin…

  27. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hamilton çakıl havuza girdiğinde Kimi'ye pist üstünde geçilmişti. Yağmur lastiklerini erkenden bitirmişti çünkü. En fazla 4-5. olurdu.

  28. Hamilton çinde kum havuzuna çakılmasa yarışı kazanacaktı yada en kötü podyumda olacaktı ki bu sonuçlada çinde direk şampiyon oluyordu. dediklerin yanlış anlama ama çok saçma

  29. ne alaka şimdi ya iyice saçmalamaya başlamışlar

  30. ya ne hayalperest mişssin

  31. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    karşısında gerçekten mükemmel bir aracın içinde 2 tane çok iyi pilota karşı mücadele verdi…

    helal be baya uzun sürdü ama sonunda anlamışsın alonsonun çok iyi bir pilot olduğunu

  32. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Rocco, o arkadaş haberin etkisinden dolayı şoka girmiş ki senin kimiye ettiğin teşekkürü ve hakkıyla şampiyon olduğunu yazdığını bile görememiş.İyilikten maraz doğarmış.Bu tip bir haberde kimi yerine Alonso konu olsaydı şimdi burada neler neler yazarlardı.

  33. rocco junior avatarı

    yorumlarım neden silindi bilemiyorum kötü bir şey yazmamıştım kimseyi kışkırtmadım da ayrıca zaten engelli yorumlar önce okunuyor sonra yayınlanıyor.yahu kardeşim madem sileceksin ne diye yayınlıyorsun.kusura bakmayın ama bundan daha aptalca bir şey görmedim.oruç vurdu kafanıza herhalde Allahım yarabbim.iş yapıyorsunuz işte sizde ne diyelim

  34. Hırsızlık skandalının patlak vermesinden sonra Mclaren pilotlarının puanları silinmedi. Çünkü sezon anında biter heyecen kaçardı. Buda zarar demekti. Zarar yapmamak için Mclaren pilot puanları silinmedi. Sezon sonunda şampiyon yapılmadılar.

    Pilotların şampiyon olmaması doğruydu fakat para için büyük bir oyun sahnelendi ve son ana kadar şampiyonayı kovalıyorlarmış gibi gösterildi.

    Ayrıca takım emriyle kim şampiyon olduysa o haketmemiştir. Villeneuve bunu söylemiş.

  35. zırva
    böyle olduğunu düşünenlerde bakar kör

  36. ferrari57er2 avatarı

    Gerçek bir yarışçıya sorduğunuzda şöyle der: 'Bir mille de kazansan, bir cm ile de kazansan önemli değildir. Kazanmak kazanmaktır'. Villeneuve gerçek bir yarışçı olamadı.

  37. objektif bir açıklama yapmamış…muhtemelen kimi yi sevmiyor…kimi o yıl mclarenlere karşı mücadele verdi. mclaren araçları bir kere bile yolda kalmazken( ah öyle bir araç neden verilmedi ki mclaren yıllarında ne diyelim kadere 45)kimi 2 sefer mekanik arızadan dolayı yarış dışı kaldı. monaco 8. kanada 5. amerika 4. bitirdi…onun dışında hep ilk 3 te yer aldı. 6 galibiyet aldı. objektif olarak bakıldığında şampiyonluğu haketti…karşısında gerçekten mükemmel bir aracın içinde 2 tane çok iyi pilota karşı mücadele verdi…o yıl araç olarak şampiyonluk mclarenin hakkıydı…fakat kimi sıradışı mücadele etti…mclaren yıllarının kefarreti gibi Allah bu şampiyonluğu nasip etti…f1 tarihine bu şampiyonluk yazıldı…ısrarla top çizgiyi geçti geçmedi muhabbeti gibi massanın kiminin pit çıkışında onun arkasında kalması için yavaşlaması buralarda yazıldı çizildi(bununla alakalı global basında o zamanlar bir haber okumadım)…
    O sevenlerinin başını öne eğdirecek en ufak bir hareket yapmadı…yarış ardı en ufak bir yakınma birisini kınama gibi olumsuz tavırları olmadı…kimseyle kavga etmedi…geçmişi olmayan bir insan gibi aniden geldi yalnız bir insan olarak yaşadı ve kendine yakışırcasına verilen karara en ufak bir şekilde itiraz etmeden kader bu diyerek sırlarıyla beraber gitti…dönermi Allah bilir…sevenlerini arkasında hüzünlü bir şekilde bırakarak gitti…ne seviliyormuş ki 2 yıl geçti halen konuşuluyor…
    ve burada taraflı tarafsız birçok arkadaş genel olarak olumlu şeyler yazmış…buda rakip te olsa sevilen bir pilot olduğunu gösteriyor…
    hüzünlendim…
    http://www.youtube.com/watch?v=L90OVRAQW4w&feature=related
    buda benden olsun…

  38. rocco junior avatarı

    Ayrıca senin haddine değil bana insanca konuşmayı öğren demek çünkü ben senden öğrenecek değilim.Senin konuşmalarını biliriz biz kendin itiraf ettiğin gibi biz dedik mi diyorsun…önce sen insan olacaksın sonra nasihat edeceksin.Söylediklerimde insani olmayan hiçbir şey yok o kadarcık lakaba espiriye tevazu gösterin sizde.bize burda neler deniyor bazen sesiniz çıkmıyor ama sevgili kimi raikkonen kamyoncusu söz konusu ise tüm site aslan oluyor.yok öyle orda dur crasher.Adama kötü bir şey demedik sadece kendimizce benzetmemizi yaptık.Senin yorumlarında ne okuduğumu bile çoğu zaman anlamıyorum.anladıklarım ise bilgiden çok uzak abartı ve uydurma oluyor.genel itibari ile nokta kullanmayan,virgül kullanmayan Türkçe gramer kurallarına hiç uymayan bir hevesle yazan bir arkadaşımızsın.Lütfen bundan sonra biraz daha sakin ol kimseye küfür etmedik sonuçta.

  39. rocco junior avatarı

    asıl sen konuşmayı öğren terbiyesiz adam.evet kamyoncu dedim çünkü sen ve senin gibiler burda demedikleri hakaret kalmadı bende bir benzetme yaptım.işine gelirse oku yoksa ortalığı alevlendirme.beni kaç kere satın alacağını nerden biliyorsun sen maddi durumumu ne bilirsin?muhasebecim misin?belki bende yeteri kadar zenginimdir?saçma sapan konuşma burada maddiyat yarıştırmıyoruz.her lafa cevap vermek zorunda olsaydık burda savaş çıkardı.sizin gibi fanları yüzünden bu sözü kullanıyorum.ister hoşunuza gitsin ister gitmesin."kamyoncu" bunu not al lütfen bir kenara hadi selametle

  40. villeneuve bu dediğine kendi bile inanmamıştır.

  41. arevolotionary avatarı
    arevolotionary

    ağzı olan konuşuyor,

    bu sözleri söyleyen adam nasıl oldu da bu haliyle F1 de pilot oldu anlamış değilim..

    gündemde olmak için yırtınan bir adam portresi görüyorum.

    mümkünse formula 1 ve pilotlar hakkında konuşmasın… git gide batıyor…

  42. Massa çok iyi bir pilot ama geçirdiği talihsiz kazanın ardından hiçbir zaman eski performansına kavuşamadı.

  43. Şans esri doğdu, şans eseri yürüdü, şans eseri konuştu … şans esri F1 pilotu oldu. Eeeee bir insanda bu kadar şans olunca nasıl şampiyon olmasın ki. Sayın Villeneuve. Bilmiyorum katılırmısınız ama F1 de fin pilotlar kadar şanssız pilotlar yoktu sanırım. Hakkinen ve Raikkonen ya motorları patlar, ya düzlükte arka kanatları kırılır. hadi adamın motoru patlarda düzlükte arka kanadı kırılırmı yaw . bir de konuşuyorlar peeeeeehhhhhhh.

  44. 2008 de rai hata yaptı orda bişe yok sezonun sonlarına doğru puanlar kaybetti spa da kaza yaptı 1.lik gitti singapurda geriye düştüğü yarışt 5.nci ilerliyordu kaza yptı canadada 2. başladı 8 oldu o sezonda kabul edelim ki onunda hatası var ama olsun

  45. peki villeneuve sıralamalarda 2.1 saniye fark attığı (ferrariye) şampiyonluğu neden son yarışta alıyor ondan sonraki sezon hic yarış kazanmadı bu raikkonene yapılan saygısızlık keşke sadece spaa pisti icin özel olarak redbullun koltuğuna gecse en sevdiği pist 4 kezz kazandı 2008 kaza yapmasa 5 oluodu

  46. “Raikkonen şampiyonluğu hak etmedi.” Bu cümleyi söyleyen herhangi bir insan F1 taraftarı değil bunu söyleyen şampiyon bir pilot. Raikkonen 2007 yılında özellikle sezonun 2. yarısında yapması ne gerekiyorsa yaptı. Mclaren de yaşanan iç sorunlar ve Lewis’in ve Alonso’nun hatalarından en iyi şekilde faydalandı. Sadece kendi işine odaklandı. Bu sayede son 2 yarışta 17 puan fark kapatarak o çok istediği şampiyonluğa ulaştı. Bunu “şans” olarak nitelendiriyorsak 2003 ve 2005’te şampiyonluğu kazanan pilotlar içinde aynısını söylesin. Hayır, şampiyon olmak için sadece hızlı bir araç gerekmez aynı zamanda dayanıklı bir araç ve iyi bir pit ekibi gerekir. Dolayısıyla en iyi pakete sahip olmak gerekir. Mclaren en iyi pakete sahip değildi ve Kimi 2 şampiyonluk kaybetti.

    Felipe’in iyi bir pilot olduğu konusunda herkes hem fikir. 2008’de rüyasına az kalsın kavuşuyordu ama olmadı. Ancak kesinlikle Kimi Lewis Alonso kadar iyi bir pilot değil. Şimdi öyle söylüyorsun da 2008’de Kimi’yi geçti diyeceksiniz. Kimi araçta özellikle lastiklerde sorun yaşıyordu. Ayrıca aracın dingili Kimi’nin sürüş tarzına uygun değildi. Bu aslında Rosberg’in sorun yaşamayıp Schumi’nin sorun yaşaması gibi…

    Bu arada duruma tarafsız yaklaşan ve doğruları her şeye rağmen söyleyen “birkaç” ALONSO taraftarlarına da teşekkürler.

    Ayrıca bir dünya şampiyonunun gündeme gelmek için yine bir dünya şampiyonunu “aşağılayarak” kullanması da hiç hoş değil…

  47. biz ispiyoncu dedik mi zoruna gider ama deme yada karaktersiz dedik mi de zoruna gider senin o kamyoncu dediğin adam seni hava da karada satın alır insan gibi konuşmayı öğren

  48. 2006 sezonu bence Raikkonenin bireysel olarak cok iyi performans gösterdiği sezonlardan biridir.Macaristan yarısındaki kazası dısında bir hata yapmamıstır.zaten mclaren o sezon hiç rekabetçi değildi.Monaco,Canada ve Çinde kazanabilirdi.Monacoda motoru yandı Kanadada takım pitte lastiği değiştirdi Çinde ise mekanik problem

  49. air_canada54  avatarı

    start galibiyet podyum pole en hızlı tur Puan
    1 Kimi Räikkönen Ferrari 17 6 12 3 6 110
    2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 17 4 12 6 2 109
    3 Fernando Alonso McLaren-Mercedes 17 4 12 2 3 109
    4 Felipe Massa Ferrari 17 3 10 6 6 94

    2007 senesi şampiyonluk mücadelesi veren pilotlar ve buda bir senenin semeresi alsın evinin duvarına assın …

  50. air_canada54  avatarı

    Erken kocama diye buna deniliyor galiba sadece gülüyorum ha ha ha …

  51. ne kadar aptalca bir yaklaşım…
    şans eseri galibiyet mi olur?
    şans eseri şampiyonluk mu olur?
    şans eseri performans mı olur?

    iyi o zaman geçmişte 1 veya 2 puanla şampiyon ola bütün pilotlar şansa şampiyon oldu öylemi?

    o zaman 2003-2005-2008 deki ucu ucuna kaçan şampiyonluklara neden şans demiyorsun?
    angutluğun bu kadarı..

    allah aşkına senin söylediğin şarkıyı internetten korsan indirmeye tenezzül bile etmem..

  52. bu adamın formula 1 de olması sacmalık ne sacmalıyor bu raikkonen 2007 de haketti ama bende bir kimi trftarı olarak hamiltonun aracının pite girerken kalması cok yardımcı oldu ama haketti 2005 de sezon başında cok kötü raikkonen vardı ama 7 yarış kazanmasını bildi raikkonenin en kötü sezonu 2006 dır kazanacağı yarışlar vrken hatalar yapıyordu 2008 de ilk başta 2 yarış kazandı kayboldu 2009 da o ferrariye yarış galibiyeti getiren sen misin villeneuve

  53. şöyle oluyor son yarışta ferrari takım emri uyguladı.massa yardım etti ve kazandı yoksa şampiyon olamıyacaktı.

  54. sen kim, kimi kim… ::)

  55. Neyse ki çoğunluk Villeneuve'ün saçmaladığı konusunda hemfikir 🙂 Bence şampiyonluk hak edilmez kazanılır. Kimi yarıştı ve kazandı. Kimi'nin yeteneğine laf söylemek onun haddine değil. Alonso Kimi Hamilton Schumi bunlar şuan yarışan yeteneği kanıtlanmış A sınıfı pilotlar. Bunlara birkaç yıl sora Vettel Rosberg ve Kubica yı da ekleyebiliriz .

  56. Raikkonen 2007 yılında haketmeden şampiyon oldu diyen adam F1'den anlamıyordur. O seneyi bir baştan açıp izlesin İlk yarıda Avustralya hariç ortalarda yoktu ama 2.yarıda adeta çoştu kaç puan fark kapattı (28miydi neydi) en çok yarış kazanan pilot oldu. hatasız sürdü iyi strateji belirlediler tabii McLaren'deki karışıklıklarıda iyi kullandılar ama hakedilmiş bir şampiyonluktu. Villeneuve gitsin caz albümü çıkarıp şarkı söylesin. unutulan kişiler çıkıp hemen sansasyonel açıklamalar yaparak gündeme gelmeye çalışıyor.

  57. Resmen saçmalamış. Raikkonen şampiyon olduğu yıl en çok yarış kazanan pilottu o sezon. Nasıl hak etmemiş oluyor anlamadım ?

  58. Öyle olduğunu düşünmüyorun. Raikkonen Massanın yardımıyla şampiyon oldu bu bir gerçek, ancak yine de hak etti.

  59. iyi de neden son yarışa bakıyor ki şampiyonluktan bahsederken ? o zaman ilk yarışlarda raikkonen in önünde bitirenler de raikkonen den daha şanslıydı . bırak bu işleri ……….

  60. alonzomanyaa  avatarı

    Kim ne derse desin, o sene MASSA yalandan geç fren yapıp dışa açılmasaydı RAIKONEN değil LEWIS şampiyondu, yada ALONSO bilemiyorum artık. Neticede kabak gibi yol verdi herif. Ama ne hikmetse Almanyada Alonso'ya yol verince tüm tipler doluştu buraya kendi tuttukları pilotun nasıl şampiyon olduğunu unutmuşcasına…

  61. Koyu Alonso fanıyım ama bu soylenene de katılmıyorum. Gonul isterki Fernando nun simdiye kadar 3 sampiyonlugu olsun. ama Mclaren deki ic rekabetten iyi yararlanmayı bildi Kimi. Nicin hak etmemis olsun ki. Yaristi kazandi. Mclaren kacan sampiyonluga yansın bence. biz nasıl Alonso icin uzuluyorsak.

    Keske Kimi geri gelse F1e. Anlarsan eger Kimi bence esprili bir insan bile ama gormek kolay degil tabi. Alonso ile bir kez daha kapistiklarini gormek isterdim. Sonuc ne olursa olsun 2 kaliteli pilotun yaristigini gormek guzel.

  62. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Çok uzağa gitmeden 07 – 08 sezonlarını falan izledim de gerçekten Raikkonen' in pistte olması yetiyormuş. Sanırım Raikkonen hiç dönmeyecek ama dönerse yine o Lewis – Kimi – Fernando ve tabii ki iyi bir araçla Michael müthiş olurdu..

    Ayrıca meşhur adamımız konuşmuş ama laf olsun diye konuşmuş. Tamam saygı duyulur ancaak hak etmedi falan yanlış. McLaren' de ki iç huzursuzluklar Lewis' in çaylak hataları ve Alonso' nun hataları.ve hata yapmayan, işine bakan Kimi şampiyon olmuştur.

    Bana göre Massa asla Kimi' den iyi bir pilot olamamıştır. Ama kötü pilot değil. Tersine iyi pilot ama sınırlı yetenklere sahip. Ancak Kimi – Fernando – Lewis kadar iyi değil.

  63. Açıkcası 2007 yılında Kimi göz kamaştırıcı bir performans göstermedi. Performansı "bence" 2003-2005 ve hatta 2006'dan bile kötüydü. Yine de şampiyon oldu, neden mi? Mclaren pilotlarının çekişmesi yüzünden, Massa'nın sezonun sonunda yarıştan geri düşüp Ferrari'nin kimiye odaklanması sayesinde, Massa öyle çok yardım etmedi belki ama, son yarışta neler yaptığını biliyoruz 🙂

    Sonuç olarak adam şampiyon, bazı konularda çok abartılsa da gerçekten iyi pilottu ve öyle yada böyle sezon sonunda en çok puanı o topladı, saygı göstermek gerk

  64. Ramazan ayında bu kadar içilmezki be Jack sen önce bi aynaya bak adamım babanın yarısı kadar ol sonra elalemi eleştir..

  65. kendi hak etmiş mi diye sorarlar adama ?

  66. bu adamın yeteneklerini bildiğiniz halde nasıl nu kadar basit yok sayarsınız?

    bu adam SHUMİ,ALONSO,HAMİLTON, gibi bu günün en değerli pilotlarının tamamıyla şampiyonluk mücadelesi vermiş; F1 tarihinin en nadir karakterini taşıyan,korkusuzluğu markalaşmış,hızı tescillenmiş,karizmasıyla efsaneleşmiş,bir adamdır RAİKKONEN!

    kendini yarışcı zanneden bir şarkıcı;çıkıp kendinin hiç bir zaman sahip olmadığı olamayacağı özelliklerle efsaneleşmiş bir pilot hakkında bu şekilde konuşması (afedersiniz ama) dangalaklık tan başka bişey değildir.

    sen kim kimi kim;

  67. arkadaşım şunu hiçbi zaman unutma en hızlı araç yarış kazanmaz en komplike araç yarış kazanır 2010 sezonuna bak redbul inanılmaz hızlıydı ama çoğu yarışta yarış dışı kaldı neden çünkü dayanıklılıktan taviz verip hıza yoğunlaştılar 2005 deki mclarende bundan ibaretti herşey hız değil her zaman en akıllı olan en komplike olan yarış kazanır bir araç herşeyden önce yarışı tamamlayabilsin ki o yarışı kazansın

  68. arkadaşım çok konuşuosun kimile alonsoyu bir tutma derim alonso için kimi kapı önüne koyuldu hemde parasıyla verildi eline harçlığı yollandı gelse kime gelcek mclarene mi? hamilton ve button avrken hçç sanmıom ferrari ye mi? alonsonun yanına mı hçç sanmıom redbula mı?vettelin yanına hç hç ihtimal vermiom ee ne kaldı geriye reno da sürünmek istiosa buyursun gelsin nie gelmio biliomusun çünkü alonso gibi cesaret edemio alonso 2008 de ve 2009 da sürünen reno aracı ile yarışmıştır kimi gibi kaçmamıştır o sürünen araçla 2 yarış kazanmıştır bana gelip burda hikaye okuma kimi kötü bi pilot değildir zamanında severdim kendiside ama sen ve senn gibi fanlar adamı soğuttu benden kimi raıkkonen hçbizaman alonso gibi ferrarinin bir numaralı pilotu olamdı olamıcakta HÇBİZAMAN ha bana diceksin yarış kazanamıcak araçla spayı kazandı arkadaşım ferrariden bahsediyoruz bmv den renodan williamsdan fln değil ferrariden hatta 2009daki kersli ferrariden kers olmasa onuda kazanamıcaktı bakma sen gelelim alonsonun singapur galibiyetine bence gerçekten mükemmel bi plan şike fln değil bu herhangi bi takımdan adam satın almıosun kendi takımından elinde o kadar ii olmayan bi araç var naparsın adamlar strateji geliştiriyorlar piquet salak deil heralde kendini öldürecek bi şekilde aracı çarpmaz sadece ortalığı karıştırsın yeter bu neye benzer biliyomusun batak oynarken elinde küçük koz varsa karşı tarafı batırmak için küçük kozu çıkarsın bu sayede elindeki büyük kozlar iş yapar reno elindeki küçük kozu feda etti karşı tarafların batması için büyük kozla yarışı aldı olay bundan ibaret sorusu olan?

  69. rocco junior avatarı

    Kamyoncu hakkı ile şampiyon olmuştur ama biraz skandalın etkisi olabilir daha evvel bunu söyledim.Her şeye rağmen ikinci yarıdaki perfonmansı,hatasız sürüşü ve çok istemesi ona bu başarıyı getirdi.Kamyoncuya bize son şampiyonluğumuzu verdiği için teşekkür ediyoruz

  70. massa neymiş öyle 🙂

    kimi'nin şampiyonluğu, şans ve fia'nın ittirmesiyle oldu diyebiliriz. ama kendisinin sezonun ikinci yarısındaki başarısını da göz ardı edemeyiz.

  71. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Jacques Villeneuve benim gözümde gitgide Niki Lauda'nın Kanadalı versiyonu olmaya doğru gidiyor 🙂
    en azından şöyle söyleyeyim,
    şu görüşlerine katılmıyorum.

    dip not:2003 sezonu ile 2005 sezonunu ayrı tutmak lazim,
    2003 sezonunun gerçek şampiyonu Michael Schumacher idi. (sonuna kadar haketmişti)
    çünkü o sezon 3 takımın pilotları şampiyonluk için yarışıyordu,
    Michael Schumacher sezonu 6 galibiyetle kapatmıştı,
    Kimi Raikkonen ise 1 galibiyet evet yanlış görmediniz sadece 1 galibiyet ile az daha şampiyon oluyordu 🙂
    isteyen gitsin 2003 sezonunu tepeden tırnağa tüm yarışları incelesin,
    2005 sezonu 2 takımın pilotları şampiyonluk için kapıştı,
    bence şampiyonluk konusunda rahatlıkla Kimi olabilirdi,
    ancak Kimi o sezon çok büyük şanssızlıklar yaşadı,
    bende dahil aracının dayanıksızlığını öne sürenlerdenim,
    yalnız bir noktaya daha temas etmek istiyorum,
    Kimi o sezon sadece aracıyla ve alonso ile uğraşmadı,
    aynı zamanda Montoya gibi ateşli bir takım arkadaşı vardı,
    yani çok zorlu bir sezondu Kimi için,
    mclaren aracı biraz daha dayanıklı olabilse o sezon ne reno kalırdı ne'de alonso,
    bütün bunlara rağmen Kimi az farkla şampiyonluğu kaçırdı.

  72. Raikkonen taraftarlarının Fernando haberlerinin altına yaptığı provake ve terbiyesizliği hiçe sayıp, onlara karşılık olsun mahiyetinde onlar gibi yorum yazmak yerine ben de Jack Villeneuve'nin bu sözlerini gereksiz ve ağır olarak buluyorum.Neticede Raikkonen bir dünya şampiyonudur.Hakarete veya şampiyonluğu sorgulamaya gerek yoktur.

  73. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Villeneuve bu site için yapmş herhalede bu açıklamayı buradaki kapışmalar bayağı eğlenceli geçiyor türkçe öğrenmiş midir acaba?
    Şampiyonluk için yeterli puanı toplayan herkes şampiyonluğu haketmiştir tabii fia hediye puan dağıtmadığı sürece…

  74. en azından massa gidip duvara çarpmadı yada faster than you denmedi massa ya tamam mı gidip kendi pilotlarına bak sen önce sonra gel Kimi nin şampiyonluğuna laf uzat takım mı hamilton un çinde kum havuzuna kaçıp yarış dışı kalmasını sağladı takım mı son yarışta hamilton un vites kutusunun takılı kalmasını sağladı boş boş konuşma ordan takım zaten ihraç edilmiş şampiyonadan bari pilotlar şampiyonluğu olsun diye son yarışa kadar da zorladı hala gelmiş ne diyo yaa Kimi ye laf etmeden önce git F1 de olmamasına rağmen en çok adı geçen pilot kim onu araştır Kimi şu an dönüyorum dese tüm takımlar hava da kapar o adamı yarışmadığı sezon bile hala hamilton dan fazla kazanıyodu kimse o kadar parayı boşuna vermez kimseye Kimi ye ilk defa hem hızlı hemde dayanıklı bi araç verdiler O da şampiyon oldu bu kadar bait aynı mantığa göre alonso da 2005 te schumi yi durdurmak için getirilen kurallarla şampiyon oldu

  75. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Jack Villeneuve kişisel olarak Kimi'den nefret eden bir adamdır ve her fırsatta ona sataşmak için yer aramıştır. Yani bu açıklamaları kesinlikle objektif değildir. İnanmayan inanmasın. Jack Vİlleneuve'ün Kimi hakkında en ufak bir olumlu açıklaması veya yazısı yoktur.

  76. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi'nin 2003 ve 2005 şampiyonluklarını nasıl kaybettiğini de anlatalım o zaman? O zaman diyelim ki Schumacher ve Alonso da o yıllarda şansa şampiyon oldu? Böyle saçmasapan bir mantık olur mu? Kimi'nin nasıl şampiyon olduğunu bilmek isteyenler (eğer benim gibi F1Racing arşivi yapıyorlarsa) şampiyon olduktan sonraki sayıyı inceleyebilirler. Fuji'de yanlış lastikten dolayı Ferrari'ler son sıraya düştükten sonra Kimi o yağmurlu yarışı 4. bitirdi peki o yarışta Massa neredeydi? Monaco'da büyük bir hata yapıp 16. başladığı yarışta 8. olup 1 puan almıştı ki o 1 puanla şampiyon oldu. Çin'de 0 hata ile yarışıp liderliği aldıktan sonra arkasına bakmadı. Lewis'in kuma saplanması büyük şanssızlıktı ama Kimi o sırada zaten liderdi. Fransa'da ve Silverstone'da geç pit-stop taktiğiyle kazandı. Sezonun ilk yarışını açık farkla kazanmıştı. Belçika'da rahat kazandı. Nurburgring'de 3. iken ve Alonso'ya yaklaşıyorken hidrolik arızasıyla yarış dışı kaldı. İspanya'da sanırım 3. veya 4.iken yarış dışı kaldı. Sonuç olarak Kimi Raikkonen 2007 sezonunun en çok yarış kazanan pilotu olarak çok önceden beri hak ettiği bir şampiyonluk kazanmıştır. Buna kimse gölge düşüremez.

  77. etme eşşekle muhabbet küstürürsün silme cam kırığıyla kestürüsün… ::)

    bırakın şu kamili ya… 🙂 gündemde kalmak için sağa sola sataşıyo işte. 🙂

  78. zuhaa yeni lauda'mız hayırlı olsun. Villeneuve baya bir ******* yaşıyor anlaşılan.

    Not: Ortamı germek isteyenler şimdiden buna başlamış ramazan ayındayız onlarla tartışmaya değmez.

  79. Brezilyalı internet sayfası TotalRace'ye konuşan Villeneuve
  80. Fia ihraç kartını kullandı.Takım ihraç edilmemek için şampiyonluğu vermeyi kabul etti.Kimse kağıt üzerinde şampiyon olan birini görmek istemeyeceğinden bu tiyatro oynandı.

  81. Şampiyon olmuş insanlara çıkıp hak etmedii! diye bağıranlar hakikaten çok sinir bozucu.
    Yahu adam bütün sene yarışmış, sonunda da 1 puan farkla da olsa şampiyon olmuş. Bunda McLaren kanadının da payı var kabul ediyorum. Şansı o sene yaşanan Lewis-Alonso mücadelesiydi, Lewis'in hata yapmaya meyilli olmasıydı falan ama yazıktır.
    Hak edilmeden kazanılmış şampiyonluk olur mu?
    Hayır bu başka bir spor değil ki adam rakibi satın almış olsun da hak etmesin mesela. Yarışıyorlar işte. Bi' yığın şeyle mücadele ediyorlar ve sonunda daha fazla puan toplamayı başaran adama çıkıp hak etmedi demenin mantığını anlamıyorum. Sanki öyle tek bir yarış yapılıyor da şans eseri şampiyon olma ihtimali var herkesin gibi yorumlar komik geliyor bana.
    Villeneuve nereden esip de böyle bir açıklamaya kalkıştı onu da merak ediyorum.

  82. Şampiyon olmuş insanlara çıkıp hak etmedii! diye bağıranlar hakikaten çok sinir bozucu.
    Yahu adam bütün sene yarışmış, sonunda da 1 puan farkla da olsa şampiyon olmuş. Bunda McLaren kanadının da payı var kabul ediyorum. Şansı o sene yaşanan Lewis-Alonso mücadelesiydi, Lewis'in hata yapmaya meyilli olmasıydı falan ama yazıktır.
    Hak edilmeden kazanılmış şampiyonluk olur mu?
    Hayır bu başka bir spor değil ki adam rakibi satın almış olsun da hak etmesin mesela. Yarışıyorlar işte. Bi' yığın şeyle mücadele ediyorlar ve sonunda daha fazla puan toplamayı başaran adama çıkıp hak etmedi demenin mantığını anlamıyorum. Sanki öyle tek bir yarış yapılıyor da şans eseri şampiyon olma ihtimali var herkesin gibi yorumlar komik geliyor bana.
    Villeneuve nereden esip de böyle bir açıklamaya kalkıştı onu da merak ediyorum.

  83. Saçma adam şampiyon olmuş mu olmuş bitmiş gitmiştir.Geçmişe mazi derler.

  84. kimi iyi bir pilotdu
    ama istikrardan ötede hep tribünlere oynuyordu

    öyleki mersedes motoru patlatma şampiyonluğu kendisine aittir

    şampiyone ise tamamıyla massadan bir hediye

    her ne kadar bazı mübarek arkadaşlarımız bunu kabul edemeyip yerlere göklere sığdıramasalarda..

    her nedense yoklar yada ölü taklidi yapıyorlar

  85. biri şu adamı sustursun yaaa 2005 te bariz daha hızlıydı alonso dan ama araç dayanıksızdı hemde çok dayanıksızdı 2007 de yepyeni bi takıma geçti ve öyleyken massa yı da mclarenleri de yenerek şampiyon oldu özellikle son 3-4 yarışta sıfır hatayla yarıştı ki sezon boyunca da çok hata yatığı söylenemez ve sen haketmed mi diyodun seni neden F1 e geri almadıkları belli Cahil

  86. Kimi yenmesi kolay biri dğldi ama bu şampiyonluğu şansla aldığı konusuna katılıyorum

  87. maaşallah site hızınıza yetişilmiyor.haberler ardardına.bravo ve çok büyük tebrikler.

  88. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Gündemde kalmak için yapıyorsa yanlış bir yöntem.

  89. Daima Kimi'den daha kabiliyetli oldu ve onu yenmesi kolaydı"
    ne yaptın hacı sen :O

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir